Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Kepa Arrizabalaga (2018–2025,109 nastupa)

Istaknuti odgovori

• Odgovori 1,2 hilj.
  • Pregledi 68,5 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

Objavljene slike

Kako bi bilo predobro da se Kepa vrati na gol sad i da bude bog

Nitko sretniji od mene. Samo da vrati samopouzdanje sada, može on to

Čovjeku cirkular ruku odsiječe pa mu je zašiju i koristi je opet, kamoli da se neko ko je psihički bio sjeban ne može vratiti na normalno. Kakve su to priče.

Vjerujem da će dobiti šansu, a na njemu je da li će to iskoristiti kako treba i pokazati potencijal ili će nastaviti po starom.

U svemu tome se pita i Mendy naravno, ako on nastavi biti u boljolj formi logično da će on biti prvi golman.

Ovo je novo pocetak i za Kepu, smatram da sada poxajmica nije realna opcija (do prije samo 10tak dana sam mislio suprotno). Garantujem da je ovaj momak bolji golman od Mendya ali isto tako kada je on na golu imam osjecaj da sve sto se sutne prema golu da ce to i uci. U velikom je kanalu, volio bih da pronadje reset tipku i da je pritisne.

dobice on sansu svakako, ali nema od njega ni g od golmana, propao. prodati sto prije i uzeti novca koliko se moze uzeti

ja ne vidim uopste kod njega neki kvalitet i da ce se popraviti.

Oduvijek tvrdim da je Kepa>Mendy, samo da dođe na svoje. Kepa najviše može profitirati trenutno ovom situacijom

Nekoliko stvari vezane za dilemu Kepa ili Mendy koja se pojavila ovih dana:

1. "Očekujemo da se Kepa vrati na nivo na kojem je bio u prvoj sezoni kad je došao." Malo zaboravljamo, ali ta njegova sezona nije bila ništa posebno. Nije ni takav bio među boljim golmanima u ligi. I tada je primao neke neobjašnjive golove, bilo je onih situacija da se ne baci, dobijao je golove u svoj ugao, lopte prolazile kroz njega. Diskutabilno je da li je Kepa iz te sezone bolji od Mendya iz ove sezone. Ne bih dao prednost tu ni jednom ni drugom, a o sadašnjosti nema smisla raspravljati. Dovoljno je da se pogleda bilo koji gol kojeg je Arrizabalaga primio.

2. "Kepa bi mogao igrati kod Tuchela zato što ima bolju igru nogom." Ekipa i sa Kepom i sa Mendyem u zadnje 3 godine igra na isti način i iznosi loptu iz zadnje linije na isti način. Potpuno iste vrste dodavanja odigravaju i Kepa i Mendy, potpuno istu količinu dodavanja po utakmici naprave i Kepa i Mendy. Kada se uporede procenti dodavanja brojke su na strani Mendya. U tu statistiku su ubrojane sve vrste dodavanja, a kako sam ranije rekao da obojica odigravaju iste pasove podatak je relevantan. Ako se kanimo brojki i pređemo na teren, vidjet ćemo da ni tu Kepa nije u prednosti. Prošle sezone je doslovno na svakoj utakmici protivniku stvorio šansu svojim pogrešnim dodavanjem. Rijetko kad je bio gol nakon takvih grešaka, ali ih je bilo. Kazna ga je sustigla tek protiv Liverpoola kada je direktno dodao Maneu u 16 m. Kod Mendya se takve situacije mnogo rijeđe dešavaju. Ne garantujem životom da je Mendy bolji od njega nogom, ali garantujem da ne zaostaje.

3. Ne vidim nijedan dobar razlog zašto bi se Mendy sklonio sa gola. Po trenutnoj formi Kepa ne bi mene skinuo sa gola. Svaki put kad je dobio priliku ove sezone direktno je odgovoran bio za jedan od primljenih golova. U to ne računam utakmicu protiv četvrtoligaša Morecambea. Odbranama se nije nešto posebno isticao i vadio nas, jedino je sad protiv Lutona imao nešto više dobrih intervencija. Opet, Caballero je na jednoj utakmici skupio koliko on na 7. Mendy trenutno brani dosta dobro, iako je i on primio nekoliko golova za koje je najveći krivac. Onda kada nije dobro izletio protiv Leedsa, pa onda kada je bespotrebno izletio protiv Evertona i bilo je još nešto samo se trenutno ne mogu sjetiti. Ono čega se mogu sjetiti je način na koji je Kepa sklonjen sa gola. Svaki put kad je izletio iz prve postave na bitnom meču je bilo nakon što je desetak utakmica u kontinuitetu pravio epske gluposti. Jeste da do dolaska Mendya nije imao tako jaku konkurenciju, ali trenutni broj 1 je daleko od takvih izdanja.

