Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

UCL Group E - Chelsea 3 : 2 Å ahtar (07.11. sri)

33 člana su glasala

1. 1.

• DA
      87%
      27
    • NE, bit Ä?e poražen
      3%
      1
    • NE, bit Ä?e remi
      9%
      3

Prijavite se ili registrujte da glasate u ovoj anketi.

Istaknuti odgovori

[quote name='Wisey' timestamp='1352327216' post='87639']
Ova utakmica nam nije pokazala ništa, kao što jedna utakmica ni ne može pokazati. Jednostavno, mi smo u fazi izgradnje novog tima sa dosta novih igrača i vrijeme je potrebno da se to sve uigra. Šahtar je prije tačno 2 godine igrao protiv Arsenala na Emiratesu i danas je protiv nas istrčala potpuno identična ekipa kao i tad. Ogromna razlika između nas i njih, ma šta neutralci pričali tipa 'ta će oni' i slične stvari.
[/quote]

Moram ovo potpisati. Dvije već godine Šahtar ne prodaje svoje igrače. Svi se znaju u dušu - to je trenutno najuigranija momčad u Europi. Uigraniji su čak i od Borussije iz Dortmunda. Po meni jedna od najboljih ekipa u Europi i BOLJI SU OD NAS. A mi smo imali večeras sreće i trebamo biti zahvalni na toj sreći, a ne pljuvati po Plavcima. Naša igra s ovim igračima će za dvije godine biti savršena. Treba vremena. I koliko god volio Mikela nama treba jedan igrač na poziciji DMF-a koji će ići naprijed, a ne stalno loptu vraćati nazad.
  • Odgovori 144
  • Pregledi 11 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Objavljene slike

[quote name='Caeruleus' timestamp='1352337889' post='87675']
Moram ovo potpisati. Dvije već godine Šahtar ne prodaje svoje igrače. Svi se znaju u dušu - to je trenutno najuigranija momčad u Europi. Uigraniji su čak i od Borussije iz Dortmunda. Po meni jedna od najboljih ekipa u Europi i BOLJI SU OD NAS. A mi smo imali večeras sreće i trebamo biti zahvalni na toj sreći, a ne pljuvati po Plavcima. Naša igra s ovim igračima će za dvije godine biti savršena. Treba vremena. I koliko god volio Mikela nama treba jedan igrač na poziciji DMF-a koji će ići naprijed, a ne stalno loptu vraćati nazad.
[/quote]
Ja to tvrdim već 2,3 godine da je to alibi igrač koji uvik igra put nazad a to u dosta situacija nije dobro... Dodje mi plakat kad se sitim bizona(essiena) kako bi razgura sredinu i da robbenu ili colu na krilo.... to nam puno fali

[quote name='chelseathebest' timestamp='1352325960' post='87617']
jače pojedince mi imamo, ali Šahtar je jača ekipa, nema se šta puno tu raspravljati
tako nas nadigrati u 2 utakmice nije nikakva slučajnost, definitivno spadaju u top 10 ekipa Europe trenutno (po meni osobno i top5)
[/quote]
u top 5??? mislin da si se malo previše zaletija...Oni jesu u dobroj formi igraju dopadljiv nogomet, atraktivan imaju taj brazilski štih ali ja i dalje tvrdim kad im bude utakmica o glavu da će izgubit ka ništa... Pamti pa ces vidit zadnje kolo bude li juventusu tribala pobjeda kako će ovi izgubit tu moć u sek.. Oni nemaju puno ovakvih utakmica a pogotovo pobjeda da bi ih se moglo stavit u top 10 a ne u top 5,,,
Znao sam da je ovaj Å ahtar dobar, ali da su toliko dobri to ne. Pa oni su trenutno uz bok najjacim europskim momcadima. Kako su samo svi pokretljivi i brzi, nesto nevjerojatno! Samo da napomenem kako je Srna ponovno odlicno odigrao. Pa toliko je silovao jadnog Bertranda da se on nece par tjedana oporavit

