Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Matchday 02 - Chelsea 4 : 2 Reading (22.08. sri)

Istaknuti odgovori

• Odgovori 132
  • Pregledi 6,1 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

[quote name='Whisper#2' timestamp='1345661017' post='72863']
Reading je povratnik u PL, ako se ne varam... Zeljni su dokazivanja da nisu slucajno usli u elitni rang. Sigurno se nece unapred predati, i Plavcima nece biti lako da utakmicu dobiju.
Ocekujem slican scenario kao protiv Wigana. Pobedu uz 2, 3 gola razlike, uz ne bas tako sjajnu igru...
[/quote]

4:2, igra losija nego protiv Wigana....

Moram da prestanem da se bavim predvidjanjem...
[size=8]veliki Eden[/size]
[size=8][size=5][size=4]dobro je izvukli smo se nekako Mata mora podhitno na odmor,cim izadje Mikel mi izjednaci smo[/size][/size][/size]
Na kraju 4-2 uh, drama prava, Hazard je prekucao utakmicu, Torres i Ramires najlosiji s tim da je Torres na kraju eto i zabio i krenuo akciju za 4-2. Moze ovo jos bolje, jos se uigrava ova masinerije. I da, Sturridge treba poceti sljedecu na krilu.
Hazard se još jednom pokazao kao fenomenalno pojačanje. Fina, nesebična asistencija Banetu za 4-2.
Chelsea je sasvim zasluženo dobio, ali teško smo došli do tih bodova.
Ne mogu se složiti s gornjom konstatacijom da smo igrali lošije nego prije par dana. Igra je IMHO bila bolja nego u 1. kolu, ali glupo primljeni golovi su morali ostaviti traga i bilo je paćenje i kidanje naših živaca do samog kraja, iako je Chelsea bio totalno dominantan tijekom cijelog susreta.
Hazard igra dobro koliko sam ja video.
Jeste da je Tores dao iz ofsajda,ali mislim da ce mu ovo mnogo znaciti.
Ivanovic najbolji strelac :D
Lep prvi gol Redinga. Dobar kiks je napravio Ceh kod drugog gola.

Sent from my HTC One X using Tapatalk 2
Hazard odličan. Sturridge me je pozitivno iznenadio, njega podhitno gurati u prvih 11. Petr kao da je zbunjen tokom cijele utakmice. Terry i Mikel prosjek. Mati treba odmor, podhitno. Cahill dobar, gol moram pohvaliti. Bane nevidljiv kroz utakmicu iako je zabio gol. Cole odigrao dobru utakmicu iako je par puta imao problema u centaršutu. Nadam se od Oscara sljedeći puta bolju partiju. U subotu očekujem tri boda protiv Newcastlea pred još bitniju utakmicu protiv Atletica u Super Kupu. Sve u svemu, bravo momci, trenutno možemo uživati u pogledu na tablicu :P
Hazard 5 asistencija u 2 debitantske utakmice Premiershipa, nevjerovatno kako momak igra, ne-za-u-stav-ljiv je! Uz njega još po meni danas posebno dobri Mikel i Cole, te Studge i Meireles po ulasku.

Da se okrenemo rupama u našoj momčadi, prvo, Mata je bio blago rečeno katastrofalan. Možda nije tako izgledalo no ja sam svaku situaciju pomno pratio i ubrzo ću to obrazložit u taktičkom kutku. Oscar ništa posebno, Torres stalno traži neka nemoguća rješenja umjesto jednostavnih. Ramires jednostavno nije za igru protiv bunkera, a Cahill je u prvom poluvremenu uz Ivanovića činio ementaler na desnoj strani. Ivanović katastrašno, sem par ubačaja, i ajde, postigao je gol. O Čechu da i ne govorim koliko je loš bio, ali oprašta mu se radi svega. Lampard i Terry solidni.

