Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Chelsea u Premiershipu 2016/17

Istaknuti odgovori

Ništa nije opasnije i ništa ne dovodi većem razočaranju od precenjivanja sopstvene snage.

• Odgovori 274
  • Pregledi 19,9 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Costa, Luiz, Kante i Matic su po jedan zuti od suspenzije. Treba znati da kartoni vaze do 1. januara i da posle Nove godine ti kartoni se brisu.

Koliko sam vidio Luiz i Matić imaju po 3 kartona, opet to ne treba da bude faktor opterećenja za bilo koga od njih jer ako se ne možemo osloniti na igrače sa klupe onda nismo ekipa za vrh. Ako ne možemo tu jednu utakmicu bez bilo koga od njih onda koja je funkcija ovih što sjede na klupi. Prije sam bio za to da Costa dobije namjerno karton ako je ona sljedeća utakmica protiv "lakšeg" protivnika ali sada nisam za to, idemo pošteno pa šta bude, Costa se smirio i ne treba čovjeka tjerati na suspenziju. Na klupi imamo napadača od 30 miliona i Michy ne smije dozvoliti da izostanak Coste bude ogroman hendikep, mora da pokida u svakoj prilici jer ima trenutno najboljeg špica za konkurenciju a nije ni došao za siću. U slučaju suspenzije Kante i Matića, Fabregas i Chalobah moraju biti spremni, iako mislim da Fabregas može dobiti šansu i od početka protiv ovih bunker ekipa koje nam slijede.

Što se tiče ovoga oko toga koje su nam ambicije, cilj broj 1 je naravno TOP 4 i povratak u LP, ali kao što vidimo prvi smo i ne treba bježati od bilo kakve uloge favorita ili bilo čega. Tako je kako je, ne možemo se sada praviti da smo 10 bodova od mjesta za LP i govoriti "kakvi mi i titula" ali ne treba se ni zanositi, znači neka sredina i biti čvrsto na zemlji, ni podcjeniti ni precjeniti sebe. Neko je stava da ne treba spominjati titulu dok je neko stava da treba ciljati titulu, istina je vjerovatno negdje u sredini. Bitno je da smo na dobrom putu, kiks će doći što je i normalno i nije katastrofa u ovakvoj ligi. Imamo trenera koji voli raditi u tišini i koji nije željan pažnje medija, Conte zna šta radi ne želi da nas stavlja u prvi plan niti da stavlja pritisak na ekipu i zato ne želi ni da spominje nas kao prvake.

Naša prednost u odnosu na rivale može biti i to što mi imamo igrače koji znaju kako se osvaja PL. Kada pogledaš samo našu prvu postavu tu su Courtois, Cahill, Azpilicueta, Matić, Hazard i Costa koji su ne tako davno osvojili titulu, Luiz igrač koji je osvojio dosta toga, Kante osvojio PL prošle sezone, Pedro osvojio sve što se moglo osvojiti, jedino su Moses i Alonso igrači koji nisu učestvovali u nekim velikim klupskim uspjesima. Znači imamo trofejne igrače koji znaju kako se to radi, klupa u sastavu Begović, Ivanović, Chalobah, Fabregas, Oscar, Willian, Michy je takođe solidna. Samo ići utakmicu po utakmicu..
  • Autor

Prevedena kolumna sa Goal... Kao što sam i rekao, počeli su nas čitati.

Iako je Chelsea pobijedio posljednjih devet premierligaških utakmica, Antonio Conte mora riješiti jedan problem - Tottenham, Manchester City i West Brom su bili na korak da prekinu njihov nevjerovatni niz.

Conteov prelazak na formaciju 3-4-3 rezultirao je nizom od devet uzastopnih pobjeda u kojem su posebno stradali Man United i Everton, ali je protiv West Broma Conte morao napustiti ovu formaciju u očajnom pokušaju da osvoji tri boda.

To mu je i uspjelo - Diego Costa je u trenutku genijalnosti postigao jedeni pogodak na utakmici, ali ne smije se zaboraviti da Conte tokom drugog poluvremena nije formaciju mijenjao jednom, već dvaput.

