Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Jose Mourinho (2004-2008, 2013-2015, trener)

Istaknuti odgovori

zar nam trebaju igraci koji se okrecu protiv trenera?

ovo se moze isto desiti i sa nekim buducim trenerim vrlo lako, ako je istina da su se igraci okrenuli protiv njega, a volio bih znati spisak svih, onda mi je vrlo jasno i da je isti slučaj bio i sa Scolarijem

• Odgovori 7,9 hilj.
  • Pregledi 393 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• TAKTICKI SAVRSENO

• 90 minuta anti fudbala. 1 šut na utakmici, valjanje do iznemoglosti i kako je vrijeme odmicalo sve su manje ambicija imali da napuštaju svojih 30 metara. Matić najbolji u redovima Rome, zatvorio je sv

• On trener a Lampard mu pomoćnik.  E to bi bio troll stoljeća. 

Objavljene slike

Pa desiće se ako opet nađemo budalu koja će smatrati da je krilu bitnije igrati odbranu nego napad. To samo ima kod ove budale koja sanja odbranu. 

Klubu bi, naravno, najviše donelo osvajanje LŠ, ali treba biti realan. Tamo ima bar 5-6 ekipa koje bi nas pojele i da smo u top formi, a kamoli sad. Od četvrtog mesta nas deli 10 bodova, što nije nedostižno, ali moramo pod hitno da počnemo da pobeđujemo, najkasnije posle reprezentativne pauze, i da se uzdamo da će ostali konkurenti češće kiksati. LE se čini kao najlakši put, ako imaš sreće u žrebu možeš do finala da igraš samo protiv kikiriki ekipa, kao mi 2012/13. Možda se i Partizan padne pa da gledamo tekmu u Beogradu. :D

Ja vjerujem u TOP 4 ako što prije Mourinho dobije otkaz, sa Mourinhom mislim da nemamo šanse za TOP4.

Već sam pisao o tome, imaš tri ekipe koje su sigurne u TOP 3, realno u ligi nema četvrte ekipe za koju možeš reći da će sigurno uzeti tu poziciju, nema tu ekipe koja je sposobna u kontinuitetu osvajati bodove do kraja sezone, tako da ja tu vidim šansu ako uskoro dođe do nekih promjena.

Ma nebitno je hoće li biti na stadionu ili ne, sprovodiće se njegove zamisli... SMS-om će obavještavat koga treba mijenjat i sl... Mislim da će igrači namjerno htjeti ne ostvariti pozitivan rezultat kako bi zabili i posljednji čavao u njegov kovčeg... Jer poslije toga zna se da bi dobio otkaz i bolio bi ih kurac za njegovo mišljenje.

Al kakav komentar hahahha

DzlVQkx.png

Kako Neville večeras dijagnosticira Mourinhov problem, to je nevjerovatno.

Kaže Neville da je Mourinho navikao ostati u svakom klubu 2-3 sezone (što je svakako istina), i da u tom periodu forsira iste igrače, skoro da ne rotira... Nakon toga pregore igrači i ne mogu meda. Evo spisak igrača Premier lige koji su odigrali najviše utakmica od 2012. kombinovano za klub i reprezentaciju:

uzuWpmS.png

E onda se desi da potpiše četverogodišnji ugovor, i šta onda? Došao je sa pričom da želi ostati dugo i da pravi ekipu za duže staze, a 2 sezone je proveo ni u čemu. Obećao da će promovisati klince - promovisao RLC-a par utakmica.... A nije doveo pojačanja i osvježio ekipu. Logičan slijed događaja je bio nevjerovatan pad forme i ja sam sada apsolutno siguran da se mi s Mourinhom iz ovoga ne možemo izvući, jer taj čovjek ima filozofiju rada 'na kratko' i nikada neće biti trener koji će u jednom sezonu ostati duže od 3-4 sezone.

