3. oktobar 2012.14 god. comment_81732 [quote name='Ercov' timestamp='1349288585' post='81715'] Da je Tores prosek,sigurno ne bi igrao u Celziju i jos bio prvi napadac.A sto se tice van Persija,jeste odlican,ali ne verujem da bi mogao kod nas igrati. [/quote] Nista ti to ne znaci.Torres je nekada bio napadac svjetske klase i dosao je u Chelsea na osnovu stare slave. Niko nebi bio sretniji od mene da on proigra i pocne zabijati redovno k'o u Liverpoolu.Ja sam ga oduvijek zelio u plavom dresu dok je jos igrao u Atleticu.A gotovo svaku utakmicu nam je dao gol kada je nastupao za redse.Jednostavno vise nije za nase ekipe.To je samo moje misljenje i nemam nikakvog utjecaja o njegovoj daljoj karijeri.Jedino sto mi je krivo je da ce Sturridge propasti zbog Torresa. Prijavi
3. oktobar 2012.14 god. comment_81741 Tacno mi se vise ne cita ova tema o Torresu kad vidim sta se sve pise... Momak za sada igra odlicno, ucestvuje u gotovo svim akcijama i golovima i opet ne valja. Prijavi
3. oktobar 2012.14 god. comment_81742 Veelikoj većini članova ovog foruma Fernando Torres je dežurni krivac. Da se prevrne krava u Duvnu, neki bi od naših dragih forumaša rekli da je Torres direktni krivac za to. Jebiga, narodu je nemoguće ugoditi. Pamte se samo pojedine loše stvari, a hrpa onih dobrih se ostavlja po strani iako je korist od njih nerazmjerno veća od loših. Al ajd, ja sam se pomirio da će to tako ovdje uvijek biti. Što se mene tiče, Torres je jučer odigrao sasvim dobru utakmicu. Čovjek je sudjelovao u postizanju 3 pogotka na jednoj utakmici, dao je 100 % od sebe za momčad i svatko tko kaže da to nije dovoljno je iskompleksirana osoba koja ne zna naći druge nedostatke u momčadi ( ako ih eventualno ima ), nego posipati pepelom tog igrača. Rekao sam ja, čim jednu utakmicu ne zabije gol, odmah će biti salva uvreda na njegov račun. A tako je bajno bilo nakon Arsenala i gola. Određenima nije bitan učinak i rezultati Chelseaja nego upravo Torresov učinak. Tako ispada, realno. Sve dok Chelsea pobjeđuje s Torresom u sastavu znači da stvari funkcioniraju kako trebaju i da ih nema potrebe mijenjati. Siguran sam da tako misli i Di Matteo, a pokazuje to iz utakmice u utakmicu. Torres je prvi napadač Chelseaja, voljeli ga vi ili ne, a to će i ostati bar još ovu sezonu, a kasnije, šta Bog da. Naljutim se i ja na njega, kao i na svakog drugog igrača, ali treba stvari gledat objektivno. Najlakše je reći: " Dajte nam Falcaoa! ". To nije rješenje i ako ćemo tako rješavati vlastite probleme onda se možemo svi zajedno zapakovat u kuvertu i poslat u pm. Prijavi
3. oktobar 2012.14 god. comment_81748 [quote name='VahaCFC' timestamp='1349293327' post='81732'] Nista ti to ne znaci.Torres je nekada bio napadac svjetske klase i dosao je u Chelsea na osnovu stare slave. Niko nebi bio sretniji od mene da on proigra i pocne zabijati redovno k'o u Liverpoolu.Ja sam ga oduvijek zelio u plavom dresu dok je jos igrao u Atleticu.A gotovo svaku utakmicu nam je dao gol kada je nastupao za redse.Jednostavno vise nije za nase ekipe.To je samo moje misljenje i nemam nikakvog utjecaja o njegovoj daljoj karijeri.Jedino sto mi je krivo je da ce Sturridge propasti zbog Torresa. [/quote] Tores je i sada napadac svetske klase.A Staridz,ako propadne,propasce zbog svoje lude glave,sigurno ne zbog Toresa. Bravo Brane za post,ustedeo si me pisanja. Prijavi
3. oktobar 2012.14 god. comment_81794 Momak koji ostavalja srce na terenu, koji se bori za svaku loptu, svaki zracni duel je njegov, sve radi ali samo jedno ne, ne postize golove. Jebemu mater ajde kreni i to radit ako Boga znaš. Prijavi
