2. oktobar 2011.15 god. comment_2885 Lucas Piazon dolazi u januaru, e to ce biti igracina,a tek Ulises Davila koji je trenutno na posudbi u Vitesseu... Lucas je legitimni nasljednik Maloude, strasan potencijal! Lucas Piazon ne igra na krilu nego igra ofanzivnog veznog, i u Brazilu su ga prozvali novim Kakom. Et samo da te ispravim. A Feruza zovu novim Rooneyem, a ako bude kao on to će zaista biti velika stvar jer svi znamo da je Rooney jedan od najboljih spic napadaÄa trenutno i znamo koliko znaÄi za igru Uniteda. :D Prijavi
2. oktobar 2011.15 god. comment_2908 Lucas Piazon ne igra na krilu nego igra ofanzivnog veznog, i u Brazilu su ga prozvali novim Kakom. Et samo da te ispravim. A Feruza zovu novim Rooneyem, a ako bude kao on to će zaista biti velika stvar jer svi znamo da je Rooney jedan od najboljih spic napadaÄa trenutno i znamo koliko znaÄi za igru Uniteda. Ali jos je on mlad da bi ga uzdizali u nebesa, on treba još jest pure, ali mi je drago da imamo tako mlade i dobre igrace :D Prijavi
2. oktobar 2011.15 god. comment_2913 Piazon je lijevo krilo, porede ga s Kakom zbog izgleda! nisi u pravu, majstore. On igra plejmejkera, tako piše i na wikipediji a i na transfermarktu, da igra ofanzivnog veznog. TakoÄ‘er, pogledaj ga youtube-u vidit ces da sam u pravu. Da li ste gledali ovo od Lucas Piazona http://www.youtube.c...h?v=njyym0tpRbI Prijavi
3. oktobar 2011.15 god. comment_2954 Piazon ni blizu krila nije. On je ofanzivni vezni, a može igrati kao istureni napadaÄ. Al da je talenat, to jeste. Prijavi
3. oktobar 2011.15 god. comment_2964 Lukaku,Piazon,Bruma,Kane,McEachran,Cliford,Kakuta,Kalas.. itd itd McEachran - novi Lampard (budući kapiten :) ) Lukaku - novi Drogba (budući zamjenik kapitena :) ) Prijavi
3. oktobar 2011.15 god. comment_2968 Dali ste Äuli za igraca koji je dosao iz Feyenoord-a, deffazivni igrac veoma nadaren a ime mu je Nathan Aké ... http://es.wikipedia....Nathan_Ak%C3%A9 http://sportske.juta...noorda-/913179/ Pogledajte, i želim vase dojmove za ovog igraca ?? http://www.youtube.c...h?v=XaLRe1q_wLg Prijavi
3. oktobar 2011.15 god. comment_2973 Dali ste Äuli za igraca koji je dosao iz Feyenoord-a, deffazivni igrac veoma nadaren a ime mu je Nathan Aké ... http://es.wikipedia....Nathan_Ak%C3%A9 http://sportske.juta...noorda-/913179/ Pogledajte, i želim vase dojmove za ovog igraca ?? http://www.youtube.c...h?v=XaLRe1q_wLg Äitao sam ovo davno i takoÄ‘er je i sa ovim mladim igraÄom bilo problema kao sa Kakutom, nakve gluposti su Nizozemci izmislili kako transfer nije regularan. Prema ovome videu mi ništa ne možemo zakljuÄiti kakav je kao igraÄ, jer on samo nešto priÄa, nema nikako na youtube-u njegovih isjeÄaka iz nekih utakmica da onda zakljuÄimo o kakvom se igraÄu radi :D Prijavi
4. oktobar 2011.15 god. comment_2985 Äitao sam ovo davno i takoÄ‘er je i sa ovim mladim igraÄom bilo problema kao sa Kakutom, nakve gluposti su Nizozemci izmislili kako transfer nije regularan. Prema ovome videu mi ništa ne možemo zakljuÄiti kakav je kao igraÄ, jer on samo nešto priÄa, nema nikako na youtube-u njegovih isjeÄaka iz nekih utakmica da onda zakljuÄimo o kakvom se igraÄu radi :D Znam, al eto to sam stavio reda radi :P Prijavi
4. oktobar 2011.15 god. comment_2987 Kad smo kod budućnosti, raduje povratak Hutchinsona. Mada kako kažu još nije sigurno hoće li moći nastaviti karijeru, zbog naravno njegovih koljena. On je ubjedljivo najbolji od ovih talenata, što se tiÄe stopreske pozicije. Lijepo bi ga bilo opet vidjeti u prvom timu. Prijavi