Prva promjena formacije došla je u 63. minuti, kada je u igru ušao Willian, a formacija je postala 4-4-1-1. Nakon toga se opredjelio za Mourinhov najdraži sistem, 4-2-3-1, nakon što je u 74. minuti na teren ušao Fabregas.

Matić je ovom promjenom zaigrao bliže svom golu kako bi čuvao Fabregasova leđa, ali sve ove izmjene pokazuju Conteovu zabrinutost jer se sve ćešće oslanja na Costu, umjesto da dominacijom nad protivnikom pokuša doći do gola.

Chelsea je, sve do Costinog gola, radije čuvao loptu nego što je prijetio protivniku. Tottenham i Man City su zadavali muke Plavcima visokim presingom, dok se West Brom fokusirao isključivo na Matića, zbog njegovih učestalih asistencija, ali i zbog činjenice da diktira Chelseajevim napadima.

Pochettinov plan je pokvario Pedro u posljednjoj minuti prvog poluvremena. Man City je, s druge strane, pokušao iskoristiti lijevu stranu Chelseajeve odbrane sa De Bruyneom i Navasom, a bilo je jasno da se Cahill i Alonso ne nose dobro sa takvom situacijom. To je i dovelo do Cahillovog autogola.

Napad preko njihove lijeve strane je jedna od mogućnosti koje ekipe mogu koristiti kada igraju protiv Chelseaja.

Druga mogućnost je imati pametne napadače koji će iskoristiti Mosesove nedostatke u odbrani, kao što je Son Heung-Min činio za Tottenham. Sva tri posljednja Chelseajeva protivnika težili su da rašire njihovu stopersku trojku i tako ih dovedu u nezavidan položaj, jer ostaje puno prostora kroz sredinu.

Conte je do sada koristio nekoliko formacija, ali će možda već do Božića morati razraditi novu zbog činjenica da 3-4-3 više nije strana protivnicima, nije više teško igrati protiv ovakve formacije ali, uz Chelseajevu mentalnu snagu, možda i uspiju osvojiti sve bodove do kraja godine.

Sve ok brate Kinže, ali gdje Oscara izvuće i spomenu ccc.

Cae znam da si alergičan na njega ali spomenut je u kontekstu naše klupe znači nije na terenu :D
Sjeti se da je Oscar imao veliku minutažu u prošlim sezonama, ove već to nije slučaj, teško da će dobiti šansu u ovoj formaciji. Kada nije nešto posebno eksplodirao u doba MAZACAR teško da će i sada..

Što se tiče ovoga gore, to je uglavnom već zaključeno ovdje na forumu, i smatram da je puno bolje da su rivali počeli kužiti tu našu igru i formaciju nego da smo "one man" ekipa, Hazard i Costa nam je jesu glavno oružije ali ima tu drugih koji mogu odlučiti utakmicu. Takođe i Tottenham i City su igrali "našu" formaciju protiv nas nismo se mi njima prilagođavali nego oni nama..
Meni osobno je smijesno sto se neki ovdje prepadnu kada se spomene titula, osobno sam stajalista da ako i ciljamo na titulu i ne uspijemo ju, ne vidim kako je to razocarenje jer cemo ostati u top 4.. Isto tako za klub kao sto je Chelsea ne vidim cemu strah oko toga, realno mi jesmo u krugu favorita, koliko to god neki htjeli poreći. Ne vidim kako je gore ciljat na titulu i eventualno ju ne osvojit i biti u top4 od ciljat na top4 pa to osvojiti. Jel nam u ovom drugom slucaju to znaci uspjeh a u prvom razocarenje? Uglavnom cinjenica je da ako mi u iduce 4 utakmice osvojimo 12 bodova sto je moguce, bit cemo u poziciji da kontroliramo prvenstvo i ovisimo sami o sebi. Ne treba bjezati od toga, a i igraci su svjesni tog, jer u njihovim izjavama nema straha vec oni ciljaju na titulu, ali su oprezni naravno.

Ja se ne slazem sa ovim da smo procitani, ali ni sekunde. Sve sto je receno, je receno k'o da je degen pisao.