4. Glavna razlika između njih dvojice je što Mendyu više odgovara da mu se šuta sa veće udaljenosti, dok Kepi više odgovaraju situacije u 16-ercu. Osim toga Mendy bolje reaguje kad je lopta u zraku, a Kepa kad je na zemlji. Iz ovoga naravno isključujem udarce koje niko ne može odbraniti i 1 na 1 situacije sa igračima koji to ne promašuju. U zavisnosti od toga kojeg golmana odabereš moraš prilagoditi i način branjenja. Ako je to Mendy onda puštaš više da ti šutaju sa distance kako bi zaštitio kazneni prostor, a ako je to Kepa moraš pokrivati protivničke šutere i ne ostavljati im nimalo prostora.

5. Da kažem na kraju nešto o sebi da ovaj post neko ne bi shvatio pogrešno. Ja nemam neke svoje favorite koji su mi zaštičeni i koje nikad ne kritikujem i one igrače koje kritikujem za sve. Nisam veći fan Mendya nego što sam fan Kepe i obratno. Ko god da brani neka brani dobro. Konkretno sam Kepu kritikovao nakon prve sezone, kada mnogi nisu, čak sam i ušao u neke žestoke rasprave. Na početku ove sezone sam ga branio, bio sam za to da mu se da nova šansa, nisam svaljivao svu krivicu na njega. Mnogi jesu. Kritikujem svakog i hvalim svakog po zasluzi.

Nekoliko stvari vezane za dilemu Kepa ili Mendy koja se pojavila ovih dana:

1. "Očekujemo da se Kepa vrati na nivo na kojem je bio u prvoj sezoni kad je došao." Malo zaboravljamo, ali ta njegova sezona nije bila ništa posebno. Nije ni takav bio među boljim golmanima u ligi. I tada je primao neke neobjašnjive golove, bilo je onih situacija da se ne baci, dobijao je golove u svoj ugao, lopte prolazile kroz njega. Diskutabilno je da li je Kepa iz te sezone bolji od Mendya iz ove sezone. Ne bih dao prednost tu ni jednom ni drugom, a o sadašnjosti nema smisla raspravljati. Dovoljno je da se pogleda bilo koji gol kojeg je Arrizabalaga primio.

2. "Kepa bi mogao igrati kod Tuchela zato što ima bolju igru nogom." Ekipa i sa Kepom i sa Mendyem u zadnje 3 godine igra na isti način i iznosi loptu iz zadnje linije na isti način. Potpuno iste vrste dodavanja odigravaju i Kepa i Mendy, potpuno istu količinu dodavanja po utakmici naprave i Kepa i Mendy. Kada se uporede procenti dodavanja brojke su na strani Mendya. U tu statistiku su ubrojane sve vrste dodavanja, a kako sam ranije rekao da obojica odigravaju iste pasove podatak je relevantan. Ako se kanimo brojki i pređemo na teren, vidjet ćemo da ni tu Kepa nije u prednosti. Prošle sezone je doslovno na svakoj utakmici protivniku stvorio šansu svojim pogrešnim dodavanjem. Rijetko kad je bio gol nakon takvih grešaka, ali ih je bilo. Kazna ga je sustigla tek protiv Liverpoola kada je direktno dodao Maneu u 16 m. Kod Mendya se takve situacije mnogo rijeđe dešavaju. Ne garantujem životom da je Mendy bolji od njega nogom, ali garantujem da ne zaostaje.

3. Ne vidim nijedan dobar razlog zašto bi se Mendy sklonio sa gola. Po trenutnoj formi Kepa ne bi mene skinuo sa gola. Svaki put kad je dobio priliku ove sezone direktno je odgovoran bio za jedan od primljenih golova. U to ne računam utakmicu protiv četvrtoligaša Morecambea. Odbranama se nije nešto posebno isticao i vadio nas, jedino je sad protiv Lutona imao nešto više dobrih intervencija. Opet, Caballero je na jednoj utakmici skupio koliko on na 7. Mendy trenutno brani dosta dobro, iako je i on primio nekoliko golova za koje je najveći krivac. Onda kada nije dobro izletio protiv Leedsa, pa onda kada je bespotrebno izletio protiv Evertona i bilo je još nešto samo se trenutno ne mogu sjetiti. Ono čega se mogu sjetiti je način na koji je Kepa sklonjen sa gola. Svaki put kad je izletio iz prve postave na bitnom meču je bilo nakon što je desetak utakmica u kontinuitetu pravio epske gluposti. Jeste da do dolaska Mendya nije imao tako jaku konkurenciju, ali trenutni broj 1 je daleko od takvih izdanja.