3. oktobar 2012.14 god. comment_81795 [quote name='Twelfth Man' timestamp='1349289329' post='81723'] Sta ti imas od toga sto pljujes Sturridgea? Mislis da nekoga zanima tvoj vokabular uvreda, prozivki i pogrdnih izraza ? Kakav je - takav je. Ali on je igrac Chelsea, klub koji navodno volis. [/quote] Ajde sad ovako.... I da ga pljujem, to ne moze nikako da se poredi sa pljuvanjem po Torresu. Ali se moje pljuvanje svodi na "sebicni egocentrik koji ne zasluzuje da igra u timu cije je najmocnije oruzje snaga kolektiva" Sad to to uporedi sa svime sto je ovde pisano o Torresu, pa se opet javni da popricamo :) Prijavi
4. oktobar 2012.14 god. comment_81836 Torres je igračina! Možete pljuvat po njemu al za jako puno golova je on zaslužan. Prijavi
4. oktobar 2012.14 god. comment_81845 evo ovako, uzeo sam si malo vremena i truda da pokazem kako stoje stvari sto se tice torresa i njegovu (ne)ucinkovitost. ovo naravno nije realno stanje stvari i mozda ce netko reci da se to ne moze usporedjivat i slicno al nema veze, brojke vecinom ne lazu... usporedio sam torresovu dosadasnju statistiku sa sljedecim kandidatima: falcao, aguero, benzema, gomez, rooney, cavani, lavezzi. (kao mjerilo sam uzeo njihovu vrijednost u milijunima eura, godine (nitko nije stariji od 28 godina, a razlika izmedu svih je u 4 godine), svi igraju u top klubovima, top ligama itd itd.) jasno neki su igrali u slabijim ligama pa su mogli puniti statistiku ili imaju bolje suigrace bla bla bla, medutim idemo usporediti samo brojke: TORRES: 407 utakmica 168 golova 51 asistencija svakih 178 min zabije gol 0.413 golova po utakmici FALCAO: 263 ut 163 g 32 as 126 min-gol 0.62 gol/ut AGUERO: 331 ut 152 g 62 as 158 min-gol 0.46 gol/ut BENZEMA: 323 ut 141 gol 75 asist 143 min-gol 0.436 gol/ut GOMEZ: 420 ut 243 gol 56 asist 115 min-gol 0.578 gol/ut ROONEY: 505 ut 223 g 100 asist 175 min-gol 0.441 gol/ut CAVANI: 257 ut 120 g 35 as 164 min-gol 0.467 gol/ut LAVEZZI: 251 ut 61 gol 61 asist 322 min-gol 0.243 gol/ut Torres po statistici spada u zlatnu sredinu sto se tice efikasnosti, sto znaci da je on i dalje top klasa napadac,tu nema spora...i kad pogledate zasada el nino zabije 0.45 golova po tekmi (11 tekmi i 5 golova) i ako zadrzi taj nivo onda je to odlicno po meni, znaci iznad njegovih 0.41 gol/utakmici, tada se nema tko zaliti na njegovu igru i golove i tocka. zanemariti cemo tih famoznih 50+ miliona koji su placeni za njega, jer novac nije pravi pokazatelj vrijednosti. niti se novcem kupuju necije brojke. ozljede, mentalne krize, sukobi, nezadovoljstvo...sve su to faktori koji mogu utjecati na uspjesnost. moj osobni stav je da ne zelim gledat torresa u prvih 11 al nemamo adekvatnu zamjenu trenutno pa koga briga sto ja mislim da rezimiram: u slucaju da torres zadrzi svoj prosjek kroz cijelu sezonu, SUPER, svi zadovoljni. Bude li poboljsao JOS BOLJE, nek mu naprave statuu pokraj osgooda sto se mene tice, ali ako padne ispod 0.4 gola po tekmi, a jedini je pravi napadac u momcadi + svaku tekmu gotovo igra od prve, onda zbogom momak, nema smisla to trpiti vise. za njega ce se dobiti sigurno neka lova, ruski klubovi npr ili kina, MLS, atletico tko god...gospodin FALCAO dobro nam dosao (ljeto 2013.) isprike za dugi post, zivili! Prijavi
