Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Mykhaylo Mudryk (Tottenham Hotspur)

Istaknuti odgovori

5 hours ago, hamco said:

Pa sto bi to uradili? Zaista ako si ozbiljan onda mi i ozbiljno odgovori. Pa doslovno imamo slicne primjere u vidu superstar igraca kao sto su Salah, De Bruyne, Musiala kojima nije data sansa a kasnije postali to sto jesu. Pa Mudryk ima 21 godinu, promjena lige, kluba, treneri se mijenjali, kurcina ova sa drzavom sto mu se dogadja, zatim velik transfer iznos.  
Polako sa prodajom, dajte mu kako treba sansu, nekoliko utakmica za redom i vremena bez povreda sa istim trenerom pa cemo vidjeti.

Ne moze Mudryk s jednom nogkm biti losiji od Chilwella na krilu da ga jebes.

Salah, De Bruyne uopste nisu dobijali sanse kako treba. Mudryk je vec imao dovoljnu minutazu da vise pokaze koliki je antitalenat nego talenat.

Salah i De Bruyne su izolirani slucajevi. Nema potrebe da ih se provlaci kroz svaku pricu.

Budi iskren i reci da li je Mudrik pokazao do sada ono sto se od njega ocekuje.

Ovo je jos jedan od transfera da nasi vlasnici demonstiraju sliku nad konkurencijom. Treba znati kad stati.

Nece Mudrik sigurno nigdje zadugo ici, prvo nema zainterosovanih za njega, drugo previse je placen i od njega se ocekuje da opravda cijenu po kojoj je dosao.

• Odgovori 656
  • Pregledi 35,9 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• Nema razloga za brigu. Nakon bana od 4 godine ostaju mu jos 3 godine da odradi ugovor

• De izbrisi postove sa prve stranice

• Zao mi ovog igraca. Koliko god bio nespreman mlad i sta ti ja znam. Nema Sterlinga, Mounta, Ziyecha i covjek ne upise ni minutu protiv Evertona kuci. Tuzno, jadno, smijesno. 

Objavljene slike

• Popularna objava
21 minutes ago, diablo_bih said:

Vjerujem da je slicna minutaza izmedju te trojice. Mudryk vecinom po 15ak minuta.

Salah - 19 utakmica, 882 minute

Mudryk - 20 utakmica, 813 minuta

De Bruyne - 9 utakmica, 425 minuta

De Bruyne je bas bio osakacen od strane Mourinha. Njega sam uvijek gurao na forumu dok je bio kod nas, ali dzaba kada imas idiota za trenera.

Uglavnom to je to, Mudryk zasluzuje sansu i zasad je premalo igrao sto zbog povreda, sto zbog trenera raznoraznih.

Salah tada izgledao je otprilike kao Mudrik sad. Muha bez glave, brz ko vjetar a s loptom na vi. I on je imao one suteve u aut cak. Ako se neko potrudi mozda je jos moguce pronaci te klipove na bespucima interneta.

Vrlo je vjerovatno da Mudrik nikad nece dostici visine ove dvojice igraca, ali mu barem treba dati sansu. 5 punih utakmica nek sastavi pa da vidimo.

Zapazio sam ovu situaciju na utakmici protiv Engleske. Igrao je određeni period na levom krilu i zapamtio sam jedan napad Tokom istog je, umesto da krene driblingom ka srcu šesnaesterca, gospodin otišao u stranu, pritom pokušavajući da obiđe Vokera. Zaista mislim da dečko nema gram mozga. Možda se ja ne razumem u fudbal, jbg preokupiran sam medicinom, ali mi je ovo zapalo za oko. 

