Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Ruben Loftus-Cheek (2012-2023, 155 nastupa)

Istaknuti odgovori

• Odgovori 939
  • Pregledi 66,7 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• Moram ga pohvaliti za jučerašnju partiju. Ne znam da je imao neku grešku. Mislim da on sasvim solidno može pokriti tu poziciju RWB po potrebi. Momak nema pojma koliko je talentovan, bukvalno pokriva n

• To je ta rak-rana modernog fudbala, dodavanje od jedne gol linije do druge. Samo dodaj dodaj dodaj, niko nema muda da šutne niti iko ima šut. Prije je svaka ekipa imala makar jednog veznjaka za kojeg

• Corto Maltese
    Corto Maltese

Po meni dobar danas bio na Jamesovoj poziciji. Svidja mi se kako barata loptom sa onom visinom, pa je tako i kao bocni igrac prolazio protivnike i dosta davao pasove u prostor za nase klasetine od nap

Opet si izbjegao odgovor na pitanje. Čemu doprinosi Fabregas? Kako se on postavlja a igrao je na dosta odgovornijoj poziciji od Loftusa?

Da ne bi spinovao opet, ne postavlja se nikako već igrači prolaze pored njega kao pored čunja. 

Bilo već, Mourinho da iziđe i kaže Zemlja je ravna ploča, neki od vas s ovog foruma biste i to branili i govorili da je istina. Možda bi neki i rekli, 'pa da je okrugla kako oni dole u Južnoj Africi ne padnu'.

Bilo već, Mourinho da iziđe i kaže Zemlja je ravna ploča, neki od vas s ovog foruma biste i to branili i govorili da je istina. Možda bi neki i rekli, 'pa da je okrugla kako oni dole u Južnoj Africi ne padnu'.

Ali nije izjavio. Cekaj da izjavi pa cemo odbraniti i to :D

Fabregas je bitan zbog njegove pass igre, Loftus nema taj pass prema naprijed kao Fab, a vec u sljedecoj tekmi ce Loftus igrati normalnije, nego ga nije islo, i to je to. I ako kazes pa gdje su mu passovi, onda te moram napomenuti da nam je stvorio 4-5 prilika iz nicega.

Ovo sa juznom afrikom necu komentarisati, jer ocigledno geografija nije jaca strana.

Cesc uvijek, ali uvijek pretrči najviše od svih igrača na terenu, a kažete da se šeta i ne kreće, uvijek ima barem 1 izvrsnu loptu koju naši napadači često ne iskoriste. Da malo više koriste njegove lopte on bi opet imao visok broj asistencija i dizali bi ga u nebesa kao prošle sezone.

RLC nema nista drugo do nedostatke koji su normalni za njegove godine i nivo takticke obucenosti. i mnogo zreliji igraci od njega ponekad umeju da promase sa postavljanjem... 

Jedini nacin da se to ispravi je da on sto vise igra, da se navikava na razlicite stilove kretanja i igre protivnika, jer ce samo tako nauciti da ih citaa.

Partnertvo sa Ramiresom nije prava stvar za njega, jer tu nije jasno definisana uloga nijednog od njih dvojice, niti je bilo ko od njih klasican DMF, sto ume da otvori prazan prostor rivalima. Njemu treba disciplinovani zadnji vezni, koji ce da ostane pozadi kada treba, i da mu potrebnu slobodu da uradi ono sto ume sa loptom.  Steta sto nije zaigrao uz Matica kad je ovaj bio na vrhu, jer bi tada izgledao dva puta bolje nego sada.

Za besmisleno forsiranje Fabregasa se slazem, ali ne mogu vise da kukam na to, samom sam sebi dosadio.

Pretrči najviše ali tempom od 2 na sat. Odnosno šetka se po terenu. Čovjek nema 2 sprinta po utakmici, ne zna igrati presing, ne zna igrati odbranu (već nekoliko golova primili smo direktno njegovom krivicom), ne zna se čak ni postavljati. Mikel isto ne radi ništa od toga al se makar dobro postavlja pa presječe koju loptu. Loftus je defanzivno već sada bolji igrač od Fabregasa, jer je atleta i samo mu fali malo iskustva na pravoj poziciji (a to je uz Matića na sredini).

Aha, drži Fabregasa radi pasova, a Hazarda je izbacio jer smo primali puno golova a on nije igrao odbranu. Činjenica: Hazard ove sezone uz Özila najviše šansi kreirao u Premiershipu. Dokaz:

mesut-ozil-stats-arsenal_3364218.jpg?201

Kad izmislite neku novu smijuriju od argumenta vratite se da i to pošamaramo.

