Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

André Villas-Boas (2011-2012, trener)

Istaknuti odgovori

• Odgovori 1,8 hilj.
  • Pregledi 111,5 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Evo, izvorni citat sa chelseafc.com:

'It's not a bad result away from home but we expected to win,' the manager said afterwards.

Evo, izvorni citat sa chelseafc.com: 'It's not a bad result away from home but we expected to win,' the manager said afterwards.

I čekaj, mijenja li to značenje? Njemu nije loš rezultat 1-1 na gostovanju kod GENKA? Znači na Etihadu možemo izgubit 8-0 kao što sam rekao, pa pobogu nismo mi Otelul Galati ili Viktoria Plzen, mi smo CHELSEA, dođite sebi.

I čekaj, mijenja li to značenje? Njemu nije loš rezultat 1-1 na gostovanju kod GENKA? Znači na Etihadu možemo izgubit 8-0 kao što sam rekao, pa pobogu nismo mi Otelul Galati ili Viktoria Plzen, mi smo CHELSEA, dođite sebi.

Pa nije rekao da je to super rezulatat, nije rekao da je dobar. Samo da nije loš. To znači da je tek malo bolji od lošeg. A i to je nadopunio time da je očekivao pobjedu. Ne vidim problem, mislim da pušeš na hladno, tražiš dlaku u jajetu...

Pa baš u ovim trenutcima treba dati punu podršku treneru Villas-Boasu i prvom pomoćniku Di Matteu kao i cijelom stručnom stožeru. Ne mogu se oni kriviti za ove lošije rezultate, nego treba kriviti cijeli klub koji uključuje i igrače. Pod Ancelottijem smo jedne godine odigrali odlično i ostvarili double, a iduće godine smo kiksali stalno, igrali puno lošije i nismo osvojili ništa. Pa šta? Što ne biti optimističan i dati podršku stručnom stožeru. Možda ove godine s AVB-om ne ostvarimo ništa, a možda nas već iduće godine čekaju trofeji. Ekipi će trebati da se uigra i trebat će još igrača novih, možda malo više i angažirati naš podmladak, ali pljuvati po AVB-u mi ne pada ni na pamet. Doveden je čovjek na duge staze u klub i čak i da dvije godine vodi Chelsea za redom bez trofeja to ne dokazuje da je loš i da nije za nas, nego jednostavnom nekim stvarima treba vremena. A strpljenje je svetinja. Da smo bili strpljiviji s Mourinhom sad bi bili najbolji tim svijeta. Ali nismo bili strpljivi i to nas je koštalo promjene 6-7 trenera za vrlo kratko vrijeme. Zato smo sada gdje jesmo, te brze promjene i nestrpljenje su došli na naplatu. Sada treba poći iz početka, bit će uspona i padova, ali s predanim radom ekipe i stručnog stožera uspjesi i trofeji MORAJU doći ;) Neki se ponašaju kao instant navijači, nije vam to OK. Kako je onim navijačima što su bili uz Chelsea kad je bilo najteže, kad smo umalo ostali bez stadiona, kada se čekalo 50 godina da se trofej prvaka Engleske vrati u vitrine Stamford Bridgea. Kako je bilo tim navijačima? Čekali su i dočekali. I mi moramo čekati i vjerovati, jer će nas Chelsea iznenaditi kad tad pozitivno, a ja očekujem da će to biti uskoro. Mora se desiti prelomna utakmica u kojoj ćemo razvaliti protivnika i mora se desiti trenutak od kojeg ćemo proigrati kao nekad. Samo ga treba strpljivo čekati.

SUPPORT ANDRE - HE IS ONE OF US AND WE ARE CHELSEA!

3880-andre-villas-boas-chelsea-coach-442

Više se necu nit obazirat na komentare pojedinih razmaženih derišta...

Kad jednom odrastu mozda ce im puhnut što i kako se radi i kakav rizik to donosi sa sobom... a do onda samo mogu pljuvat i dalje po svemu cemu stigne...

sramim se takvih "navijaca" chelsea...

Više se necu nit obazirat na komentare pojedinih razmaženih derišta...

Kad jednom odrastu mozda ce im puhnut što i kako se radi i kakav rizik to donosi sa sobom... a do onda samo mogu pljuvat i dalje po svemu cemu stigne...

sramim se takvih "navijaca" chelsea...

