Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Chelseajevi rivali

Istaknuti odgovori

• Odgovori 930
  • Pregledi 67,9 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

Objavljene slike

Nisam znao gdje da ovo napišem, valjda je za ove teme.

Jučer od silne galame oko Lamparda nisam ni skužio da je bijedni City izgubio od Wigana te ostao bez trofeja ove sezone, ako ne brojimo onaj superkup protiv Chelseaja. Tako da, nadam se da je ljudima City pravi pokazatelj koliko je Chelsea veći klub od onoga čime ga smatraju, da je Chelsea klub i bez Romana Abramoviča, tiče se ovo svih nogometnih ljubitelja a i puno naših članova koji bi za tatu Abramoviča pod lizali.

City još uvijek nije prošao GRUPU u Ligi prvaka, taj jedan bijedni naslov su osvojili u zadnoj sekundi te uspjeli osvojiti FA kup 2011.

Dakle, od 2008. (preuzimanje Šeika), dakle - u PET godina, City je osvojio:

Premier ligu (jedva)

FA kup

Superkup (koji i nije pravi trofej, igra se samo jedna tekma)

S druge strane, znamo svi što je Chelsea osvojio u svojih prvih 5 godina pod Rusom (2 lige od kojih je jedna i dan danas rekord po bodovima, 2 FA kupa, 2 Liga kupa i jedan C. Shield uz svakogodišnje sudjelovanje u završnici Lige prvaka te jednim finalom u istoj)

Kranje je vrijeme da ostali, a i puno naših navijača shvate da je Chelsea daleko veći klub od čega ga se smatra i da se ne može samim pumpanjima novaca sve postići. I da Roman Abramovič nije imao toliki utjecaj koliki je imao jedan Frank Lampard, lik koji je tu došao i prije njega.

Chelsea ne smije ići u istu rečenicu sa Cityjem.

Moze se moze, itekako se moze postici pumpanjem novca.

Evo ga PSZ,nije ga bilo nigde godinama,,uzeli titulu u Francuskoj,dosli do 1/4 finala Lige Sampiona,malo je failo i do 1/2 finala.Gde je Malaga bila do danas?Niko i nista.Pa evo,plasman u LS,pobede Real ljudi,udju u 1/4 finale Lige Sampiona.

Ako Siti nastavi sa ovakvim ulaganjima,samo je pitanje vremena kada ce se vinuti i u evropski vrh,mozda vec od naredne sezone.To znamo svi,to zna svako ko poznaje prilike u fudbalu.

Celsi jeste klub bez Abramovicevih miliona,ali kakav klub u rezultatskom smislu?

Oni koji najvise ulazu,oni su i u vrhu,prosto kao pasulj.A izuzetaka ima uvek.

Moze se moze, itekako se moze postici pumpanjem novca.

Evo ga PSZ,nije ga bilo nigde godinama,,uzeli titulu u Francuskoj,dosli do 1/4 finala Lige Sampiona,malo je failo i do 1/2 finala.Gde je Malaga bila do danas?Niko i nista.Pa evo,plasman u LS,pobede Real ljudi,udju u 1/4 finale Lige Sampiona.

Ako Siti nastavi sa ovakvim ulaganjima,samo je pitanje vremena kada ce se vinuti i u evropski vrh,mozda vec od naredne sezone.To znamo svi,to zna svako ko poznaje prilike u fudbalu.

Celsi jeste klub bez Abramovicevih miliona,ali kakav klub u rezultatskom smislu?

Oni koji najvise ulazu,oni su i u vrhu,prosto kao pasulj.A izuzetaka ima uvek.

I PSG i Malaga su imali lagane grupe u LP i zato je to. Francuska liga je u padu (osim njih, jel), Lyona više nema na karti, jedino OM može zasmetat malo. Malage sljedeće sezone nema u Ligi prvaka, zauzimaju 6. mjesto. Nije sreća para puna vreća, za prave uspjehe treba puno više od toga.

I PSG i Malaga su imali lagane grupe u LP i zato je to. Francuska liga je u padu (osim njih, jel), Lyona više nema na karti, jedino OM može zasmetat malo. Malage sljedeće sezone nema u Ligi prvaka, zauzimaju 6. mjesto. Nije sreća para puna vreća, za prave uspjehe treba puno više od toga.

Malaga ove sezone nije potrosila ni centa. U plusu samo od transfera 50mil tako da je bilo za ocekivati da budu 6.

Chelsea bi bio klub i bez Abramoviča, bio bi klub i da igra u 3. ligi

ali kao što Batigol kaže, kakav bi mi bili klub u rezultatskom smislu?

ovakav sigurno ne

a s novcima se može sve, samo kada se pametno ulože

Cityjev je problem što su kupovali bez previše razmišljanja

tipičan primjer kako unitedovci i loserpoolovci seru da su neka viša sila od nas zbog više osvojenih trofeja

Imaju i drugi klubovi rezultate nakon kupovina, da se razumijemo. Ali samo je Chelsea istantno, nakon godinu dana uspio osvojiti nešto pravo. Zašto? Zbog svega onoga što su imali od prije.

