4. februar 2020.6 god. comment_292710 Madox ima 21 godinu ja mislim, da je valjao kurcu do sad bi makar do klupe dogurao. Vjeciti talenat i prodigy https://twitter.com/BillEdgarTimes/status/1224318328216465410?s=20 Prijavi
14. decembar 2020.5 god. comment_306509 Mene zanima, kako je moguće da u ovako jakoj akademiji nemamo nijedno krilo, bar ne talentovano? Odoi je jedini unazad par godina, prije njega Boga i Musonda.. Ali nakon njih nikoga da je dobar na krilu, da bi nam mogao pomoći. Čak Anjorina guraju na tu poziciju u prvom timu, a frajer veznjak, kao RLC. Prijavi
14. decembar 2020.5 god. comment_306510 Ne znam samo zasto su Bogu prodali. Decko razvaljuje u Sasuolu, a sto je najgore ljetos su ga mogli ponovo kupiti za 3mil evra. Prijavi
14. decembar 2020.5 god. comment_306511 Ima Livramento, ali meni se svidja peart harris, samo sto je on ofanzivni vezni. Mislim da jos nisu spremni, ali mozda bi mogli pokupiti koju minutu. Iz onih mladjih jos ima strasnih talenata, izdvojio bih nekoliko igraca: Jude Soonsup-Bell, Harvey Vale, Bryan Fiabema, Xavier Simons... u23 ima dobrog pravo stopera, Levi Colwill, nevjerovatan je. Prijavi
14. decembar 2020.5 god. comment_306519 Ne znam samo zasto su Bogu prodali. Decko razvaljuje u Sasuolu, a sto je najgore ljetos su ga mogli ponovo kupiti za 3mil evra. Prijavi
14. decembar 2020.5 god. comment_306522 Diablo ko je od njih krilo? Lijevo ili desno, svejedno je, samo da je prodorno krilo, brzina dobar dribling... Prijavi
14. decembar 2020.5 god. comment_306525 Pa i taj Odoi ima tek 20 godina, tako da nije čudno što nakon njega nemamo vrhunskih krila iz akademije. U zadnje vrijeme smo najjači sa veznjacima: Loftus-Cheek, Mount, Gilmour, Anjorin, Gallagher.. Prijavi
15. decembar 2020.5 god. comment_306590 Diablo ko je od njih krilo? Lijevo ili desno, svejedno je, samo da je prodorno krilo, brzina dobar dribling... Ma nekako su vise ofanzivni vezni nego sto su ta klasicna krila ala CHO. Rankine i Ballo, ali ne vidim neki potencijal velik u njima. Pearth Harris i Soonsup Bell su brzi relativno i prodorni, ali nisam ih gledao da su igrali cisto krilo, vise nekako iza napadaca ili napadaca, pa radi sve. Livramenta ako prekomanduju sa desnog beka na krilo bi mogao biti fino krilo, ali otom potom. Prijavi
25. decembar 2020.5 god. comment_307134 Čitao sam o Livramentu nešto ovih dana, kažu da je pravo dobar. Iz ove perspektive bi bilo idealno da ga isforsiraju na krilu, ali do npr. 2023. se dosta toga može promijeniti. Ako se James ne oporavi do utakmice FA Kupa, ne bi loše bilo probati ga. Prijavi
19. juli 2021.5 god. comment_317372 #CFC are close to losing three of their best academy players - Lewis Bate, Valentino Livramento and Myles Peart-Harris - to other Premier League clubs. @simonjohnson Poceli smo gubiti dosta omladinaca. Nekome uspije nekome ipak ne. Sigurno ce neko od njih u buducnosti postati veoma cijenjen igrac, negdje cemo se morati zeznuti. Nadam se da ce Broja dobiti sansu ove godine. Prijavi
19. juli 2021.5 god. comment_317373 Broja je potpisao ugovor na 6 godina. Najgore mi za Livramenta, iako ni za Batea nije svejedno. Prijavi
20. juli 2021.5 god. comment_317377 Ma iskreno me boli kurac. Treba se tu ugraditi buy back, sell on clause i hajd zdravo.Neće svaki omladinac zaigrati za nas i neće svaki biti svjetska klasa i Nathaniel Chalobah je bio dio generacije koja je osvojila LP u21 pa sad svira kurcu u Watfordu.Tuchel je rekao da ima u vidu i akademiju, a oni ako žele igrati non stop nek idu dalje. Bilo kako bilo sretno im u nastavku karijere. Prijavi
20. juli 2021.5 god. comment_317379 Pa iskreno, Livramento ima mjesta u timu vec sad. Bate nema trenutno, ali dobar ce biti igrac. Prijavi