4. oktobar 2012.14 god. comment_81852 [quote name='Whisper#2' timestamp='1349301876' post='81795'] Ajde sad ovako.... I da ga pljujem, to ne moze nikako da se poredi sa pljuvanjem po Torresu. Ali se moje pljuvanje svodi na "sebicni egocentrik koji ne zasluzuje da igra u timu cije je najmocnije oruzje snaga kolektiva" Sad to to uporedi sa svime sto je ovde pisano o Torresu, pa se opet javni da popricamo :) [/quote] Nakon godinu dana jos ne mozes shvatiti pricu zvanu Sturridge. 325 hiljada puta sam pisao situaciju u kojoj se nalazi Sturridge, ali dzaba. Covjek koji ima samo jednu nogu (lijevu), koji ima hladnocu i bezobrazluk kad se nadje 1 na 1 i koji je citavu karijeru igrao spica, sada se gura na krilo. A nema nijednu osobinu potrebnu za krilo, sem tehnike. Ali za krilo se podrazumijeva tehnika. Ono sto karakterise krilo je velika timska igra, ucestvovanje u akcijama i trazenje prostora da se gurne lopta ka spicu. Daniel Sturridge nije takav! Da li mozes shvatiti da on prirodno nije takav i da ne moze biti kvalitetno krilo? Jednostavno ne moze koliko god da se trudio i koliko god pokusavao, on je rodjeni golgeter. Kad ga stavis tamo gdje mu nije mjesto, svoj potecnijal nikada nece iskoristiti do kraja. Covjek je odigrao polusezonu kao krilo i bio jedan od 2 najbolja igraca, 90% golova dao sa pozicije spica zbog tog instinkta koji ga vuce da utrcava u srce 16-erca i sprovodi lopte u gol. Cekao je da dobije sansu na spicu, ali je nije dobio. Frustracija potpuno normalna. Ne trazi da bude kapiten ekipe, da suta slobodnjake i da ima najvecu platu. Trazi samo da igra tamo gdje je ucen od malih nogu, na mjestu spica. Tu se osjeca prirodno. Na krilu se snalazi ko policajac na mjestu profesora matematike. O Torresu mi je smor pricati. Prijavi
4. oktobar 2012.14 god. comment_81864 Torres sad za sad ide nabolje...cesce daje golove i sudjeluje u akcijama..ja sam misljenja da ce on biti onaj stari ubrzo..a sto se tice falca ko zna mozda se i on nebi snasao u chelsea..nemozemo mi sad reci "joj kako on lako daje golove i u chelsea bi rasturao"...nemoze..dok ti njega ne vidis na terenu sa chelsea on je nista... Prijavi
4. oktobar 2012.14 god. comment_81883 "Realno u Torresa se mozes pouzdati k'o u Yugu zimi, 15 puta treba da upali .." Prijavi
4. oktobar 2012.14 god. comment_81885 [quote name='Twelfth Man' timestamp='1349346470' post='81852'] Nakon godinu dana jos ne mozes shvatiti pricu zvanu Sturridge. 325 hiljada puta sam pisao situaciju u kojoj se nalazi Sturridge, ali dzaba. Covjek koji ima samo jednu nogu (lijevu), koji ima hladnocu i bezobrazluk kad se nadje 1 na 1 i koji je citavu karijeru igrao spica, sada se gura na krilo. A nema nijednu osobinu potrebnu za krilo, sem tehnike. Ali za krilo se podrazumijeva tehnika. Ono sto karakterise krilo je velika timska igra, ucestvovanje u akcijama i trazenje prostora da se gurne lopta ka spicu. Daniel Sturridge nije takav! Da li mozes shvatiti da on prirodno nije takav i da ne moze biti kvalitetno krilo? Jednostavno ne moze koliko god da se trudio i koliko god pokusavao, on je rodjeni golgeter. Kad ga stavis tamo gdje mu nije mjesto, svoj potecnijal nikada nece iskoristiti do kraja. Covjek je odigrao polusezonu kao krilo i bio jedan od 2 najbolja igraca, 90% golova dao sa pozicije spica zbog tog instinkta koji ga vuce da utrcava u srce 16-erca i sprovodi lopte u gol. Cekao je da dobije sansu na spicu, ali je nije dobio. Frustracija potpuno normalna. Ne trazi da bude kapiten ekipe, da suta slobodnjake i da ima najvecu platu. Trazi samo da igra tamo gdje je ucen od malih nogu, na mjestu spica. Tu se osjeca prirodno. Na krilu se snalazi ko policajac na mjestu profesora matematike. O Torresu mi je smor pricati. [/quote] U pravu si... Stooge je u svojoj bogatoj, dugoj internacionalnoj karijeri, u kojoj je nosio dres mnogih Evropskih velikana naucio da igra samo u spicu. Ma idi molim te. Juce obuo kopacke a vec bi da gazduje po terenu. Ako nece da ispunjava zamisli trenera grejace klupu, i to je sve. I koliko god se ti busao i slepo ga branio, Roberto Di Matteo je na mojoj strani. A trener koji je klubu doneo najveci trofej u Evropskom fudbalu valjda zna nesto o istom Prijavi