4. oktobar 2011.15 god. comment_2988 Tesko da ce biti sta od njega, godinu dana skoro bez treninga a kamoli utakmice, vjerovatno i kad bi mogao igrati na vecem nivou ubrzo bi krenuli hronicni problemi sa koljenom i mucio bi se kao Hargreves Prijavi
4. oktobar 2011.15 god. comment_2991 Prošao ili ne prošao u Chelseaju, Hutch je već napravio ogroman uspjeh u svom životu i karijeru. Želim mu sve najbolje jer on simbolizira pravi duh sportiste i duh Chelseaja. http://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-2044916/Sam-Hutchinson-A-Chelsea-kid-beaten.html#ixzz1ZlV0HUAx Prijavi
7. oktobar 2011.14 god. comment_3123 http://sportsport.ba/ino_fudbal/chelsea-zeli-talentovanog-cileanca/65767 Evo nekih špekulacija i stvarno izlegda da poÄinjemo ulagati u mlade nade i da se okrećemo stvaranju svoje djece, što bi bila sjajna vijest :D Pokušo sam naći na Youtubeu video o ovom mladom igraÄu, ali nema :( Prijavi
9. oktobar 2011.14 god. comment_3186 Bruce Buck, predsjednik Chelsea-ja, upozorava da Chelsea ne može ovisiti o Romanu zauvijek i da će uskoro morati poštimati svoje troškove u skladu sa UEFA-inim "Financial Fair Play" režimom smanjenjem budžeta za transfere, smanjenjem plaća i traženjem zarade iz sponzora. DovoÄ‘enja igraÄa iz omladinskog pogona takoÄ‘er bi doprinjela tom naumu. Bruce je stao u obranu rastućih cijena ulaznica koje su oÄito na snazi da bi se što više pomoglo smanjenju gubitaka bez posezanja u ruski džep. Na sve ovo se opet nadovezuje pitanje novog stadiona koji bi se zasigurno dugoroÄno isplatio jer bi mogao primiti više ljudi i samim time pokriti neki dio troškova. ( Interwiev sa Bruceom Buckom ==> http://www.goal.com/...oman-abramovich ) Smatram da je u pravu, ja želim da Chelsea bude na nogama kada Romana i ne bude. Sa svime se slažem, treba gledati u budućnost. Bilo bi glupo kada bi za svaku sitnicu moljakali našeg radodajnog vlasnika. Mislim da bi novi stadion bio pozitivna stvar za nas koliko god bolno bilo napustiti Stamford. Ali ako je Arsenal mogao, Juventus takoÄ‘er, pa i Liverpool u skorijoj budućnosti zašto ne bi i mi? Prijavi
9. oktobar 2011.14 god. comment_3188 formula da se krene s time je ta da se ne potroši ni lipe na idućem transfernom roku. Prijavi
9. oktobar 2011.14 god. comment_3197 prvi postupci da se krene sa rezanjem troškova su: - ne trošnja niti funte u zimskom prelaznom roku a i u ljetnom prealznom što manje potrošiti - prodati nekoliko igraÄa koji griju klupu da bi se smanjile plate a i da se zaradi pokoji milion (Hilario, Turnbull, Ferreira, Alex, Kalou..) - pronalazak što boljeg sponzora npr. neka katarska fondacija, kao što je to i barcelona uradila Prijavi
9. oktobar 2011.14 god. comment_3201 Najvažnije je skresati plaće igraÄima i sve će biti lakše. Nadam se da će oni svi to prihvatiti u suprotnom 'kud koji mili moji' ... Prije svega ovdje mislim na starije igraÄe tipa Drogba, Ferreira, Anelka (ako produži ugovor), Alex, Malouda, Cole, Lampard. Prijavi
9. oktobar 2011.14 god. comment_3203 Slazem se sa vama. Ali polako me pocinju nervirati ovi vlasnici dionica, kao da nemaju predstavu koliko bi klub dobio izgradnjom novog stadiona. Ne vidim razlog zasto to Chelsea ne bi smio dobiti novi stadion, pa koliko bi tu bilo pozitivnih stvari to je smijesno. Valjda ce im doci iz guzice u glavu... Prijavi