Ma uzasno me nerviraju razmazeni tipovi ljudi.

A ako Boasa otpustimo, to ce samo dovojno govoriti o ozbiljnosti kluba. Pa Bruck je rekao da bi Boasa volio vidjeti desetak godina na klupi Chelsea-ja, vjerovatno to nije bez razloga rekao, uprava vjeruje njemu i podrzavaju ga.

Ja ga takodje podrzavam i smatram da ne trebamo odustati od napadackog fudbala! Poenta je da se moraju dovesti novi igraci kada dodje transfer, polako da se uvede novi talas igraca, jer ovi su manje-vise "istroseni"...

I treba imati strpljenja, jer kada tim ima sistem igre ustaljen, onda ti je i sa slabijim timom lakse igrati protiv jacih rivala jer se zna ko sta radi, sistem igre je tu. Arsenal to sada radi, imaju dosta slabiju ekipu od nas ali imaju sistem igre i to im pomaze da se drze u vrhu. Druga je stvar sto im je u upravi tele do teleta pa nece dovesti kvalitetne igrace.

Kod nas nikada problem nije bio dovodjenje igraca, ali sistem je potreban!

polako da se uvede novi talas igraca, jer ovi su manje-vise "istroseni"...

To je to.

Anelka je osvojio sve živo, ima love da prehrani i praunuke i hajd ti njemu naredi da se trči i igra ko da ima 20 godina protiv tamo nekog Genka. ;) Njemu kad se igra on može biti najbolji, zato ga recimo treba koristit s klupe. Onda Malouda je isto indisponiran totalno, može pretrčati igrača ali ne zna šta bi dalje s loptom. Zato volim Sturridgea koji pokušava, trudi se, napada... Jbg nekad i ne ide ali to je nogomet. :) Previše je igrača koji su 'finished'. Treba osvježiti tim s još jednim ili dvojicom pojačanja, dodati ove mladiće iz akademije i stvoriti novu generaciju.

Spustite očekivanja, sjetite se da sam na starom forumu u onoj anketi 'šta očekujete od Premiershipa' rekao da bih bio zadovoljan trećim mjestom. Ali to je uvjetovano obnovom ekipe i rješavanjem određenih igrača, te stvaranjem mladog rostera koji će imati ogroman potencijal za budućnost. B)

To je to.

Anelka je osvojio sve živo, ima love da prehrani i praunuke i hajd ti njemu naredi da se trči i igra ko da ima 20 godina protiv tamo nekog Genka. ;) Njemu kad se igra on može biti najbolji, zato ga recimo treba koristit s klupe. Onda Malouda je isto indisponiran totalno, može pretrčati igrača ali ne zna šta bi dalje s loptom. Zato volim Sturridgea koji pokušava, trudi se, napada... Jbg nekad i ne ide ali to je nogomet. :) Previše je igrača koji su 'finished'. Treba osvježiti tim s još jednim ili dvojicom pojačanja, dodati ove mladiće iz akademije i stvoriti novu generaciju.

Spustite očekivanja, sjetite se da sam na starom forumu u onoj anketi 'šta očekujete od Premiershipa' rekao da bih bio zadovoljan trećim mjestom. Ali to je uvjetovano obnovom ekipe i rješavanjem određenih igrača, te stvaranjem mladog rostera koji će imati ogroman potencijal za budućnost. B)

Slažem se u svemu, ali moram reći da starost nije jedini problem. Recimo, Torres ima problem već gotovih igrača, a 27 mu je godina. Gotovih mislim u smislu da se već cijelom svijetu dokazao u dresu Liverpoola, te da se jednostavno više nema kome dokazivati, i zato igra onako preko volje. :(

Slažem se u svemu, ali moram reći da starost nije jedini problem. Recimo, Torres ima problem već gotovih igrača, a 27 mu je godina. Gotovih mislim u smislu da se već cijelom svijetu dokazao u dresu Liverpoola, te da se jednostavno više nema kome dokazivati, i zato igra onako preko volje. :(

Krivo. Torres nije osvojio ni jedan trofej s Liverpoolom i ima se još za štošta boriti.

dokazao se on ili ne, mora igrati jer na kraju krajeva plaćen je za to. ronaldo se dokazao u unitedu, pa vidiš šta radi u madridu, zar ne?

i da, smanji očekivanja, 10 kola je tek prošlo, 10 kola je trener, treba vremena da posloži momčad, a kako radi ja sam zadovoljan, imao je par pogrešaka ali šta sad, kud bi stigli da svi dajemo komentare kao ti. , zato sljedeći put promisli kada pišeš nešto, jer zaista mi se neda na svakoj temi slušat tvoje pljuvanje nekoga!!

