Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Enzo Maresca (2024-2026, trener)

Istaknuti odgovori

eh, da mi je neko reko da će doći i do toga da u ionako zaprljanu čorbu u koju se nalazimo doda još i priča da je Siti zainteresovan za njega, mislio bih da haluciniram :hljeb:

neočekivan plot twist, rekao bih

a sećam se da sam jedan od prvih postova na ovoj temi napisao, "pompezno" najavljivanje angažovanja trenera koji je učestvovao u osvajanju petoduple krune

• Odgovori 1,2 hilj.
  • Pregledi 58 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• Njegovi izvori i dalje govore da je ovo samo magla i da ce Amorim doci  kao novi trener Chelsea

• hamco najjači, kad pobjeđujemo hvali na sva zvona, navlači maler, ne smije niko da kritikuje kad gubimo zove whispera da se vrati na forum da ga dokrajči 🤣

• Ko sto rekoh...   Kao kad je Lampard 2020 izjavio da ekipa nije spremna, a pola godine nakon toga skupili muda, osvojili LS.   Ne kazem da treba ocekivati od titulu sad, ali brt. o

Objavljene slike

@Bari @ja13 dajte molim vas objasnite mi jel Newcastle ima bolje igrace od nas? Ljudima fali komolet odbrana, Joelington, otisao im najbolji igrac i opet nas guze ko da smo amaterska ekipa.

Molim vas pustite se ironije, eto fakat me zanima jesam li ja to slijep, naivan pa mislim da imamo jacu ekipu od Newcastle ili vi vidite nesto sto ja ne vidim?

Jebeni Murphy, Thiaw, Schar, Woltemade, Miley nam drze cas fudbala. 

Definitivno je ovo kraj za celavog maga. Steta samo sto nece i dvojica diletanata na direktorskoj poziciji s njim da lete. Trebaju pozuriti s analizom, ne cekati kraj godine da prave racunicu.

Ovim tempom se nece moci opet izvuci Liga Sampiona u zadnjem kolu.

Osigurati ga ugovorom za narednih 15 godina, najbolji trener koga smo imali i oko koga ce se svi boriti da nam ga preotmu! Ma teraj ga u pizdu materinu, od Leedsa ne gledam Chelsea, što nije loše za zdravlje!

Izostaviti ofanzivca iz ekipe i to treće krilo (Gittens) a ubaciti Badiasila i Tosina, dva panja, je samo dokaz da ovaj trener nema pobjednički ni napadački mentalitet nego isključivo ne izgubiti utakmicu pa makar i onda kada imamo priliku da zaganjamo i da sve karte bacimo u napad.

Ne želim da vjerujem da je ova ekipa ograničena kako to u nekim trenucima izgleda. Siguran sam da uz trenera koji ima drugačiju filozofiju ova mlada i talentovana ekipa može uraditi više, može igrati ljepši i kompetetivniji nogomet bez da se igrači jedno cijelo poluvrijeme ne mogu sastaviti sa loptom skoro pa ne zaprijetiti. 

Mareskina filozofija je neostvariva. Možda to na papiru izgleda idelno ali na terenu to izgleda drugačije. I danas i sutra i svakog dana… #MARESCAOUT 

18 kola, 29 bodova, 3 iza Arneovog Liverpoola koji je jedno vreme bio favorit za otkaz, i izjednacen sa Amorimovim Unitedom, koji je takodje jedan od glavnih kanditata za biro.

#TrustTheProcess

Može se ovdje svašta napisati nakon ove utakmice ali dosadilo više pisati. Uglavnom je sve isto. Isti problem, ista igra, glupe i pogrešne izmjene koje su još goru igru donijele. Početi utakmicu sa glupim Badiašilom… ne znam, nemam riječi.

Prvo i drugo poluvrijeme kao da su dva različita kluba igrala. Prvo poluvrijeme odlični. Do 30 minute smo imali 7 šuteva a oni 0.

Već tada smo ih trebali razvaliti. Ali sa ovim amaterom od trerena se ne može očekivati neka bolja igra.

Marseca je fantasticno pripremio mec. Sa postavkom trcanjem taktikom agresivnoscu smo ih ubili. Pokazao je ovom zalizanom ciganinu emeriju da je za klasu bolji trener. Ali protiv lopova i cigana je uvek tesko. 

Takodje ne moze nista ni protiv uprave u kojoj sede klimoglavci bez kicme i fudbalskog znanja. 

• Autor
1 minute ago, cobinho said:

Marseca je fantasticno pripremio mec. Sa postavkom trcanjem taktikom agresivnoscu smo ih ubili. Pokazao je ovom zalizanom ciganinu emeriju da je za klasu bolji trener. Ali protiv lopova i cigana je uvek tesko. 

Takodje ne moze nista ni protiv uprave u kojoj sede klimoglavci bez kicme i fudbalskog znanja. 

Protiv lopova i cigana?
Utakmica se gleda od 1. do 90. minute. Šta ga je spriječilo da isto nastavi u drugom poluvremenu?