Sve u svemu, odličan rezultat na kraju, and the top of the table where we belong :D
Huh. Huh, brate. Dobro je. B-)
Drama koja nam nije trebala, al ne znamo mi drugačije. Ha valjda se zato i voli ovaj klub. :P
Ne bih puno palamudio o igri, samo je važno da učimo na greškama i ispravljamo ih u hodu što brže. Vjerujem u ovu ekipu, neke se stvari trebaju još posložiti ali biće to dobro ako uspijemo.

CHAMPIONS OF EUROPE !
ne znam sto govorite da je igra losija nego protiv Wigana. Protiv Wigana smo imali manje udaraca prema golu nego Rudar iz Kaknja. Meni je danas igra bila odlicna, samo sto je falio jedan ubojiti napadac. Ivanovic da je odigrao na nivou, ne bi Reading presao pola terena. Ako ovako nastavimo napadati, ocekujem mnogo golova u protivnickim mrezama, samo da se jos malo uhodaju :) Ovako nismo igrali jos od sezone sa 100+ golova..
Ramires se pravi glup. Mogao cistu asitenciju torresu al papan puca..
Cech los danas, ivanovic takodje.. Par puta mu lopta bjezi bezveze.
Mikel je u par navrata presjekao i oduzeo par lopti koje su mogle biti opasne po gol.
Eden BOG, mata sto god opuca po tribinama, oscar spor bio, Sturridge pokazuje driblinge ljepota ga gledat i moze se izboriti za prvu postavu al je i on mogao dodati kod prvog suta svoga a on pucao..

Na kraju zasluzena pobjeda, pokazali smo lijepu igru to je ono sto trazite, a rezultat smo izvukli nekako :)
Kidanje živaca. Sjajno otvaranje utakmice i onda kasnije 2 glupa gola i onda moraš lovit rezultat i pritisak je puno veći.
Torres je bio loš kompletno gledajuć ali ej uvalio gol, i da se mene pita nek bude uvijek loš ali nek trpa.
Ramires je mogao dat Torresu 2 dobre asistencije ali ne.
Uglavnom igra puno bolja nego protiv Wigana i na kraju 3 boda. KTBFFH! <3
Je, Torres je zabio, ali budimo realni taj gol bi zabila i moja pokojna baba Manda... :-S
Hitno treba kupiti jednog napadača do kraja prijelaznog roka.
Treba vremena da dodje sve na svoje mjesto, ja sam prezadovoljan sa tercetom Hazard-Mata-Oscar!
Ni sam ne znam kuda da pocnem, ali evo. Pocetak danasnje utakmice je bio fantastican govorim o igri koja je trajala oko 20-25 minuta. Sjajne kretnje, tacna dodavanja, pregled igre, sve je bilo na jednom mjestu. Eden, cije ime spomenem oko 100 puta dnevno je izborio penal, Lampard je sutao i samim time poklonio vodstvo Chelsea od 1 na prema 0.
Prekretnica nase vecerasnje igre bila je kada je Pogrebnyak dao frenomenalan gol glavom. [b]Tu nasoj igri dolazi kraj[/b]. Kako je vrijeme odmicalo nasa je igra gubila svoju ljepotu.
Da ne pricam bez veze, mogu samo reci jednu stvar [b]Eden Hazard[/b] ce biti velika ikona našeg kluba te jedan on najjacih igraca. Momak je za samo 2 utakmice upisao 5 asistencija, pokazao je da je LJUDINA, da razmislja glavom i samim ovim vecerasnjim potezom digao je sebe na jedan veci stepen, stepen pa mogu reci najboljeg igraca naseg plavog tima.
Nevjerovatno, ali i ovim putem zelim reci "svima onima koji su ga pljuvali i govorili da je nezahvali malac i da trazi vise nego sto moze dobit" nek im je na cast. Jednostavno ispostavilo se da je momak cisti kontrast onoga o cemu smo mi citali tokom trenasfera.

Ovu utakmicu su zasigurno obiljezili: EDEN HAZARD, Cahill, Mata (sjanim kretanjima, pas igrom), Mikel (odlican u defanzivi bio), Oskar (nisam mogao nista puno ocekivati od njega, ali da starta od pocetka to bi bila druga prica).
Toliko od mene.