4. Glavna razlika između njih dvojice je što Mendyu više odgovara da mu se šuta sa veće udaljenosti, dok Kepi više odgovaraju situacije u 16-ercu. Osim toga Mendy bolje reaguje kad je lopta u zraku, a Kepa kad je na zemlji. Iz ovoga naravno isključujem udarce koje niko ne može odbraniti i 1 na 1 situacije sa igračima koji to ne promašuju. U zavisnosti od toga kojeg golmana odabereš moraš prilagoditi i način branjenja. Ako je to Mendy onda puštaš više da ti šutaju sa distance kako bi zaštitio kazneni prostor, a ako je to Kepa moraš pokrivati protivničke šutere i ne ostavljati im nimalo prostora.

5. Da kažem na kraju nešto o sebi da ovaj post neko ne bi shvatio pogrešno. Ja nemam neke svoje favorite koji su mi zaštičeni i koje nikad ne kritikujem i one igrače koje kritikujem za sve. Nisam veći fan Mendya nego što sam fan Kepe i obratno. Ko god da brani neka brani dobro. Konkretno sam Kepu kritikovao nakon prve sezone, kada mnogi nisu, čak sam i ušao u neke žestoke rasprave. Na početku ove sezone sam ga branio, bio sam za to da mu se da nova šansa, nisam svaljivao svu krivicu na njega. Mnogi jesu. Kritikujem svakog i hvalim svakog po zasluzi.

Prva sezona Kepe je bila vrlo dobra, iako on to može još bolje. Imao je vrlo važnih obrana i osvojili smo EL a njim, Mendy ove sezone nije ništa posebno.
A ovo da Mendy ne igra nogom lošije od Kepe mi nije jasno, pa Kepa je bio najbolji u ligi u tom segmentu, dovoljno ih je pogledati kako stoje na lopti, razlika je očita i nije za usporedbu

Prva sezona Kepe je bila vrlo dobra, iako on to može još bolje. Imao je vrlo važnih obrana i osvojili smo EL a njim, Mendy ove sezone nije ništa posebno.
A ovo da Mendy ne igra nogom lošije od Kepe mi nije jasno, pa Kepa je bio najbolji u ligi u tom segmentu, dovoljno ih je pogledati kako stoje na lopti, razlika je očita i nije za usporedbu

Može li jedan dokaz/argument za to da je Kepa najbolji u ligi kada je igra nogom u pitanju?

https://twitter.com/WhoScored/status/955409720436649985?s=19
Za prvu sezonu kod nas ne mogu naći, ali tu je bio isto u vrhu sjećam se

U spomenutoj kategoriji accurate long balls per game je ove sezone u PL najbolji Nick Pope. Što pokazuje da to puno više ima veze sa stilom igre. Kada se porede ovosezonski Kepa i Mendy vidi se da Kepa više pokušava sa dugim pasovima, više uspijeva, ali više i griješi. Sa kratkim pasovima griješe podjednako, ali Mendy ih više odigrava pa je uspješniji.

Našao sam tu statistiku za prvu Kepinu sezonu. Tada je u toj kategoriji bio među zadnjima, kao i u kategoriji netačni dugi pasovi. To znači samo da Sarri nije dao da se nabija lopta. U kategoriji tačna kratka dodavanja je bio prvi, a netačna kratka dodavanja na sredini sa prosjekom istim kao ove sezone.

Prošle sezone je u tačnim dugim loptama opet bio pri dnu, s tim da je počeo više da griješi (ako se to tako može reći) u odnosu na sezonu ranije. U kratkim dodavanjima je bio pri vrhu.

Ove sezone oba naša golmana su više u sredini u svim ovim kategorijima. Nisu više prvi u kratkim i zadnji u dugim loptama.

U spomenutoj kategoriji accurate long balls per game je ove sezone u PL najbolji Nick Pope. Što pokazuje da to puno više ima veze sa stilom igre. Kada se porede ovosezonski Kepa i Mendy vidi se da Kepa više pokušava sa dugim pasovima, više uspijeva, ali više i griješi. Sa kratkim pasovima griješe podjednako, ali Mendy ih više odigrava pa je uspješniji.

