Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Matchday 06 - Arsenal 1 : 2 Chelsea (29.09. sub)

Istaknuti odgovori

• Odgovori 128
  • Pregledi 7,5 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

[img]http://www.footballuser.com/formations/2012/09/534766_Chelsea.jpg[/img]

Cahil umesto Liuza, jer je mirniji i stalozeniji.

Sto se sredine terena tice, smatram da je ovo nasa najjaca formacija.
Na papiru smo dosta jaci.Gled'o sam ih protiv Citya i ljudi su dominirali terenom veci dio utakmice.Znaci prvaka zemlje su ubili u bili su blizi 3 boda.U utakmicu uci sa sljedecim sastavom:
Cech-Bane-Cahill-Terry/Luiz-Cole-Mikel-Ramires-Hazard-Mata-Oscar-Torres.
Znaci ono realno ovako bi i trebalo biti.Volio bi da Daniel pocne mada su sanse skoro pa nemoguce.Sad na klupi imamo dosta igraca koji mogu promijeniti igru svojim ulaskom.Tu su Marin,Moses i Daniel.Ramires(ili ko bude igr'o CM)pokusasti sto vise ustopati Cazorolu jer on im je isto sto i Mata nama.Cvrsta odbrana(ako bude Vermalen igr'o umjesto Mertesakera),vezni red se sveo na Artetu i Cazorlu i slabasni napad sa limitiranim Gervinhom,Podolskim i Giroudom.
Ocekujem nasu pobjedu 2-1.
Očekujem otvorenu utakmicu,Arsenal mora da pobedi,tu je naša šansa,razjuriće se po terenu,treba to iskoristiti,Ramiz posle par utakmica ispod njegovog nivoa,napokon na pravom mestu,sad je pravo vreme da istrči jednu kontru. Biće tu mnogo više prostora nego u utakmicu sa Stoukom,tako da se nadam da će RDM izvesti sastav koji je spreman da juri punih 90 min,ako je smo nešto naučili iz utakmica sa Arsenalom,to je da se igra do poslednjeg minuta,imamo sad klupu da to izvedemo. Nesmemo da im prepustimo inicijativu!!!!
[quote name='Whisper#2' timestamp='1348678319' post='80447']
[img]http://www.footballuser.com/formations/2012/09/534766_Chelsea.jpg[/img]

Cahil umesto Liuza, jer je mirniji i stalozeniji.

Sto se sredine terena tice, smatram da je ovo nasa najjaca formacija.
[/quote]
Sve slazem samo ja bi prije Terry ostavio na klupi a Luiza u igru.Cahill i Luiz odlicno funkcionisu.
Ocu osvetu za ono 3-5, ocu razaranje i ponizavanje Arsenala pa makar poslje ove 2 uzastopno izgubili.
[quote name='VahaCFC' timestamp='1348679649' post='80452']
Sve slazem samo ja bi prije Terry ostavio na klupi a Luiza u igru.Cahill i Luiz odlicno funkcionisu.
[/quote]

Terry je srce i dusa tima. On je vodja ove generacije, i njegov znacaj, posebno na ovakvim derbijima prevazilazi samo igracki deo.
Mislim da se susreću dvije najbolje ekipe lige dosad. Nisam očekivao da će u Arsenalu stvari tako brzo 'kliknuti', ali to se zove stabilnost naročito što se dugovječnosti managera tiče. Bez obzira na to, očekujem veliko slavlje naših na Emiratesu. Optimista sam, idemo tamo pokazati kako se igra lopte. B-) Biće zanimljivo vidjeti kakav će sastav Robbie postaviti, nadam se da neće ovaj put biti previše defanzivan jer treba zadati glavobolje odbrani Goonera i napasti ih od prve minute.
Ovako nekako bih ja to postavio, ekipa koja ima glavu i rep što se kaže:

____________Cech___________
Bane____Cahill____JT_____Cole
_______Ramiz_____Obi_______
Moses_______Tata_____Hazard
___________Torres__________