21. juli 2021.5 god. comment_317404 Razumijem da ponekad nekog igrača iz akademije treba i prodati. Ne možemo svakog zadržati i ne možemo imati 100 igrača u prvom timu. ALI, mi smo na putu da rasprodamo komplet generaciju. Prijavi
22. juli 2021.5 god. comment_317406 Nije problem ni prodati ali neka stave neku buy back klauzulu. Tako ako Guehy postane novi Van Dijk da ga mozemo vratiti za normalnu cifru. Prijavi
22. juli 2021.5 god. comment_317412 Razlog zato sto nemaju mjesta u ekipi. Bate npr. ima ispred Gilmoura i ostale, to je u redu. Simeu je prosjek, pa mu je bolje u Southamptonu, Livramento je najbolji od njih sviju, ali ima ispred Reecea i Azpija, ali ovi navaljuju na ove Hakimije i Adame, pa zna malac da ce mu biti bolje u Brightonu. Sada ce biti ispred Livramenta i Dujon Sterling, i to je jedan od razloga. Peart-Harris ode u Brentford, tamo vole malce, a i nema mjesta kod nas, jer ima bolji napadac u akademiji od njega, a to je Soonsup-Bell, doduse Peart moze i krilo igrati. Ostaje nam Broja koji je potpisao novi ugovor, Sterling koji ce potpisati ugovor i ne znam da jos neki ima problema sa duzinom ugovora. Guehija pustili zbog "dobre" ponude, a imao bi mjesta u timu, zato ce sada ostati Malang Sarr. Prijavi
22. juli 2021.5 god. comment_317418 Tu će najveći gubitnik biti Vitesse. Ovakve igrače uglavnom šaljemo njima. Prijavi
23. juli 2021.5 god. comment_317434 Sta je razlog ovog nezadovoljstva mladjarije? ne bih to nazvao nezadovoljstvom, nego jednostavno ambiciozna generacija naspram prethodnika koji citavu ili pola fudbalske karijere provedu na posudbama, i na kraju zavrse u nekom treceligasu. Prijavi
21. august 2021.5 god. comment_318166 U suštini su klinci skontali da neće dobiti potrebne minute da se dokažu jer uvijek mlade igrače treba čekati. Da se nije desio onaj transfer ban kurac bi dobili i Abrahama, Mounta, Reecea i Tomoria Prijavi
21. august 2021.5 god. comment_318175 Mislim da bi Lampard uveo neke mlade i da nije bilo transfer bana, ne toliko njih ali neke sigurno bi (recimo svog miljenika Mounta sigurno bi, zna ga i iz Derbya). Sezonu prije smo završili 3, tako da je mogao nastaviti igrat s istim sastavom stoga ne mislim da je Lampard uvodio mladiće isključivo zbog bana Prijavi
30. august 2021.5 god. comment_318779 Ova politika prodaje mladih igrača je gora od politike beskonačnog slanja na posudbe i ne davanja šansi mladima. Jedino dobro je to što imamo buy-back klauzule, to me malo tješi. Prijavi
30. august 2021.5 god. comment_318788 Pa bolje i prodati nego da truhnu u mladoj ekipi ili na tribinama. Evo npr Anjorin. Nema sanse da moze igrati ispred nasih krila/desetki, narocito je problem sto su svi mladi i tek stvaraju karijeru. Njemu je najbolje da ode negdje, pa nakon par sezona ako napreduje, lagano mi to vratimo. I njega i Abrahama i Livramenta... Prijavi
31. august 2021.5 god. comment_318875 Ova politika prodaje mladih igrača je gora od politike beskonačnog slanja na posudbe i ne davanja šansi mladima. Jedino dobro je to što imamo buy-back klauzule, to me malo tješi. Naprotiv, kada ga posudiš često će ga klub u koji ga posudiš prije gurati nekog svog i manje talentovanog igrača nego onoga tvog, osim ako nije toliko kvalitetan na pravi veliku prevagu na terenu. Ovako kad im ga prodaš i staviš finu buy back cifru priča se mijenja u potpunosti, sa druge strane smo i mi prvi u redu ako neko od naših mladih eksplodira kao što je bilo slučajeva u zadnjih nekoliko godina Prijavi
3. mart 2022.4 god. comment_325097 https://twitter.com/FabrizioRomano/status/1499136723556700160?t=EDffTDIWi4sgJgYk4JLF5A&s=19 Pojacanje za mladje kategorije. Prijavi
Pridružite se razgovoru
Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.