Našao sam tu statistiku za prvu Kepinu sezonu. Tada je u toj kategoriji bio među zadnjima, kao i u kategoriji netačni dugi pasovi. To znači samo da Sarri nije dao da se nabija lopta. U kategoriji tačna kratka dodavanja je bio prvi, a netačna kratka dodavanja na sredini sa prosjekom istim kao ove sezone.

Prošle sezone je u tačnim dugim loptama opet bio pri dnu, s tim da je počeo više da griješi (ako se to tako može reći) u odnosu na sezonu ranije. U kratkim dodavanjima je bio pri vrhu.

Ove sezone oba naša golmana su više u sredini u svim ovim kategorijima. Nisu više prvi u kratkim i zadnji u dugim loptama.

Zna se zašto je Sarri dovodio Kepu i što se tada tražilo od golmana, jer je bio vrhunski u igri nogom i to je više puta naglašeno tada. Da u toj kategoriji je bio prvi, znam da smo bili oduševljeni na forumu kako igra nogom

Nisam ja rekao da je on loš sa loptom u nogama, nego da ta razlika između njih dvojice u tom segmentu, ako uopšte i postoji, i nije tolika. Ja nisam za sve ovo vrijeme osjetio da smo sa Kepom na terenu tu u prednosti. Imaju i brojke koje pokazuju da je Mendy ove sezone čak i bolji. Ili Mendy zaista ne zaostaje za njim nimalo ili je ovaj toliko propao i na tom planu.

Prva mjesta u spomenutim kategorijama možeš postići ako ti golman igra u strogom sistemu gdje se uvijek ponavlja isto. Sarrijev golman će uvijek biti prvi u kratkim pasovima jer doda 100 puta štoperu, a Dycheov će biti prvi u dugim loptama jer samo nabija na Wooda i ostale.

Inače ovaj link na whoscored koji je u twittu kojeg si postavio.. Tu možete naći i količinu tačnih dugih lopti po utakmici lijevih bekova u periodima od 65. do 75. minute projektovanu na 90 minuta igre i sl.

A dobro, tvoje mišljenje. Ja imam drugačije, recimo meni su u tom segmentu neusporedivi, jednostavno kad ih vidiš obojicu na lopti jasno ti je koji bolje i prirodnije djeluje i što se tiče kratkih i dugih passova. Razumijem i tebe i tvoje argumente, ali po meni je Kepa potentniji golman od Mendyja i mislim kako bi svi bili sretni da ga krene sada

Ljudi, samo nek brani bolji. Da mi je otac rodjeni ako bude primao golovo ko sto je Kepa primao u prethodnom periodu bio bi mi na klupi.

Kada su u pitanju njihove prednosti odnosno mane, ja sam primjetio:

Kod Kepe najveci minus je to sto je bukvalno non stop priljepljen uz gol liniju. Uopste ne istrcava da pokupi duge lopte i prosto nema osjecaj za to kad treba a kad ne i to donosi nesigurnost citavoj ekipi. Takodjer je slabiji na suteve u dalji ugao i cesto je kratak. Prednosti su igra nogom koja je bolja nego kod Mendya i refleksi kod blizih suteva.

Kod Mendya je najveci minus igra nogom i slabiji refleksi kod blizih suteva. Prednosti kod Mendija su Kepine mane. Svaka visoka lopta je njegova i prosto nemas ni najmanju brigu kada krene po nju. Nije slucajnost da smo smanjili broj primljenih pogodaka iz prekida njegovim dolaskom. Sutevi u dalji ugao kao iz daljine brani takodjer mnogo bolje od Kepe. 

Kad sumiramo, licno mnogo vise preferiram golmana tipa Mendy, medjutim obojica imaju svoje mane i ni jedan nije neki WC golman u kojeg se mozes pouzdati 100%.

Zato kazem, nek brani bolji i onaj u boljoj formi. Ko god to bio. Moze i Johnny Sins ako ce biti bolji od njih dvojice.

Kepa mora samo pokazati sigurnost kada su visoke lopte u pitanju i prestati biti jebeni peh sa ovim frljokama.

Stvari koje mi se sviđaju kod njega su da dosta komunicira sa odbranom te je jako dobro tehnički potkovan što je bitno jer sada svi forsiraju golmane koji imaju koliko toliko znanja

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.