Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Round of 16: PSG 2 - 1 Chelsea (16.02. uto) [L]

8 članova je glasalo

1. 1. Kakav rezultat ocekujete ?

• Pobedu PSGa
      0%
      0
    • Remi
      33%
      1
    • Pobedu Chelseaja
      66%
      2

Prijavite se ili registrujte da glasate u ovoj anketi.

Istaknuti odgovori

Dobro je neko spomenuo Schalke. Napad je najbolja odbrana. Kad ih sklonimo od gola i kada je lopta kod nas oni ne mogu dati gol.

Da se branimo je ravno samoubistvu zato sto nemamo cvrstu odbranu koja moze da odoli 90 minuta. Kapitulirace i onda smo tek u problemu.
  • Odgovori 115
  • Pregledi 7,8 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Ma Dijego moze da navuce Luiza na crveni karton laganica, ali ne sme da preteruje s provokacijama.

Inace, ako bude igrao, Luiz ce biti njihova najslabija karika, ubedljivo. Pustiti ga da iznese loptu na nekih 30ak metara od svog gola i onda ga napadati stalno, svaki put. Milion puta je gubio lopte u opasnim zonama i stvarao golove i gol sanse protivnicima. Sa malo ozbiljnijim presingom na njega, ali i Silvu koji je majstor ali biva sve sporiji, moze se puno poremetiti njegova igra.

Oni ce igrati svoju 4-3-3, sto odmah daje brojcanu prednost u vezi nad nasom 4-2-3-1.Ne dao Bog da na m Fabregas bude 10ka, jer kad taj zaluta napred, i ostavi hektar igralista iza sebe, odmah cemo imati problema da branimo njihove napade.

Ako taj trougao bude u ocekivanom sastavu, tu je Mota najslabija karika, jer je sklon tome da mu popusti koncentracija te izgubi loptu i pravi glupe faulove. Nije dobar sa loptom dok je ona u pokretu, mora da je zausstavi da bi video igru i uputio pas unapred.  To je takodje potencijalna slabost koja moze biti iskoriscena. 

Njima ce prevashodno biti cilj da razvuku nasu sredinu, da bi Verati dobio sto je moguce vise vremena i prostora sa loptom. On im je alfa i omega ekipe, i svaki pozicioni napad polazi od njega.

Dakle, sto bi reko Maskonije treba nam highly structured tactics strategija, sa jasno podeljenim zadacima, i bez previse iskakanja iz linija. PSG je strasno opasan ako im se da prostora za igru, tako da ce disciplina, organzacija i voljni momenat kod nasih igraca mozda igrati i presudnu ulogu na ovom mecu. Imaju strasan napad, ali se vecina igraca zalecu u isti, nisu defanzino disciplinovani toliko, kontre mogu da ih osakate.

Ja sam uvek za to da se napada, ali ako je skauting uradjen temeljno, ako su identifikovane slabosti protivnika i ako trener zna da postavi taktiku prema tome. Svaka ekipa poseduje svoje slabosti. Luiz i Mota su skloni gubljenju koncentracije. Pored toga, njih dvojica, ali i Verati i Ibra su karakterno nestabilni i lako ih je izbaciti iz takta, Trap je sklon kiksevima... Nadam se da ce Gus i ekipa naci nacin da bilo sta od toga iskoriste i okrenu u nasu korist.

Jesu oni jaci, jesu u boljoj formi, ali ovi igraci su aktuelni sampioni mnogo jace lige nego sto je francuska. Ima jos mnogo fudbala u njima. Ako budu dovoljno zeleli da prodju dalje, i daju sve sto imaju, sanse su 50-50. 

Za razliku od vecine, ocekujem pozitivan rezultat ovde.

I nemojte ga tupiti kataklizmicnim upisima.

Njima ce prevashodno biti cilj da razvuku nasu sredinu, da bi Verati dobio sto je moguce vise vremena i prostora sa loptom. On im je alfa i omega ekipe, i svaki pozicioni napad polazi od njega.

Verratti ne igra zbog povrede isto kao i Pastore.

Verratti ne igra zbog povrede isto kao i Pastore.

VIdeo sam ja da je propustio prethodni mec, mada sam mislio da odmara  :D

Onda ce umesto njega na teren Rabio ili Stambuli, sto je sansa koja ne sme da bude propustena. 

