Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Quarterfinals: Paris Saint-Germain 3 - 1 Chelsea (02.04. sri) [L]

Istaknuti odgovori

4Fbg9C4.jpg

PARIS SAINT GERMAIN versus CHELSEA

UEFA CHAMPIONS LEAGUE - ROUND OF 8

Uvodničar: soxx

Vaša očekivanja?

Utakmica koja je vjerovatno najzanimljivija neutralnim navijacima. Zanimljivo je da je prva utakmica Jose Mourinha sa Plavcima u Evropi bila protiv PSG-a, u grupnoj fazi gdje su slavili sa 3-0 u prvom meču dok je druga bila bez golova.

Prije dvije godine su igrali i prijateljsku utakmicu koja je zavrsila 1-1 i to je to sto se tice medjusobnih duela ove dvije ekipe.

Prosle sezone PSG je ispao u 1/4 finalu protiv Barcelone, nadamo se da ce im tu biti kraj i ove sezone. Chelsea je losiji prosle sezone bio jer su ispali u grupnoj fazi.

PSG je u 1/8 finala za protivnika imao Bayer iz Leverkusena gdje su pitanje prolaznika rijesili u prvoj utakmici. Ukupan rezultat bio je 6-1.

PSG je izgubio samo 1 od zadnjih 16 utakmica u Ligi Prvaka i to zadnju u grupnoj fazi koja nista nije odlucivala.

Grupnu fazu su zavrsili kao prvoplasirani sa skorom 4-1-1

2b395a57448065bca4829ece79c6b1da.jpg

Najveca opasnost u ekipi PSG-a jeste naravno Ibrahimovic koji ima 10 pogodaka vec u ovom takmicenju.

Najbolji strijelci ove sezone (sva takmicenja)

b4385c1487728a7631c35dca4a254a75.jpg

Utakmicu ce suditi srbijanski sudija Milorad Mažić.

dc857302a97d3ad90526b948c63caf25.jpg

Ove godine sudio 6 utakmica u Evropi gdje nije pokazao niti jedan crveni karton.

ažiću će pomagati Milovan Ristić i Dalibor Đurđević, a četvrti sudija je Dejan Petrović, dok su arbitri iza golova su Danilo Grujić i Dejan Filipović.

Utakmicu Chelsea nije sudio nikada dok je PSG-u sudio jednom i to prosle godine kada su igrali 1-1 sa Valenciom.

• Odgovori 164
  • Pregledi 10,1 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

• Autor

Pa dobro, različita su natjecanja u pitanju. Već treba razmišljati i o ovome. Igramo bez Eto'oa a Paris će imati Cavanija i Ibrahimovića :/

Siguran sam i da je Eto spreman da bi Murinjo izasao s Torresom u napadu kad se tice ove prve utkmice.Zasto tako mislim? Pa razlog je sljedeci i krije se u cinjenici da cemo igrati na kontra napade i da je tu Torres sigurno bolji(barem tako Mou misli).Da se primjetiti i iz dosadasnjeg dijela LP da je tako bilo.Takodjer treba napomenuti da je Eto puno bolji od Torresa kada se igra na malom prostoru,sto objektivno teren Stamford Bridga i jeste kada se pogledaju dimenzije terena.Tu cemo mi njih pritisnuti visokim presingom na njihovij polivini kao sto je do sada uvijek bio slucaj kada igramo na Bridge-u.

Zato nema panike sto je Eto povrijedjen,mislim da ni Murinjo ne zeli rizikovati sa njim vec ga zeli spremnog kada se bude igralo na nasoj ne pobjedivoj tvrdjavi!

PS: zajebo sam Gary Nevilla i Caraghera svojom analizom :D :P

• Autor
Torres i Eto'o u istu recenicu ne mogu. Eto'o je top klasa napadaca ranga Henry, Drogba, Ibrahimovic, Raul. Torres je klasa ispod nesto kao Ailton iz Werdera nekad ili Defoe iz Tottenhama. Ne moze top klasa napadaca biti kad je imao oscilacije u karijeri i nije citav zivot igrao vrhunski kao drugi nabrojani. Tako da su Eto'o i Torres skroz neusporedivi. Ne postoji segment igre u kojem je Torres bolji od Eto'oa. A Mou je svjestan toga, tako da se hamco s tobom ne mogu sloziti u poredjenju ova dva igraca.

