Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

2025 FIFA Club World Cup

Istaknuti odgovori

Totalno se povući i čekati nije opcija jer nemamo defanzivu koja moze to izdržat, jurnuti prema napred takođe nije opcija jer oni to najviše vole, tako da biće zanimljivo u svakom slučaju.

Bitno je da uspijemo držati loptu što je više moguće, neka igra na duže posjede i da kontra napadi ferceraju, mozda je to neki recept.

• Odgovori 179
  • Pregledi 2,8 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• Oni više ne mogu izmisliti takmičenja koliko mi možemo osvojiti.  Iako se potajno nadam svakom trofeju u svakom takmičenju u kojem klub nastupa, pa tako i trofeju na ovom, moja realna očekivanja

• Iako je u startu proglašen "nebitnim takmičenjem", osjećaj večeras je skoro na nivou maja 2012. Vjerovatno zato što smo opet kao veliki autsajderi slavili. Svaka čast momcima, perfektna utakmica. 

• Sjajna pobjeda. Ne sjecam se kad smo jedno finale ovako izdominirali. Cak i protiv Betisa u konferenciji je patnja bila 60 minuta. Kad uzmes da je protivnik aktuelni prvak Evrope i najjaca ekipa na ko

Objavljene slike

• Popularna objava

Igrat ce nam jak presing i svako odigravanje od pozadi sa Sanchezom na golu je samoubistvo. Ne kazem da ne trebamo pokusati par put ali ne treba previse to forsirati. Zbog toga ne bi bilo lose razmisliti o opciji sa Delapom u vrhu a Joao Pedro lijevo, kako bi mogli ponekad i dugim loptama izbjeci njihov presing uz nadu da ce Delap i Pedro dobijati duele i uspjevati zadrzati loptu i pri tome osvajati "second balls" i tako prenjeti teziste igre na drugu stranu.

Kako god treba se potuci, hrabro igrati pa sta bude. Znamo svi da je titula vazna, pobjednik ce nositi zlatni bedž naredne 4 godine na dresu ali vazno je i da vidimo na cemu smo kada je ovakav protivnik u pitanju. 
Trebaju i nasi da vjeruju u sebe, da ne podlezu pritisku i tad je sve moguce. Ako se udje u mec sa ciljem da se ne primi gol, jebani smo. Tu je dosta i do Maresce i pripreme taktike ali i do pristupa i mindseta koji ce prenjeti na igrace.

U proslosti smo mnogo puta osvajali titule kada smo bili u podredjenom polozaju, pa da vidimo i ovaj put.

Realno ima dobar alibi da se potuče i da ga popuši jer i većima su zube razbijali, tako da se nadam da će da krene u neko nadigravanje sa njima.Imamo i mi respektabilnih igrača, koji znaju fino igrati kada im protivnik ne opuca dupli blok Reece James (ne znam da li je spreman), Cucurella, donekle i Tosin, Caicedo, Enzo, Lavia (isto upitnik da li je spreman), Palmer, Joao Pedro, donekle i Jackson. Najveća boljka je retard na golu definitivno. 

Sto bi reko Čovic treba relaksirati odnose, za nas je uspjeh i finale a na jednu utakmicu je sve moguce.

• Popularna objava

Da dam svoj osvrt na ovo novo takmicenje.

Ja spadam u onu manji grupu ljudi kojima je ovo takmicenje dobro. Jasno mi je da ce igraci imati manje vremena za odmor i to je glavni minus. Nadalje smatram da ima prostora da se isprobavaju neke nove takticke zamisli sto u neku ruku dodje kao predsezona. Protivnicu su mahom slabije kvalitete pa je to donekle izvodivo, kazem donekle. Ja nisam pogledao samo jednu utakmicu Chelsea na ovom prvenstvu, a i ostale klubove sam pratio. Mislim da ovo takmicenje ima buducnost, posebno u godinama kada nema ni Eura ni Svjetskog a uzele se ljudi utakmica i fudbala. Minus je mjesto odigravanja. To kazem zbog uslova (tereni nisu bas u najboljem stanju za nogomet), kao i publika kojoj je soker 4-5 sport po vaznosti.