Izurinirase po Murinju,kakva crni Murinjo najbolji trener on je prosek obican,objasnise ljudi gde su nam problemi u taktickom smislu.

https://www.youtube.com/watch?v=_iBAAww3KwI

• Autor

Tek iz ove analize vidiš koliko je John Obi Mikel neinteligentan i glup igrač. Mislio sam da nema goreg od Ramiresa, ali očito ga je Mikel ukadio.

Inače Mikel = Mourinhov miljenik.

Tek iz ove analize vidiš koliko je John Obi Mikel neinteligentan i glup igrač. Mislio sam da nema goreg od Ramiresa, ali očito ga je Mikel ukadio.

Inače Mikel = Mourinhov miljenik.

ne more to tako!!!

jopet si poceo da trolas :D

nemoj sad vredjati legendu kluba zato sto je pruzio podrsku legendi kluba.

Mozda Mikel ima IQ 160, mi to ne znamo.

Kako Neville večeras dijagnosticira Mourinhov problem, to je nevjerovatno.

Kaže Neville da je Mourinho navikao ostati u svakom klubu 2-3 sezone (što je svakako istina), i da u tom periodu forsira iste igrače, skoro da ne rotira... Nakon toga pregore igrači i ne mogu meda. Evo spisak igrača Premier lige koji su odigrali najviše utakmica od 2012. kombinovano za klub i reprezentaciju:

uzuWpmS.png

E onda se desi da potpiše četverogodišnji ugovor, i šta onda? Došao je sa pričom da želi ostati dugo i da pravi ekipu za duže staze, a 2 sezone je proveo ni u čemu. Obećao da će promovisati klince - promovisao RLC-a par utakmica.... A nije doveo pojačanja i osvježio ekipu. Logičan slijed događaja je bio nevjerovatan pad forme i ja sam sada apsolutno siguran da se mi s Mourinhom iz ovoga ne možemo izvući, jer taj čovjek ima filozofiju rada 'na kratko' i nikada neće biti trener koji će u jednom sezonu ostati duže od 3-4 sezone.

Nek ga Allah uputi na pravi put, najbolje bi bilo da ode iz kluba jer samo tonemo.

Neka dobije koliko hoće samo neka ide, prodaje priču o nekoj ljubavi prema klubu, da postoji neka prava i iskrena emocija prema klubu on bi sam ponudio otkaz i tako ispao čovjek, ako već vidi da ne može pomoći klubu onda treba to da sam sebi prizna i pomogne "voljenom" klubu da pokuša sa nekim drugim popraviti što se može popraviti, ali njemu još jedan sezona znači samo još novih 12 miliona i ništa više od toga. Zatrpao se u mali milion incidenata, tužbi, suđenja, sukoba, kazni, groznih odluka, loših međuljudskih odnosa, njemu nema spasa ali ono što mnogo više boli što u ambis povlači i Chelsea kao klub. Svlačionica više nije na njegovoj strani to je jasno ko dan, kada god mu padne na pamet on javno isproziva pola ekipe i u sljedećoj utakmici ponovo na teren pošalje isti sastav, svoju frustraciju liječi na Hazardu koji je naš najbolji igrač zbog toga što najbolji igrač lige ne igra dobro odbranu. Istina da je taj isti Hazard van forme ali čovjek je ubjedljivo naš najbolji igrač i treba da ima slobodu, taj Hazard nas je sam vukao u drugoj polovini prošle sezone, Matića je ponizio ko omladinca, a potrošeni igrači tipa Ivanović bi igrao i sada samo da nije povređen. Kupio je Babu za 20 miliona eura kao jednog od najboljih bekova Bundes Lige iz prošle sezone i evo prošla je trećina sezone čovjek nije vidio Premier Ligu, a nije je vidio jer mora igrati potrošeni Ivanović i zato što će prije beka igrati štoper u ovom slučaju Zouma koji nema igračke osobine za tu poziciju. Njegov zamisao kako Chelsea treba da izgleda je horor, na terenu imamo osobone prosjek kluba koji će se braniti na 20 metara ispred svog gola protiv svakog jačeg protivnika, kluba koji se povlači na vodstvo od 1-0 protiv zadnje ekipe na tabeli i to na domaćem terenu, kluba kojem domaći teren ne znači ništa, kluba protiv kojeg svi klubovi igraju otvoreno bez bilo kakvog straha. Čovjek nas je doveo do pozicije gdje mi kao šampioni Engleske idemo u Kijev po bod za stabilnost u grupi to je masakr za sve ambicije i sve naše rečenice da smo veliki klub, zašto mi ne bi otišli na Old Trafford i obrisali pod sa Unitedom, ja mislim da smo sposobni za to ali Mourinho pravi od nas ekipu koja voli biti jadna i kojoj bod iz Manchestera znači senzaciju. Njegove veličanstvene "mind games" nam samo donose tužbe i kazne, čovjek više ne zna ni šta govori ni šta je govorio, jedino što mu je ostalo to je da pakuje situaciju u celofan čisto da bi sve izgledalo ljepše i smirenije, ispraši nas Liverpool u Londonu i on kaže kao on ode gledati ragbi, pa idi u pičku maternu pa tamo gledaj ragbi, glumi šmekera a sve to izgleda toliko seljački i prazno da je to strašno.