Onaj ko nadje zadnji gol Ivanovica i prekrasnu asistenciju Hazarda neka je stavi ovdje, da zacepim usta onim provokatorima i da im dokazem da je Hazard ljudina. Hvala. ;)
Nisam hteo da komentarisem igru protiv Wigana, cekao sam epilog ove utakmice.

Jedna od bitnih razlika izmedju velikih i dobrih klubova je sto veliki pobedjuju i kad ne igraju dobro.

Chelsea je ovu utakmicu dobro poceo, nije bilo golova na pocetku, ali je igra bila brza i tecnija. To se desilo uglavnom jer su igraci Readinga bili skoncentrisani na svojoj polovini i nisu vrsili presing.
Onda su se desili golovi i vodjstvo Readinga. To je rezultiralo zestokim presingom akcija Plavaca u zacetku, i igra Chelsea-ja je stala.
Cinjenica je da se tim jako lose nosi sa presingom. Lamps i Mikel su previse spori u reakcijama, vrlo cesto igraju ledjima protivniku, sto opet uslovljava vracanje lopte stoperima, koji je uglavnom ispucavaju napred. Torres nije tip napadaca za visoke lopte... Dobio je par duela u vazduhu, ali to nije nacin... Zbog toga treba dovesti jos jednog napadaca tipa Llorente ili Cavani, koji ce dominirati vazduhom.
Ako Chelsea zeli da igra napadacki fudbal, sredina se mora mnogo brze kretati .
Treba dati sansu tandemu Oscar - Romeu, da se vidi kakav bi to uticaj imalo na igru.
Ramires nije krilo, i nikad nece biti... Izgleda da svi sem Uprave vide da je tim strasno supalj na tom mestu, i da se mora dovesti pravi igrac za tu poziciju. Ima ih dovoljno na trzistu, samo treba neko da se pozabavi time.

Bane ima neki problem... Ne znam sta je u pitanju, ali nije ni bleda senka odbrambenog Boga iz prosle sezone. Svaka mu cast na golgeterskom ucinku, ali pristup osnovnim zadacima mu nije ni blizu potrebnog nivoa.

Postoje i dobre stvari...

Jako je vazno za moral i samopouzdanje svih igraca, kada se jedna ovakva utakmica, sa mnogo losih stvari dobije.
Mata i Hazard razvijaju odlicnu saradnju. Ako se njih dvojica poklope, tesko ce ih iko zaustaviti ove sezone.
Torres je dao gol. Mora da mu se vrati samopouzdanje, jer u slucaju da u klub ne dodje novi napadac on je prakticno sve sto imamo, barem do januara.
Al gledajte ovo sad, prosle sezone torres dobro igrao a nije davao golove pa ste trazili golove.. Sad dao gol a lose igrao ne pase vam ni to.. Recite odma da hocete oboje da ne jebete stvar.
Nakon navedenih izmjena, odnosno izlazaka Ramiresa i Mikela te ulaska Sturridgea i Oscara, igra nam je dodatno živnula i dobila još više čari prema naprijed, ali mislim da se moramo složiti da nam momčad ne izgleda baš najbolje u defenzivnom segmentu. Neke od razloga sam već naveo. Očekujem da Robbie s ekipom dodatno radi na tome tokom treninga jer će jače momčadi znati kažnjavati takve propuste u organizaciji.

Čech danas nije izgledao nimalo sigurno, al sam za njega siguran da će s vremenom biti sve bolji.
Od braniča bih izdvojio Ashleya Colea, jako dobru partiju je pokazao, iako ni Terry nije bio loš. Zato Bane jeste i to je ono što me muči. Zabio je gol na kraju, ali to neće opravdati lošu igru tokom gotovo cijelog susreta. Valjda će uz dolazak Azpilicuete i zaoštravanje konkurencije biti puno bolji.
Mikel je također odigrao dobro ( uz veliki izuzetak drugog dijela prvog poluvremena gdje zajedno s Lampardom gotovo nikako nije pomagao zadnjem redu ), pogotovo u drugom poluvremenu. Prekidao je koliko je mogao gomilu Readingovih napada te je bio solidan i u iznošenju lopte naprijed. Već sam rekao da ga ne sudite po samo jednoj utakmici od neki dan, ja vjerujem da Mikel zna i može još puno bolje.

