1. septembar 2013.13 god. comment_142333 navodno žele dovesti još jednog napadača, ako je to istina ne vidim onda svrhu dovođenja eta Prijavi
2. septembar 2013.13 god. comment_142559 Dolazak De Rossija danas zadnji dan roka ucinio bi ovaj pelazni rok izvanrednim.jer smo jebali jeza ako ce nam Lamps i Rami stalno igrati. Prijavi
2. septembar 2013.13 god. Autor comment_142577 Dolazak De Rossija danas zadnji dan roka ucinio bi ovaj pelazni rok izvanrednim.jer smo jebali jeza ako ce nam Lamps i Rami stalno igrati. Onda moramo prodati ili Mikela ili nekog drugog DMF-a. Prijavi
2. septembar 2013.13 god. comment_142850 Los prelazni rok, prenatrpane pozicije ofanzivnih veznih i krila, doveden istrosen napadac ( Eto'o ), igrac od kojeg se najvise ocekivalo u napadu - poslat na pozajmicu ( Lukaku ). Prijavi
2. septembar 2013.13 god. comment_142852 znači serem ti se na ovaj letnji prelazni rok 2013 otvorio sam ovu temu pun entuzijazma,radovao se Murinjovom povratku,verovao mu položio sve nade u njega i njegova obećanja strašno,nemam reči kolko sam se razočarao Prijavi
2. septembar 2013.13 god. comment_142856 Ajde ovaj transferni rok je bio donekle ok, ali opet ga mogu okarakterizirat kao lagani promašaj. Kao što i sami znamo najranjiviji smo na pozicijama centralnog veznog i napadača i ponovo nismo napravili skoro ništa da se pojačamo u tim segmentima. Na poziciji cm-a imamo Lamparda i mladog Van Ginkela. Lampard je vec u debelim godinama i ne moze sam izgurat cijelu sezonu, dok Ginkel je premlad i premalo iskusan da bi nosio našu igru tijekom sezone. Tako da kada nam dođu jače ekipe ponovo cemo gledat Chelsea zbijen u vlastiti šesnaesterac i molit se da Lampard ima preciznu loptu kojom ce izbacit nekoga u kontru. Ajde s tom taktikom se da još preživit. Što se tice napada. Ostao nam je onaj truli Torres. Koji zabije jednom u 5 mjeseci i taj seronja ce nas jebat još jednu godinu u mozak. Bože daj mi snage da izdržim. Uz njega imamo "ultra pojačanje" u Eto'o-a koji je vec jednom nogom u grobu, i promašenu investiciju Dembu Ba. Uz ovakav napadački orkestar nebi bio optimističan ni da igramo u 2. županijskoj ligi. Ali bitno da smo najvecu nadu Lukakua koji je bio najraspoloženiji prošle sezone poslali na posudbu jer smo doveli pokojnika. Kad se sve pogleda. Nagomilali smo klupu isturenim veznjacima i krilnim igracima, a na pozicijama cm-a i napadaca ostali prazni. Ove sezone mozemo se nadat samo borbi za prve 4 pozicije u ligi. Osvajanje lige bilo bi ravno cudu. Jer s ovim napadacima to nismo u stanju uradit. Prijavi
3. septembar 2013.13 god. comment_142916 Pretjerujes, od prvog favorita za osvajanje lige odjednom smo pali do borbe za prve 4 pozicije. Etoo-a je vecina pokopala a nije odigrao ni sekundu, ok ima 32 godine sta zato mora zaboravit igrat nogomet ili sta. Je da je imao neke kretenske izjave u proslosti no ako bude radio ono za sto je doveden a to je postizanje golova nitko se nece buniti na njega. Sto se tice sredine, nemamo previse isturenih veznjaka pogotovo jer Mata nije u pravoj formi, a neki od tih veznjaka mogu vrlo dobro igrati i cm i mjenjati Lamparda. Za mene ovaj prijelazni rok nije uopce los, zao mi je zbog Lukakua, no ako je Mou procjenio da nije jos spreman za prvog napadaca onda bolje nek igra i skuplja iskustvo u Evertonu nego da sjedi na klupi ili po tribinama. Prijavi
