Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Jose Mourinho (2004-2008, 2013-2015, trener)

Istaknuti odgovori

• Odgovori 7,9 hilj.
  • Pregledi 392,7 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• TAKTICKI SAVRSENO

• 90 minuta anti fudbala. 1 šut na utakmici, valjanje do iznemoglosti i kako je vrijeme odmicalo sve su manje ambicija imali da napuštaju svojih 30 metara. Matić najbolji u redovima Rome, zatvorio je sv

• On trener a Lampard mu pomoćnik.  E to bi bio troll stoljeća. 

Objavljene slike

tvorac onog chelsea kojeg svi pamtimo i volimo :D/ obrana je najbolji napad ;)
[quote name='BoKa' timestamp='1358357862' post='102072']
tvorac onog chelsea kojeg svi pamtimo i volimo :D/ obrana je najbolji napad ;)
[/quote] Ne mogu da vjerujem,jest Murinjo bio jedan od najboljih trenera u Chelseau ali pod njegovom palicom nismo igrali napadacki pobjeđivali smo sa 1 ili 2 gola,kada nas je Ancelloti vodio ono je bio fudbal Chelsea na svakoj utakmici po 3,4 ili 5 golova i odbrana nije najbolji napad,kada se branis moras primiti gol,ne mogu da vjerujem da voliš ili volite da igramo defanzivno,napad je najbolja odbrana.
Al su se zato trofeji mlatili, sve trofej za trofejom. Šta sad imamo od lijepe igre?? Trofej naleti svaku drugu sezonu, jbt..

I nije to toliko defanzivno bilo, trpali smo mi i tada. Ali je dobro što su se svi kakili, kad trebaju igrati protiv Chelsea. Niko pobjedu nije mogao uzeti na Stamfordu itd..

Ovaj čiko nama treba od sljedeće sezone (pa i ranije, što da ne)...
  • Autor
Ali koji kralj i koja poza, hahahaha, pa ovo samo njemu može pasti na pamet da ovako sjedi :)

[img]http://img.dailymail.co.uk/i/pix/2007/08_01/SteveClarke_468x441.jpg[/img]
Da znam da će se vratit kod nas, sam bih ga na leđima nosio od Madrida do Londona.

Vrati nam se Mou, sredi stanje i od ovih igrača napravi mašineriju...
[img]http://sphotos-f.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/58242_518568191496635_682392129_n.jpg[/img]
[quote name='ADiS' timestamp='1358982399' post='103859']

[b] Guus Hiddink: "Mourihno je veliki ljubitelj Premiershipa, moje mišljenje je da se treba vratiti u Chelsea, što prije može, jer ga Plavci trebaju."[/b]
[/quote]

Uvijek je bio gospodin.
[quote name='dubrovcanin' timestamp='1358375093' post='102209']
[media]http://www.youtube.com/watch?v=lA9nDQJNs2s[/media]
[/quote]

haahahaha:

Mou: Koji je tim bolji od Chelsea?
Novinar: Arsenal?
Mou: Arsenal? Da u pravu si 10 bodova iza...

hahahhaha koja je on legenda,vrati se Mou molim te!!!!
[media]http://www.youtube.com/watch?v=qJnx2KaTFyM[/media]

Tvoje posljednje pismo sad je potpuno žuto, naše slike blijede su već. Davno uvelo cvijeće, zadnji poklon od tebe sjeća dao si mi riječ... Vrati se s kišom, kada ROMANOVI HIROVI prijete kada DEBELI ŠPANJOLSKI KONOBAR I NJEGOVA PLAVUŠA odlete onda vrati se... :x
[url="http://www.bhsupersport.com/nogomet-arhiv/115-specijal/6069-nogometa%C5%A1i-perezu-dali-ultimatum-ili-mi,-ili-mourinho.html"]http://www.bhsupersport.com/nogomet-arhiv/115-specijal/6069-nogometa%C5%A1i-perezu-dali-ultimatum-ili-mi,-ili-mourinho.html[/url]

Takoo, potjerajte ga odmah pa nek nama dođe... :D
Napisat cu vam jedan djelic o Specijalnom iz Zlatanove autobiografske knjige; "Ja sam Zlatan."