Jasno se vide slabosti ove taktike.
Problemi sa prenosom lopte u kreacijom napada kada protivnik vrsi presing.
Defanzivna slabost po levoj strani koju pokriva samo Alonso(i Matic kad stigne)i slag na tortu Kejhil sa motorikom preraslog lenjivca, za razliku od desne gde svi igraju defanzivu(Pedro, Kante, Mozes, Azpi).
Posle Midlsboroa i drugi mec protiv ekipe koja igra bunker smo jedva dobili. Obe utakmice vrlo jalovo u napadu, sa premalo sansi, samo na voljni momenat Dijega Koste.
To je bas onako upadljivo.
Ali Konte je deteljista, verujem da vec zna sve slabosti svoje ekipe i radi na popravljanju istih.
Slažem se za ovo oko slabosti to je tako i to je vidljivo, Matić i Kante se ne snalaze pod pressingom prosto nisu takvi igrači kao što to dođe do izražaja kada protivnik izađe visoko na nas tako je vidljiv problem i kada se protivnik brani duboko, na postavljenu odbranu oni ne mogu prodati neki konkretan pass. Hazard ne igra često odbranu i po lijevoj strani je naravno problem, želimo luksuz da neko od igrača ima slobodu i to se u današnjem fudbalu mora negdje osjetiti. Ipak mislim da smo protiv Boroa imali par prilika nije bilo sterilno u mjeri kao protiv WBA ni blizu, WBA će svakog namučiti sa onakvom defanzivom..

Posle Midlsboroa i drugi mec protiv ekipe koja igra bunker smo jedva dobili. Obe utakmice vrlo jalovo u napadu, sa premalo sansi, samo na voljni momenat Dijega Koste.

Slazem se s ostatkom posta, ima naravno slabosti ali protiv Boroa smo imali i na 0:0 veliku sansu Pedra, plus jos nekoliko finih prilika, a i na 0:1 smo pogodili precku u drugom dijelu i istrcali nekoliko dobrih kontri gdje smo mogli rijesiti mec.

Ovo protiv WBA je bas patnja bilo, ali tako je bilo protiv Pulisa cesto. Niko se nece prosetati kada ovako discplinovano i odgovorno u odbrani igra protivnik pun iskusnih premijerligaskih igraca kao WBA. Vec protiv Sunderlanda se ne smije ponoviti ovakvo izdanje, moramo rasiriti igru i brzo se rjesavati lopte. Oni nemaju kvalitetu da odigraju ovako u odbrani. Palace je dosta supalj kada malo krenu u napad, a i igraju dosta drugacije. Tu ce nam biti jebeno kada Alonso i Cahill budu morali cuvati Zahu. Vidjecemo kako cemo proci. Samo imam dojam da Conte malo kasni s izmjenama, jednom ce nas kostati to.

Nije nikakav strah od titule, prosto ekipa beleži rezultate daleko iznad realnih kvaliteta. Čak i da nekako uspemo da održimo ovakvu formu kroz celu sezonu, ima mnogo toga što treba da se popravi, pre svega mesta u ekipi na kojima su pojačanja neophodna. Takođe se nadam da Konte nije toliko naivan da misli da će sa jednom ekipom i formacijom moći da izgura celu sezonu.

Igi zanima me koje bi to bilo realno bodovno stanje tj. pozicija na tabeli ako kažeš da je ovo sada daleko od realnog :D

Nisam uopšte nešto detaljno razmišljao o tome pa me zanima..

Igi zanima me koje bi to bilo realno bodovno stanje tj. pozicija na tabeli ako kažeš da je ovo sada daleko od realnog :D

Vala bas, predstavi nas ko da smo Watford. U sustini kad bi gledali samo na papiru mi smo iza dva Manchestera zajedno s Arsenalom tu negdje po kvaliteti. Jaci od Liverpoola i Tottenhama. 