3. septembar 2013.13 god. comment_142949 kad se sve zbroji solidan prijelazni rok, napravili smo nešto dobro, ali nešto i ne baš dobro... prvo, dobra stvar je šta nikog (osim mosesa) nismo prodali, tu posebno mislim na matu i luiza oko kojih su se vrtile priče da odlazi, odlazak mosessa s obzirom na dolazak willama i nije tako loš jer bi imali previše igrača... william i schurlle - po meni jedan od njih nije trebao doći, svakako su obojica odlični igrači i sposobni su podiči kvalitetu naše ekipe ali bojim se da su dvojica previše, sad imamo previše skupo plačenih igrača za iste pozicije on bili živi pa vidjeli kako će to mou posložit i nadat se da neče nastat problemi u svlačionici... eto'o - je veliki upitnik, igrao je u rusiji gdje ga je malo tko od nas pratio i ima već 32 godine pa postoje sumnje kakav će bit, ja se ne bi previše nadao ali ne bi ga ni otpisao, pa drogba je s 34 uništavao, eno i ibrahimović već ima 31... u svakom slučaju moramo se nadati da će biti dobar jer u suprotnom smo u govnima, dvije zamjene koje imamo za njega su nikakve i od njih se ne treba ništa očekivat dok je lukaku poslan na posudbu što je po meni ogromna greška. da on ostao ovo bi bio čak i dobar prijelazni rok, ali ovako je sve pokvario... Prijavi
3. septembar 2013.13 god. comment_142954 Moses nije otisao zauvijek, otisao je na jednogodisnju posudbu! Prijavi
3. septembar 2013.13 god. comment_142958 Solidno je ovo odrađeno, možda čak i više nego solidno, doveden Van Ginkel koji je puni pogodak, Schurrle je pokazao također više nego što se očekivalo od njega, puno trči i radi, Schwarzer je odlična zamjena, riješili smo se Turnbulla, Benayouna, Maloude... Willian se treba dokazati, ali ne mora značit da će biti promašaj, dobro je imat jaku klupu, a mi je sada imamo, Eto'o bi mogao biti pravo osvježenje u napadu, odnosno mogao bi biti napadač kojeg nemamo od kako je Drogba otišao, šteta je jedino što se nisu riješili Torresa i/ili Dembe Prijavi
3. septembar 2013.13 god. comment_142968 solidan prelazni rok,ocekivao sam jedno kvalitetno i vrhunsko pojacanje u napadu,povezivali smo se s velikim napadacima i zanimljivo skoro svi su presli u druge klubove,dovodjenje Schwarzera je odlicno po meni,bolji od nasih predhodnoh rezervnih golmana,skupice nekoliko nastupa ove sezone,Capital Cup ce mozda citav braniti u FA Cupu takodjer ako bude slabiji protivnika,u ligi prvaka ako se obezbjedi prva pozicija u grupi i tu ce dobijati priliku jer ce Mourinho odmarati neke glavne igrace za premiership,Ginkel je odlicno odigrao pripreme,ocekujem da ce i on dobiti priliku,Schurle se vec pokazao kao pojacanje,nisam ocekivo Wiliana da cemo dovesti,kvalitetan fudbaler,odlicno igrao u Skhaktaru ali u Anzhiu nesto slabije,takodjer Eto ako bude i priblizno dobar kao prije a znamo da ce mozda i najvise igrati kod Mourinha,jedino sta smo trebali dovrsiti jeste kupiti De Rosia,ozbiljno se pisalo jedno vrijeme,tacno bi nam on bio pun pogodak,kvalitetan fudbaler,dokazan,cijena nije visoka,i uvijek sam za njegov dolazak za Mikela je jos institucija ali ni ovako nije los prelazni rok. Prijavi
3. septembar 2013.13 god. comment_142970 Meni je smiješno kada neki kažu da nam je ovaj prijelazni rok bio užasan. Kao da smo prodali Hazarda, Matu, Luiza i Ramiresa... Zapravo smo ekipu samo ojačali, jedino mi je malo upitan Eto'o. Nisam ga u Rusiji pratio, ali ni najmanje ne vjerujem da bi ga Mourinho uzeo da kurcu ne valja kao što neki misle. Prijavi
