Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Matchday 02 - Chelsea 4 : 2 Reading (22.08. sri)

Istaknuti odgovori

Ocekujem lijepu utakmicu,prije svega mislim na igru a golovi se podrazumijevaju......ipak je ovo prva utakmica na Stamford Bridge-u ove sezone....jedva cekam :D/
  • Odgovori 132
  • Pregledi 6,1 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Volio bih samo da Torres utrpa gol ili dva, bitno mu je za samopouzdanje. Ima li neko možda link nekog dobrog live streama?
[b] Cech; Ivanovic, Cahill, Terry, Cole; Mikel, Lampard; Ramires, Hazard, Mata; Torres

Subs: Turnbull, Bertrand, Essien, Romeu, Meireles, Oscar, Sturridge[/b]

krv ti! opet isto stavlja!
[quote name='chelseathebest' timestamp='1345658439' post='72841']
[b] Cech; Ivanovic, Cahill, Terry, Cole; Mikel, Lampard; Ramires, Hazard, Mata; Torres

Subs: Turnbull, Bertrand, Essien, Romeu, Meireles, Oscar, Sturridge[/b]

krv ti! opet isto stavlja!
[/quote]

nije mi jasno zasto ne pravi rotacije! Lampard i Mata se moraju odmoriti jbt...
[quote name='medogrmalj' timestamp='1345658550' post='72842']
nije mi jasno zasto ne pravi rotacije! Lampard i Mata se moraju odmoriti jbt...
[/quote]

točno, neznam šta se tako boji maknut Matu i Lampsa, pogotovo protiv Readinga
Jedina promjena je Cahill umjesto povrijedenog Luiza, zao mi samo sto ne proba sa Hazardom i Sturridgeom po krilima.
Chelsea are expected to line up in the following 4-2-3-1 formation:
1 Petr Cech
2 Branislav Ivanovic
24 Gary Cahill
26 John Terry (c)
3 Ashley Cole
12 John Mikel Obi
8 Frank Lampard
7 Ramires
17 Eden Hazard
10 Juan Mata
9 Fernando Torres

Substitutes: 22 Ross Turnbull, 34 Ryan Bertrand, 5 Michael Essien, 6 Oriol Romeu, 16 Raul Meireles, 11 Oscar, 23 Daniel Sturridge.

Reading are expected to line up in the following 4-5-1 formation:

Federici; Gunter, Pearce, Gorkss, Harte; McAnuff (c), Guthrie, Karacan, Leigertwood, McCleary; Pogrebnyak.

Subs: Tabb, Mariappa, Robson-Kanu, Hunt, McCarthy, Cummings, Le Fondre.

The referee is Lee Mason.
Samo da ozbiljno udjemo u tekmu i bez ikakvih gluposti u igri. Snazno od prve minute i idemo po nova 3 boda!
Reading je povratnik u PL, ako se ne varam... Zeljni su dokazivanja da nisu slucajno usli u elitni rang. Sigurno se nece unapred predati, i Plavcima nece biti lako da utakmicu dobiju.
Ocekujem slican scenario kao protiv Wigana. Pobedu uz 2, 3 gola razlike, uz ne bas tako sjajnu igru...
[b]HF [/b]Neočikano 1:2

Ako ćemo tražiti krivca u prvom dijelu onda je to Ramires zbog sebičnosti i cijela vezna linija osim hazarda zbog zafrkancija. Imali smo najmanje 3 čiste prilike
Slabo prvo poluvrijeme, lijepo je pocelo, napadalo se i onda penal, kontam nakon toga ce brzo i drugi al mal sutra, lijepo Reading igra, disciplinovano i nedaju se tako lako. Hazarda bih izdvojio opet, odigrao je majstorski, ostali ne toliko dobro, u drugom ocekujem Sturridgea sto prije.
Odbrana nam je ogranizovana ko teritorijalana odbrana Republike Hrvatske - to je moj jedini komentar.
jos se jednom pokazuje da nam treba klasicno desno krilo (Moses ili Hulk) i da svi jedva cekaju dolazak Azpilicuete. Hazard odusevljava! Ramires jednostavno trebao pruziti loptu Torresu i da budemo mirni. Pocinje me nervirati sto zbog individualnih gresaka primamo golove i gubimo utakmice, kad u globalu fino igramo (isto kao protiv ManShitya kada je Ivanovic zajebao utakmicu). Nadam se da cemo pobijediti 3-2 jer ce sada uci Oscar ili Sturridge umjesto Ramiresa i idemo na sve ili nista ;)
Zanima me samo šta se dešavalo tih 5 minuta kad su dva Readingova gola pala. Dolazim u sobu, palim jebeni stream, 35. minuta i vidim jebeni Reading vodi na Stamfordu. A u kurac i nogomet i sve.. Sad kažem AAAAAAAAAAAAAJMOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO sunce vam poljubim !
Igrali smo odlicno do primljenog gola.Torres se nije sastavio sa loptom,Ramires takodje veoma los.
Drugo poluvrijeme- in Sturridge i Oscar.
covjece, ko da su iz bosanske premier lige, nakon 20 min se izgubili, ivanovic, cole, terry, cahill, cech, strasna odbana a gubimo od readinga

