Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Matchday 10 - Arsenal (H) 29.10.2011, 13:45h

Istaknuti odgovori

• Odgovori 134
  • Pregledi 17,3 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Ja ipak mislim da ce to biti jedna tvrda utakmica i nisam nesto optimistican, jedan glup go u nasoj mrezi mogla bi cijeli tok utakmice promijenit..ova se utakmica treba rutinski odradit..:)...Cmon Bluesss

Sva sreca da su nam Sturridge, Mata i Torres u jako dobroj formi ako ne i odlicnoj... sto se ofenzivnog dijela momcadi... jer nam je najbitnije da Torres cim vise igraca navuce na sebe tako da ce imat Mata i Sturridge vise mjesta za manervirat... ali kad nam se tu jos dodaju lampard, ramires ako ce se oporavit mislim da bi ih mogli razbit... ali opet... sve je to na papiru... Arsenalu je forma u usponu... i dat ce sve od sebe da nas pobjede tako da si dignu samopouzdanje... ali vjerujem u nase momke i u pobjedu... makar me neki f*cking osjecaj vuce na X2... :/

Jest da je Arsenal u usponu, što se forme tiče. Ali mi smo mnogo jakii, na svakoj poziciji individualno smo jači. Uigrani smo odlično (naravno još se može napredovati), tako da timska igra ne izostaje (osim kad maluda igra)...

Bit će prilika na obje strane al na kraju mi osvajamo tri boda, ubjeđen sam..

Po vama mi vec upisasmo bodove....

Prvo skoci, pa reci hop...

Posle cirkusa protiv QPR, ja vise ni za jednu utakmicu ne dajem prognoze.... Video sam sta sve moze da nas zadesi, i zato cu da cutim....

Kad se utakmica zavrsi, komentarisacu :)

Po vama mi vec upisasmo bodove.... Prvo skoci, pa reci hop... Posle cirkusa protiv QPR, ja vise ni za jednu utakmicu ne dajem prognoze.... Video sam sta sve moze da nas zadesi, i zato cu da cutim.... Kad se utakmica zavrsi, komentarisacu :)

Ne moguće je da se isti scenario ponovi.

Prosli puta razbili su nas na Emiratesu..

Veza im je strasno potentna, u svakome trenutku mogu poslati loptu s ocima za VanPersiea koji je trenutno jedna od najboljih spica ne samo u Premiershipu vec i sire, ako se njega zaustavi to je vec pola posla. Opasnost ce prijetiti i sa krila gdje Gervinho moze imati svoj dan, kao i Walcott koji nam je prosli puta zabio ali i asistirao za Fabregasa..

S druge strane slaba tocka im je obrana koja je izranjavana ozljedama kljucnih igraca Sagne i Gibbsa. Vratio se Vermaelen i vjerojatno ce biti u pocetnoj postavi a Koscielny na beku, nema ni Jenkinsona.. Totalno su neuigrani odiza i tu bi Torres mogao napraviti budalu od Mertesackera koji je uzasno spor po onome sto sam vidio, ali je izuzetno mocan u skokovima i postavljanju. Sve u svemu tvrda tekma nas ceka, prognozirao bih X s obzirom na to da smo mi umorni dosta. Ovo nam je 3. utakmica u tjedan dana, prvu smo se dobro istrosili s devetoricom kada smo napadali 90 minuta, drugu takodjer dobrih sat vremena igre s igracem manje, pa naposlijetku i produzetci. Mogle bi noge biti teske, vidjeti cemo.

Prvi dobrodošlica novim članovima koji su ostavili odlične postove i napravili jako dobru analizu. ;)

Što se igre tiče, mislim da će najvažnija bitka biti na sredini. Vidjećemo koja će 3 igrača odabrati AVB da se suprotstave komšijama. Ramiz se vraća nakon povrede i bit će spreman. Bilo bi sjajno kad bismo mi poveli, tako bi mogli lakše igrati dalje. Pustimo njima loptu na nekih 40m od našeg gola i udri na kontru. Torres, Sturridge, Ramires i kompanija bi ih prolazili ko munje.

PS. Turnbull je suspendovan, Hilario bolestan tako da će na klupi biti Blackman ili Taylor :)

Prosli puta razbili su nas na Emiratesu..

Veza im je strasno potentna, u svakome trenutku mogu poslati loptu s ocima za VanPersiea koji je trenutno jedna od najboljih spica ne samo u Premiershipu vec i sire, ako se njega zaustavi to je vec pola posla. Opasnost ce prijetiti i sa krila gdje Gervinho moze imati svoj dan, kao i Walcott koji nam je prosli puta zabio ali i asistirao za Fabregasa..

S druge strane slaba tocka im je obrana koja je izranjavana ozljedama kljucnih igraca Sagne i Gibbsa. Vratio se Vermaelen i vjerojatno ce biti u pocetnoj postavi a Koscielny na beku, nema ni Jenkinsona.. Totalno su neuigrani odiza i tu bi Torres mogao napraviti budalu od Mertesackera koji je uzasno spor po onome sto sam vidio, ali je izuzetno mocan u skokovima i postavljanju. Sve u svemu tvrda tekma nas ceka, prognozirao bih X s obzirom na to da smo mi umorni dosta. Ovo nam je 3. utakmica u tjedan dana, prvu smo se dobro istrosili s devetoricom kada smo napadali 90 minuta, drugu takodjer dobrih sat vremena igre s igracem manje, pa naposlijetku i produzetci. Mogle bi noge biti teske, vidjeti cemo.

