Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

John Obi Mikel (2006-2017, 374 nastupa)

45 članova je glasalo

1. 1. Smatrate li da bi Mikel trebao napustiti klub na ljeto?

• Da
      45%
      19
    • Ne
      54%
      23

Prijavite se ili registrujte da glasate u ovoj anketi.

Istaknuti odgovori

• Odgovori 1,7 hilj.
  • Pregledi 96,1 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

ma joj ja obožavam Mikela, jedan od dražih igrača koji igra za Chelsea, ja bi osobno takvog igrača volio imat u svom klubu, moram priznat bit ću tužan ako ode, al ako je to bolje za njega neka ode i nek mu je sretno :(
  • 2 sedmice kasnije...
Za mene najbolji večeras. Pa nijedna jedina greška.

U odbrani neprikosnoven, puno lopti uzeo, pasovi i više nego tačni. Ma super.

Je da je to bilo protiv slabašnog Birminghama, al eto valja ga pohvalit, baš kao i ostale koji su dobro igrali.
Slažem se, u zadnjim utakmicama igra kao preporođen, doslovno bez greški.. Moram priznat da sam na početku sezone bio skeptičan prema njemu, al momak me razuvjerio, nastavi li ovako igrati - ne treba se brinuti za mjesto u sastavu ;)
I dns uopće nije bio spor s loptom, odma je dodavao, čak je i dupli pas jedanput napravio što me začudilo :D
Ovo oko Mikela je pravo za'ebano,u zadnje vrijeme igra odlicno cime zasluzuje prvu postavu ali guranjem njega u igru 'zapostavlja' se Romeu. :huh:

Mislim da Romeu treba da dobiva sansu ispred Mikela,meni licno se vise svidja igra Romeu-a zbog bolje kombinatorike. :)
[quote name='Wisey' timestamp='1331403552' post='34708']Dvije lijepe, solidne partije Obija prođoše nezapaženo. I danas jedan među boljim, jako koristan igrač. :)[/quote]

Ja sam ga prošli put nahvalio, progalsio ga igračem tekme, danas nisam puno pisao, nisam imao vremena. Mada je odigrao isto dobro, ako ne i bolje. Ako ovako nastavi, definitvno prva postava, nema se tu šta petljati..
a šta ja cjelo vrijeme tvrdim o Mikelu ? igračina ipo , jako koristan igrač i jako zahvalan sjedio je na klupi i kad Esseina nije bilo i kad se Ramiresa "uvodilo" u Engleski nogomet, jer ovaj bio truba kad je došao a Mikel nije ni pisnuo sjedio na klupi i radio i trenirao, zanimanje Anžija bilo za njega , ništa nije rekao "klub vaki naki nedaju mi igrat" šutio i trenirao, i ovo je stvaro zaslužio, i imao je privatnih problema i to velikih i čovjek i dalje na nogama i napreduje i pruža vrlo dobre partije, mogu samo reć d sam ponosan što ovakve imamo u klubu :)
PS. jedina mrlja mu je to što je skoro potpisao za United i što se slikao u njihovoj majci, al zbog gore navedenog , sve mu je oprošteno !! :)
Jedina mana u njegovoj igri, s pocetka sezone, je, sto je AVB trazio da se brzo krece, jos brze distribuira loptu, uglavnom, napadacku kretnju. A on nije takav igrac. Cim je RDM preuzeo, malo ga je "olabio", pa sad, kad dodje do lopte, napravi par kontakta, pogleda, i pas je odmah precizan. Takav sistem mu vise lezi, i odmah se bolje pokazao.
Mislim da bi jos vise pokazao, kad bi igrao u paru sa nekim izrazitim kreativcem, na koga bi isla vecina lopti, tako da bi se on mogao potpuno fokusirati na svoju defanzivnu ulogu, i pomaganje u kreacijama napada, ali u znatno manjoj meri. Do kraja sezone treba forsirati duo Mikel - Lamps, kad je ovaj drugi raspolozen za igru.
Pa Lamps i Essien, su ranijih sezona bili fantastican primer toga, da arhitekta + razbijac savrseno funkcionisu, u veznom redu, kao i Xabi Alonso i Mascherano...

