15. oktobar 2011.14 god. comment_3491 Već sam se izjašnjava oko toga da nisam zadovoljan ovom upravom tako da trenutno nije vrijeme da CPO proda svoje dionice. Jer, da li je uprava našla mjesto gdje će preseliti Chelsea? -Ne Da li su napravili nekakvu maketu novog staiona i kako će o izgledati? -Ne Osam godina pokušavaju naći riješenje kako proširiti SB. -Žalosno. Pa to se riješi kroz dvije godine i to znači da su trebali prije 5, 6 godina poćeti graditi novi stadion, jer ispada da nije Uefe da nikad ne bi ni poćeli. Znači uparava je nesposona, e to sam i znao. Moram priznati da tek polako ulazim u sva ta pitanja i eventualna riješenje oko SB-a tako da ću s vremenom moći raspravljati puno više. Trenutno mi se situacija ne sviđa jer uprava želi kupiti dionice pa tek onda riješavati pitanja a to nije dobro jer dobiva prevelike ovlasti i može raditi što želi od kluba, ne kažem da bi bili zlobni i napravili štetu ali ne treba se dovoditi u tu situaciju. Mislim da CPO nisu nerealni i da itekako žele dobro klubu ali za sada je premalo informacija i smjernica što će i kako biti sa klubom i stadionom te zasigurno ne žele napraviti fatalnu pogrešku. Prijavi
15. oktobar 2011.14 god. comment_3500 http://chelseabalkan.com/index.php/zanimljivosti/item/190-chelsea-kupio-14-godi%C5%A1nju-tinejd%C5%BEersku-senzaciju odlične vijesti :D :D Prijavi
15. oktobar 2011.14 god. comment_3502 Stvarno sretan sam zbog toga i Chelsea stvarno Äini pravu stvar kada dovodi sve bolji i bolje talente, ali jesi li ti gledao ijedan clip (video) o tom momku, i šta on zapravo igra (kakav stil, tehničar ili ...) ? Prijavi
15. oktobar 2011.14 god. comment_3515 Mene jako jako žalosti jedna stvar kod Villas-Boasa, a to je da Romeu dobija više šanse od Josha, znam da nisu poziciono isti, no ovako je danas isto mogao umjesto Romeua u sastav uvrstiti Josha, nije da nam je falilo zadnjih veznih (Mikel, Meireles, Ramires), pa u nastavku ubaciti Josha umjesto Ramiresa ili Lampsa.. Ovako razvijamo igrača kojeg će nam, kad ga razvijemo, Barcelona oduzeti, a Josh će još Äekati svoju šansu kako je krenulo. Pretpostavljam da je tu jedini argument što ćemo na njegovom vraćanju u barcelonu zaraditi cca 10.5 milijuna, no jeli to stvarno vrijedno riskiranja karijere najvećeg engleskog nogometnog talenta? Prijavi
15. oktobar 2011.14 god. comment_3520 Pretpostavljam da ni sam Andre nije vjerovao da ćemo imati ovako 'laganu' tekmu. :) Prijavi
22. oktobar 2011.14 god. comment_4078 Na današnji dan prije tačno 15 godina poginuo je tadašnji direktor Chelseaja, veliki Äovjek i legendarni lik sa SB-a, Matthew Harding. Matthew je živio Chelsea, bio vječiti oportunista i Äovjek koji je svoj klub volio baš kao i svi ostali navijači. Žestoki protivnik Batesu do svoje prerane smrti 22.10.96-e godine, ogroman investitor kluba ali nadasve Äovjek iz raje sa vlastitom idejom. Želio je svom CFC-u vratiti dane stare slave i oživiti duh romantiÄara s kraja 60-tih i početka 70-tih godina prošlog stoljeća. Vjerovao je da tim predovođen Gullitom može ostvariti njegove ideale. MH je bio potpuni kontrast svom predsjedniku, radio je ono što Bates ne bi mogao niti zamisliti. Sjedio u lokalnim pubovima sa navijačima, pričao 'njihovim' jezikom i jednostavno volio Chelsea. Iako je vlasnik kluba otjerao Matthewa