9. oktobar 2011.14 god. comment_3204 Ko zeli da cuje moje misljenje o ovome, nek procita moj post na temu o FFP-u, jer otprilike je to to.... Mogu samo da dodam, da bi Roman Abramovic trebalo da revidira svoju ulogu u klubu. Tj da klub funkcionise samostalno, da se izabere predsednik, upravni odbor i sve to(nesto po ugledu na spanske klubove) a da on, bude finansijer kluba, kao generalni sponzor, sa nekom od svojih kompanija. A sto se navijaca tice.... Ljudi ne daju deonice, a smeta im visoka cena karata Rade ljudi protiv sebe... Mada, nadam se da ce se sve to jako brzo resiti... Prijavi
9. oktobar 2011.14 god. comment_3206 Ja sam ispoÄetka bio za to da CPO proda svoj dio Romanu, ali sada sam protiv. Zašto ? - Eh to ću elaborirati kasnije jer sad stvarno nemam vremena. Prijavi
9. oktobar 2011.14 god. comment_3227 E pa ovako, raja : Da ja imam dionice i da sam Älan CPO-a glasao bih PROTIV prihvatanja Romanove ponude iz više razloga. Prvo i najbitnije, time naš Chelsea prelazi u potpunu, apsolutnu vlast jednog Äovjeka. I bez obzira što vjerujem našem Rusu smatram da niti jedan klub ne bi smio biti u stopostotnom vlasništvu pojedinca, pa Äak i ako se taj Äovjek zove Roman AbramoviÄ.NavijaÄi se moraju pitati a ovom odlukom ne bismo bili ni djelić kluba, a mi (navijaÄi) smo razlog radi kojeg se i igra. Nadam se da razumijete ovo što govorim. :) Druga stvar, klub nije u potpunosti definisao šta će i kako dalje postupati sa stadionom i imenom. Mora se taÄno, jasno i transparentno raditi. Pogotovo u ovako jednoj osjetljivoj situaciji. Buck, Gourlay i ekipa zasad mi ne djeluju previše sigurno u svoje radnje. Ako ćemo već seliti sa Stamforda (što je neminovno u jednom trenutku) lokacija se mora taÄno znati i ne smije biti udaljena više od 3 kilometra od trenutnog 'prebivališta'. Treće, cijene karata su i u ovom trenutku prevelike. Kako izgraditi novi stadion u doba FFP-a uredno vraćajući kredite bez da se poveća cijena karata ? ZnaÄi i tu imamo jedan ogroman problem. Sve u svemu, mislim da mnogi od vas još ne razumijete ulogu CPO-a. To su ljudi koji vole Chelsea i koji mu samo žele dobro. Sigurno i oni znaju da klub jednog dana mora seliti, ali ovaj prijedlog i ponuda ne Äine mi se zadovoljavajućim. Ponavljam, da imam dionice i pravo glasa na skupštini 27. oktobra glasao bih PROTIV. :) Eto i još da vam kažem, odreÄ‘en broj dionica posjeduje i Dennis Wise. :D Prijavi
9. oktobar 2011.14 god. comment_3230 E pa ovako, raja : Da ja imam dionice i da sam Älan CPO-a glasao bih PROTIV prihvatanja Romanove ponude iz više razloga. Prvo i najbitnije, time naš Chelsea prelazi u potpunu, apsolutnu vlast jednog Äovjeka. I bez obzira što vjerujem našem Rusu smatram da niti jedan klub ne bi smio biti u stopostotnom vlasništvu pojedinca, pa Äak i ako se taj Äovjek zove Roman AbramoviÄ.NavijaÄi se moraju pitati a ovom odlukom ne bismo bili ni djelić kluba, a mi (navijaÄi) smo razlog radi kojeg se i igra. Nadam se da razumijete ovo što govorim. :) Druga stvar, klub nije u potpunosti definisao šta će i kako dalje postupati sa stadionom i imenom. Mora se taÄno, jasno i transparentno raditi. Pogotovo u ovako jednoj osjetljivoj situaciji. Buck, Gourlay i ekipa zasad mi ne djeluju previše sigurno u svoje radnje. Ako ćemo već seliti sa Stamforda (što je neminovno u jednom trenutku) lokacija se mora taÄno znati i ne smije biti udaljena više od 3 kilometra od trenutnog 'prebivališta'. Treće, cijene karata su i u ovom trenutku prevelike. Kako izgraditi novi stadion u doba FFP-a uredno vraćajući kredite bez da se poveća cijena karata ? ZnaÄi i tu imamo jedan ogroman problem. Sve u svemu, mislim da mnogi od vas još ne razumijete ulogu CPO-a. To su ljudi koji vole Chelsea i koji mu samo žele dobro. Sigurno i oni znaju da klub jednog dana mora seliti, ali ovaj prijedlog i ponuda ne