• 3 sedmice kasnije...

Andre, šta si mislio da će biti lagano na Otoku?

Ne, Andre, ovdje nemaš Hulka da skine rašlje bombom kad zagusti. Ne, ovdje nemaš Falcaa da zabije na svaki centaršut. Andre, ovdje imaš više od jedne ozbiljne utakmice na godinu, i to nije samo Benfica, ovdje su to Manchesteri, Liverpool, Arsenal, Tottenham, Newcastle. Ne, Andre, ovdje ne možeš poslati juniore protiv petoplasirane momčadi u prvenstvu, jer ta petoplasirana može nakantati i tvoju prvu momčad. Andre, ovdje se igra pravi nogomet u kojem treba pružati najbolje od sebe svaku utakmicu da bi opstao, ova momčad nije savršena, no dovoljna je za opstati, no za taj pothvat treba biti veliki trener. Andre, ti to nisi. Andre, ti ovdje ne pripadaš.

• Autor

Andre, šta si mislio da će biti lagano na Otoku?

Ne, Andre, ovdje nemaš Hulka da skine rašlje bombom kad zagusti. Ne, ovdje nemaš Falcaa da zabije na svaki centaršut. Andre, ovdje imaš više od jedne ozbiljne utakmice na godinu, i to nije samo Benfica, ovdje su to Manchesteri, Liverpool, Arsenal, Tottenham, Newcastle. Ne, Andre, ovdje ne možeš poslati juniore protiv petoplasirane momčadi u prvenstvu, jer ta petoplasirana može nakantati i tvoju prvu momčad. Andre, ovdje se igra pravi nogomet u kojem treba pružati najbolje od sebe svaku utakmicu da bi opstao, ova momčad nije savršena, no dovoljna je za opstati, no za taj pothvat treba biti veliki trener. Andre, ti to nisi. Andre, ti ovdje ne pripadaš.

Oprosti ali moram reagirat na ovo jer si napisao neke stvari koje su me zasmetale.

Naime Andre je promijenio nogometnu filozofiju momčadi kojoj su glavne odlike tu nisu čvrstoća i defanzivna igra.Ja mu osobno zamjeram jedino šta je vezni red izgubio čvrstoću te što napadači rade slab presing na zadnju liniju obrane kada protivnik ima loptu.

Provodi trenutno pas igru i teži nadigravanju. Momčadi treba vremena da se privikne na to to je proces koji mora proći.E sad je pitanje koliko će to točno trajati može biti samo ova sezona u pitanju možda već na proljeće se sve posloži.To što si ti zaokupljen nekim drugim stvarima (Igrao bi se managera jer po tvojim postovima jedino to mogu isčitat(takav način razmišljanja))Osim toga navedi mi primjer koji je trener došao i promjenio koncepciju igre i odmah u prvoj sezoni bio uspješan te osvojio neki trofej?

Carla tu nemoj računat jer on nije mjenjao on je napravio par rotacija unutar momčadi i kliknulo je samo od sebe.Osim toga u onoj sezoni kad je osvojio Double rotirao je i to dosta promjenio je tri sustava igre te se na kraju vratio na onaj početni.

Boas još ima nesreću veliku to šta je obrana totalno raštimana.Iskreno ne pamtim sezonu kada su ovoliko kikseva imali u toliko kratko vrijeme.

Prvo ću ti navesti primjer Mourinha kad je došao u Chelsea, odnosno u Inter.

Stoji sve što si rekao, ali AVB mora shvatiti da ova momčad ne može nadigravati nikoga, jednostavno nemamo više tu kvalitetu, Terry, Bosingwa, Luiz, Mikel, Lampard...nije to ni 20% one momčadi sa Ballackom, Blues brothersima u mladim danima, Carvalhom i slično, ta je momčad mogla nadigravati nekoga, a mi se do smjene generacija moramo krpati defanzivnom i counter igrom jer se jedino tako možemo zadržati na vrhu dok se ne smjene generacije.