Bilo je tu zanimljvih i kvalitetnih utakmica, bilo je pokusaja neke takticke zamisli, bilo je svega. 

Neto J. Pedro Palmer

Enzo Caicedo Lavia/Santos 

Cucu Tosin Chalobah James

Sanchez

Ovom se nadam protiv PSG-a

Ne znam stanje kakvo je s laviom, ako je povrijedjen onda santosa.

Ako bude se pusilo, izbacit Laviu/Santosa.

Delap u napad a pedra malo povuc nazad.

• Popularna objava
41 minutes ago, chiba said:

ja stvarno ne znam kakav je ono trening

dal sam beše juče gledao, nešto se jedan igrač provlači izmedju dva reda igrača, ono kao neke žene, miluju se po glavi, svi se kikoću nešto, zadirkuju ....

treba vratiti Kontea malo da im drži trening

Lavia bi morao raditi transplataciju misica da ga Conte trenira.

• Autor
  • Popularna objava

U finalu ćemo se susresti sa najboljom ekipom na svijetu. U sezoni Lige Prvaka i na ovom Svjetskom se pokazalo da oni to jesu. Negdje od januara melju sve pred sobom, ušli su u vrhunsku formu u pravom trenutku i djeluju nezaustavljivo. Ovako dominantnu ekipu nismo vidjeli još od Covid Bayerna koji je na sličan način mljeo protivnike. Pomeli su Inter u finalu LP, Atletico i Real na ovom prvenstvu, a sve su to ozbiljnije ekipe od nas. Veliki su favoriti i bilo bi iznenađenje ravno onom na Alianz Areni 19. maja 2012. godine da izađemo iz utakmice kao pobjednici.

Imamo jako loše rezultate u velikim utakmicama u zadnje vrijeme. Kada govorimo o ovoj ekipi i ovoj sezoni, derbi utakmice sa ekipama poput Citya, Arsenala i Liverpoola smo znali gubiti u tunelu prije izlaska na teren. U finale Konferencijske lige smo ušli uplašeno i trebalo nam je pola sata da počnemo igrati. Sezonu ranije se isto nismo proslavili u derbijima, a finale Liga Kupa smo na kraju izgubili od Liverpoolove PL2 ekipe.

Sa PSG će nam biti jako teško igrati jer malo toga ide u našu korist. Brži su, jači su, tehnički su bolji, uigraniji su, iskusniji su, imaju boljeg trenera, više samopouzdanja, individualnu kvalitetu veću od nas itd. Njihova ekipa izgleda kao da u napadu imaju 3 Hazarda, na sredini 3 Fabregasa, na beku 2 Jamesa, na golu spoj najboljih osobina legendarnih golmana i dva štopera koja nisu baš dva najbolja na toj poziciji, ali za ono što im treba sasvim dovoljno dobri. Kvalitetom ne zaostaju puno za ostalima.

Nešto što se može uočiti kao mana ovoj ekipi je visina. Ne igraju sa visokim napadačem, nemaju fizički dominantnog zadnjeg veznog, bekovi su pravi bekovi i nisu hibridi, a štoperi ne spadaju u red onih najvisočijih, a tu je i visoki golman kojem je mana zamislite visoke lopte. To je karta na koju trebamo igrati. Dakle, kad je korner ili slobodan udarac sa strane, ne želim da vidim da se njih trojica dodaju okolo bez ikakvog plana. Bojim se da se moje želje neće ispuniti, jer smo šampioni svijeta u necentriranju iz kornera. Pas i centaršut sa drugog mjesta može, ali ne uradimo uvijek to. Shodno tome, sastav koji pošaljemo na teren treba da sadrži jednog visokog igrača više nego inače.