E onda hamco nisi gledo tekme na Selhurst Parku, jer je tamo teren sličan kao i na Bridgeu. Na kontre nećemo igrati sigurno, zato i nisam toliko uvjeren u neku kanonadu. Ali ako ih otključamo na vrijeme onda je sve moguće. Rani gol bi bio od velikog velikog značaj.

Siguran sam i da je Eto spreman da bi Murinjo izasao s Torresom u napadu kad se tice ove prve utkmice.Zasto tako mislim? Pa razlog je sljedeci i krije se u cinjenici da cemo igrati na kontra napade i da je tu Torres sigurno bolji(barem tako Mou misli).Da se primjetiti i iz dosadasnjeg dijela LP da je tako bilo.Takodjer treba napomenuti da je Eto puno bolji od Torresa kada se igra na malom prostoru,sto objektivno teren Stamford Bridga i jeste kada se pogledaju dimenzije terena.Tu cemo mi njih pritisnuti visokim presingom na njihovij polivini kao sto je do sada uvijek bio slucaj kada igramo na Bridge-u.

Zato nema panike sto je Eto povrijedjen,mislim da ni Murinjo ne zeli rizikovati sa njim vec ga zeli spremnog kada se bude igralo na nasoj ne pobjedivoj tvrdjavi!

PS: zajebo sam Gary Nevilla i Caraghera svojom analizom :D :P

Torres je kurac u vremenu i prostoru a teren Parka Princeva i Bridgea su maltene isti. 

Bridge: 103 x 67

Park Princeva: 105 x 68

I svi tereni ovih top ekipa se razlikuju u 5 metara maksimum a ne kao sto neki misle da je Nou Camp 15 metara siri od Bridgea. Polozaj kamere i okomitost tribina daju iluziju o prostoru kao sto stan od 50 kvadrata ali sa visokim plafonom i vecim prozorima djeluje mnogo veci od stana iste velicine sa normalnom visinom plafona i normalnim prozorima.

Ne ocekujte mnogo protiv PSG-a pogotovo nakon oprastanja od titule. Ekipa je ispraznjena. Poraz bez postignutog gola je vrlo moguc.

Nakon ovog danas kada je ekipa potrošena u svakom smislu..

Ne očekujem ništa jer bi se u suprotnom mogao razočarat,teško je spremit ekipu za ovako teško gostovanje nakon ovog danas,zadovoljan ću biti i sa nekim aktivnim porazom.

Jednostavno takva je situacija...

Ne ocekujte mnogo protiv PSG-a pogotovo nakon oprastanja od titule. Ekipa je ispraznjena. Poraz bez postignutog gola je vrlo moguc.

E očekuj baš obrnuto ! Sigurno će Mou odlično pripremit ekipu (ustvari već je dugo priprema, pola ih je danas mislima već bilo u Parizu) ... svatko zna da smo ekipa za velike utakmice. 

Jebiga, danas smo izgubili ali oni su profesionalci i sigurno će ginuti u srijedu. Samo daj Bože da se Eto oporavi :)

Moramo ih dobiti,sadasnji od bivse navija za PSG,a ja za Chelsea,neka pati dok ih Mourinho plodi sa Hazardom :D :D :D ahhahahahah I neka zna da se radujemo pobedi plavaca iz Londona,dok on pati za onim idiotima iz Pariza :D

Moramo ih dobiti,sadasnji od bivse navija za PSG,a ja za Chelsea,neka pati dok ih Mourinho plodi sa Hazardom :D :D :D ahhahahahah I neka zna da se radujemo pobedi plavaca iz Londona,dok on pati za onim idiotima iz Pariza :D

Picka mu materina plasticna :D

Losa procena buraz. Velike meceve dobijamo, cupamo se iz krize tamo gde se to ne ocekuje. Chelsea ide u 1/2 finale, ne brini ti nista.

Haha! Od optimizma, preslo se na plastiku... OCekivano. 

Just KTBFFH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ja ovo kažem nevezano za Palace i šta je bilo jučer. Prognoziram nam poraz ovdje, ali biće dobro ako to bude recimo 2:1 ili tako neki rezultat koji nam odgovara.

Gost
Ova tema je zatvorena za nove odgovore.

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.