Äine mi se zadovoljavajućim. Ponavljam, da imam dionice i pravo glasa na skupštini 27. oktobra glasao bih PROTIV. :) Eto i još da vam kažem, odreÄ‘en broj dionica posjeduje i Dennis Wise. Postujem sve sto si napisao... Ali, koliko ja znam, Roman Abramovic je vecinski vlasnik deonica kluba, dok je ostatak deonica u vlasnistvu upravnog odbora (Bruce Buck, Eugene Tenenbaum, Ron Gourlay, David Barnard, Mike Forde) i oni vode glavnu rec u odlucivanju, sto se celokupne politike kluba tice. Navijaci jesu vlasnici deonica, ali samo The Bridge-a, odnosno zemljista na kome je stadion izgradjen. Cak i da imaju neki udeo u klubu, njihov glas je suvise mali da bi uticao na gore pomenutu gospodu. Oni o novom stadionu mogu da odlucuju samo ako bi se isti gradio na tom zemljistu, pod uslovom da ga ne prodaju. Realnost je, da ce se, ako do toga dodje jako malo pitati..... Zato oni ne prodaju svoje deonice. Razumem i tvoju brigu oko imena stadiona, cena karata... Ali, gledajuci na nadolazeci FFP, stadion ce klubovima biti bitan izvor prihoda. A nemoguce je sa stadionom od 40.000 mesta nadati se nekakvom prihodu. Ime koje bi novi stadion nosio zavisi, ponajvise od onoga ko ulozi u izgradnju istog. Istorija je jako vazan deo celine kluba, pogotovu kod navijaca, ali pravila igre su danas takva, i mora se ici u korak sa modernim svetom. Sto se mene tice, najbolje resenje je da se u izgradnju stadiona krene sto pre, jer imamo luft od 3 godine, u kome mozemo manevrisati gubicima kluba. Posle, kad novi zakon stupi na snagu, bice jako tesko uopste i pokrenuti tako veliki projekat... U tom slucaju, klub bi ostao bez masnih sponzorskih ugovora, sansi da se finale LS igra na domacem stadionu, bez dodatnog prihoda od prodaje ulaznica, prihoda iz pratecih objekata na stadionu... Do sad to nije bilo tako bitno, jer je Roman u svakom trenutku mogao da masi ruku u dzep i pokrije manjkove, ali, u vremenima koje dolaze, to bi bili veliki gubitci za klub i sasvim sigurno bi nas gurnuli u sredinu tabele... Jer, u jakoj ligi kao sto je Engleska, opstaju samo najjaci.... Prijavi
10. oktobar 2011.14 god. comment_3236 Da ti odgovorim za prvi pasus: Sve si u pravu, ali ima jedna malo veća caka a to je da navijaÄi osim što drže pravo na ime stadiona, zemljište takoÄ‘er imaju pravo i na ime kluba. Prema tome, oni ne samo da se pitaju, već su i presudni faktor. I tako će biti dok god CPO ne proda svoja prava Romanu i klubu. To je jedini ispravan put. Eh sad se ti zapitaj kako bi bilo da ti se klub zove London FC a stadion Samsung arena ili šta ti ja znam. Džaba tebi svi prihodi, u startu gubiš ogroman broj onih pravih, istinitih navijaÄa. Ja bih veoma dobro razmislio da li bih nastavio navijati za jedan takav klub. Roman nije i nikada ne smije biti jednak Chelseaju. Ovo za stadion, sve štima al ako baš želiš mogu ti iznijeti svoje mišljenje na temi SB-a. Eto, a sad odoh jesti. :D Prijavi
10. oktobar 2011.14 god. comment_3239 Meni ime stadiona i ne predstavlja sada neki problem, ime kluba je nesto drugo. Ali ja ne rauzmijem opet te navijace. Zar ne zele da im klubima veliki stadion u rangu sa ostali klubovima, da nekada i taj stadion bude domacijn finala LS... Ne znam zasto ne zele pristati kao da je to smak svijeta. S tim novim stadionom klub bi mogao u buducnosti biti stabilan i bez Romana, a ovako ako se ostane ovom SB-u, tesko da ce se Chelsea moci nositi sa klubovima koji od stadiona imaju ogroman prihod i to je ono sto zabrinjava. Prijavi
Pridružite se razgovoru
Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.