3. septembar 2013.13 god. comment_142973 Meni je smiješno kada neki kažu da nam je ovaj prijelazni rok bio užasan. Kao da smo prodali Hazarda, Matu, Luiza i Ramiresa... Zapravo smo ekipu samo ojačali, jedino mi je malo upitan Eto'o. Nisam ga u Rusiji pratio, ali ni najmanje ne vjerujem da bi ga Mourinho uzeo da kurcu ne valja kao što neki misle. Nije prijelazni rok bio užasan neko je bilo previše dolazaka a odlazaka nije. Napadačke opcije ne postoje dok za pozicije u vezi imamo po 2 igrača. Po meni nekako sve na vrat na nos. Prijavi
3. septembar 2013.13 god. comment_142986 Svi igraci koji su stigli ovog ljeta: Willian (Anzhi Makhachkala, £30m) André Schürrle (Bayer Leverkusen, £18m) Marco van Ginkel (Vitesse Arnhem, £9m) Christian Atsu (Porto, £3.5m) Cristian Cuevas (O'Higgins, £3m) Isaiah Brown (WBA, £209,000) Mark Schwarzer (Fulham, Free) Stipe Perica (NK Zadar, Undisclosed) Samuel Eto'o (Anzhi Makhachkala, Free) Jack Powell (West Ham, Free) Prijavi
3. septembar 2013.13 god. comment_143040 Da rezimiramo prelazni rok..Kevin de Bruyne - Staro novo pojacanje. Momak koji je po meni najvise pokazao do sada. Igra sa velikim samopouzdanjem, ne primecuje se nikakva trema, strah ili bilo sta slicno tome. Koliko sam se samo obradovao kad sam video kako je odigrao prvo kolo. Izaci na teren Stamford Bridgea i takvu utakmicu odigrati to je stvarno zadivljujuće. Nevjerovatan pregled igre, sjajan tehničar, razigrava, ma sve sve. Naravno da ce pružati sve bolje i bolje partije i ovo je igrač koji može da uradi velike stvari i mnogo ocekujem od njega ove sezone, iako je jos dijete na neki način.Michael Essien - Jos jedan povratnik.. Mnogo volim ovog coveka, zbog prevelike karizme koju nosi u sebi. Nažalost, povrede su ga gotovo unistile, al' ipak on se vratio i odigrao po meni i vise nego korektnu sezonu u Real Madridu. On i Mou' sjajno funkcionišu. Dobro se poznaju i znamo da Mourinho voli da ima igrača koji će, kada to bude potrebno, ući i odraditi posao. Jako sam sretan što je ostao u Chelseaju!Andre Schurrle - Iako smo imali Marka Marina na toj poziciji, strašan posao smo uradili dovodjenjem ovog igrača. Veliki borac, nije mu puno trebalo da se uklopi u ekipu, najbolje se to vidjelo protiv Bayerna. Mnogo je korisniji od Marina i po meni bez sumnje kvalitetniji fudbaler. Bice vise nego odličan za rotaciju, a ja verujem da moze biti i prva opcija, no vidjet' ćemo.Marco van Ginkel - Nisam mnogo znao o ovom momku prije dolaska u Chelsea. Malo sam bio skeptičan da ne zavrsi kao većina mladih igrača koji dolaze u Chelsea. Gledao sam ga u predsezoni i tu je pružao odlične partije. Dečko ima sjajan pregled igre, dobar tehničar, primjetio sam da je i u defanzivi solidan. Pametan potez što nije otišao na pozajmicu. Iako se primjetila trema (što potpuno razumijem) kad je igrao, mislim da će iz utakmice u utakmicu pružati sve bolje partije. Uglavnom, sasvim pristojna zamena Lampardu, s obzirom da nemamo sličnog igraca kao sto je Frankie. U svakom slučaju bolja opcija nego Mikel, Essien.Mark Schwarzer - Ne treba trošiti riječi o ovom golmanu, jedan od najiskusnijih igrača u Premiershipu i bit' će dobra konkurencija Čechu, odnosno bolje da kazem natjerati će Čecha da se više trudi, jer je njegova pozicija zacementirana.Cristian Cuevas - O ovom igracu ne znam ama bas nista. Morati ću pratiti Vitesse ove godine, to sigurno.Willian - Bio sam ubijeđen da će Moses ostati u Chelseaju, zbog odličnih partija koje je pruzao u predsezoni. Al' eto došao je Willian.. Svakako veliki apgrejd, mnogo je iskusniji od Mosesa. Od Williana očekujem da već u prvoj utakmici