iz Uprave konflikti s Batesom oko budućnosti kluba i ulaganja nastavljeni su sve do njegove tragiÄne smrti. Čak je ovaj i godinu dana nakon iste ružno govorio o pokojnom Hardingu nazivajući ga zlim Äovjekom što je razbjesnilo navijače. Dan-danas jedna tribina Stamforda nosi njegovo ime što dovoljno govori koliko ovaj Äovjek simbolizira plavu boju Pensionersa. Fanovi pamte Matta baš kao što pamte i Osgooda, Zolu i sve ostale velikane u kopačkama. Jer je ovaj Äovjek to i zaslužio. Matthew Harding's Blue and White Army ! Prijavi
22. oktobar 2011.14 god. comment_4097 Mnogo sam saznao o legendama kluba otkad sam pokrenuo ovaj sajt, i svakim novim saznanjima sam sve više ponosan što sam navijaÄ ovog kluba. Prijavi
22. oktobar 2011.14 god. comment_4106 @ Wisey, svaka Äast za tekst, vidi se da ti stvarno ide od ruke jer i kolumne stvarno odlično pišeš :D slažem se sa @reLom jer stvarno sad nevjerovatno vise puno znam o našim legendama. Prijavi
22. oktobar 2011.14 god. comment_4107 reLo Mogao si mi reći da ćeš dignuti na site da još malo ušminkam tekst. Al nebitno sad... :) Prijavi
22. oktobar 2011.14 god. comment_4114 Na današnji dan prije tačno 15 godina poginuo je tadašnji direktor Chelseaja, veliki Äovjek i legendarni lik sa SB-a, Matthew Harding. Matthew je živio Chelsea, bio vječiti oportunista i Äovjek koji je svoj klub volio baš kao i svi ostali navijači. Žestoki protivnik Batesu do svoje prerane smrti 22.10.96-e godine, ogroman investitor kluba ali nadasve Äovjek iz raje sa vlastitom idejom. Želio je svom CFC-u vratiti dane stare slave i oživiti duh romantiÄara s kraja 60-tih i početka 70-tih godina prošlog stoljeća. Vjerovao je da tim predovođen Gullitom može ostvariti njegove ideale. MH je bio potpuni kontrast svom predsjedniku, radio je ono što Bates ne bi mogao niti zamisliti. Sjedio u lokalnim pubovima sa navijačima, pričao 'njihovim' jezikom i jednostavno volio Chelsea. Iako je vlasnik kluba otjerao Matthewa iz Uprave konflikti s Batesom oko budućnosti kluba i ulaganja nastavljeni su sve do njegove tragiÄne smrti. Čak je ovaj i godinu dana nakon iste ružno govorio o pokojnom Hardingu nazivajući ga zlim Äovjekom što je razbjesnilo navijače. Dan-danas jedna tribina Stamforda nosi njegovo ime što dovoljno govori koliko ovaj Äovjek simbolizira plavu boju Pensionersa. Fanovi pamte Matta baš kao što pamte i Osgooda, Zolu i sve ostale velikane u kopačkama. Jer je ovaj Äovjek to i zaslužio. Matthew Harding's Blue and White Army ! Nisam mnogo znao o ovom coveku, pre ovoga. Neke osnove samo. Drago mi je da ovde mogu nauciti mnogo toga korisnog, o voljenom klubu. RiP Matt ! Just KTBFFH !!! Prijavi
23. oktobar 2011.14 god. comment_4152 Odlican tekst, nego jeli on bio igrac ili menadzer? Na današnji dan prije tačno 15 godina poginuo je tadašnji direktor Chelseaja, veliki Äovjek i legendarni lik sa SB-a, Matthew Harding. Prijavi
26. oktobar 2011.14 god. comment_4559 http://www.sarajevo-x.com/sport/nogomet/clanak/111026138 Sutra je taj dan odluke ljudi :D Prijavi
27. oktobar 2011.14 god. comment_4713 Danas bilo glasovanje za prodaju zemljišta, za prodaju treba imati 75% glasova, dobiveno samo 61,6%. Prijavi