I zasto ne bi mogao do titule s jednom formacijom i ekipom? Leicester je upravo to uradio prosle godine, jednostavna formacija, isti igraci svake sedmice, bez evropskih takmicenja i na kraju rezultat osvajanje Premiershipa. Treba malo srece sa zdravstvenim biltenom. Naravno, opet cu ponoviti da je prerano pricati o bilo kakvim ambicijama i mogucnostima, treba sacekati jos nekih mjesec dana pa ce dosta toga biti jasnije i moci cemo postaviti neke ciljeve sebi.

Onaj prvobitni je vratiti se u Ligu Sampiona dogodine i mislim da smo na dobrom putu zasad.

https://www.youtube.com/watch?v=qg8iBSI3LzU

A ko bi mogao tada i pomisliti da ce uslijediti 9 pobjeda u nizu. :D

Rekao sam da ekipa igra iznad svojih moćunosti i da se od ovih 9 pobeda čini kao da su igrači kvalitetniji nego što jesu.

Vala bas, predstavi nas ko da smo Watford. U sustini kad bi gledali samo na papiru mi smo iza dva Manchestera zajedno s Arsenalom tu negdje po kvaliteti. Jaci od Liverpoola i Tottenhama. 

I zasto ne bi mogao do titule s jednom formacijom i ekipom? Leicester je upravo to uradio prosle godine, jednostavna formacija, isti igraci svake sedmice, bez evropskih takmicenja i na kraju rezultat osvajanje Premiershipa.

Jeste, jedna formacija, idemo, kao Lester prošle sezone, i mi pre dve, pa da naredne godine u ovo vreme budemo bod iznad zone ispadanja. Koga briga za budućnost, daj trofej neki odmah, pa onda aj Jovo nanovo. I iz ono malo istorije što ovaj klub ima, ništa nismo naučili.

Jeste, jedna formacija, idemo, kao Lester prošle sezone, i mi pre dve, pa da naredne godine u ovo vreme budemo bod iznad zone ispadanja. Koga briga za budućnost, daj trofej neki odmah, pa onda aj Jovo nanovo. I iz ono malo istorije što ovaj klub ima, ništa nismo naučili.

Ne brigaj, mi smo vec ove sezone igrali u vise razlicitih formacija i taktika nego citave protekle 3 sezone. Mijenjali kad nije islo. Imamo managera koji se ne boji napraviti rezove, koji se ne boji gurnuti mladog igraca umjesto nekog iskusnijeg, koji zna kako se osvajaju titule, ali sto je najvaznije ima veliku strast, zelju i znanje. Mene je Conte u potpunosti kupio i vjerujem mu da ce donositi prave odluke za klub.

Opusti se i uzivaj u 9 pobjeda zaredom, ne desava se to cesto u ligi kakva je Premiership.

Pa normalno da nečemo stalno mjenjat formaciju, ne znam koja to ekipa stalno mjenja formacije... Eno Pep svaku utakmicu nešto mjenja pa vidimo rezultat...
A što se tiće prve 11-torke tu bih volio vidjeti nešto više rotacije, makar ako nas zaobiđu ozljede s obzirom na ne igranje europe prevelike potrebe za rotacijom neče ni biti. Iako kažem ja bi volio vidjeti ipak nešto više rotacije i prilike mladima, također rotacija je bitna jer igrači moraju bit svjesni da imaju konkurenciju na klupi i da nisu nedodirljivi...

Što se tiće priče da smo pročitani, to su žešče gluposti. Što to uopće znaći da smo pročitani? Eno Barca već sto godina igra isto pa pobjeđuje. Tko je očekivao da ćemo sve do kraja s lakoćom pobjeđivat prati krivu ligu, već ovaj niz je impresivan.
Naravno da nam igra nije idealna i da sve nije savršeno, ali Conte zasad izvlači maksimum iz ekipe i dobar dio problema koji imamo su realni limiti u kvaliteti s kojima moramo živjeti najmanje do idućeg prijelaznog roka. Jedina zamjerka što bi doma protiv bunker ekipa volio vidjet Fabregasa umjesto Matića, sve drugo je zasad na maksimumu...
9 pobjeda za redom u PL ove sezone bi bilo iznenađenje za svaku ekipu, kvalitetom nismo najjača ekipa ali treba uzeti u obzir i trenera, mozda su United i City jači od nas na papiru ali očigledno imaju trenere koji to ne mogu ili ne znaju iskoristiti. Može se slučajno desiti 3-4 pobjede zaredom ali slučajno 9 pobjeda teško, očigledno imamo nešto čime nadoknadimo tu slabost na papiru u odnosu na rivale. Na kraju krajeva među tih 9 pobjeda su United i City..