Imao je Mudryk par utakmica i kod nas kada je pokazivao na trenutke da zna i umije. On mora imati kontinuitet utakmica, da dobije na samopouzdanju, da se takticki pokusa izolirati pa da igra 1 na 1, pokusati mu gurnuti loptu u prostor i iskoristiti njegovu brzinu. Neki igraci samo trebaju biti dobro vodjeni i imat ces masinu. 
Mudryk je u Sahtaru protiv Intera, Reala pokazao da je vrhunski igrac. Zasto? Zato sto je imao trenera koji je znao iskoristiti njegove prednosti. Pogodite ko je taj trener? :D

Ne kazem da nije morao pokazati vise, ali doslovno upao je u haos prosle godine, u bezvoljnu ekipu sa prelosim trenerima. Ove godine je poceo pripreme vrhunski, odlicno mi je izgledao i odjednom je bio klupiran a Chilwell zaigrao ne lijevom krilu, ono WTF?

Po meni bi bilo suludo prodati Mudryka bez da mu se da kontinuitet utakmica i malo vise forsiranja njega i njegovih kvaliteta na lijevoj strani. 

Mudryk jednostavno mora igrati, mislim da nije tip igraca koji ce se razviti tako sto ce mu se davati kap po kap. Vise bih volio da ga vidim kako startuje cijelu sezonu pa ako se i dalje bude gubio gledati da ga se rijesimo nego da ga ubacujemo 2-3 godine po 20 minuta dok polako propadne.

Ovo davanje minutaze malo po malo bih i razumio da imamo visak krilnih igraca, ali mi opet forsiramo neke glupe formacije sa 3 nazad i krilnim bekovima ili jos gore sa 4 nazad i defanzivcima po lijevoj strani.

Pa to ti je kod nas uvijek ista prica. Pocchetino citavu karijeru izgradio na vodjenju mladih igraca, usadjivanja radne etike i razvijanja njihovih vjestina. Sad se odjednom u Celziju sjetio da treba "pobjedjivati pod svaku cijenu". Zato gura 60 odbrambenih i pokusava neke takticke vratolomije koje mu nisu ni poznate niti je imao uspjeha. Da je to jedan Murinjo ili Konte razumio bih, ali ovakvi treneri i njihovo taktiziranje nikad mi nece biti jasno.

Mudrik je samo jedan od igraca koji se jednostavno ne uklapa u to.

On ovakav kakav je moze igrati kčasicnog LWa iako poseduje kvalitet i za inside forward al nije dovoljno takticki obuceni i nema taj extra kvalitet za to. Jedan od dodatnih problema je sto ne igramo u 433 ili 4231 koje bi njemu vise pasovalo. U ovom sistemu 3421 treba nam vise igrac poput Madisona. 

E tu se opet vracamo na ono staro, sve zavisi sta hoces da postignes i da li je to sto zelis uskladjeno sa klupskom sportskom i transfer politikom kluba a to kod nas ne da nije nego je u 90% slučajeva je skroz asinhrono. 

Nazalost ja predvidjam da smo bacili pare na igraca iz koga nismo izvukli ni deo potencijala (koliki god da je)  i nismo znali sta hocemo sa njim. 

• 2 sedmice kasnije...

Dobar je, zanemaricemo zabijanje u igrace u par navrata, mislim da je to jer uvijek osjeca pritisak da nesto napravi, a tesko je napraviti kad uvijek ides sam na dvojicu ili trojicu. Jednostavno trener se boji da stavi njega i Chilwella zajedno i to je to, mozda stvarno ne funkcionisu na prvu, al brate tvoj zadatak je da ih uigras, a da ne guras Colwilla na to mjesto i da prakticno osudis Mudryka na konstantno udvajanje.

Ključno je da opet počne protiv Brightona, koliko god on bio sirov opet je bio svjetla tacka protiv Aston Ville. Samo se nadam da ce ga ovaj put upariti sa Chilvelom na lijevoj strani, bili bi koliko-toliko opasniji nego sa Colvilom. Levija vratiti na njegovu prirodnu poziciju sa Silvom. 

Zabi njega Mihajlo. Konacno se nagradio za sav trud koji ulaze. Vjerujem da mu je pao kamen sa srca sada. Mora on jos dosta toga ispolirati ali napreduje polahko ali sigurno. 

Samo da bude spreman za subotu i da nije ozbiljna povreda. Sad kad je procepio glupo bi bilo kociti ga.

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.