I ja sam primjetio da je RLC igrao ofanzivnije i to na poziciji 10-ke.Smatram da je njegovo mjesto na sredini terena i slazem se da bi sa Maticem bio jos bolji.Po meni nije dovoljno okretan i lucidan za poziciju 10-ke.

Hazardovo neigranje je druga stvar, ovdje se radi o tome da navodno 'Fabregas mora igrati zbog pasova' bez obzira što je gola kita u odbrani, a igra na odgovornoj poziciji centralnog veznog. Hazard koji je pritom naš igrač sa najviše kreiranih šansi ne igra jer nije dovoljno dobar u odbrani, a igra krilo.

Dakle, sami sebe pobijate i gubite se u slijepom branjenju neodbranjivog.

I da se vratim na temu, pošto je cijela rasprava krenula od toga, Mourinho nema pojma kako koristiti Loftusa. I vrlo lako se može desiti da uguši potencijal ovog momka svojim potezima.

Pa ja nisam vidio nijednu tu stvorenu sansu Hazarda, prelose u napadu, preloooose.

A sacekaj, zar ti nisi rekao na SBu da ces jebati Mourinhu mater ako bude igrao def veznog sa Ramizom, i onda kada odigra na ofanzivnom veznom, pricas kako ga ne zna da koristi, sta hoces? Mozda je krilo trebao igrati?

Pa ne gledaš ti jedini fudbal. Za mene Hazard uopće nije toliko loše igrao koliko se predstavlja, većina ljudi samo ima ogromna očekivanja, zato što je Eden radio skoro nemoguće u drugom dijelu prošle sezone. Sam je pobjeđivao utakmice za svoj tim. Na kraju krajeva, postoje ljudi zaduženi za ove statistike a brojke ne lažu.

Loftus treba da igra sa Matićem u sredini i Oscarom ili Fabregasom kao trećim veznjakom. To je njegova najbolja pozicija, i da se rotira sa Ramizom na tom mjestu. Ovo govorim od početka sezone, ne od jučer na kutiji.

Laž. To možda kaže broj postignutih golova ili asistencija, ovo je drugačiji statistički podatak. To što ti ne vidiš Hazardov doprinos u napadu je tvoj problem. Isto kao što Mourinho ne vidi da mu je Ivanović rupetina u odbrani. Ne planiram dalje raspravljati o tome, navedeni argument je potpuno pobijen.

Mali  treba da igra desetku,ja verujem da on u buducnosati na toj poziciji moze da isporcu 15/20 golova po sezoni...

Recimo Oskar se forsira ne moze da se poredi sa Loftus Cikom koji ima sirovu snagu,delije mi nekako digrktno ide na protivnicke igrace to sam video juce u dve,tri  situcacije kad je imao loptu lomi sve oko sebe...

Također da Mourinho iziđe i kaže Zemlja je okrugla ti bi došao kao najveći navijač Chelsea svih vremena (koji je do samo prije godinu dana zdušno podržavao tog istog Mourinha) i rekao da to nije tačno da Zemlju nose slonovi na leđima.

Mučno mi je više čitati tvoje napadanje Mourinha al' ozbiljno. Samo tražiš priliku da ga kritikuješ, napadaš i omalovažavaš.
Prvo si se "žalio" što RLC ne dobija minute, pa si se onda "žalio" što ne počinje utakmice, pa onda što igra sa Cescom u vezi, pa sada što igra ofanzivno...
Šta je sljedeće?

Iskuliraj malo, šta je bilo od onog najboljeg forumaša, da nije neko prohakao profil ?

Hazardovo neigranje je druga stvar, ovdje se radi o tome da navodno 'Fabregas mora igrati zbog pasova' bez obzira što je gola kita u odbrani, a igra na odgovornoj poziciji centralnog veznog. Hazard koji je pritom naš igrač sa najviše kreiranih šansi ne igra jer nije dovoljno dobar u odbrani, a igra krilo.

kazes to kao da krilo nema nikakve veze sa odbranom...