Imaju i drugi klubovi rezultate nakon kupovina, da se razumijemo. Ali samo je Chelsea istantno, nakon godinu dana uspio osvojiti nešto pravo. Zašto? Zbog svega onoga što su imali od prije.

Zašto?  Jednostavno, Roman i kompanija uboli s trenerom. ;)  O pojačanjima da ne govorimo (a takve igrače bez njegovih miliona nebi mogli dovesti).

Spominješ Lampsa i kako nam je on značio kroz sve ovo vrijeme, istina, ali da nije Romanovih miliona, da nije toliko pojačao ekipu, misliš da bi se mogao zadržat u klubu, igrač kao što je Lampard.  Ja iskreno ne vjerujem. Ustvari siguran sam da nebi.

Chelsea je bio dobar klub, simpatičan, fina igra, nekoliko puta u Evropi bili prije Abramoviča, ali ipak taj čiko je najveća zasluga zašto smo sada Evropski prvaci, zašto se osvojile 3 prvenstvene titule itd.  

Ja mislim, da nije došao Roman, da smo ostali na istom, mi bi danas bili nešto kao Tottenham, 1x ili 2x ušli u LP, par puta u EL, ali nikakav rezultat napravili i to je to. U ligi gornji dio tabele i zdraO. Dok bgm, danas je druga situacija.

Zašto?  Jednostavno, Roman i kompanija uboli s trenerom. ;)  O pojačanjima da ne govorimo (a takve igrače bez njegovih miliona nebi mogli dovesti).

Spominješ Lampsa i kako nam je on značio kroz sve ovo vrijeme, istina, ali da nije Romanovih miliona, da nije toliko pojačao ekipu, misliš da bi se mogao zadržat u klubu, igrač kao što je Lampard.  Ja iskreno ne vjerujem. Ustvari siguran sam da nebi.

Chelsea je bio dobar klub, simpatičan, fina igra, nekoliko puta u Evropi bili prije Abramoviča, ali ipak taj čiko je najveća zasluga zašto smo sada Evropski prvaci, zašto se osvojile 3 prvenstvene titule itd.  

Ja mislim, da nije došao Roman, da smo ostali na istom, mi bi danas bili nešto kao Tottenham, 1x ili 2x ušli u LP, par puta u EL, ali nikakav rezultat napravili i to je to. U ligi gornji dio tabele i zdraO. Dok bgm, danas je druga situacija.

Sve to stoji što si rekao ali ja opet mislim da za ovoliki uspjeh koliki je Chelsea imao treba nešto više od samih novaca. Vrijeme će pokazati tko od nas je u pravu tj. kako će City ili PSG napredovati. Istina, Roman je imao sreće što je odmah nabasao na Mourinha ali kasnije je sve gore od gorega radio, i sa transferima trenera a i igrača pa je opet bilo uspjeha.

I da, igrali su u Chelseaju i prije igrači Lampardove kvalitete.

Mene užasno boli kad netko City i Chelsea stavi u istu rečenicu i nikad se s tim neću pomirit.

253353_591170737569425_456234681_n.jpg
NA DANAŠNJI DAN, 15.05.2004. Arsenal je u poslednjem kolu Premijer Lige savladao Lester sa 2:1 i završio sezonu kao Šampion Engleske BEZ IJEDNOG PORAZA, zbog čega je ova generacija dobila nadimak "The Invincibles".

253353_591170737569425_456234681_n.jpg
NA DANAŠNJI DAN, 15.05.2004. Arsenal je u poslednjem kolu Premijer Lige savladao Lester sa 2:1 i završio sezonu kao Šampion Engleske BEZ IJEDNOG PORAZA, zbog čega je ova generacija dobila nadimak "The Invincibles".

ko ih j... :D

Doktori.Nezaustavljiva gotivna ekipa koja se prosetala Premiershipom.

Mi smo te 2004.godine zavrsili na 2.mestu sa 10 bodova manje od Arsenala.

Prva Romanova sezona, u kojoj smo ostvarili nad Arsenalom,po meni,jednu od najvecih pobeda na gostovanjima u istoriji nasih  nastupa u Ligi Sampiona.

U ligi mislim da su nas dobili oba puta.

Velika generacija zaista,postovanje za tu ekipu.

• Autor

I dan-danas mi je krivo zbog onog glupog faula Ferreire nad Anelkom i gola iz penala kojim smo doživjeli jedan jedini poraz (od Man Citya) u onoj legendarnoj 04/05 sezoni. Ta je ekipa zaslužila biti nepobjediva.

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.