Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Edinson Cavani (Urugvaj, 1987)

Istaknuti odgovori

Po cemu je Falcao iznad Cavanija?

Čuj po čemu. Pa čovjek je sam svojim golovima donio ova dva trofeja Atleticu. Izmasakrirao Bilbao u finalu, izmasakrirao nas u Superkupu. Za takvo što Cavani nije sposoban. Za mene je rasprava bespredmetna.

radamel-falcao-garcia.jpg

radamel-falcao.jpg

• Odgovori 841
  • Pregledi 57,5 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Cavani je rusio u Ligi Sampiona dok Falcao tamo nije postene tekme odigrao.
I naravno da je nosio svoj Napoli do uspjeha u domacem prvenstvu. Na kraju krajeva i ostvario je bolji transfer nego Kolumbijac.

Cavani ne trpa ko prije jer covjek skoro cijelu sezonu igra na krilu zbog Ibrahimovica

Stvar je u ukusu. Ja bih licno izabrao Falcaa ispred Cavanija. Ali svaka cast i Cavaniju, zao mi je sto se mora zrtvovati u PSG-u pa provoditi vrijeme na krilu...to mi je nevjerovatno.

Svaki igrac bi to igrao zbog Zlatana, problem je kluba da igrace drzi sretnim i zadovoljnim.
Uostalom, imao je Cavani protiv nas sansu u vrhu napada pa je pojeo jedno gigantsko govno.

Cavani je rusio u Ligi Sampiona dok Falcao tamo nije postene tekme odigrao.

dont_give_a_shit_morgan_freeman.gif

Argument ti je nula ovaj put druže.

I Maradona nije odigrao poštene utakmice u Ligi prvaka, ali je zato prekucao Europa ligu s Napolijem (nije se tako tad zvalo ni jedno ni drugo natjecanje, ali ekvivalenti su).

Koliko god ti pokušavao staviti Cavanija u istu ravan s Falcaom, bojim se da je to nemoguće.

Postoje dvije vrste tih gornjih napadača - odlični i vrhunski. Da ti karikiram:

ODLIČNI NAPADAČI: Cavani, Benzema, Tevez, Van Persie

VRHUNSKI NAPADAČI (klasa iznad odličnih napadača): Falcao, Drogba, Suarez, Ibrahimović

Nekada se učini da je odličan napadač zapravo vrhunski napadač, npr. u slučaju kada Van Persie poveže dvije fenomenalne sezone - posljednju u Arsenalu i prvu u ManU, pa ono bude wow, učiniti se da je vrhunski. Ili kada Benzema bude fenomen u Lyonu, pa opet bude wow, učini ti se da je vrhunski. Ali kada malo bolje pogledaš i Benzemu i Van Persieja, pogotovo duži niz godina njihove karijere i kad sve zbrojiš i oduzmeš shvatiš da su to odlični napadači, ali da postoje i bolji od njih - Drogba, Ibrahimović. E tako ti je i s Cavanijem. Odličan napadač, ali vrhunski nikako. Vrhunski je Falcao.

Onda tek taj argument da je ovaj ostvario bolji transfer od Kolumbijca. To je još veća nula od argumenta da je Cavani bolji ili barem u ravni s Falcaom. Npr. kad tako gledaš i Lucas Moura (PSG) je ostvario bolji transfer od Jamesa Rodrigueza (Monaco), pa to opet ništa ne znači, a pogotovo ne da je bolji igrač.

FALCAO > CAVANI (uz dužno poštovanje i jednom i drugom).

Evo i ja nešto da napišem bez imalo trollanja :D

Svaki igrac bi to igrao zbog Zlatana, problem je kluba da igrace drzi sretnim i zadovoljnim.
Uostalom, imao je Cavani protiv nas sansu u vrhu napada pa je pojeo jedno gigantsko govno.

gdje ce protiv nas :D ?? 

ODLIČNI NAPADAČI: Cavani, Benzema, Tevez, Van Persie

VRHUNSKI NAPADAČI (klasa iznad odličnih napadača): Falcao, Drogba, Suarez, Ibrahimović

Onda tek taj argument da je ovaj ostvario bolji transfer od Kolumbijca. To je još veća nula od argumenta da je Cavani bolji ili barem u ravni s Falcaom. Npr. kad tako gledaš i Lucas Moura (PSG) je ostvario bolji transfer od Jamesa Rodrigueza (Monaco), pa to opet ništa ne znači, a pogotovo ne da je bolji igrač.

Lik objasnio :) Najozbiljnije.