Realno, dobra analiza.

Slozio bih se sa tim da je Van Persie najopasnija karika njihovog lanca, i da ce mnogo u igri zavisiti od njega. On voli da se vrati po loptu, i da sam kreira neku akciju. Treba mu odrediti flaster u vidu Mikela ili Romeua, zavisi ko bude igrao, da bi mu se smanjla sloboda i igri i prostor za manevar. Ako pretpostavimo da ce igrati Gervinho i Wallcot, koji su vise brzi nego sto imaju tehniku, nasi bekovi moraju smanjiti svoje izlete u napad, i biti disciplinovaniu cuvanju pomenute dvojice. Kod bilokakvog zadrzavanja lopte na krilima, prvi slobodan igrac treba da pridje i pomogne u udvajanju, sto bi navelo protivnika na brze pogresi ili izgubi loptu. To bi trebalo da im odsece napadacki potencijal.

Sto se tice nase ofanzive, Mata i Danny, su pokazali da mogu svakom da naprave pometnju u glavi, a Torres se polako vraca u formu. Treba im sto vise rasiriti redove, razvuci igrace... Igrati do noge, lagano, kao protiv Evertona. Pustati njih da trce, da se trose, i koristiti rupe u odbrani, kojih ce sigurno biti, s obzirom da im odbrana igra ocajno, ove sezone. Nasa najveca prednost bi mogli biti pasovi izmedju beka i stopera, jer je njihov zadnji red debelo neuigran, a Danny i Mata fantasticno brzi...

Realno, odbrana Arsenala je šuplja k'o švicarski sir i to je jedna činjenica koju Torres, Mata i Dany moraju i hoće iskoristiti.

Ne vidim ni jednu stvar koja ide na stranu Arsenala u ovom trenutku da bih mogao reći: Ljudi će nas razvaliti.

Jednostavno, u utakmicu ući krajnje ozbiljno i strpljivo graditi napade što će dovesti do pucanja njihove odbrane po šavovima. Ni golman im nije za pohvaliti tako da sve ide u našu korist.

Glavno je da beka igra Bane, a ne Bozz (čujem da mu je suspenzija bila samo 1 utakmicu?) te da Luiz ne izljeće previše naprijed jer Mikel odnosno Romeu neće moći ovaj put pokrivati njegovo mjesto ako bude igrao flaster na RVP-ja kako je Whisper rekao, što vjerujem da je jedno od boljih rješenja i da tako treba napraviti.

Ovog puta zamijeniti mjesta Luizu i Terryju, znači da Terry u kombinaciji s Banetom zaustavlja Gervinha koji je daleko, daleko opasniji nego Wallcot s kojim samo treba trčati u ritmu. Vjerujem da bi Bane i Terry na Gervinha, Luiz i Cole na Wallcota te flaster Mikela/Romeua na RVP-ju s pravovremenom pomoći stopera bilo pravo riješenje za zaključati vrata Čechove mreže. Ako postupimo tako, smatram da ćemo konačno upisati pristojan Clean sheet, što bi itekako bila prvilegija.

Ofanzivno, nemam nikakve brige, Ramiz, Danny, Torrke i Mata će im stvorit pakao, neće se moć oduprijet, i uz malo sreće očekujem pobjedu 3:0 ako ne i više.

Ima li neko iz Sarajeva ko bi volio da zajedno sutra gledamo tekmu (neki kafic i tako) ?

Da neš u američkoj ambasadi gledati ? :D

Zadnje 3-4 tekme s Arsenalom sam gledo u društvu, ali sutra nažalost solo. :( :( Jebeni Bihać na kraju svijeta.

Pa eto, kažu da je rahmetli Osama Bin Laden bio fan Arsenala. Možda navrati neki njegov pajdo s kalašem.

Meni su tri boda glavna, opet kažem da je sasvim nebitno kako ćemo do njih doći a pogotovo ko će dati gol.

Cijeli tjedan se veselim i na kraju saznam da imam tekm u 3:15 tak da samo mogu gledat prvo poluvreme :(

Al očekujem tvrdu utakmicu, ali da ćemo iskoristit njihovu slabu obranu ove sezone i pobjedit :D

Chelsea team: Cech; Bosingwa Ivanovic Terry Cole; Ramires Mikel Lampard; Sturridge Torres Mata.

Arsenal team: Szczesny, Djourou, Mertesacker, Koscielny, Santos, Arteta, Song, Ramsey, Walcott, VanPersie, Gervinho

Odličan video samo previše mi Drogbe(ubojice Assenala) u njemu a njega danas nema :( pa ćemo morati ovisiti o Torresu(fuj) :)

Gost
Ova tema je zatvorena za nove odgovore.

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.