Vala Emery zaslužuje pohvale za izmjene, u redu glupi Badiashile je prodao čistu loptu ali sa izmjenama Emery je okrenuo utakmicu na svoj mlin i iskoristio svaku našu slabost.

Ja se u potpunosti slazem sa cobinhom. Apsolutno smo takticki nadigrali protivnika a to je trenerov potpis. To sto je Badiashile pogrijesio ili Gusto bio anemican kod skoka nije njegova greska. Nemamo bolje, moramo prihvatiti da nemamo bolje igrace od ovih koji su usli sa klupe. To je to sto imamo. Daj nam Olise umjesto Neta, Leao umjesto Garnacha, Bastonija umjesto Badiashile i dobijat ces utakmice i kad nisi uopste bolji a kamoli ovoliko bolji kao mi u prvih 60 minuta.

Maresca je u mnogo cemu kriv generalno, pricali smo o tome milion puta, svi smo uglavnom slozni da nam treba i bolji trener, ali ovo danas protiv Ville nema mu se sta zamjeriti.

Oni su izmjenama promijenili formaciju na što nije bilo odgovora sa naše strane. On svaki meč priprema tako da se prilagodi protivniku, znači nema vlastiti stil igre nego ovisno o tome što protivnik igra. Zato se i najgore igra protiv bunkera, gdje se treba kreirati vlastoručno. Otkaz neće dobiti, a i da dobije, ja ne vidim koga dovesti

Naravno lopova. Ako sudije onu ruku kao vrata nisu uzeli u razmatranje onda je to klasucan lopovluk. Ako ono nije penal onda ne znam sta je u fudbalu. Onda neka dozvole rukomet. Ali engleskw sudije su poznate po tome. 

Naravno cigani. Kako objasniti da ovaj klub veze 10 pobeda. Od tih 10 meceva u 3 su zasluzili 3 boda. Ako usran vila ima 39 bodova onda je pl 5 liga u evropi.

• Autor
Just now, hamco said:

Ja se u potpunosti slazem sa cobinhom. Apsolutno smo takticki nadigrali protivnika a to je trenerov potpis. To sto je Badiashile pogrijesio ili Gusto bio anemican kod skoka nije njegova greska. Nemamo bolje, moramo prihvatiti da nemamo bolje igrace od ovih koji su usli sa klupe. To je to sto imamo. Daj nam Olise umjesto Neta, Leao umjesto Garnacha, Bastonija umjesto Badiashile i dobijat ces utakmice i kad nisi uopste bolji a kamoli ovoliko bolji kao mi u prvih 60 minuta.

Maresca je u mnogo cemu kriv generalno, pricali smo o tome milion puta, svi smo uglavnom slozni da nam treba i bolji trener, ali ovo danas protiv Ville nema mu se sta zamjeriti.

OK. Ako je trener rekao Badiashileu: slušaj momčino, nemoj se zajebavati i dodavati lopte na 30 metara od gola, nego kad si pod pritiskom zatjeraj je u pičku materinu naprijed - onda prihvatam da trener nije kriv. Ali, nešto sumnjam da je tako.

Ako imaš kiksera nazad, za kojeg se pouzdano zna da je kikser - jedina instrukcija takvom igraču je NABIJAJ JE ŠTO DALJE OD SEBE. Ako već nemaš alternativu na njegovoj poziciji. A IMAŠ.

7 minutes ago, reLo said:

OK. Ako je trener rekao Badiashileu: slušaj momčino, nemoj se zajebavati i dodavati lopte na 30 metara od gola, nego kad si pod pritiskom zatjeraj je u pičku materinu naprijed - onda prihvatam da trener nije kriv. Ali, nešto sumnjam da je tako.

Ako imaš kiksera nazad, za kojeg se pouzdano zna da je kikser - jedina instrukcija takvom igraču je NABIJAJ JE ŠTO DALJE OD SEBE. Ako već nemaš alternativu na njegovoj poziciji. A IMAŠ.

Sa vtkinsom se ne igra tako sto mu pustas prostor i povlacis se nego mu ulazis telom i protiv bilo kog iskusnog stopeera se vidi njegov kvalitet. Al to je stvar iskustva i kvaliteta koje Badi nema i tu trener ne moze nista. Samo iskustvo i utakmice..... Votkinsov najveci kvalitet je da korsti tih pola metra metar prostora kad je lopta u pokretu. To i 5000 drugih stvati se u naprednom skautingu rade , to radi i nas strucni stab. Naravmo i da Badi to zna. Ali je problem iskustva i prilagodjavanja kad se kao stoper prilagodjavas da drugog i slroz razlititog spica. Npr da je Tijago Silva sa svoj 40 god bio tu umesto njega ne verujem da bi usao u bilo koju sansu. 

• Popularna objava

Drugo poluvrijeme nas pregazili ljudi i vi pricate kako smo dobro odigrali. Utakmica se igra 90 min a ne 45. Mozda je nerijeseno realniji rezultat al i to je odlika prave ekipe. Da je nas celavi mag bio u istoj situaciji kao Emery, isao bi na bod jer "kad ne mozes pobijediti bolje ne izgubiti". 