Nekako se prepozna ta razlika između vrhunskih i odličnih, nekako imaju TO NEŠTO. Kao Drogba, Falcao.. Jednostavno vidiš. Cavani je odličan igrač i odličan napadač, ali svaki iole bolji poznavalac fudbala će ti reći da je Falcao bolji..

Cuj Falcao u istoj recenici, ma u istom redu sa Didierom i Zlatanom hahahahhahahaha
Falcao ima ono nesto sto Benzema nema, ahahahaha kakve price kakve talasike.. Benzema je igracina u svakom smislu, Falcao je samo egzekutor i ubica ispred gola. Igrao u sistemu u Atleticu gdje se sve vrtilo oko njega, kao i prije toga oko Aguera ili Coste poslije toga. I kaze ono nesto, hah.
Sto se Maradone tice, jesi li ti svjestan o cemu pricas? Nemoj se provaljivati molim te, Diego nije bio samo igrac, on je bio Bog na terenu i jos mi pricas kao da je njegov uspjeh s Napolijem isti kao Falcaov. Jedino na papiru.

Ne kazem nigdje da je Cavani bolji ili veci napadac, ali sigurno nije ni Falcao od njega.

Cuj Falcao u istoj recenici, ma u istom redu sa Didierom i Zlatanom hahahahhahahaha
Falcao ima ono nesto sto Benzema nema, ahahahaha kakve price kakve talasike.. Benzema je igracina u svakom smislu, Falcao je samo egzekutor i ubica ispred gola. Igrao u sistemu u Atleticu gdje se sve vrtilo oko njega, kao i prije toga oko Aguera ili Coste poslije toga. I kaze ono nesto, hah.
Sto se Maradone tice, jesi li ti svjestan o cemu pricas? Nemoj se provaljivati molim te, Diego nije bio samo igrac, on je bio Bog na terenu i jos mi pricas kao da je njegov uspjeh s Napolijem isti kao Falcaov. Jedino na papiru.

Ne kazem nigdje da je Cavani bolji ili veci napadac, ali sigurno nije ni Falcao od njega.

Čuj Benzema igračina hahahha. Paaa navijači Reala ga zovu Panjzema, o čem čemo dalje pričati? Ništa više nego odličan napadač, koji nikad neće biti vrhunski, jer vrhunski napadač ne smije fulati zicere u onoj mjeri, a Benzema se u Realu nafulao i nafulao do Boga miloga.

Naravno da je Falcao vrhunski napadač kao i Didier i Zlatan. Ima on još puno, naravno, da radi na tom planu da ostvari karijere uspješne kao njihove (trenutno mu to ne ide jer je u Monacu), ali da je vrhunski napadač kao i oni za mene sigurno jeste. Ne bih ti ja ni spomenuo Maradonu, da se ti nisi dotakao ''što ovaj igra u LP, a ovaj EL'', a ja sam ti samo dao primjer da to ne znači ništa jer je i Maradona najveće uspjehe ostvarivao u EL, a ne LP. Nisam uopće uspoređivao pojedinačno Maradonu koji je po meni najbolji igrač svih vremena (uz debelog Ronalda) s Falcaom koji je vrhunski napadač. Samo sam ti dao primjer da negiram ovo što si rekao.

A evo kako ja djelim napadače, ako ćemo već porediti sa sustavom ocjenjivanja to bi bilo ovako:

5+. NADKLASNI NAPADAČ: Ronaldo (debeli)

5. VRHUNSKI NAPADAČ: Henry, Drogba, Suarez, Falcao, Ibrahimović

4. ODLIČNI NAPADAČ: Cavani, Benzema, Tevez, Van Persie, Jardel

3. DOBAR NAPADAČ: Giroud, Bent, Defoe, Benteke

2./1. PROSJEČAN (I ISPODPROSJEČAN NAPADAČ): Svi ostali napadači (Bećiraj, Kramarić itd itd itd)

Falcau je karijera u zastoju zbog povrede i dijelom zbog Ranierija koji je trener za manje ambiciozne timove

Realovi navijaci su idioti, velika vecina. To sto su ti idioti nekog prozvali losim ama bas nista ne znaci.
Opet si stavio Falcaa kojem je najozbiljnija utakmica mrtvi Superkup protiv nas, eto mozda i finale Evropske Lige protiv Bilbaa, u istu recenicu sa Didierom i Zlatanom. Nemamo mi sta dalje pricati kamoli da ti objasnjavam zasto nema sanse da uporedis Maradonine uspjehe onda sa nogometom sada, odnosno zasto je Karim Benzema velemajstor.