4. oktobar 2012.14 god. comment_81888 [quote name='Whisper#2' timestamp='1349358450' post='81885'] U pravu si... Stooge je u svojoj bogatoj, dugoj internacionalnoj karijeri, u kojoj je nosio dres mnogih Evropskih velikana naucio da igra samo u spicu. Ma idi molim te. Juce obuo kopacke a vec bi da gazduje po terenu. Ako nece da ispunjava zamisli trenera grejace klupu, i to je sve. I koliko god se ti busao i slepo ga branio, Roberto Di Matteo je na mojoj strani. A trener koji je klubu doneo najveci trofej u Evropskom fudbalu valjda zna nesto o istom [/quote] Nije to nikakvo gazdovanje covjece, on ne zna igrati krilo i to steti i klubu i njemu. A i ptica na grani zna da Torres mora igrati tako da je Sturridge u nezgodnoj situaciji. Taj isti trener koji je na tvojoj strani gurao je Ramiresa i Bertranda po krilima sve do nedavno. Valjda ce skontati da bi Sturridge mogao malo na mjesto spica. Primera radi, jedan Guardiola koji je najbolji trener Farcelone u istoriji gurao je Fabregasa na poziciju na kojoj se ovaj ne moze sastaviti. Pa se Cesc zalio kako ne zna igrati tu poziciju, kako nema brzinu i okretljivost potrebnu za tu poziciju itd. Cim je dosao Vilanova vratio ga u vezu da ga, ako je ikako moguce, vrati na prijasnji nivo jer je sadasnji Fabregas trecina onog igraca iz Arsenala, sve zbog forsiranja na neprirodnoj poziciji. Nisu treneri bezgresni kako ti mislis. Prijavi
4. oktobar 2012.14 god. comment_81896 [quote name='Twelfth Man' timestamp='1349359231' post='81888'] Nije to nikakvo gazdovanje covjece, on ne zna igrati krilo i to steti i klubu i njemu. A i ptica na grani zna da Torres mora igrati tako da je Sturridge u nezgodnoj situaciji. Taj isti trener koji je na tvojoj strani gurao je Ramiresa i Bertranda po krilima sve do nedavno. Valjda ce skontati da bi Sturridge mogao malo na mjesto spica. Primera radi, jedan Guardiola koji je najbolji trener Farcelone u istoriji gurao je Fabregasa na poziciju na kojoj se ovaj ne moze sastaviti. Pa se Cesc zalio kako ne zna igrati tu poziciju, kako nema brzinu i okretljivost potrebnu za tu poziciju itd. Cim je dosao Vilanova vratio ga u vezu da ga, ako je ikako moguce, vrati na prijasnji nivo jer je sadasnji Fabregas trecina onog igraca iz Arsenala, sve zbog forsiranja na neprirodnoj poziciji. Nisu treneri bezgresni kako ti mislis. [/quote] Vidim da si veliki strucnjak! Ajd idi se prijavi u London za pomocnog trenera RDM-u. Napravit cemo mi tu s foruma peticiju da te prime. Prijavi
4. oktobar 2012.14 god. comment_81898 ono što je najžalosnije od svega jest da Torres igra iako se zapravo nikad nije morao ni izboriti za poziciju Drogba otišao, određeno je Torres će biti prvi napadač, i tu ispašta i Danny, a još više klub Prijavi
4. oktobar 2012.14 god. comment_81899 [quote name='Villas-Boas' timestamp='1349362598' post='81896'] [b]Vidim da si veliki strucnjak![/b] Ajd idi se prijavi u London za pomocnog trenera RDM-u. Napravit cemo mi tu s foruma peticiju da te prime. [/quote] Konacno i ti da nesto uvidis. Prijavi
4. oktobar 2012.14 god. comment_81901 Nama treba rasni golgeter, a Torres nije trenutno rasan. Mozda ce bit, ko zna. Ja sam za to da kada se Danny oporavi proba makar jednu utakmicu u spicu, pa da vidimo na cemu smo. Onda mozemo donijeti zakljucak ko je u [b]ovom momentu[/b] bolji i ima prednost na poziciji CF. Prijavi