Pa normalno da nečemo stalno mjenjat formaciju, ne znam koja to ekipa stalno mjenja formacije... Eno Pep svaku utakmicu nešto mjenja pa vidimo rezultat...
A što se tiće prve 11-torke tu bih volio vidjeti nešto više rotacije, makar ako nas zaobiđu ozljede s obzirom na ne igranje europe prevelike potrebe za rotacijom neče ni biti. Iako kažem ja bi volio vidjeti ipak nešto više rotacije i prilike mladima, također rotacija je bitna jer igrači moraju bit svjesni da imaju konkurenciju na klupi i da nisu nedodirljivi...

Što se tiće priče da smo pročitani, to su žešče gluposti. Što to uopće znaći da smo pročitani? Eno Barca već sto godina igra isto pa pobjeđuje. Tko je očekivao da ćemo sve do kraja s lakoćom pobjeđivat prati krivu ligu, već ovaj niz je impresivan.
Naravno da nam igra nije idealna i da sve nije savršeno, ali Conte zasad izvlači maksimum iz ekipe i dobar dio problema koji imamo su realni limiti u kvaliteti s kojima moramo živjeti najmanje do idućeg prijelaznog roka. Jedina zamjerka što bi doma protiv bunker ekipa volio vidjet Fabregasa umjesto Matića, sve drugo je zasad na maksimumu...

Otprilike ovo je srz. 

Ipak shvatam sta Igi zeli reci. Nije sve u trenutnom uspjehu. Mogli smo to vidjeti u bliskoj proslosti.

Ipak smatram da je Conte pravi covjek za nas. Apsolutno se ne libi mijenjati i praviti radikalne odluke kada ekipu ne ide. To smo mogli vidjeti cak i ovu zadnju utakmicu kada nismo mogli stvoriti sansu protiv WBA. Covjek je tokom utakmice 3x mijenjao formaciju kako bi dosao do zeljenog cilja a to je postici gol. OK, dali smo taj gol na individualnu genijalnost Coste, ali poenta je da je Conte sve pokusao kako bi dosli do pobjede. Naravno nekad ce donjeti pogresnu odluku, zakasniti sa izmjenama, promasiti u taktici, ali boze moj, ljudski je grijesiti, bitno je uciti i nauciti na greskama.

Ako će Conte iÅ¡ta rotirati to će uraditi u ovih sljedećih par kola jer se igra bukvlno svaka 3-4 dana i teÅ¡ko da će to igrači moći izdržati. Gledajući naÅ¡u klupi imamo tu potrebnu Å¡irinu osim na lijevom beku gdje je Alonso sam. Za odbranu tu je Zouma i Terry (kad se oporavi), sredina terena Cesc može odgovoriti zadatku kao i Chalobah i RLC, krilo Willian, bekovi Ivanović i Aina, napad Batshuayi. 
Mislim da bi protiv Sunderlanda Conte mogao napraviti par izmjena u sastavu, prije svega mislim na Kante i Mosesa njima je odmor najpotrebniji.

Opusti se i uzivaj u 9 pobjeda zaredom, ne desava se to cesto u ligi kakva je Premiership.

Uživam ja i te kako u pobedama, i ono što je još bitnije, uživam i u samoj igri, nemoj da misliš da sam pesimističan ili negativan, samo ne želim da se zanosim, te savetujem svima da čvrsto ostanu na zemlji.