30. oktobar 2011.14 god. comment_5105 Mislim da je ovo pravo mesto... Dakle, da pocnemo... Khm, khm Vise puta sam istakao da verujem u ovaj klub i ove igrace, i da je ovo sto se desava, samo los period, koji ce morati jednom da prodje. Medjutim, ja sam realista, i kao takav, vidim da je klubu, na nekim pozicijama potrebno pojacanje, a na nekim potpuna rekonstrukcija. Termin "rekonstrukcija" koji se kroz klub provlaci vec neko vreme, samo sto fali hrabrosti i volje da se to izvede.Ovaj los period, ako se nastavi, moze biti jos jedno u nizu upozorenja, da je vreme nekih igraca proslo. Vecinu su godine pritisle, neki se ne trude dovoljno, neki, pak, nikad nisu ni imali kvalitet za plavi dres. U nastavku teksta bavicu se jednim, jako nepopularnim terminom, na svim poljima. Takozvana "cistka" je nesto sto svi izbegavamo da spominjemo, ali mozda je bas to ono sto je neophodno. Klubu treba sveze krvi, i to mnogo. Mozda je ovo poslednja sansa, za Romanove velike investicije u igracki kadar, i treba je iskoristiti. Ako je ovo pravi trenutak, i ako bih ja sprovodio promene, bilo bi to ovako nekako: Prozvani nek stanu u red Za Paola Fereiru ne mozemo dobiti ama bas nikakve pare, a i do sad nisam nasao da se negde preterano bunio sto sedi na klupi. Ali, ipak smatram da ga treba prodati. Alex vec neko vreme nije u kombinaciji za tim, imao je nezgodnu povredu, i izgleda da nije u stanju da povrati formu, tako da je on drugi na mom spisku za odstrel. Jose Bosingva: pokazao nesto u prvih par kola, dobio par pohvala i izgubio se u njima... Primili smo par golova, na njegov racun, zaboravi da se vrati u odbranu, i kad se vrati, ko da ga nema... Broj tri, za sut kartu Florent Malouda: njemu se ocigledno ne svidja da bude rezerva Mati. Par utakmica nije bio los, kao dzoker, ali, ipak, njegove sebicnosti je, verujem svima preko glave. I njega liferovati. Salomon Kalou: Iako mu je nudjen ugovor, za koji ne znam da li ga je potpisao, i trener u njemu vidi zamenu za Dannya ili cak Torresa, odavno je on potrosio sve kredite i prilike da dokaze da mu je mesto u timu. Broj 5 Nicolas Anelka: Bio dobar, dosta nas puta vadio iz teskih situacija, ali, i njemu tesko pada da ceka sansu sa klupe, pa to utice na formu i zelju za igrom. Zahvaliti mu se za sve, i zaraditi koji milion na njemu. Fernando Torres(njega vodim kao posebnu kategoriju): Dosao je u klub, kao licna zelja Romana Abramovica, a ne kao plan za buducnost. Bio je daleko, daleko od forme, kada je dovodjen, sto se i pokazalo u polu-sezoni, koju je odigrao, postigavsi isti broj golova kao sin Baneta Ivanovica. Za njega smatram da je najveca Romanova greska posle Sevcenka. Dao je neke golove ove sezone, ali ekipama koje su daleko ispod ranga Celsija. U velikim utakmicama, kad nam je trebao najvise - razocarao je. Da se moje misljenje nesto racuna 31. decembar je zadnji dan, da on pokaze da zasluzuje mesto u timu. Prema dosadasnjem interesovanju za pomenute igrace, bez Torresa, moja procena je da bi za njih mogli izvuci 30-35 miliona eura minimum. Uzimajuci u obzir cene na trzistu, i nije neka cifra, ali te pare mogu biti pametnije potrosene, a i oslobodili bi se nekoliko igraca sa visokim primanjima. Nikad nisam bio pobornik dovodjenja velikih zvezda u klub, jer takvi igraci jako tesko prihvate ako se prema njima ne ophodi onako, kako su navikli, i to cesto dovodi do razmirica sa ostalim igracima, trenerom, sto lose