Ne vidim kako mozem proci bez primljenog gola u Parisu, zato se nadam kako cemo i zabiti
  • Autor

Ja sam uvjeren da ćemo proći i Barcelonu nakon PSG-a tako da nema brige.

Ne znam jeste li znali ali utakmicu u utorak ne igramo na Parku prinčeva (sutra počinje renoviranje tog stadiona) nego na renoviranom i za EP pripremljenom moćnom Stade de France (Saint Denis), inače nacionalnom stadionu. Prima 81.000 navijača.

24013625221_cc083af878_b.jpg

22177966453_bd26e869f7_b.jpg

Ja sam uvjeren da ćemo proći i Barcelonu nakon PSG-a tako da nema brige.

Ne znam jeste li znali ali utakmicu u utorak ne igramo na Parku prinčeva (sutra počinje renoviranje tog stadiona) nego na renoviranom i za EP pripremljenom moćnom Stade de France (Saint Denis), inače nacionalnom stadionu. Prima 81.000 navijača.

Sa službene stranice PSG-a:

GHosVQG.png

Sa naše službene stranice:

1ghTCmu.png

ZAKLJUČAK: Ne vjeruj Cae-u ni kad o ovako nevažnim stvarima priča :D

I koja budala bi uopšte povjerovala da renoviranje bilo kojeg stadiona počinje u sred sezone hahaha

Recimo...skaro i diablo hahaha. Naravno šalim se. Igramo na Parku prinčeva ;-)

Omakao se lajk haha

• Autor

Omakao se lajk haha

Skaro, Skaro. Ne izvlači se sad, pa nije tolika sramota haha :p

Btw. Lille i PSG odigrali bez golova. Mi pobjedili Newcastlea 5-1. Ako su te ligaške utakmice nagovještaj našeg ogleda nemam ništa protiv :D

Ne slazem se, mislim da ce nam u neku ruku ovo pomoci, jer ce igrati Rahman- Cahill - Ivanovic - Azpilicueta, inace bi bilo opet patnja sa bekovima, jer rahman i azpi znaju ubacivati barem.

Ma djeluje bolje kada su bekovi u pitanju, medjutim to nam pada u vodu jer cemo vjerovatno ovu utakmicu igrati povuceno tako da bekovi nece moci doci do izrazaja.

A poredit kombinaciju Bane i Cahil sa Zumom i Terijem je smijesno.

Al hajd da prvo skocimo pa kazemo hop.Pred nama je da vidimo.Mozda budemo pozitivno iznenadjeni.

šta nas zadesi da nam ivanovic i cahill budu štoperi, i to baš pred utakmicu s PSG.om

daj mikela umjesto cahilla

Bez Veratija i Pastorea na terenu to je potpuno druga priča. Više će se oslanjati na individualne sposobnosti svojih napadača, koji mogu da se zaustave, posebno jer ćemo imati brze bekove sa obe strane.
Očekuje se duel Bane vs Ibra :D
Hoce li igrati Matic? Nesto mi u glavi da je dobio zuti protiv Porta i suspenziju jedne tekme. Strasno cemo biti oslabljeni bez njega.

Imaju i oni brze bekove i krila, plus igraju doma.

Pastore i nije toliko bitan, dobro djeli lopte, ali može i Moura igrati njegovu ulogu. Di Maria i on mogu slati lopte na Ibru i Cavanija vrlo lako. Matuidi može lako zaustaviti Fabregasa. 

Sta mislite na kakvu postavu ce se Hiddink odluciti s obzirom da ne igra Nemanja? Da li ce to biti Fabregas sa Mikelom u veznom ili cemo mozda gledati tu cak i RLC-a? Mislim da ipak necemo gledati RLC-a u prvoj.

Misljenja sam da nam je Oscar u ovoj utakmici od izuzetne vaznosti zbog svoje trke i zalaganja jer Mikel i Fabregas nece moci iznjeti taj teret na najvaznijem dijelu terena. 

Ocekujem sljedecu postavu u formaciji 4-3-3

Kurtoa-Azpi,Cahil,Bane,Baba-Mikel,Fabregas,Oscar-Willian,Hazard i Costa

Najvise nade polazem u preporedjenog Costu. 

Mislim da ce utakmica ovaj put obilovati sa puno pogodaka i da cemo prosto uzivati u ovoj utakmici. 

Gost
Ova tema je zatvorena za nove odgovore.

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.