Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Chelsea u Premiershipu 2014/15 = Winner

Istaknuti odgovori

• Odgovori 414
  • Pregledi 24,5 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Imamo igrače za ovaj sistem i mislim da će se ovako igrati. 4-3-3 nam je oduvijek bila najubojitija postava. I tako smo uvijek igrali (sa malim modifikacijama ponekad), sve dok nije došao AVB i promijenio to u 4-2-3-1 koji nam ne paše koliko se očekivalo. 

Boas je takodjer igrao 4-3-3 i ubjedljivo je najlosije funkcionisalo a prvi je Dimateo postavio 4-2-3-1.Sa gore navedenim se slazem u potpunosti.

pod king carlom smo igrali u formaciji 4-4-2, sa rombom u sredini, i to je u onoj double sezoni funkcioniralo prebolesno..imali smo tada igrače koji su perfektno odgovarali zahtjevima koje ta formacija postavlja..

meni osobno ova formacija koju sile i guraju svi živi, jebenih 4-2-3-1, ide na onu stvar više..

volio bi kada bi se chelsea vratio na dobrih starih 4-3-3, i da se jebu keve kao nekad...

a nije da nemamo igrače za tu formaciju :)

PS. ne mogu dočekati početak sezone

• 2 sedmice kasnije...

Evo da se i ja oglasim.

Šta očekujem od Chelseaja predstojeće sezone?

Paaa, očekujem jaaako puno. Zapravo očekivao sam i prošle sezone pa smo dobili jednu veliku drvenu kitu (k'o što kaže meni dragi forumaš Seaman na forumu sportsport.ba).

Tako da se ne treba zalijetati. Uspjeh iduće sezone ovisi od toga hoćemo li se rješiti panjeva Torresa, Ramiresa, Oscara (možda čak i Williana i Mikela). I ako se nađu za njih dobre zamjene, a uzimajući u obzir kakvi su oni bili zadnje godine, bar to neće biti teško.

Zaboravi na riješavanje Williana, Oscara, Ramiresa, pa čak i Torresa. Mikel, hm, možda.. Sada kad nam je Matić dostupan za sva natjecanja, nije neki problem i da ostane, svakako neće provesti mnogo minuta na travnjaku.

Šta očekujem od ove sezone? Očekujem da ćemo ponovo razvaliti u utakmicama s glavnim konkurentima za naslov, Mou je tata taktike i ponovo će se se iz utakmica s najjačim protivnicima izlaziti s punim plijenom.

Brine me pristup utakmicama protiv momčadi iz "donjeg doma" Premiershipa, jer su nas upravo te utakmice u prošloj sezoni debelo koštale titule. Jozo si u takvim utakmicama treba dati više truda pri motivaciji igrača i ne smije se dopustiti ziheraški pristup i ponašanje na terenu, kao da će se gol zabiti sam od sebe. Tu je i taj Costa, nadam se da neće biti flopčina i da će nastaviti dobru formu započetu u Madridu. Bez ozljeda, molim.

Očekujem više od najboljeg igrača, Edena, očekujem da sada, kada je Griezman otišao u Farselonu, on bude taj u koga će cijeli otočki nogometni svijet upirati prstom, koji će na svojim leđima iznijeti ovu sezonu i koji neće igrati po principu toplo-hladno, kao što je bio slučaj prošle sezone. Očekujem, da ne kažem zahtijevam, da se u ovoj sezoni okruni titulom najboljeg igrača lige, sada mu nema tko stati na put.

Uz njegove, nadam se, dobre partije, uz pravog golgetera Costu kakav nam nedostaje još od Drogbinih zlatnih vremena te uz obranu kakva nas je krasila prošle sezone možemo se nadati nečemu velikom. Tituli.

Ispada da su mi cijela momčad obrana, Hazard i Costa. NIsu, ali od njih očekujem da budu glavni nositelji igre ove sezone.

Druga sezona je na vratima za Mourinha, ovdje se očekuje da momčad potpuno poprimi njegovu filozofiju i da krene odlučno po taj pehar.

Ukratko receno, u Premiershipu ocekujem i zelim titulu.