ne znam sto ce di matteo u vezi ovoga poduzeti, ali ove utakmice nas mogu kostati titule na kraju sezone

http://www.youtube.com/watch?v=WIVwPxBflhA
Kiksevi Mate, Ceha, neozbiljnost Ramiresa, nedovoljno pokrivanje u odbrani i ne vracanje veznih igraca, sve cu to da progutam, NEKAKO. Ali Lampardu, Teriju i RDM u ne mogu nikako da oprostim. Ceo tim nema energije strasti, nema ko da pokrene tim, puno praznih minuta, nedovoljno zalaganje. RDM mrsi m..a na klupi ponasa se kao da vodi rekreativce, a Lamps kao da je 11 igrac tima, Teri kao bez mozga. Kao da nisu vodje celsija, kao da igraju za neki levi tim. A kikseve Terija, Lampsova dodavanja koja moze svaka budala da procita, to ne mogu da shvatim. Vidi se ovde da MNOGO fali DROGBA, ipak je on bio vodja tima, a zbog dvojice pomenutih Chelsea deluje melanolicno vec godinama. Sramota, drugoligas nas stisne posle ova dva gola. Svako moze da primi ova dva gola, al da nemas zelje da vratis, e to ne moze da prodje. Videcemo u drugom poluvremenu, da li imaju karaktera, ali sumnjam.

Sa ovakvim pristupom titulu mozemo samo da sanjamo. Manchester je osvaja zato sto ima zelju. A nasi pojedinci igraju kao da su placeni po realizaciji, kao da rade na procenat e na za OGROMNE PARE.
Igrat će Lamps tako preko kurca kad zna da ima zacementiranu poziciju. Čim RDM malo pokaže cojones i njemu i ostalima koji tako misle, onda će il proigrati kako je Bog reko il će se početi buniti.
Prošlo je 45 minuta susreta, Chelsea je bio prisutan na terenu u njih 20 otprilike. Nakon našeg gola igra nam je polako opadala da bi na kraju i primili gol za izjednačenje. Iza toga, kola polako kreću nizbrdo što se Chelseaja tiče. Do kraja poluvremena nismo uspjeli preuzeti inicijativu te loptu smjestiti u svoj posjed, previše netočnih dodavanja i traljavih primanja lopte koji su omogućili Readingu da kontrolira igru.

Ramires jeste zeznio stvar s mega-sebičnošću na početku, ali zasigurno nije glavni krivac za ovakakav rezultat. Kriva je obrana koja ima poteškoće u procjeni lopte koliko vidim za sada; u par navrata su na istu zakasnili te napravili nepotreban faul ( iz takvog jednog nam je pao gol, istina, nakon Čechove katastrofalne reakcije ), ili su je samo ispratili pogledom te ju doslovno nudili Pogrebnyaku i kompaniji i sreća naša što nismo primili još jedan gol. Dalje, vezni red ne surađuje s obrambenim, prevelik je prostor između te dvije linije dok protivnik ima loptu šta im i omogućuje da kontroliraju igru. Lampard i Mikel se moraju povlačiti više prema našem golu i zatvarati te rupe, a samim time i ostali veznjaci.

U drugom dijelu želim vidjeti apsolutnu kompaktnost i povezanost veznog i obrambenog reda što će nam ponovo vratiti loptu u naš posjed. Od izmjena bih želio vidjeti izlazak Ramiresa i ulazak Sturridgea na njegovo mjesto, a s vremenom i zamjenu Mikel-->Oscar, pogotovo ako ne uspijemo okrenuti rezultat u našu korist do 65. minute. Malo previše ofenzivno će biti, ali ako takva situacija bude, nemamo što izgubiti.

Pohvalio bih sjajnu igru Hazarda te Mate, užitak, užitak ih je gledati zajedno na terenu.
[quote name='chelseafan97' timestamp='1345664193' post='72870']
Odbrana nam je ogranizovana ko teritorijalana odbrana Republike Hrvatske - to je moj jedini komentar.
[/quote]

ovo ti nije trebalo...
Dobro je sto sam ja poceo da gledam.,dali smo gol :D

Sent from my HTC One X using Tapatalk 2
Gost
Ova tema je zatvorena za nove odgovore.

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.