pokaže zasto je doveden. Neće imati problema da se uklopi u ekipu, prvenstveno jer bi ovakva igra Bluesa trebala da mu odgovara, a i dečko je Brazilac pa ono..Samuel Eto'o - Možda i najbolje pojačanje koje smo doveli, svakako najzvučnije. Chelseaju je neophodan ovakav napadač koji vrlo rijetko griješi kad dobije loptu u 16 metara. Mislim da će se lako uklopiti u tim, a i iza sebe ima mutante od igraca. Ono što je najbitnije, a što nemamo, može sam sebi da izgradi poziciju za šut, odnosno da postigne gol. Jedino što me malo brine je to jer ne znam koliko je spreman, tj. nadam se da neće imati problema sa povredama, jer smo onda jebali jeza u ledja sa Torresom i Dembom.Christian Atsu - Mladic koji je po meni totalno neočekivano dosao u Chelsea i odmah je poslat u Vitesse na pozajmicu. Kako se danas plačaju igrači, a pogotovo talenti, on je za smiješne pare dosao u Chelsea. Iako imamo mnogo, mnogo igraca na toj poziciji podržavam ovaj potez, ko zna mozda i bude igrač za Chelsea kroz par godina. Što se tiče odlaska Lukakua na pozajmicu.. Nekima je čudno to što je Lukaku otišao na pozajmicu, a ne Demba. Ja sam isto mislio da ce ovaj drugi biti poslat, jer se najvise pominjao u medijima, a i kad uporedimo igru iz prosle sezone, svakako da je Lukaku mnogo, mnogo bolje odigrao. E sad.. kad sam malo bolje razmislio, potpuno razumijem ovaj potez. Lukaku gotovo da nije igrao u Chelseaju (osim u predsezoni), dok je Demba već neko vrijeme u klubu. Svakako iskustvo na strani Dembi možda je to jedan od razloga zasto je ostao, mozda ce sa Eto'om da proradi ta Afrička veza..heh. Da se razumijemo, ja bih najsretniji bio da smo na vreme otarasili obojice jer mislim da oni nisu napadači koji bi pružili svoj maksimum u ovoj ekipi Chelseaja. Ne kažem da nisu kvalitetni.. samo limitirani u ovom timu. Svi znamo kakve je partije pružao Lukaku prosle sezone na Hawthornsu, a i Demba u Newcastleu. Pored Edena, Mate, Oscara, Sirlea, Williana, De Bruynea jednostavno ne može igrati napadač od 2 metra i 100kg, jednostavno ne ide jedno s drugim.. Sve u svemu ja sam zadovoljan ovim prelaznim rokom, jedino što sam mislio da ćemo dovesti zvučnije ime na sredini terena, al' nema veze.. Prijavi
3. septembar 2013.13 god. comment_143046 Pored Edena, Mate, Oscara, Sirlea, Williana, De Bruynea jednostavno ne može igrati napadač od 2 metra i 100kg, jednostavno ne ide jedno s drugim.. Zato imamo napadača od 1.83 m sa 100 kg. Prijavi
4. novembar 2013.12 god. comment_149822 Vaša očekivanja,da li su nam potrebna pojačanja,može li Čelzi do titule sa trenutnim sastavom?? ps: tema otvorena da se o našim transferima ne bi pisalo u temi premieršip Prijavi
4. novembar 2013.12 god. comment_149823 Da je lukaku tu, rekao bih ne treba, ovako treba nam jedan napadac i srednji vezni, nesto kao moutinho... Prijavi
4. novembar 2013.12 god. comment_149828 rano je za govorit, do 1 mjeseca ima puno utakmica i do onda će mo znat na čemu smo po pitanju torresa i eto'o, za ostale pozicije mislim da nam više ne trebaju nikakva pojačanja samo treba vremena dok se sve to posloži i uigra... Prijavi
4. novembar 2013.12 god. comment_149843 Mislim da nam nitko ne treba, nego oni trebaju poceti igrati i zabijati! Prijavi
4. novembar 2013.12 god. comment_149868 kako ne treba, naravno da treba napadac, zasad je jedini lewandowski najbolje rijesenjeprodati torresa najbolje bi biloSent from space Prijavi
Pridružite se razgovoru
Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.