Prosle sezone sam rekao da je vazno biti u igri sto duze, a ne ispasti iz svih opcija vec u decembru. Ovaj put imamo skoro sve poslozeno, vrijeme je na famoznu drugu Joseovu sezonu i idemo po naslov.

Očekujem napad na titulu :D Mourinho uvek jebe keve u drugoj sezoni, neka bude tako i sada :) Premiership nikad jači, Arsenal se pojačao, ManU se pojačao, City konstantno jak, jedino Liverpool prodao Suareza ali biće i oni u vrhu, ali nadam se tituli. Kupljeni su dobri igrači, ekipa se pojačala, nema razloga da Chelsea sam ne odlučuje o svojoj sudbini.

malo vise kreativnosti u pm, koliko smo tekmi samo bili panjevi prosle sezone, ma daj sa ovakvim igracima moramo i hocemo ljepse i ucinkovitije igrat naredne sezone, to mi treba..i titula u premiershipu, dugo je vec proslo, dugo....

Ne znam da li je neko već ovo objavio ali evo..

Došlo je do promjene termina odigravanja nekih naših utakmica tako a ćemo sezonu otvorit 18. augusta u onom večernjem terminu, takođe došlo je do još nekih promjena termina..

http://www.chelseafc.com/news/latest-news/2014/07/live-tv-fixtures-announced-.html

Nikad jača nije bila liga iskreno, ali verujem u Murinja! Pojačali smo se prilično samo da napad proradi jer nama vezni red iz godine u godinu bude najefikasniji deo ekipe. Odbrana tu i tamo, nisam oduševljen Felipe Luisom ali ajde videćemo nadam se da grešim. Golmani top, u veznom redu je gužva ali znaće Mou to da rotira jer dugo je prvenstvo 4 takmičenja ima utakmica puno i napred verujem da će Costa da proradi i da ćemo napokon imati špica koji će da konkuriše za najboljeg strelca u prvenstvu. 

C'MON CHELSEA! ! !

Nikad jača nije bila liga iskreno, ali verujem u Murinja! Pojačali smo se prilično samo da napad proradi jer nama vezni red iz godine u godinu bude najefikasniji deo ekipe. Odbrana tu i tamo, nisam oduševljen Felipe Luisom ali ajde videćemo nadam se da grešim. Golmani top, u veznom redu je gužva ali znaće Mou to da rotira jer dugo je prvenstvo 4 takmičenja ima utakmica puno i napred verujem da će Costa da proradi i da ćemo napokon imati špica koji će da konkuriše za najboljeg strelca u prvenstvu. 

C'MON CHELSEA! ! !

Cuj ODBRANA TU I TAMO?! Jel se to zajebavas?? :D

Cuj ODBRANA TU I TAMO?! Jel se to zajebavas?? :D

Budimo realni, ja za Terija vec 5 godina pričam da je najjači štoper u Evropi ali prošle godine i nije baš zadivio prespor je i mator već sve igra na iskustvo i autoritet, Kejhil samo izbija lopte i kiksara je, Bane najjača karika odbrane, Felipe Luis mi se ne sviđa previše je ofanzivan, Aspilikueta je odličan ali očigledno neće igrati, Zuma je mlad, ne može se osloniti na njega a možda ga i opet pošalju na pozajmicu. Nisu smeli da prodaju Davida Luiza jer boljeg ne možeš da kupiš!

Budimo realni, ja za Terija vec 5 godina pričam da je najjači štoper u Evropi ali prošle godine i nije baš zadivio prespor je i mator već sve igra na iskustvo i autoritet, Kejhil samo izbija lopte i kiksara je, Bane najjača karika odbrane, Felipe Luis mi se ne sviđa previše je ofanzivan, Aspilikueta je odličan ali očigledno neće igrati, Zuma je mlad, ne može se osloniti na njega a možda ga i opet pošalju na pozajmicu. Nisu smeli da prodaju Davida Luiza jer boljeg ne možeš da kupiš!

X_X  X_X  X_X

Ne znam, ne slazem se nikako. Cak stavise, ni s jednom cinjenicom se ne slazem. Svakom njegovo :D

Luis je vrhunski defanzivno a za Cahiila nema potrebe da pričamo. Najbolji stoper u prošloj sezoni postade kikser...