Znači ovo je strašno. Prije utakmice s Villom izađe sastav gdje je RLC stavljen u paru s Ramiresom i naravno dežurni pljuvači se javljaju kako je Mou konj, kako će ga sjebat na toj poziciji, kako će od njega napravit novog Mikela. Kreće utakmica, a RLC odigrao na 10-ki ispred Ramiresa i Fabregasa. I što se događa? Događa se to da će ga sada Mou sjebati jer je igrao 10-ku, a ne ipak u sredini i da je sredina njegova pozicija. Kada dečko ne igra, onda će ga opet sjebati jer ne igra. Vama baš ništa ne valja? Mislim, ne mogu vam zamjeriti što pljujete trenutnu igru, odabir igrača i stanje na tablici, ja nisam takav i to ne radim, ali razumijem to. Ali da tražite dlaku u jajetu i izmišljate nešto i okrećete se kako vjetar puše, e to ne mogu razumijeti.

Laž. To možda kaže broj postignutih golova ili asistencija, ovo je drugačiji statistički podatak. To što ti ne vidiš Hazardov doprinos u napadu je tvoj problem. Isto kao što Mourinho ne vidi da mu je Ivanović rupetina u odbrani. Ne planiram dalje raspravljati o tome, navedeni argument je potpuno pobijen.

Nit Hazard doprinosi napadu niti Ivanović odbrani, do sada
ove sezone. Realno je tako.
Protiv Ville smo vidjeli da možemo pobijediti bez Hazarda u napadu i ne primiti gol bez Ivanovića.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Znači ovo je strašno. Prije utakmice s Villom izađe sastav gdje je RLC stavljen u paru s Ramiresom i naravno dežurni pljuvači se javljaju kako je Mou konj, kako će ga sjebat na toj poziciji, kako će od njega napravit novog Mikela. Kreće utakmica, a RLC odigrao na 10-ki ispred Ramiresa i Fabregasa. I što se događa? Događa se to da će ga sada Mou sjebati jer je igrao 10-ku, a ne ipak u sredini i da je sredina njegova pozicija. Kada dečko ne igra, onda će ga opet sjebati jer ne igra. Vama baš ništa ne valja? Mislim, ne mogu vam zamjeriti što pljujete trenutnu igru, odabir igrača i stanje na tablici, ja nisam takav i to ne radim, ali razumijem to. Ali da tražite dlaku u jajetu i izmišljate nešto i okrećete se kako vjetar puše, e to ne mogu razumijeti.

To imaš pravo, dobro da je zaigrao ikako. Međutim bude čovjeku krivo kad gleda nekog igrača u mlađim kategorijama, prati ga pa zna njegov potencijal i nada se da će biti iskorišten na pravi način. Al hajd valjda možemo smatrati nekim napretkom to što je odigrao 45 minuta kući protiv jedne od 5 najlošijih ekipa koje će ove sezone doći na Bridge. S obzirom kakvo je prije stanje bilo, ovo je i dobro.

Meni je samo krivo što ne vrijedi isti aršini i pravila za sve igrače, nego se koplja lome na pojedincima, njih se zamjenjuje na poluvremenu, nakon 20-ak minuta igre ili budu izbačeni skroz iz sastava pa ne počnu utakmicu. Dok opet drugi potpuno izbjegavaju svaku vrstu kazne za svoje katastrofalne partije, naprotiv budu nagrađeni tako što startaju uvijek.

Dok opet drugi potpuno izbjegavaju svaku vrstu kazne za svoje katastrofalne partije, naprotiv budu nagrađeni tako što startaju uvijek.

Ili kapitenskom trakom.

Ili kapitenskom trakom.

Mislis da je Ivanovic ne zasluzuje?

Meni je samo krivo što ne vrijedi isti aršini i pravila za sve igrače, nego se koplja lome na pojedincima, njih se zamjenjuje na poluvremenu, nakon 20-ak minuta igre ili budu izbačeni skroz iz sastava pa ne počnu utakmicu. Dok opet drugi potpuno izbjegavaju svaku vrstu kazne za svoje katastrofalne partije, naprotiv budu nagrađeni tako što startaju uvijek.

Murinjo je procenio psiholoske profile igraca i tako donosi odluke, tj. njegovi asistenti su to uradili. Ne branim ga sad, samo kazem. Verovatno tako donosi odluku da li da forsira igraca ako ga nece ili da ga salje na klupu sa ciljem da ga vrati u formu. Zato ne vaze ista pravila za sve igrace, svi su razliciti tipovi ljudi... Kao i vecina trenera na vrhunskom nivou. Tako sigurno rade i Pep, Cholo, Klopp, Carlo...

mnogo je tu faktora u igri

znam da sam stekao reputaciju da pizdim kad neko napada murinja (delom sam zasluzio jbg), ali ovo sad sam napisao vezano za sve trenere...

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.