4. oktobar 2012.14 god. comment_81927 [quote name='Whisper#2' timestamp='1349358450' post='81885'] U pravu si... Stooge je u svojoj bogatoj, dugoj internacionalnoj karijeri, u kojoj je nosio dres mnogih Evropskih velikana naucio da igra samo u spicu. Ma idi molim te. Juce obuo kopacke a vec bi da gazduje po terenu. Ako nece da ispunjava zamisli trenera grejace klupu, i to je sve. I koliko god se ti busao i slepo ga branio, Roberto Di Matteo je na mojoj strani. A trener koji je klubu doneo najveci trofej u Evropskom fudbalu valjda zna nesto o istom [/quote] Pa valjda Ditteo zna, barem bi trebao, da Stu igra špica. Pa može mu dati barem poluvreme na toj poziciji, a ne 15 na krilu. Čuj 'ako neće da izvršava zamisli trenera' pa šta ako Ditteo zamisli da A.Cole igra špica, on mora na toj poziciji igrati bez prigovora. Ma ajde, pa mora se i trener prilagođavati malo i stavljati igrače na prirodne pozicije. Nek da Stuu jednu utakmicu, samo jednu, u bilo kom takmičenju, protiv bilo kog protivnika na mestu špica i kako se pokaže-pokaže. Normalno da je sebičan kad takav i treba biti pravi špic, a ne krilo. Krilo treba asistirati, a Stu nije krilo druže moj. Stu je špic, i to ima potencijal da bude rasni špic, al ne da mu niko jebenu priliku. A Torres, pa, on je jednostavno retard. Prijavi
4. oktobar 2012.14 god. comment_81934 i dalje ista prica na ovoj temi.. Torres šta god da uradi, kako god da odigra, neće valjat.. Bar, ovdje.. Ja sam opasno zamjerio onaj njegov ispad na tekmi s [i]milicajcima[/i], ali što se tiče njegove igre ja zadovoljan. Nije fantastičan, ali ni slab, zabio je 5 golova do sada, što je dosta dobar učinak. A bit će još bolje Što se tiče Studgea, on je mašina na pozicii, špica. Dokazao u Boltonu, te nadam se da će ubrzo početi igrati na toj poziciji, a vjerujem da ako mu daju poštenu šansu, izbacit će Torrketa iz prvih 11 baš kao Didier. Prijavi
4. oktobar 2012.14 god. comment_81938 [quote name='Kalouda' timestamp='1349370788' post='81927'] Pa valjda Ditteo zna, barem bi trebao, da Stu igra špica. Pa može mu dati barem poluvreme na toj poziciji, a ne 15 na krilu. Čuj 'ako neće da izvršava zamisli trenera' pa šta ako Ditteo zamisli da A.Cole igra špica, on mora na toj poziciji igrati bez prigovora. Ma ajde, pa mora se i trener prilagođavati malo i stavljati igrače na prirodne pozicije. [b]Nek da Stuu jednu utakmicu, samo jednu, u bilo kom takmičenju, protiv bilo kog protivnika na mestu špica i kako se pokaže-pokaže.[/b] Normalno da je sebičan kad takav i treba biti pravi špic, a ne krilo. Krilo treba asistirati, a Stu nije krilo druže moj. Stu je špic, i to ima potencijal da bude rasni špic, al ne da mu niko jebenu priliku. A Torres, pa, on je jednostavno retard. [/quote] Ajde lagani momci? Jel je RDM obecao da ce dat priliku Stuu? Je! I di je onda problem? Zar ste vi zaboravili da je ozlijeđen pa da možda zato ne igra? Dobit ce on priliku i vjerujem da će je iskoristit Ali je*ite se svi vi i sa Torresom i sa Stuu-om! Meni je san da mi Lukaku postane No1. napadac Prijavi
4. oktobar 2012.14 god. comment_81946 sacekajmo koju utakmicu da se sturridge oporavi, sigaran sam da ce mu di matteo dati sansu i da ce je on iskoristiti.... Prijavi
4. oktobar 2012.14 god. comment_81951 I ja se nadam, iskreno najvise bih volio da Tores vrati staru formu iz Liverpula ali to se sada cini nemoguce. Ipak je on nas igrac, ja ga postujem kako god on igrao, ne mogu ga psovati. Dok je god u klubu ja vjerujem u njega. Samo sam misljenja da i drugi imaju pravo na sansu na toj poziciji. Sledece sezone se vrace i Lukaku koji je u dobroj formi, tu je naravno Staridz (ako ga ne prodamo). Opasna konkurencija. Prijavi
4. oktobar 2012.14 god. comment_81954 Kad sam ga mogao trpit proslu sezonu nikakvog mogu i ovu u kojoj zabije i gol. Prijavi
4. oktobar 2012.14 god. comment_81967 Treba tu gurat Feruza, kakav Torres, Sturridge kakvi bakraci Prijavi
Pridružite se razgovoru
Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.