Što prije napusti klub izlazak iz krize će biti sve bliže.

Roman odlucuje. Kako god odluci, u pravu je i podrzacu ga.

Ako hocemo dinastiju od 10 godina, ne mozemo posle 3 meseca losih rezultata traziti otkaz...to je neko moje misljenje o situaciji. Tu bih se slozio sa Nevilom.

Videcemo kako ce se razvijati situacija u narednih par dana. Pa sta bude neka bude...

Nije 3 mjeseca loših rezultata, problem je 3 godine bez napretka i samo pola sezone dobrog fudbala. Sa takvom politikom jedina dinastija koja se može desiti za 10 godina je "Road to Division 1". 

Nije 3 mjeseca loših rezultata, problem je 3 godine bez napretka i samo pola sezone dobrog fudbala. Sa takvom politikom jedina dinastija koja se može desiti za 10 godina je "Road to Division 1". 

da je tako lose stanje i da nema napretka, on danas ne bi bio trener. ne bi mu dozvolili ni da pocne ovu sezonu. :)

da je tako lose stanje i da nema napretka, on danas ne bi bio trener. ne bi mu dozvolili ni da pocne ovu sezonu. :)

Budi realan i reci gdje je taj napredak? U tome što se branimo čim imamo gol prednosti? To što smo u tri sezone imali jedan dobar period? To što LP ne bi osvojili sa Mourinhom da nas Baba Vanga ne omađija.

Pa lik je toliki egoist da u svaki klub u koji dođe mora da zaratuje sa nekim igračem. Hvala mu za sve što je napravio, ali da je šupalj na sve strane, a da to ne vidi, to stoji. Mogao bi se ugledati na neke druge trenere po ponašanju za početak.   

nema potrebe da objasnjavam. napredak je smena generacija i osvojena EPL, za sada. a bice jos toga

sad ti meni reci nesto. zasto si stavio sliku menadzera naseg ljutog rivala?

Od zagriženog, tvrdoglavog, svojeglavog branioca Murinja do "slažem se kako god Roman odluči"
Karakter "kako vetar duva"...

Ma nisi upravu, to je stav koji treba da bude primjer nama koji smo plastika i to balkanska plastika..

"I think Chelsea will finish first in this group. I think, if you don't finish first, we'll finish second. But I'm completely convinced we are going to qualify, and I think first. I think first. But the reality is that the game tomorrow is not even a game we have to win. Because a draw tomorrow, with two victories in the last two matches, we would qualify. No doubt, because Dynamo have to play against Porto and they both cannot win the same match. So even this match is not a must win. It's a must not lose, but not a must win."