utice na sve u klubu. Ima izuzetaka, naravno, ali ih je malo. Radije bih doveonekog igraca, ko igra u manjem klubu, odskace od ostalih, dokazuje kvalitet na terenu, ali i primerim ponasanjem van njega. Takvi igraci su uvek puni zelje i volje da rade i zasluze prelazak u veci klub, a kad se to i desi, da ga i opravdaju. Sto se kupovine tice, neophodnosti su sledece: Stoper, sa odredjenim iskustvom, u nekoj od najjacih liga, neko naviknut na pritisak... Jednostavno, neko ko zna da bi se u klubu poput Celsija od njega ocekivalo, da kad zatreba, ostane cvrst, i odradi posao, kako treba. Dva imena posebno izdvajam: Diego Godin i Christopher Samba. Obojica su oslonac trenerima u svojim klubovima, igraju standardno, na visokom nivou, i prelazak u veci klub je sada prava stvar, za obojicu, da dokazu svoje kvalitete. Desni bek, ali, ne kao prvi izbor trenera, vec kao zamena Banetu. Koliko god da je Tod Kane talenat, jos je rano da uskoci u vatru. Gledajuci mnogo starije i iskusnije igrace, kako pogube konce i pogrese, smatram da njegovo vreme jos nije doslo, i da su pozajmice njegova realnost. Samuel Incoom je moj prvi izbor. Gledao sam ga, vise puta u reprezentaciji Ghane. Odlikuju ga i snaga i brzina. U duelima je konstantan, u odbrani disciplinovan. Ima bolji centarsut od Bosingve. Igra za mali klub, Dnipro iz Ukraine, i njihove standarde je davno prevazisao. Zadnji vezni: Treba pokusati dovesti Danielea De Rossija iz Rome, bez obestecenja, sto je moguce, jer mu ugovor istice na leto. Mnogo bi nam znacila njegova sigurnost, tu izmedju linija. Mislim da je najbolji izraz attacking allrounder: Tu postoje dve opcije... Potrositi silne milione i dovesti Edena Hazarda, koji jeste fantastican igrac i moze da pokrije celu manevarsku liniju, modifikovati formaciju, u najverovatnije 4-2-3-1 pa to tako uklapati. Druga opcija je ici na jeftinije resenje, tj dovesti jednog ili dva igraca, koji ce se rotirati sa onima koje vec imamo, i samim tim, zadrzati trenutnu formaciju. Adel Tarabt, Sebastian Giovinko i Adam Johnson su igraci za koje bih se ja odlucio, ako bih birao drugu soluciju. Koliko god da cenim Hazardove kvalitete, mozda je i druga solucija bolja, jer za te pare, mogu se kupiti dvojica, ako ne i sva trojica igraca, koje sam naveo, a da se ne izgubi mnogo na kvalitetu. Napad: Najveca naepoznanica i glavobolja... Ako Torres ostane, kako ga vratiti u formu, a ako ode, kako mu naci zamenu, u smislu dovesti napadaca, koji bi mogao da igra i Premijer Ligu i Ligu Sampiona. Pretpostavicu da, ako ostane, da je taj ostanak i zasluzio, tako da ne bih dovodio jos napadaca. A, ako se desi ono sto mislim da hoce, ako napusti klub(govorim o januarskom prelaznom roku), jedino ime, koje, po meni ima smisla je Fernando Llorente, napadac Bilbaoa, koji vec odavno zasluzuje sansu da se oproba u vecem klubu, jer je stalno u vrhu liste strelaca Primere, i jedan od najkonstantnijih napadaca. Ako se desi da Torres ostane do leta, pa se onda razmislja o njegovoj prodaji, moje prve mete su, Edinson Cavani i Alexandre Pato, obojica vrsni strelci. Od njih dvojice preferiram Cavanija, jer je manje sklon povredama, snazniji je, a snazni napadaci najbolje uspevaju u Premijer ligi. Ako se, ne daj Boze, niz losih rezultata i igara nastavi, do kraja polu-sezone, ovo je najbolje resenje... Jer, svi u klubu, od vlasnika do navijaca, ce lakse preboleti ovu sezonu, koja je vec u toku, nego sledecu, bez uspeha... To je samo moj pogled na stvari, i uvek sam otvoren za diskusiju, tako da, cekam vas B) Prijavi