Mada ne bi smetalo ni da Oscar upadne umjesto bilo koga od trojice iza Torresa.
Ocekujem tesku utakmicu uz pobjedu jedan do max. dva razlike, smatram da smo kvalitetniji samo ako RDM ne bude opet pokvario sve sa nekim kalkulacijama u sastavu, mislim da bi trebali izaci sa istim sastavom kao protiv Stoke-a.
Sa pobjedom protiv Arsenala bi bili u odlicnoj poziciji jer nam idu dvije dosta lakse utakmice (skoro sigurne pobjede) prije reprezentativne pauze, tako bi u one utakmice "na noz" sto nam idu posle pauze usli dosta rasterecenije.
[quote name='Whisper#2' timestamp='1348680150' post='80455']
Terry je srce i dusa tima. On je vodja ove generacije, i njegov znacaj, posebno na ovakvim derbijima prevazilazi samo igracki deo.
[/quote]
Iz tog razloga ce vjerovatno i igrati.Odavno nije ovakva konkurencija u timu.Na svakoj poziciji imamo 2-3 igraca koji bez ikakvih problema mogu odigrati fantasticno.
Možda osvojimo bod uz mnogo sreće, ali mislim da nemamo šta da tražimo. :<
[quote name='Igi' timestamp='1348680707' post='80462']
[/quote]

That's the spirit #-o
[quote name='Igi' timestamp='1348680707' post='80462']
[/quote]

Otprilike ovako bi Robbie trebao zapoceti govor pred tekmu.
[quote name='Twelfth Man' timestamp='1348681100' post='80465']
Otprilike ovako bi Robbie trebao zapoceti govor pred tekmu.
[/quote]
Ne Robi,nego Venger.

Hocu da ekipa pogine na terenu,da daju sve od sebe,valjda ce to biti dovoljno za dobar rezultat, a ako ne bude,niko im nista ne sme zameriti.Srce na teren.
ova utakmica dolazi u odlicnom trenutku i za nas i za Arsenal.Treba ih napast od samog pocetka znali smo mi pbjedjivati na Emiratesu,sigurno imamo bolji tim od Arsenala i imamo velike sanse da pobijedimo.Sastav ocekujem isti kao protiv Stokea,samo ce Lampard u prvu postavu vjerovatno umjesto Ramiresa.
Arsenal se u dosadašnjem dijelu sezone pokazao kao jako, jako dobra ekipa. Stvari su im krenula pravim tokom, pojačanja su se fino uklopila u ostatak momčadi, a evo i najveće ovoljetno pojačanje Giroud je danas zabio gol u Liga kupu, prvi u dresu Arsenala, tako da je, na neki način, skinuo pritisak sa svojih leđa i rasterećen će krenuti protiv nas.

Goonersi imaju dobru obranu ove sezone, teško, jako teško primaju golove. Onaj jedan što su primili u prvenstvu je amaterska greška vratara spletom sretnih i spretnih okolnosti za Southampton. Imaju kvalitetne i inteligentne igrače u zadnjoj liniji, Koscienly i Vermaalen su zasigurno sjajni braniči, tako da ćemo morati osigurati brz protok lopte, dinamičnu i konkretnu igru. U protivnom, nećemo vrlo lako doći do zabijanja pogotka. Vezni red Arsenala, zna se, igra lepršavo, po podu, bez velikog preskakanja igre, stoga mislim da nam je uz Mikela potreban i Ramires na centralnoj pozicji koji je borben radnik s kojim smo sposobni zaustaviti njihovu igru i kreaciju na sredini terena. Ne znam hoćemo li ga i gledati na toj pozicji s obzirom da je Lampard u zadnjoj utakmici upisao svega nekoliko minuta ( protiv Stoke Citya ) te je sigurno odmoran i spreman za utakmicu. Ostaje vidjeti kako će Robbie tu postupiti.

Unatoč svemu tome, oni nisu nepobjedivi, dapače, nakon dobrih igara protiv Juventusa, pa i protiv Stoke Citya ( iako smo tek na kraju uspjeli osigurati pobjedu ), ali i sinošnje pobjede u kupu protiv Wolvesa, pobjede koja je sigurno unijela samopouzdanje u svlačionicu, očekujem i vjerujem u pobjedu našeg tima. Obrana Chelseaja je počela igrati kako treba u zadnjih par nastupa, još to nije na pravoj razini ali je definitivno puno bolje od prijašnjih izvedbi, tako da ne sumnjam da će momci u zadnjem redu, zajedno s Obijem i Ramiresom (?) te uz veliku borbenost ostatka veznog reda, onako kako su to radili protiv Juventusa ( visokim i snažnim presingom na protivnika nakon što izgubimo loptu ) uspjeti zaustaviti Arsenalovu igru i uspostaviti vlastitu inicijativu na sredini terena.