Ali mene muci nesto drugo! Naša obrana. Znam, znam. Sad ce pojedinci pocet kako je to uzrok nase napadacke igre, ali nije tako. Mi moramo popravit igru u obrani i to podhitno. Pa neprihvatljivo je da smo vec u zadnjih cca 5 tekmi primili po 2 i više golova.
[quote name='essien5' timestamp='1352356301' post='87679']
ali ja i dalje tvrdim kad im bude utakmica o glavu da će izgubit ka ništa... Pamti pa ces vidit zadnje kolo bude li juventusu tribala pobjeda kako će ovi izgubit tu moć u sek.. Oni nemaju puno ovakvih utakmica a pogotovo pobjeda da bi ih se moglo stavit u top 10 a ne u top 5,,,
[/quote]
Pa lepo je covek rekao "trenutno".
Trenutno zaista jesu medju najboljim evropskim ekipama,od nas su sigurno bolji i to su pokazali u ova 2 meca.
Najveca slabost Plavaca na ovom mecu je bila ta leva strana... Bertrand nije dovoljno iskusan, a Hazard ga je precesto ostavljao na cedilu... Primili smo dva identicna gola, i oba su vise posledica nepaznje nasih igraca nego dobre igre Ukrazilaca...
Slazem se sa gore izrecenim, da je Shaktar mnogo uigraniji tim od Chelsea-ja, i da je to dodatno otezalo igru na ovom mecu.
Ali se isto tako i ne slazem sa konstatacijom druga Wajza da ova utakmica nije pokazala nista. Pokazala je da ce vrlo brzo timu biti potreban iskusniji levi bek.
Svaka cast Ryanu na talentu i trudu, ali cesto se videlo, i sinoc a i ranije da ga neiskustvo koci.
Ja zelim da on bude naslednik Terry-a u svakom smislu te reci, ali da mora dobiti ravnopravnu konkurenciju - mora, To je bar moje misljenje.
Pobeda je stigla kao nagrada za trud momcima. Iako nije sve funkcionisalo kako treba, za razliku od prve utakmice nivo htenja je bio na vecem nivou. NAravno tu je i cinjenica da nas sreca nije bas potpuno nspustila :D
Sta ste svi napali na Bertranda ?
Pa Cole je bio jos gori u prvoj utakmici.Srna i Teixeira su strasni igraci a mogu problema napraviti bilo kojem beku na svijetu.
Ne mozemo na osnovu jedne lose partije govoriti kako Bertrand nece vise napredovat',kako nije zamjena za Cola itd.
Momku samo treba utakmica i ja sam siguran da ce kako vrijeme bude odmicalo on biti jos bolji.
[quote name='VahaCFC' timestamp='1352371850' post='87713']
Sta ste svi napali na Bertranda ?
Pa Cole je bio jos gori u prvoj utakmici.Srna i Teixeira su strasni igraci a mogu problema napraviti bilo kojem beku na svijetu.
Ne mozemo na osnovu jedne lose partije govoriti kako Bertrand nece vise napredovat',kako nije zamjena za Cola itd.
Momku samo treba utakmica i ja sam siguran da ce kako vrijeme bude odmicalo on biti jos bolji.
[/quote]

Niko ovde nikoga ne napada, samo iznosimo svoje vidjenje stvari ;)
Ryana je zezalo to što je vječito sam bio tamo na lijevoj strani, bez pomoći Hazarda, morao je paziti i na Srnu i na Texeiru, što je haman pa ne moguće.
Ukrazilci (kao što bi kolega whisp rekao), su to vidili i stalno su napadali po toj strani.

Meni su problem (a vidim niko to ne spominje), naša dva centralna vezna, dakle Rami i Mikel. Nevjerovatno su neozbiljni bili i večeras, ali i u prvoj tekmi, pa protiv Swanseja također je bilo problema. Nedopustiva je ona nonšalantnost, nedopustivo je da prostor između stopera i veznog reda bude ogroman. I onda kažu svi, kako je slaba odbrana, a kako neće biti. Da je ne znam kakva jbeno je izdrzat navale stalno, zbog grešaka veznog reda.

