Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Matej Delač (2010-2018, bez nastupa)

Istaknuti odgovori

Sarajwvo je velik klub, cak ponajbolji na balkanu, treba da mu bude cast sto je doso mada ne vjerujem da ce se naigrati pored Bandovica

Sent from my GT-I9001 using Tapatalk

Došao je i klub jer je dobio garancije da će biti prvi golman. Kakav Bandović, vrijedi ko Delačeve kopačke.

Sent from my Nokia Lumia 920 using Tapatalk
  • 1 mjesec kasnije...
  • Odgovori 181
  • Pregledi 22 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• Osim Q&A ima dio od preko sat vremena.  Zanimljiv jako Matej i momak na mjestu. Za Hazarda je rekao ono sto smo svi i znali, a to je da je veoma lijen ali da je vrhunski talent. Takodjer ni T

• Ima dijelova o Terryu, Lampardu, Drogbi i Abramoviču.

• Hvala na sazetku. Za Michya smo vec imali tu informaciju, zato sam uvijek mislio da ce biti odlican, ali jbg, dobijao sanse na kapaljku, a i kada je dobije bude smotan u kretnji. Delac je dobrih

Ovo bi čak i ja koji sam antitalent za nogomet uspio obraniti. Točnije ne bih spuštao ruke. Pa Čech brani i ono što ne treba ccc. Dašta nego bot.

de ne seri i on bi ovo mogo odbrani al jbg kad čoek navija za Želju a čuo da Željo gostuje u Bijeljini gdje neće uzet sva tri boda bez minimalno 5000 km. Mislim da je logično objašnjenje. Jebi malo saraj'vo oo oooo...

• 2 mjeseca kasnije...
Slabo nesto igra. Evo u derbiju ga nema ni na klupi. Trebao bi ga relo staviti u administraciju. Nek prevodi vijesti, kad vec ima dosta slobodnog vremena.
  • 2 mjeseca kasnije...

Neznam koja je logika da ovog vise drzimo u klubu, covjek se nije uspio izboriti za mjesto u Sarajevu i kako misli da dobije priliku. Pogledajte njegove posudbe u svakoj od njih rezervni golman ili tribine.

Mislite vi da se lako u njegovim godinama probiti na nekoj posudbi, svi klubovi gledaju svoj interes i razvijaju svoje igrače. Radije će staviti svoga golmana nego Delača čak iako je ovaj talentovaniji.

Nije dugo branio, normalno je da je ispao uz forme ali  Jose je pokazao da ga nije precrtao. Još je on uvijek mlad i svakako nije rekao poslednju riječ u Chelseaju. Sledeća posudba će biti izrazito važna za njega.

Kurtoa prvi, Delac drugi golman

Ni za pet narednih godina nece biti tako, vucace ga po posudbama i onda pustiti besplatno u drugi klub.

• 1 mjesec kasnije...
  • 3 sedmice kasnije...
  • 5 mjeseci kasnije...

http://sportsport.ba/bh_fudbal/matej-delac-ponovo-na-kosevu/154872

Mogao bi se vratiti u FK Sarajevo na 6-mjesečnu posudbu. Bog sami zna gdje će ovaj momak završiti kad mu istekne ugovor sa Chelseajem. Al hajde, makar je proputovao i vidio svijeta za ovih nekoliko godina. :D

Hajd možda zaigra i u Europi kroz 15-20 godina :D

Sarajevo je sad dovelo golmana iz Olimpica, plus od prije su Bandovic i Plakalo i ni tad se nije mogao izboriti da brani nece ni sad, njega obavezno pustiti besplatno u drugi klub nema on kvalitet.

• 3 sedmice kasnije...

TINMAR napravio intervju sa Delacom

Pozdrav, Matej! Dosta dugo vremena je prošlo od našeg posljednjeg razgovora. Što se promijenilo od tada?

Lijep pozdrav Vama i svim čitateljima i fanovima. Pa evo, od zadnjeg puta je iza mene jedno novo iskustvo u Francuskoj i početak novog (starog) u Sarajevu.

Dolaskom Mourinha u pripremnom dijelu bio si na pripremama s prvom momčadi, kako je to iskustvo djelovalo na tebe?

To je bila jedna velika čast, biti u društvu takvih velikih imena, i naravno jedno veliko iskustvo i napredak za moju karijeru.

Protiv Olimpije ti je čak ukazano i povjerenje da braniš za Chelsea. Je li to bilo planski, ili je i tebe ta odluka iznenadila?

Za mene je to bilo iznenađenje, međutim, stručni stožer na čelu s g. Mourinhom je imao u planu moj nastup na toj utakmici.

Djelovao si dosta sigurno na vratima u toj utakmici, imao dvije sjajne intervencije, opiši nam malo svoje impresije s te utakmice.

Pa, iako je to bila velika utakmica za mene, uspio sam uz pomoć suigrača i navijača ostati miran te zabilježiti uspješan debi.

Imao si i brojnu podršku iz Hrvatske, gotovo 80 ljudi koji su ti posvetili čak i transparent. Iako si odavno otišao iz Hrvatske te uglavnom braniš na posudbama, oni nisu zaboravili na tebe. Koliko ti inače znači podrška s tribina?

Kao i svakom igraču, podrška s tribina mi jako znači u mojoj karijeri, i ovim putem se još jednom zahvaljujem svim navijačima Chelseaja iz Hrvatske, a pogotovo onima koji su bili prisutni na toj utakmici.

Došao je kraj prijelaznog roka, odlučeno je da ideš u Francusku. Ovoga puta jača nogometna destinacija od onih gdje si do sada bio. No, ne u prvu, već u drugu ligu. Kako je došlo do te odluke da odeš baš u Arles?

Prolazio sam pripreme sa Chelseajem i, kako se bližio kraj prijelaznog roka, nijedna ponuda koja je stigla u klub vezana za moju posudbu nije bila odgovarajuća. Tada se, takoreći u 5 do 12, zadnjeg dana prijelaznog roka, dogodila ponuda AC Arles-Avignona koja je zadovoljila klub i mene te sam tako otišao u Francusku.

Nakon sjajnog starta ponovno ista priča. Opet preseljen na klupu. Što je ovoga puta razlog?

Moram reći da sam bio jako zadovoljan uvjetima i životom i svojim statusom u Avignonu, sve do trenutka kada se dogodila smjena trenera. Tada sam odjednom naglo preselio na klupu

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.