"...On se daje duplo vise nego drugi. Gleda fudbal dan i noc i izvodi analize. Nikad nisam sreo nekog trenera s toliko zanja o protivnickom timu. To nije samo uobicajeno, gledaj kako pomplaju tamo-ovamo, ovi imaju tu i tu tehniku, morate se cuvati ovoga. Kod njega je bilo sve, svaki i najmanji detalj, do broja cipela treceg golmana. Naprosto sve. To je bio osjecaj na prvi pogled, taj momak pazi na sve.
Momak je dosta naucio od Bobbyja Robsona. Robson je stari savezni selektor u Engleskoj. Trenirao je fudbalski klub Sporting Club de Portugal i trebao je prevodioca. I dogodilo se da to bude bas Mourinho. On je bio dobar u jezicima. Ali Robson je ubrzo shvatio da taj momak zna dosta i drugog. To je shvatio i Mourinho koji je brzo razmisljao i koji se snalazio u svakoj situaciji. Jedan dan mu je Bobby Robson dao zadatak da napravi izvjestaj o protivnickom timu. Ne znam sta je on ocekivao. Sta zapravo moze na tom planu uraditi jedan prevodilac? Ali Mourinhova analiza je bila prvoklasna. Robson je ostao zapanjen. Imao je momka koji nikad nije igrao fudbal na visokom nivou a dobio je analizu bolju nego ikad...

...Postizao je da ljudi stoje pred njim u redu, prilazio je momcima koji su mislili da su nedodirljivi i upravljao njima. Stajao je ispred za glavu nizi i nije okolisavao, ni sekunde. Isao je direktno i jasno rekao: Ovdje cete raditi to, ovdje to. Razumijete! I svi su ga poceli slusati. Kretali su se kako bi razumjeli svaku njegovu rijec. Ne zato sto su ga se plasili. On nije bio Capello. On je stvorio licni kontakt sa igracima kroz svoje SMS i internet poruke, kroz svoja uputstva i svoje znanje, bas kao sto mi radimo sa svojim suprugama, djecom, i nije vikao. Ljudi su ga ipak slusali, svi su shvatili, ovaj covjek uci. On radi puno da bi nas pripremio. Podizao nas je pred mec. Bilo je to kao teatar, kao psiholoska igra. Znao je pokazati film gdje smo igrali lose i reci: "Pogledajte ovo! Tako tuzno! Kao da ste izgubili svaku nadu! Ovo niste bili vi! To mora da su bili vasa braca, vase losije ja", mi smo klimali glavama i odobravali mu. Postidjeli smo se. "Ovakve vas ne zelim vidjeti danas!", nastavljao je. Ne, ne, nema sanse, misli smo. "Izadjite kao gladni lavovi, kao ratnici", nastavljao je a mi smo kao u horu izgovorili: "Apsolutno, nista drugo."

"U prvom duelu cete biti ovakvi...", isao je dalje. Udario je cvor na tabli. "U drugom duelu..."
Udarao je po tabli da je odzvanjalo prostorijom, ubrizgavao adrenalin u nas, van smo izasli kao divlji. To su bile stvari koje su nas pokretale, neocekivane stvari koje su nas pokretale i osjecao sam sve vise, ovaj momak daje sve za tim, zato moram i ja dati sve za njega. To je bila neka vrsta kvaliteta koju je imao. Covjek zeli ubiti za njega. I tu se nije radilo samo o stvaranju energije. Momak je znao da nas spusti sa nekoliko rijeci, dodje u svlacionicu i svima hladno kaze: "Danasnji vas ucinak je nula, Zlatan nula. Nisi ucinio niti jednu dobru stvar", i u toj atmosferi nisam uzvracao napad.
Nisam se branio, ne zato sto sam bio slab ili sto sam imao pretjerano postovanje prema njemu, vec zato sto sam znao da je u pravu. Nije me kritikovao zbog onoga sto sam radio jucer ili prekjucer, Mourinho je govorio o onom sto se upravo desilo. Bilo je to sada: "Van, i igraj fudbal."