Ako bi Boas počeo forsirati defanzivnu igru dok se to ne dogodi, ja bih bio za njegov ostanak, ali ovo ne vodi ničemu..

Prvo ću ti navesti primjer Mourinha kad je došao u Chelsea, odnosno u Inter.

Stoji sve što si rekao, ali AVB mora shvatiti da ova momčad ne može nadigravati nikoga, jednostavno nemamo više tu kvalitetu, Terry, Bosingwa, Luiz, Mikel, Lampard...nije to ni 20% one momčadi sa Ballackom, Blues brothersima u mladim danima, Carvalhom i slično, ta je momčad mogla nadigravati nekoga, a mi se do smjene generacija moramo krpati defanzivnom i counter igrom jer se jedino tako možemo zadržati na vrhu dok se ne smjene generacije.

Ako bi Boas počeo forsirati defanzivnu igru dok se to ne dogodi, ja bih bio za njegov ostanak, ali ovo ne vodi ničemu..

ali ipak ti provodis cijele dane s timom, ti si veci strucnjak od njega, ti bi napravio puno vise s ovim timom... pa mislim... ruku na srce... najbolje bi bilo da tebe uzmemo za trenera... :D

AVB ima svoju viziju nogometa i on ce ju prije ili kasnije uspjesno uvest u igru Chelsea... a to sto se neki ljudi ovdje izdizu iznad njega i smatraju da ako se nema rezultata da trener nista ne valja i da je zednje smece je stvarno previse... pa ja neznam sta si neki ovdje umisljaju... :/

Ja AVB-u zamjeram samo jednu stvar, a to je neforsiranje McEachrana. Ostalo ne znam šta bi mu zamjerao, jer smo i prošle godine s Ancelottijem bili isto ovako očajni. Dobro, ove godine pravimo više grešaka zbog novog sustava igre s AVB-om i zbog činjenice da nam je kadar igrač zahrđao. Ako se na zimu počne pametno kupovati i ako se okrenemo borbi za Ligu prvaka u Premiershipu i za trofej u Ligi prvaka, onda će biti puno bolje.

Ja AVB-u zamjeram samo jednu stvar, a to je neforsiranje McEachrana. Ostalo ne znam šta bi mu zamjerao, jer smo i prošle godine s Ancelottijem bili isto ovako očajni. Dobro, ove godine pravimo više grešaka zbog novog sustava igre s AVB-om i zbog činjenice da nam je kadar igrač zahrđao. Ako se na zimu počne pametno kupovati i ako se okrenemo borbi za Ligu prvaka u Premiershipu i za trofej u Ligi prvaka, onda će biti puno bolje.

Otprilike to je to...

Drago mi je da razum prevladava na ovom forumu. Može se razlikovati zrelost članova prema njihovim postovima poslije poraza i sličnih teških situacija. ;)

Što se samog Andrea tiče, vjerujem i dalje u njega i vjerujem da će se svi ovi trenuci tuge na kraju vratiti i da ćemo zajedno slaviti. Hoće li to biti na kraju ove sezone (vrlo vjerovatno neće, ali ima još igrati) ili one tamo, nebitno je.

Jos da dodam da bi Roman trebao izvuci pouku iz proslih sezona kad je konstantno mijenjao trenere a igraci su bili ti koje je trebao promijeniti ... da je na vrijeme kupovao igrace sada nebismo bili u situaciji da moramo cijeli kostur ekipe mijenjati ...

Nadam se da ce AVB ostati na klupi Chelsea i da se u januaru dovesti 2-3 igraca , jer sovim kadrom ni sesnaest Mourinha,Guardiola,Wengera,Fergusona nemogu napraviti nista !!!

KTBFFH ! ;)

Jos da dodam da bi Roman trebao izvuci pouku iz proslih sezona kad je konstantno mijenjao trenere a igraci su bili ti koje je trebao promijeniti ... da je na vrijeme kupovao igrace sada nebismo bili u situaciji da moramo cijeli kostur ekipe mijenjati ... Nadam se da ce AVB ostati na klupi Chelsea i da se u januaru dovesti 2-3 igraca , jer sovim kadrom ni sesnaest Mourinha,Guardiola,Wengera,Fergusona nemogu napraviti nista !!! KTBFFH ! ;)

Jao brate usere listu s Guardiolom :P

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.