1 hour ago, hamco said:

Je li Aston Villa imala još neke šanse osim ta dva gola? Može li se onda reći da to što je Martinez pogriješio kod kornera to nije njegova greška nego nemaju bolje? Ako već svodimo utakmicu samo na situacije poslije kojih je pao gol. Pa mi imamo puno bolju ekipu od njih. Eto da je njima na sredini Caicedo a ne Kamara i da im je Enzo a ne Tielemans i da su im James i Cucurella a ne Cash i Maatsen dobijat će i utakmice u kojima su još manje dobri nego danas.

Ako se to u drugom zove gazenje kako se onda zove kad u fudbalu ne predjes centar, ne razmenis nijedno dodavanje na protivnickoj trecini, ne sutnes nijednom na gol, postavis autobus ispred gola? I posle te sudija malo pogura!? A ti imas najiskusniji tim a igras protiv namladjeg. 

Ja i dalje ne mogu da shvatim da sve dobre stvari koje se kod nas desavaju ne primecujemo, lose prenaglasavamo, kad je protivnik bolji on nas je ugazii, kad mi nekog stvarno ugazimo ma ok....nije lose....

Ovo jeste los momentum kad ovako izgubis al da bi timu  to prebrodio treba mu podrska ali od ovih sabana koji vode nas klub ne ocekujem ama bas nista pozitivno.

Niti smo u losoj poziciji na tabeli niti nije da nemamo igru. Samo treba podrska i strpljenje i pojacanja. 

23 minutes ago, Adi said:

Je li Aston Villa imala još neke šanse osim ta dva gola? Može li se onda reći da to što je Martinez pogriješio kod kornera to nije njegova greška nego nemaju bolje? Ako već svodimo utakmicu samo na situacije poslije kojih je pao gol. Pa mi imamo puno bolju ekipu od njih. Eto da je njima na sredini Caicedo a ne Kamara i da im je Enzo a ne Tielemans i da su im James i Cucurella a ne Cash i Maatsen dobijat će i utakmice u kojima su još manje dobri nego danas.

Previse nekad vodite diskusiju u jednom pravcu i samo gledate crno i bijelo a zanemarujete poentu.

Koga je mogao uvesti Maresca i umjesto koga i zbog cega a da nije uveo Gittensa, Delapa, Estevao osim eto Gusta kojeg je stavio na lijevog beka?

Ja se zaista ne salim kada kazem da smo danas protiv Ville bili sveukupno barem 5x bolji protivnik od njih barem kada je taktika u pitanju i cjelokupna igra i kontrola meca. Neke stvari mogu i moraju bolje od strane trenera, grijesi on ali grijese i Arteta i Pep samo sto kod njih uglavnom prednjaci kvalitet pa se to na kraju ne primjeti toliko. Danas su nasa krila Garnacho i Neto imali toliko situacija 1 na 1 da bi jedan Sterling a kamoli bolje krilo napravilo vise korisnih stvari od njih dvojice. 
Ne znam, nije mi ideja braniti Marescu ali ovo danas je slika i prilika nasih najvecih boljki a to su krila i stoperi. 

Uz nekog drugog trenera mozda budemo igrali bolje, mozda cemo se bolje braniti, ali  sa Garnachom i Netom mi napadacki po krilima necemo nista biti bolji ne znam ti ko da dodje.

Ne znam... apsolutno sam za to da promjenimo trenera ako postoji i promil sanse da cemo biti bolji. Nicim me Maresca nije kupio pa da kazem zao mi je sto ce otici. Bojim se samo da ne dovedemo nekog jos goreg i opet ajmo sve iznova, igraci ponovo da uigravaju novu taktiku, novi sistem, mozda ce i njima sve ovo dosaditi pa ce htjeti ici (citaj Palmer). Ne znam, kad vidim rezultate Iraole Gasner (kojeg inace nisam fan) u zadnje vrijeme, najezim se od te pomisli.

• Popularna objava
35 minutes ago, cobinho said:

Ako se to u drugom zove gazenje kako se onda zove kad u fudbalu ne predjes centar, ne razmenis nijedno dodavanje na protivnickoj trecini, ne sutnes nijednom na gol, postavis autobus ispred gola? I posle te sudija malo pogura!? A ti imas najiskusniji tim a igras protiv namladjeg. 

Ja i dalje ne mogu da shvatim da sve dobre stvari koje se kod nas desavaju ne primecujemo, lose prenaglasavamo, kad je protivnik bolji on nas je ugazii, kad mi nekog stvarno ugazimo ma ok....nije lose....

Ovo jeste los momentum kad ovako izgubis al da bi timu  to prebrodio treba mu podrska ali od ovih sabana koji vode nas klub ne ocekujem ama bas nista pozitivno.

Niti smo u losoj poziciji na tabeli niti nije da nemamo igru. Samo treba podrska i strpljenje i pojacanja. 

Aston Villa je u drugom poluvremenu imala OSAM SUTEVA u okvir gola.

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.