Naš plan će biti sigurno da što više umrtvimo utakmicu, što ćemo probati napraviti kroz pokušaje što dužeg držanja lopte. Ja ne bih da imamo takav plan nego bih pustio njima više lopte i čekao kontre. Loptu im ne možemo uzeti, treba priznati ljudima da su bolji u tome, a svako dugotrajno zadržavanje lopte u svojoj trećini će u kombinaciji sa njihovim pressingom i našim kikserima pozadi rezultirati u tome da im poklanjamo bolje šanse.

Na golu će nažalost biti Sanchez. Ispred njega bih prednost dao Tosinu ispred Chalobe, djeluje mi da je sigurniji pod pritiskom, a i bolji je skakač što će nam trebati zbog napada. Desno James, lijevo Cucurella, dileme ne smije biti. Gusto ni slučajno od prve minute, njegove nepromišljenosti nam ne trebaju. Ja bih dalje išao sa Enzom i Caicedom, ne moram objašnjavati zašto, a Maresca će sigurno dodati tu trećeg veznjaka. To će biti Lavia ako je zdrav, ako nije onda možda Gusto na beka i James u sredinu ili neka kombinacija sa bilo KDH ili Santosom. Jako je važno da Palmer bude na prirodnoj poziciji iza napadača, a Joao Pedro bilo gdje na terenu. Iako Neto neće moći da se probija kroz Hakimija ili Nunu kao protiv ostalih bekova na prvenstvu, mora igrati zbog brzine i kontranapada. Za napadača bih birao, vjerovali ili ne - između Jacksona i Georgea. Delap nije igrač za kontru, Nkunku je postao prespor za kontre, a Jackson je za kontre i ništa više. Maresca će izvesti isto ovo što sam napisao samo bez Jacksona/Georgea sa jednim veznjakom ili bekom više.

Neto, Jackson i Joao Pedro, pa i Palmer imaju dovoljno defanzivne odgovornosti da doprinesu u odbrani toliko da se ne osjeti da imamo pravog veznjaka manje od njih, a sa druge strane bismo imali opasnijeg igrača više naprijed.

Jedino kako imamo sanse je da nam komplet odbrana na celu sa kiksercinom od golmana odigra savrsenu partiju bez jedne jedine greske. 

Ako budemo pokusavali iznositi loptu proci cemo kao Inter i Real sto su. 

Ovo ce doci kao dobro iskustvo ekipi, da odmjere snage u jos jednom finalu protiv tako jakog protivnika. Imamo mi svoje adute i momci ne smiju izici na teren sa strahom, jer nemamo sta izgubiti. Te psihicke barijere u glavama se moraju srusiti. Iskreno najvise me strah trenera kako ce postaviti mec, imam osjecaj da je vec usran ko grlica a nije se ni zakotrljala lopta na terenu.

Bome svi ocekuju potop celsija, citam komentare po drustvenim mrezama.

Vrlo lahko da tako i bude pa dozivimo reality check. 

No misljenja sam da cemo dobru tekmu odigrat 

Fali nam ovde jedan proper DM, koji ce da se spusta medju stopere. Moramo dobro da branimo teren po sirini, jer njima su Hakimi i Mendes bukvalno vazni koliko i Dembele i Vitinha recimo. 

Pravi ispit za Cuca i Jamesa. Ako zaustavimo njih dvojicu i igramo kontre pametno imamo sanse.

5 minutes ago, Adi said:

Razmišljanje trenera kakvo sam i najavio, samo se nisam nadao Chalobi umjesto Tosina. On i Gusto jedan pored drugog prizivaju na katastrofu, sa Sanchezom iza leđa. Plašim se toga, neiskorištenog Jamesa i Palmera na lijevom krilu.

Takticar ne smije ubaciti Santosa u sredinu terena ali ce eksperimentisat sa Jamesom u veznom redu. 

Kakvo pišanje po sirotinji.

Dajte Maresci doživotni ugovor i dovedite mu stopera svjetske klase i Chelsea je opet što je bio za doba prvog Mourinhovog mandata.

Pretendent za sva natjecanja.

Još samo vrhunski stoper, pojačanje u rangu Joao Pedra i eventualno golman iako je malo koji golman u PL bolji od Sancheza.

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.