Ovakvi stavovi nas koče u napretku, to je ono što ponavljamo stalno i uvijek će biti problem. Kako igrači da razmišljaju kad on uđe u svlačionici i počne im govoriti ovakve stvari? Zabiju gol pa se povuku i zabunkerišu. Normalno, tako je on naredio. Povedu pa defanziva.

Jebem ti više i to, hoćemo li ikad dočekati da čovjek iziđe i kaže 'idemo na pobjedu, bolji smo, napašćemo od prve minute prema golu' itd itd Ma u pičku materinu i on i njegove kalkulacije, računanja, taktiziranja, jebo majku nije ovo igrica čovječe Božiji, to su ljudi od krvi i mesa, igrači koji žele igrati fudbal a ne da ih ti upravljaš sa džojstikom. Pa de mućni malo glavom mater ti nabijem za tih 12 miliona, šta ti analiziraš toliko da mi je znati.

ljudi koji su uz mou-a i daju mu povjerenje redovito zaboravljaju na par stvari

1) ovo mu je već TREĆA sezona, ne prva pa da možemo govorit o tome da mu treba dat vremena, dosad je već sve trebalo savršeno štimat. Također kada i svalite krivicu na igrače, da su poluamateri, opet već mu je treća sezona tako da je imao itekako dovoljno vremena da potjera igrače koji mu smetaju i sastavi tim po volji.

2) često je argument, ne možeš zbog par lošijih rezultata odmah tražit otkaz i pritom zaboravljaju da smo već 3 mjeseca u krizi, i nije to par lošijih rezultata, da smo 5-6 na tabeli sumnjam da bi itko tražio otkaz ali mi se borimo za opstanak, a ni u lp nam ne cvjetaju ruže. Shvaćate li vi uopće u kolikim smo mi govnima?

3) Također se kao argument koristi: igrači nisu u formi, slažem se ali u lošoj formi mogu biti 2-3 igrača ali kad je cijela momčad nikakva onda je to već problem trenera, pa njegov posao je dovest ih u optimalu formu tokom priprema. Plus, da je samo u tome problem bili bi smo 5-6, ali mi smo 15 što je uz ovakav kadar ipak prenisko bez obzira na formu pobjedinaca

4) Po meni najvažnije, glavni razlog zbog čega sam za otkaz mou-a, je taj što nemamo igru. Ovi loši rezultati meni uopće nisu iznenađenje jer se igra od kad je mou tu svodi na obranu i individualnu kvalitetu. Prvi dio prošle sezone su svi bili u luđačkoj formi pa je čak igra i izgledala dobro, drugi dio neke su stvari već izašle na vidjelo ali nas je Hazard izvlačia pa smo ipak osvojili EPL, a ove sezone je sve došlo na naplatu.

5) zbog čega mi trebali trpit ovako loše rezultate? Što dobivamo s time? Je li nam momčad prepuna omladinaca pa da moramo istrpit lošije rezultate zbog budućnosti? Ili možda gradimo neku vrhunsku napadačku igru pa dok se to sve ne uštima i uigra moramo istrpit lošije rezultate? Neki će reć da gradimo dinastiju s mou-om, a ja vas pitam čemu? Zašto gurat na silu dinastiju? Samo da bi mogli reć kako imamo istog trenera već više od 10 godina a to što imamo nula titula to je nebitno? Zar se želimo pretvorit u Arsenal? Osim toga od trenera koji bi u klubu trebao bit 10+ godina očekujem da je sposoban stvorit prepoznatljiv stil igre, da je sposoban radit s mladim igračima i provodit smjene generacija, ja ništa od toga ne vidim da mou pokazuje da može i zna. A čemu onda dinastija?

S druge strane što je to mou toliko posebno napravio? Donio nam EPL i Liga kup, dva pehara u dvije sezone, solidan rezultat ali ništa posebno, puno je drugih trenera koji bi mogli napravit isto.

• Autor

ja13, Wisey, mrtviker - trudite se, pametni ste ali ne možete vi objasniti to mouljupcima jer oni to nisu u stanju da shvate. Da jesu, ne bi bili ovoliko zaluđeni.

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.