(1) Budimo realni, ja za Terija vec 5 godina pričam da je najjači štoper u Evropi ali prošle godine i nije baš zadivio prespor je i mator već sve igra na iskustvo i autoritet,

(2) Kejhil samo izbija lopte i kiksara je,

(3) Bane najjača karika odbrane,

(4) Felipe Luis mi se ne sviđa previše je ofanzivan,

(5) Aspilikueta je odličan ali očigledno neće igrati,

(6) Zuma je mlad, ne može se osloniti na njega a možda ga i opet pošalju na pozajmicu.

(7) Nisu smeli da prodaju Davida Luiza jer boljeg ne možeš da kupiš!

(1) Po meni, Terry je imao vrlo dobru sezonu. Prvi dio odličan, a poslije ga je Cahill ipak zasjenio. Sve u svemu, vrlo dobra sezona.

(2) Čovjek imao vrhunsku sezonu, bio jedan od najboljih stopera Europe. Ne znam ja koje si ti utakmice gledao.

(3) Najjači je jedino fizički, dakako.

(4) Luis je igračina, jedan od najboljih europskih bekova u ovom trenutku. Prošlu sezonu imali smo lijevo Azpija kojem to nije prirodna pozicija i koji nije iz tog razloga mogao pokazati svoj napadački potencijal, a s desne strane Baneta koji u napadu već nekoliko ljeta ništa nije uradio. Neka je Luis ofenzivan bek, odličan je u tome što radi.

(5) Zašto ne?

(6) Tu se jedino slažem.

(7) Reci da se šališ. 50m za klauna je posao desetljeća definitivno! Ajde, jedino je transfer Torresa u Chelsea bolji posao možda.

Ajde čekamo da vidimo Felipe Luisa, ja bih voleo da me demantuje i da pokida sezonu. Azpilikueta može da igra desno ali onda Bane umesto Kejhila sa Terijem štoperski par! 

Ljudi ja ne znam šta je sa vama svima šta vidite u Kejhilu, lik je Engleska prevara klasična pokušava da glumi Terija a nikad neće biti tako dobar. Ukusi su različiti, po mom mišljenju David Luiz je bolji od Kejhila pa bar tri puta!

DAVID LUIZ :x

Ajde čekamo da vidimo Felipe Luisa, ja bih voleo da me demantuje i da pokida sezonu. Azpilikueta može da igra desno ali onda Bane umesto Kejhila sa Terijem štoperski par! 

Ljudi ja ne znam šta je sa vama svima šta vidite u Kejhilu, lik je Engleska prevara klasična pokušava da glumi Terija a nikad neće biti tako dobar. Ukusi su različiti, po mom mišljenju David Luiz je bolji od Kejhila pa bar tri puta!

DAVID LUIZ :x

Cahill je najbolji stoper na svijetu, ne samo u ligi, on i Thiago Silva su u rangu, pa eto koliko je dobar.

Jedno je imati ukus, kao npr. ukus u zenama, odjeci, obuci i slicno.. A drugo je gledanje fudbala.
Luiz ima potencijal da bude medju najboljim na svijetu, ali ocigledno je da taj potencijal nikada nece ostvariti. Jedan Cahill koji je puno manje talentovan ga je vec prestigao po pitanju stoperskih kvaliteta, i uzeo mu mjesto u timu.

Meni je i dalje najveca dilema ko ce izvisiti od bekova.

Mislim da je Bane prva opcija...ako cemo gledati defanzivne kvalitete, i pretpostaviti da su jednako dobri...opet Bane ima prednost radi skok igre, kako u defanzivi tako i u ofanzivi...a u ofanzivi ni Dave nije pokazao vise od Baneta, sto se tice prodora i ubacaja...tako da po mom misljenju, Bane je prva opcija 

Treba uzeti u obzir da je igrao na lijevoj strani pa mu je dosta teze. Na desnoj strani kad je igrao bio je vise nego li solidan u napadu. Prvo mi pada na pamet u kupu protiv arsenala

Gost
Ova tema je zatvorena za nove odgovore.

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.