Sjecam se utakmice protiv Atalante. Dan poslije sam trebao dobiti nagradu za najboljeg stranog igraca i za najboljeg igraca uopce u Seriji A, ali u poluvremenu smo igrali 2:0 i bio sam potpuno nevidljiv. U svlacionici mi je prisao Mourinho.
"I ti ces sutra dobiti nagradu"
"I, sta."
"Znas sta ces uraditi kada dobijes nagradu?"
"Sta?"
"Postidjet ces se. Zacrvenjet ces se. Znat ces da je nisi zasluzio. Covjek ne moze dobiti nagradu ako igra tako bezvrijedno. Dat ces tu nagradu majci ili nekome ko je vise zasluzuje", rekao je, a ja sam osjetio bijes: Ja cu mu pokazati, vidjet ce da zavredjujem to priznanje, samo cekaj drugo poluvrijeme, nema veze ako budem krv pljuvao, pokazat cu mu. Ponovo cu dominirati.
Cijelo vrijeme je bilo tako, on me palio i hladio. Bio je pravi majstor da manipulise ekipom i samo me jedna stvar nervirala, njegovo lice kad smo igrali. Bez obzira sta sam radio, koje greske sam pravio ili kakav gol sam postizao, njegovo lice je bilo ledeno hladno. Nikad osmijeha, nikad jedne geste, bilo sta. Izgledalo je kao da se nista nije desilo, kao da ga moja igra ne interesuje. Radio sam naprosto nemoguce stvari, ali Mourinho je izgledao kao pokisao.
Naprimjer, igrali smo protiv Bologne, u dvadeset cetvrtoj minuti je driblao Adriano, pravo po lijevom krilu i krenuo prema kaznenom prostoru. Imao je mogucnost za snazan udarac ili dodavanje, ja sam bio u kaznenom prostoru, napravio sam korak naprijed i sutnuo. Bio je to kao karate udarac pravo u mrezu. Bilo je potpuno ludilo. Gol je kasnije izabran za najbolji gol godine, publika je ustala i aplaudirala, svi, osim Morattija na njegovom pocasnom mjestu. A Mourinho, sta je on ucinio? Stajao je u svom odijelu s opustenim rukama, s licem mirnim kao stijena. Ko je, dodjavola, taj covjek, pomislio sam. Ako ne reaguje na takav gol, na sto ce reagovati.
Razgovarao sam sa Rui Farijem o tome. Rui Faria je Portugalac. On je fitnes trener i Mourinhova desna ruka. Slijedili su jedan drugog iz kluba u klub, i poznaju se jako, jako dobro.
"Objasni mi nesto", rekao sam mu.
"Ove sezone sam dao takve golove koje ni sam ne mogu objasniti. Mourinho jedva da je vidio ista slicno. Ali on samo stoji sa strane kao kip."
"Smiri se decko", rekao je Rui. "On je takav. On ne reaguje kao mi drugi."
Mozda i ne, pomislio sam. ali svejedno... ucinit cu sve da vratim zivot na njegovo lice, makar morao da uradim i cudo.
Natjerat cu tog covjeka da se raduje...

Added:

...Kada sam trebao preci u Barcu na jednoj trening utakmici pogledao sam prema Mourinhu i primjetio sam da je razocaran i tuzan. Nije zelio da ostane bez mene, i stavio me na klupu na toj trening utakmici. Koliko god mi je bilo drago sto odlazim u Barcu, bilo mi je tesko ostaviti Mourinha. On je poseban covjek. Godinu kasnije i on je otisao iz Intera u Real Madrid i oprastao se od Materazzija. Kad je zagrlio Mourinha, poceo je plakati, i ja sam shvatio sve. Mourinho saosjeca s vama, sjecam se kad smo se dan kasnije sreli u hotelu. Prisao je prvo meni:
"Ne smijes otici!"
"Sorry, ali ovu sansu moram iskoristiti."
"Ako ti odes, odlazim i ja."
Dragi Boze, sta da covjek odgovori na ovo? Bilo je tesko cuti: Ako ti odes odlazim i ja.
"Hvala ti, puno si me naucio", odgovorio sam.
Dao mi je jedan savjet.
"Cuj Ibra, ides u Barcu da bi osvojio Ligu Sampiona, ali da znas mi cemo je osvojiti, nemoj to zaboraviti..."

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.