Hazard i Mata su nikakvi nazad (slabo se vraćaju), Oscar vrši presing naprijed (dakle i njega nećeš vidjet pozadi), tako da Rami i Mikel moraju biti disciplinovaniji. Bar jedan od njih, a ne sinoć, obojica su pravili društvo Torresu, gore u napadu, a ko će iznijeti loptu, ko će pomoći odbrani kada protivnik navali, izgleda da nije ni bitno.
To se mora popravit, inače...

Sinoć po prvi put nisam bio plaho sretan zbog pobjede, jer ono je bilo smiješno ba. Ne mogu da vjerujem da Chelsea onako igra. Nit su se branili nit napadali, stalno gubili loptu, ljudi dolazili u priliku kad god su htjeli...

Zatim, RDM me je iznervirao u pm.. Nema igre, samim tim ni prilika, ljudi bolji na terenu, treba ti pobjeda i on na sve to prvu izmjenu vrši u 80 i nekoj minuti... Shvatio bih da mu je klupa kao prošle godine pa da nema koga ubaciti, ali sad na klupi Studge, Moses, Marin, ne zna se koji je opasniji, ali džaba.
Onda, kako ga nije stid Sturridgea ubaciti u 90-oj... I to umjesto Torresa, OMG...

I na kraju ispade da je pogodio s izmjenom, a ustvari smo sreće imali ko nikad, al hajd de....
Duvalo nam je po lijevoj strani, to je istina ali isto tako nam je i duvalo na sredini gdje Mikel i Ramires nisu bili na visini zadatka. Nijedan od njih nema sposobnost da kreira napade iz pozadine, kao sto je to radio sinoc Fernandinho. Miran na lopti, tehnika na nivou, cita igru protivnika i lagano kreira iz pozadine i dostavlja loptu Willianu. Sve vise vjerujem da nam je potreban jos jedan igrac na centru. Nasa igra se mora usavrsavati i to je ono na cemu Robbie mora raditi i ono sto do kraja sezone mora biti vidljivo. Shakhtaru je bilo lakse igrati sto zbog rasterecenosti sto zbog vece uigranosti, duze su na okupu, duze igraju na isti nacin nego mi i to se vidi. Ipak, pobjeda je pobjeda. Sladje od ovoga tesko da moze. Najtezi mec u LS je iza nas. U Torino treba ici maksimalno oprezno kao da nista nije gotovo jer Juventus ce napadati sigurno. Nama je i bod dovoljan tamo.

ps. Tek sad vidim da je i how yes no spomenuo Mikela i Ramiresa... isto razmisljamo.
  • Autor
slazem se s hyn i 13 im dobro liva strane je izgledala propuh jer se bertrand vraca u sredinu
govorite obrana je kriva, tu luiz,cahill,ne mogu bit krivi jer su on ostavljeni bez ta dva vezna koji tribaju njima pomagat a ne da ih se prolazi
zato je nogomet timska igra i svi tribaju se zalagat a ne da ih se boli uvo to je chelsea radia barci a to je sahtar napravia nama

[quote name='chelsea4evercr' timestamp='1352317050' post='87551']
mora dat gol stavia san na njega :P
[/quote]
like a boss B-)
ovakve pobjede su mi najdraže, očito nam je rdm donio tipično talijansko guzičarstvo :)
u svakom slučaju ja sam zadovoljan, bodovi se pišu i pamte i to je jedino bitno, osim toga treba biti realan i reći da je šahtar odlična ekipa te da nikom neće biti nimalo lako protiv njih dapače očekujem da će doći dosta daleko, minimalno u četvrtfinale možda i polufinale... Također nije zanemarivo da oni imaju puno lakši ritam, mi smo imali one dvi protiv manchestera i onda također vrlo tešku protiv swansia, dok oni u ukrajni sve lakoćom pobjeđuju i mogu komodno odmarat igrače za lp, tako da trebamo bit sretni pobjedom i nekukat puno...
ipak što se tiće igre moram napomenit dvije stvari koje sam primjetio:
1. obrana mora bit bolja, jednostavno smo nekako previše olako primali golove.
2. posebno sam pratio torresa i shvatio da nama fali pravi napadač, torres je dobar, trudi se ali jednostavno to nije to, pogledaj ibrahimovića, uvik nešto napravi, ako ne da gol napravi asistenciju, a torres uvik nešto petlja i nikad ništa. Nama jednostavno treba jedan top klasni napadač i bit će mo močni (navijam za dolazak falcaoa)