Lampard solidan uz već navedeni izuzetak.

Mata je meni bio dobar, imao je par grešaka ali mora se priznati da nam je uz Hazarda bio jedini razigravač cijele ekipe dok je god bio na terenu. Oscar nije pokazao ništa posebno, za razliku od Dannya koji si je vjerojatno osigurao mjesto u prvih 11 u sljedećem susretu. ABd pa tako i nastavi, danas definitivno nije bio sebičan. Ramiz mora na klupu, osim sebičnosti je pokazao i veliko nesnalaženje na povjerenoj mu poziciji. Nije se vidio. Njega obavezno koristiti kada na protivnika idemo kontrama i polukontrama, a ovako, kada smo mi ti koji kontroliramo ( ili bi bar to trebali raditi ) igru, on se jednostavno izgubi. To je pokazao u više navrata u ovoj novoj sezoni.

Torres je zabio taj pogodak i izuzetno mi je drago zbog toga, ali ni on nije bio na očekivanoj razini. Iako je imao dobrih pokušaja i proigravanja suigrača, prevladali su negativni učinci - odbijanje lopte od noge kao od zida prije svega. Samim time nije uspio je zadržati u našem posjedu i predati je nekom od suigrača, a kamo li učiniti nešto konkretno s njom prema protivničkim vratima. Na kraju će mu ovo biti jako dobro za samopouzdanje i optimističan sam glede njegovih daljnjih izvedbi.

Imali smo puno sreće što već u prvom poluvremenu nismo primili još jedan pogodak. Naglašavam da u defenzivi nismo nimalo dobri, dok smo u igri prema naprijed drastično bolji u odnosu na prošlu sezonu, a ne sumnjam da će se stvari još više poboljšavati. Mnogo rada i uigravanja nas čeka, ali vjerujem da ćemo to na pravi način i uspjeti za kojih mjesec, mjesec ipo dana.

Možete primjetiti da ni riječi nisam rekao o Edenu Hazardu. Nema potrebe prepričavati svaki njegov potez, jer je uistinu svaki bio pravo savršenstvo. Presretan sam što ga gledam, a još više što ga gledam u najdražem dresu. Fascinantan je.
dobro se sve zavrsilo uzeli smo tri boda i sad u subotu moramo najozbiljnije uci u utakmicu sa Newcastleom i pokusati pobijediti a utakmica ce biti jako teska
sto se tice ove utakmice igrao je samo jedan covjek Eden Hazard koji je vezao cijeli mec i igrao za cijelu ekipu mogli smo povesti vec u 4.minuti da je Ramires dodao Torsesu a ne onako sutao bez veze posle datog gola Reading je pokazao zube i izjednacio a potom i okrenuo nakon velike greske Cecha(kojeg nekrivim uopste desava se svakome i nisam uopste ljut bez obzira kako se zavrsilo na kraju utakmiuce)posle izlaska Mikela igrali smo bolje i brze stvarali neke polu sanse dok se nije pojavio Gary Cahil i potegnuo je ko iz puske svaka mu cast,posle smo pritiskali stalno i dali smo taj pogodak koji je dao Tores mada je bio opsajd ali konacno da i nama nesto puste sudije i zadnji pogodak netreba komentarisat prava kontra i igrac je bio na golu samo mi zao sto je nepoteze Hazard da ovu sjajnu utakmicu krunise golom,i ponovicu opet Mata mora na odmor igra jako lose
Nisam gledao utakmicu , drago mi je zbog pobjede i nova 3 boda ..
COME ON CHELSEA !

Ima li iko link da se vide golovi ? :)
Gost
Ova tema je zatvorena za nove odgovore.

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.