Realovi navijaci su idioti, velika vecina. To sto su ti idioti nekog prozvali losim ama bas nista ne znaci.
Opet si stavio Falcaa kojem je najozbiljnija utakmica mrtvi Superkup protiv nas, eto mozda i finale Evropske Lige protiv Bilbaa, u istu recenicu sa Didierom i Zlatanom. Nemamo mi sta dalje pricati kamoli da ti objasnjavam zasto nema sanse da uporedis Maradonine uspjehe onda sa nogometom sada, odnosno zasto je Karim Benzema velemajstor.

Ooooooooooo hahahahaha, ako je ovo velemajstor ja sutra potpisujem za Chelsea...

http://www.youtube.com/watch?v=mmrs6OfcKB8

http://www.youtube.com/watch?v=1nP5GJTi-n0

Odličan napadač i ništa više od toga kojem nije strano poprilično često kiksati kao u videu iznad. Slično je i s Higuainom.

I dalje ostaje tvrdnja da je Falcao klasa Didiera i Zlatana kao postulat valjanja gluposti.

Benzema je velemajstor, Falcao je samo bolji egzekutor i strijelac golova, nikako bolji igrac, pogotovo za ekipu. Bas me cudi kako to da Real nije doveo tog über napadaca Falcaa umjesto Panjzeme, zasto ga drze dugi niz godina kao prvog napadaca i zasto su s njim u vrhu napada osvojili LS. Falcao je svirao kurcu za to vrijeme.

Čuj Benzema igračina hahahha. Paaa navijači Reala ga zovu Panjzema, o čem čemo dalje pričati? Ništa više nego odličan napadač, koji nikad neće biti vrhunski, jer vrhunski napadač ne smije fulati zicere u onoj mjeri, a Benzema se u Realu nafulao i nafulao do Boga miloga.

Naravno da je Falcao vrhunski napadač kao i Didier i Zlatan. Ima on još puno, naravno, da radi na tom planu da ostvari karijere uspješne kao njihove (trenutno mu to ne ide jer je u Monacu), ali da je vrhunski napadač kao i oni za mene sigurno jeste. Ne bih ti ja ni spomenuo Maradonu, da se ti nisi dotakao ''što ovaj igra u LP, a ovaj EL'', a ja sam ti samo dao primjer da to ne znači ništa jer je i Maradona najveće uspjehe ostvarivao u EL, a ne LP. Nisam uopće uspoređivao pojedinačno Maradonu koji je po meni najbolji igrač svih vremena (uz debelog Ronalda) s Falcaom koji je vrhunski napadač. Samo sam ti dao primjer da negiram ovo što si rekao.

A evo kako ja djelim napadače, ako ćemo već porediti sa sustavom ocjenjivanja to bi bilo ovako:

5+. NADKLASNI NAPADAČ: Ronaldo (debeli)

5. VRHUNSKI NAPADAČ: Henry, Drogba, Suarez, Falcao, Ibrahimović

4. ODLIČNI NAPADAČ: Cavani, Benzema, Tevez, Van Persie, Jardel

3. DOBAR NAPADAČ: Giroud, Bent, Defoe, Benteke

2./1. PROSJEČAN (I ISPODPROSJEČAN NAPADAČ): Svi ostali napadači (Bećiraj, Kramarić itd itd itd)

Ma gdje je Torres tu???????

@Dzan, vidiš dva igrača koja je skoro nemoguće definirati i uvrstiti bilo gdje su Torres i Adriano (iz Intera). Pa i ne pokušavam. Pola karijere fenomeni - pola karijere teške krampe. 

hahaha, Cae slazem se s vecinom tvojih misljenja...al nemoj mi onda ni Girouda stavljat u kategoriju dobar napadac... :P

[spoiler]37196.jpg[/spoiler]

pozdravlja vas najbolji napadač svih vremena, najskrominiji napadač svih vremena, a ovi sa liste mogu eventualno kopačke mu čistiti u slobodno vreme

I meni se Cavani čini kao izvikan od strane medija i predstavljen kao igrač od 60 mil, ali za razumnu cijenu može.

Ako ne dovedemo Pogbu ostače nam para za dalje manevre,,,

• 2 sedmice kasnije...

ESPN-ovi izvori javljaju da smo poslali ponudu od 40 miliona za Kavanija. Pišu i da bi se Kavani rado preselio na Stamford Bridž.

There has already been preliminary contact between Chelsea and Cavani's camp.

Ako se ovo ostvari ubićemo dve muve jedinm udarcem:

1. Tores odlazi

2. Niko se neće sećati Lukakua

Kavani:

"I have a contract to respect with PSG. I'm calm... BUT as I have said before, it doesn't only depend on the player, but also on certain things that can happen at the club.

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.