Ajmo reć moja želja: Cech - Cole, Terry, Cahill, Bane - Ramiz, Mikel - Hazard, Mata, Danny - Torres. Iako je Oscar definitivno zaslužio ovdje nastup, ipak bih ga izostavio u ovoj utakmici jer ne bih želio da se baš protiv Arsenala ponove situacije u kojem on, Eden i Mata jedni drugima stvaraju gužvu na 20-30 metara od protivničkih vrata te se onda mora ići na visoka ubacivanja u srce njihovih 16 metara. S Dannyem bi dobili na ubojitosti, konkretnosti, bili bi opasniji za gol protivnika. Naš magični trio nek se uigrava u utakmicama poslije ove. ( [b]U slučaju da[/b] Oscar ipak bude u prvih 11, volio bih da igra iza Edena i Mate, nikako u liniji s njima iza Torresa ).

Iako momci o tome ne bi trebali razmišljati, srce bi mi se ispunilo, a vjerujem i svima vama, kada bi im vratili za onaj poraz iz prošle sezone kad su nam uvalili 5 komada.
znaci najbolje 2 frenda navijaju za arsenal pofajtat cu se s njima ;) nadam se pobjedi
pozz svima :-h ja sam novi na forumu i drago mi je sto se osnovalo nesto ovog tipa za sve navijace Chelsea.A sto se tice same tekme sa Arsenalom ne vjerujem bas da ce RDM izvesti tim koji ce se upustati u trku sa igracima Arsenala,vjerovatno ce to biti neka varijanta sa Mikelom i Lampardom koji unosi sigurnost u vezni red iako u kombinaciji djeluju nesto sporije nego npr.Mikel i Ramires.Ispred njih vjerovatno da ce biti Mata,Hazard i Bertrand (Ramires) iako bih ja tu vise volio vidjeti Mosesa.Uglavnom neka minimalna pobjeda bi bila OK. ;)
[quote name='reLo' timestamp='1348692206' post='80498']
Ja ću samo reći da se ne sekirate, ubacit će RDM od prve minute Bertranda na lijevo krilo :D
[/quote]

ili Ramiresa :P

Čak se nebi zacudio da nam RDM ponovo uvali 4-3-3 formaciju, s standardnom četvorkom u obrani. S Mikelom, Lampardom i Ramiresom na pozicijama u vezi i naprijed trojac Oscar, Hazard i Torres. Razlog zašto sam izostavio Matu. Nekako mi je cudno da je sada u cupu igrao od 1 minute, a Oscar ušao tek u 70-desetoj, tako da imam nekako filing da će Oscar dobit prije priliku nego Mata. Ali kako bilo da bilo, RDM ima veliki repertuar na raspolaganju! Neka radi šta želi, samo nek nam ne uvaljuje autobus u naš šesneasterac.
Ja ako vidim da ce posle svega na krilu biti Ramires ili Bertrand necu ni gledati tekmu, sto mi treba da se nerviram B-)

Mada nevjerujem da je RDM toliko glup da ponovi istu gresku. :-?
Tačno da Arsenal nije stekao ovu reputaciju u posljenjih nekoliko godina što se tiče trofeja te da nisu prodali RVP-a ( ili da su barem doveli nekog kvalitetnijeg, boljeg i konkretnijeg špica od Girouda da ga zamijeni), smatrao bi ih pravom konkurencijom za trofej u Premiershipu ove sezone. Igraju puno bolje od Uniteda i Cityja, barem na početku sezone. Sve u svemu zasigurno će ovo biti jedna odlična fudbalska poslastica u kojoj ćemo mi aBd izaći kao pobjednici.

Volio bih vidjeti ovako nešto na terenu:

____________Cech___________
Bane____Cahill____Terry_____A. Cole
______Obi______Ramiz/Oscar______
Moses_______Mata_____Hazard
___________Torres__________
Gost
Ova tema je zatvorena za nove odgovore.

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.