Malo je glupa priča da smo pročitani, naravno da je ispočetka bilo nezgodno igrati protiv naÅ¡e formacije, sada se momčadi privikavaju, ali isto tako je svaka formacija pročitana. Svaki iole bolji trener zna kako se treba postaviti na koju formaciju. 
Nama su zadnje 3 tekme bile iznimno teÅ¡ke, Spursi, Shitty i uvik neugodni WBA, koji je u zadnje vrijeme pogotovo u dobroj formi. 
I izvukli smo dobre rezultate, sada idu malo lakÅ¡e utakmice ali i zgusnut raspored. 
Sunderland je must win, da se ode na plus 6, a onda borba protiv Palaceea, nekako me strah te utakmice za vikend. 

Ovo što smo mi uradili ove sezone u PL do sada je fantazija, 10 pobjeda zaredom u ovakvoj ligi, i podatak koji je nestvaran samo 2 primljena gola u tih 10 utakmica, jedan od ta dva primljena gola je autogol a drugi je pogodak sa distance bez izrađene akcije. 24. 09. smo bili na 8. mjestu sa 8 bodova manje od lidera sada smo mi lideri sa +6, veliki posao je odrađen.

Nakon utakmice protiv Sunderlanda Conte i Fabregas su izjavama uglavnom htjeli na isto ukazati, a to je da moramo pokazati više sposobnosti za "ubijanje" utakmica. To nam fali, posebno u ovom ludilu oko praznika kada se dosta igra, jer samim tim što ne uspijemo drugim golom "ubiti" utakmicu više se trošimo i umaramo a to u ovom periodu treba maksimalno izbjegavati, iako bodovi i pobjede su najvažniji. Sada u ovom periodu nema nešto puno vremena za treninge uglavnom se sve svodi na rehabilitaciju između dvije utakmice.

Ovaj veličanstveni niz od 10 pobjeda za redom je velika stvar, svaka čast ekipi i stručnom štabu. Već u subotu u najranijem terminu nas očekuje teško gostovanje Crystal Palaceu nadam se sa Hazardom u sastavu, dati sve od sebe i podjela bodova nije katastrofa s obzirom da imamo pristojnu prednost na vrhu
Ma ova naklapanja o tom sto bi sad tocno mogli i kako bi trebali imat vise sustava itd su mlacenje prazne slame .Conte je poznat kao majstor ovakvih formacija , to je njegov stil nogometa i ide mu odlicno. Mislim da ce jedino ici na to da malo poboljsa i zaostri konkurenciju na odredenim pozicijama.Realno za sljedecu sezonu cemo trebat za neke utakmice na toj lijevoj strani jaceg i defenzivnijeg igraca . Najvise zato jer smo svi svjesni da Edenu treba dat odredenu slobodu , a samim time treba mu cuvat leđa.Zasada to Alonso korektno odrađuje ali ipak mislim da kad dođe LP i sve to trebat ce tu nabavit jos jednog igraca . Također ovaj problem iznosenja lopte..pa ljudi moji Verrati je dusu dao za to, misljenja sam da bi se taj momak savrsebo uklopio u ovaj sustav.Mozda je cak ta pozicija i naj alarmantnija , kante i matic su u redu , za fabregasa znamo da nemoze odgovorit defanzivnim zadacima , chalobah je zelen jos za teze protivnike ako zelimo bit konkurentni u europi...Stoper je usto potreban na ljeto najkasnije , JT ce ic u penziju, o cahillovim (ne)sposobnostima nema smisla vise pricat , a i pitanje je kakav ce zouma sada biti nakon ove velike pauze.Bio bi zadovoljan kad bi doveli jedbog igraca sad na zimu , ali da je kvalitetan i da se uklapa u stil igre .Također da je mlad , jer ovo sve s Conteom gledam kao jedan veliki projekt, i nadam se da cemo paziti i na buducnost.Da dovedemo ili Sulea ili Verattia ili Ghoulama .Sve to sto se spominje su dobri i perspektivni igraci .A onda na ljeto Roman ce morat postavit ciljeve ,naravno ovisno o rezultatima ove sezone . Mada nekako imam osjecaj da bi veliki gazda mogo brzo opet posteno zagrabit u dzep , pa se nebi iznenadio da Conte dobije Griezmanna , Draxlera ili tako nesto :D

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.