Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Liam Delap (2025-2026, 47 nastupa)

Istaknuti odgovori

• Odgovori 238
  • Pregledi 9,7 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• Nedostatak inteligencije, nedostatak smisla za situaciju, igranje "svoje utakmice", stavljanje svoje bitke ispred interesa ekipe dovodi do ovakvih situacija. Dodaš na to da ti neko 5 puta govori da se

• S njim smo dobili dimenziju vise u napadu. Razlikuje se od ostalih napadaca i mislim da ce imati dovoljno minuta. Ne vidim ga kao startera jer je Joao Pedro u ove tri utakmice pokazao da treba startat

Objavljene slike

• Popularna objava
2 hours ago, chiba said:

pih, zadnji put kad sam otvarao teme za igrače, bilo je za Rudigera...nadam se da će me i ovaj iznenaditi....

inače sad vidim da je DIablo otvarao teme za Dzeksona i Maduekea :D 

Samo nek ne hvali Delapa i svi sretni.

Da napisem koju o Delapu. Covjek je sto bi englezi rekli low risk market oportunity. Nije skup a mozes puno sa njim dobiti. Da ne uspije mozes lagano vratiti makar blizu isti novac.

Sto se tice Delapa, ja sam siguran da ce on biti odlican. Njegove fizikalije i borbenost koju svaki mec pokazuje je doslovno ono sto nam je falilo jos od Coste. Ni jedan napadac posle Coste nije bio takav profil. Morata, Higuain, Werner, Havertz, Lukaku, Auba, Jackson, svi su u necemu dobri ali ni jedan nije profil kakav je Delap a to je da grize, jede, bori se i da ne odustaje taman da je 1 protiv 3. 
On meni takodjer ima i zavidnu tehniku s obzirom na korpulentnu gradju, dobar je i u tranziciji (zapravo tek trebamo vidjeti kakav je u pozicionom fudbalu) i ima izuzetno dobar sut. 

Ako neko moze jos dati koju analizu nek slobodno napise, bas me zanima sta i ostali misle.

Frajer je tenk, suta iz nemogucih situacija, sekunda mu fali.

Evo od Seska

Evo Gyokeres

Meni su ovi video-i zadnjih suteva bas dobre kompilacije, vidis jel suta sa obje noge, koliko mu je potrebno vremena da sutne, da izbori poziciju sebi, napravi ugao sutanja, onda sama tehnika suta, jacina.. sve. Mora logicno biti puno promasaja jer sutaju puno po utakmici, ne mogu sve dati.

3 minutes ago, Whisper said:

Resili smo physical presence u napadu, sada moramo i u odbrani. Patili smo se ove sezone protiv svakog napadaca koji koristi fizicku snagu kao nacin igre. 

Slazem se. Da je dovesti onog Diamonde iz Sportinga ili Murilla iz Foresta. Ovog drugog mislim da je nemoguce dovesti ispod 70-80 miliona.

Murillo je svakako dream target, ali ne verujem da ce se to desiti. Diomande je next best thing ako gledamo fizikalije i agresivnost s kojom se igra.

Ozbiljna prica dakle.

Da dopunim post svidja mi se brzina kojom se krenulo u prelazni rok. Zbog CWCa skoro da predsezona nece ni postojati, tako da treba kompletirati ekipu sto pre.

Tesko je pretpostaviti koliko Delap moze. Prosto dolazi iz ekipe koja je inferiorna u posedu, kreaciji, sansama i td. Goykeres dolazi iz skroz suprotne ekipe. Dovoljno je uporediti broj dodavanja po mecu oba igraca. 

Kad iz takvog tima dolazis u tim koji je susta suprotnost logicno je da ce to traziti dosta privikavanja, prilagodjavanja i td. pre svega na pozicionu igru.

Jasno je da je lik energetski spric za tim, borac, taj work rate svi isticu kod njega. 

Po meni mora jos mnogo da uci i radi jer postoje mnogo slabosti u nuegovoj igri. Pre svega u kreaciji, igri glavom, pa i zavrsnici....

Neko blic misljenje je Da kao rezervna opcija ali kao prvi spic tesko. E sad to bi nuzno znacilo da Jackson treba da ide.

Meni je po stilu igre Delap identican Diegu Costi. Znaic govorim iskljucivo po stilu. Naravno da mnogo faktora zavisi o toga da li ce biti na tom nivou ali takav nam profik napadaca trenutno treba, 100% sam siguran u to.

Liam Delap je najbolji engleski centarfor još od Kanea i sigurno će to potvrditi svojim igrama. U Ipswichu je zabio 12 golova u Premier ligi, i to za momčad koja stvara jako malo prilika.

Delap visoko pritišće i baca se na svaku loptu.

Kad tome dodaš njegovu pozicijsku disciplinu, atletizam, odlučnost da zabije, sjajan udarac, sposobnost da se odvoji od čuvara.

Ima čak i neke dodatne kvalitete koje nisu tipične za klasičnu “devetku” – poput iznimne pokretljivosti.

Pravi box-napadač: snažan, može igrati leđima prema golu, zna se izboriti s protivnicima, sjajno napada prostor i ima odličnu kontrolu lopte u šesnaestercu.

Stvarno podsjeća na našeg Diega. A za samo 30 milijuna – fantastična kupnja! 

I kako bi rekli Englezi – Delap je, zbog svih svojih karakteristika, “tailor-made” igrač za momčad koja voli igrati na posjed, a to Ipswich sigurno nije bio.
Ako će biti prvi napadač, očekujem minimalno 15 golova u Premier ligi.

• reLo mijenja naslov u #00 Liam Delap

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.