30. oktobar 2011.14 god. comment_5109 Ovo si lagano kolumnu mogao napisati slazem se u vecini stvari ali najvise u vezi De Rossia koji je meni uopste jedini trenutno na razini Essiena iz najboljih dana u slucaju da se dovede besplatno mada sumnjam u to, od ostalih Tarabt ili Hazard kojeg vise preferiram, Cavani, ma koliko kvalitetan Pato bio razlog silne ozljede i u odbrani Cahill ili Samba Prijavi
30. oktobar 2011.14 god. comment_5111 Tvoj post ima samo jedan problem. Mogu mu dati samo jednu strelicu gore. ;) Prijavi
30. oktobar 2011.14 god. comment_5115 Ogroman rizik bi bilo ući u ovakvu jednu investiciju. Mislim da se na zimu treba riješiti Maloude i Bosingwe (iako sam siguran da neće otići), te možda Kaloua . Probati dovesti barem jednog od dvojca Hazard/Modrić. Više bih volio Belgijanca, al ni protiv Lukice nemam ništa. Lukakua i Josha poslati na posudbe, ali to moraju biti timovi gdje će dobiti minutažu, a ne da završe kao Kakuta i PvA. Prijavi
30. oktobar 2011.14 god. comment_5120 pod broj 1. zaista odličan sastav. Zaista uživam Äitajuće ove tvoje malo duže sastave. :) Kod liste kandidata koji bi trebali napustiti klub mogao si još dodati da bi Hilario i Rhys Taylor na ljeto trebali napustiti klub, jer nisu pokazali nisu kvalitet za plavi dres. Nije ni Turnbull pokazao nekakav kvalitet ali bih ga zadržao Äisto zbog toga da Čech ima kvalitetniju zamjenu, jer milsm da je još rano za Blackmana a povratak Courtouisa sa posudbe bi značio belaj pogotovo kad vidimo kakve partije pruža na golu Atletica. Slažem se s tobom oko te solucije z krilne napadače. Anelki ugovor ističe na ljeto (to sam negdje pročitao, ako nisam u pravu slobodno me ispravite) pa bi ga trebalo prodati u januaru. Pisalo se da ga Milan želi i da nude 4 miliona eura . Svakako da će tu biti još interesanata iz Arapskih zemalja i iz Amerike. Maloudu također prodati... Samo oko jedne stvari se ne slažem sa tobom Mislim da ne bi trebalo dovest Adam Johnson jer mislim da ne bi pristao da bude zamjena jer smo vidjeli da ga i Mancini ovih dana kritikuje zbog nezadovoljstva sjedenja na klupi. Mislim da je bolje dovesti npr Giovinca ili Taarabta. Sve u svemu odličan post. ;) Prijavi
30. oktobar 2011.14 god. comment_5122 pod broj 1. zaista odličan sastav. Zaista uživam Äitajuće ove tvoje malo duže sastave. :) Kod liste kandidata koji bi trebali napustiti klub mogao si još dodati da bi Hilario i Rhys Taylor na ljeto trebali napustiti klub, jer nisu pokazali nisu kvalitet za plavi dres. Nije ni Turnbull pokazao nekakav kvalitet ali bih ga zadržao Äisto zbog toga da Čech ima kvalitetniju zamjenu, jer milsm da je još rano za Blackmana a povratak Courtouisa sa posudbe bi značio belaj pogotovo kad vidimo kakve partije pruža na golu Atletica. Ovdje bih promijenio jednu stvar, a to je da bih poslao Turnbulla i Taylora ća, a ostavio Hilaria kao zamjenu. Kvalitetniji je i od Turnbulla i Taylora, a taman će završiti karijeru dok se Courtois razvije. Prijavi
Pridružite se razgovoru
Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.