u svakom slučaju, pobjedit u nedjelju liverpoola i opet smo u borbi za sve titule...
Opet se potcjenjuje Šahtar. I nakon što su nam u dvije utakmice očitali lekciju na terenu. Ne svi naravno, ali ima toga. Pa ljudi moji, ovo je najbolja ekipa protiv koje smo igrali ove godine. Kakav United, Atletico, Juventus.. Ništa. Šahtar je budući evropski prvak, u to budite uvjereni. Ako zadrže kostur ekipe i naredne dvije sezone, biće svašta. Mogli bi oni i ove godine daleko otići. Uopće ne sumnjam da će u zadnjoj utakmici, ako im bude trebalo, rasturiti Talijane i ostaviti nas na 2.mjestu. Al ne treba o tom razmišljati, meni je glavno da smo se riješili neugodnih utakmica protiv njih. ;)
Mikel-Ramires inače igraju odlično, ali moram primijetit da Mikel u posljednje vrijeme hoće da uradi više nego što je njegov zadatak. Tako bi on i u napad, zabijao bi golove, razigravao, išao na krilo itd, a nema brzinu da se vrati pozadi. Ramizu to ne zamjeram jer se od njega i očekuju prodori, iznošenje lopte, proigravanja. Obi mora biti osigurač. Imam dojam kao da se malo zaigra i zaboravi na to. Međutim, koliko-toliko sam zadovoljan tim aspektom jer ipak težimo nadigravanju i tome da ekipa visoko stoji na terenu. Trebat će vremena, strpljenja dok se uigramo i počnemo implementirati neke nove stvari. Ne možeš ti igrati visoki presing po cijelom terenu bez da se tim zna u dušu. Dok recimo, jedan Šahtar to može. Zato sabura, biće glupo primljenih golova, biće grešaka i kikseva ali to se mora istrpiti. Uostalom, nemamo mi ni toliku širinu u sastavu. Zamislite da se, ne daj Bože, povrijedi po meni krucijalan igrač Ramiz. Ovo se zove tranzicija u pravom smislu te riječi.

Vjerujte, ja bih radije s drugog mjesta na neki prvoplasirani tim nego s prvog na ekipe poput Dortmunda (ili Šahtara). Napoli prošle godine nam je zadao samo takve probleme, a oni spadaju u ovu grupu.
[quote name='Wisey' timestamp='1352397070' post='87808']
Opet se potcjenjuje Šahtar. I nakon što su nam u dvije utakmice očitali lekciju na terenu. Ne svi naravno, ali ima toga. Pa ljudi moji, ovo je najbolja ekipa protiv koje smo igrali ove godine. Kakav United, [size=5][b]Atletico[/b][/size], Juventus.. Ništa.
[/quote]

Ne bih rekao ni slučajno da je Šahtar bolji od Atletica. Možda su u istom rangu trenutno, ali bolji nisu. Atletico - BVB - Šahtar -> to su ekipe koje su iznenadile nogometni svijet ove sezone, naravno u pozitivnom smislu.
Atletico je među najboljim napadačkim ekipama trenutno..imaju kontru kakvu rijetko tko ima a to su dokazali i protiv nas..
[quote name='der Kaiser' timestamp='1352411302' post='87860']
Atletico je među najboljim napadačkim ekipama trenutno..[b]imaju kontru kakvu rijetko tko ima a to su dokazali i protiv nas..[/b]
[/quote]

nemoj nas prisjecati :P xD
yeba[color=#282828][font=helvetica, arial, sans-serif]či...[/font][/color] B-)

[img]http://sphotos-f.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/78389_3750595334709_1984575878_o.jpg[/img]
Gost
Ova tema je zatvorena za nove odgovore.

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.