Sve u svemu, neka nastavi ovako da igra, i to nece ostati nezapazeno, ko god da je trener.
Jos da igra brze i da koristi i lijevu nogu i ima zacementirano mjesto u prvih 11.

U nekim situacijama gdje moze odigrat' iz prve lijevom nogom,on je prebacuje na desnu i samim tim usporava napad. :)
[quote name='VahaCFC' timestamp='1331490761' post='34958']
Jos da igra brze i da koristi i lijevu nogu i ima zacementirano mjesto u prvih 11.

U nekim situacijama gdje moze odigrat' iz prve lijevom nogom,on je prebacuje na desnu i samim tim usporava napad. :)
[/quote]

Jbga, nije tako jednostavno promijenit način igre, ako tako igraš duži niz godina..znam da nije neka fantastika, al opet treba radit na tome, ne može samo reć " e sljedeću utakmicu ću igrat s lijevom bolje " i tako odigrat.. treba vremena
odličan opet danas, pravi vođa veznog reda bio, odlično smirivao igru, nepogrešan u pasu, osvojio svaku loptu, i osvojenu znao zadržat i predat dalje, sudjelovao i u obrani i to jeko dobro, samo tako nastavi Obi :)
Svi su dok je AVB bio bili losi. Tako da njemu oprastamo lose partije u zadnjih par mjeseci.
Ovaj momak me iz utakmice u utakmicu sve vise pozitivno iznenadjuje
Danas perfektno odigrao, citavu utakmicu.
Pokazuje se sve bolje u defanzivnim zadacima koje mu Di Matteo postavlja, verujem da će uz Lamparda biti ključ sredine terena!
Od DI Matteovog dolaska ovaj momak stalno napreduje u igri, siguran i pouzdan, osvoji lotpu i sigurno je preda, ništa više od njega ne tražim
jedini igrač koji je protiv Citia zaslužio u potpunosti prolaznu ocjenu je definitivno Mikel, imao 100% točnih dodavanja, uzimao lopte, sjekao dodavanja , točno predao svaku presječenu i uzetu loptu do igrača od kojih se očekuje da s njom naprave nešto u protivničkoj polovici (Mati i Lampsu), i sam kad je iznosio lopte to je dobro uradio , čak je zakinut za jedan prekršaj ka su trojca bila na njemu vukao ih je i pao a sudc mrtav ladan, al nema veze , bravo za Mikela , cvate pod vodstvom RDM-a, nije atraktivan igrač ali jako radišan i vrijedan igrač, još jednom svaka časat Mikel :)
[quote name='Vinko' timestamp='1332431224' post='37271']
jedini igrač koji je protiv Citia zaslužio u potpunosti prolaznu ocjenu je definitivno Mikel, imao 100% točnih dodavanja, uzimao lopte, sjekao dodavanja , točno predao svaku presječenu i uzetu loptu do igrača od kojih se očekuje da s njom naprave nešto u protivničkoj polovici (Mati i Lampsu), i sam kad je iznosio lopte to je dobro uradio , čak je zakinut za jedan prekršaj ka su trojca bila na njemu vukao ih je i pao a sudc mrtav ladan, al nema veze , bravo za Mikela , cvate pod vodstvom RDM-a, nije atraktivan igrač ali jako radišan i vrijedan igrač, još jednom svaka časat Mikel :)
[/quote]

On obavlja kod nas onaj prljavi posao, i to u zadnje vrijeme radi odlicno, samo mi smeta sto dosta nasih forumasa to zanemaruje, s ovakvim igrama ga se ja ne bi rijesio jos dugo, mozda nije kreativac, al mi je mozda najpouzdaniji igrac u momcadi, ono sto se od njega trazi uradit ce na najbolji moguci nacin ;)
Majke mi, ubrzao je pomalo. Ovo sam primijetio u nekoliko navrata, sinoć pogotovo kad je iznio jednu loptu pored jako brzog Tourea. AVB, Robbie i ekipa su mu to vjerovatno sugerisali nakon što ga je Romeu izbacio iz ekipe.

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.