Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Matchday 01 - Wigan 0 : 2 Chelsea (19.08. ned)

Istaknuti odgovori

stvarno prvo poluvrijeme smo odigrali dobro ali u drugom gotovo nista Oscar dovoljno pokazao za ovo vrijeme dok je bio u igri,sledecu utakmicu nesmijemo poceti s Mikelom uspori svaku akciju kad treba da pruzi brzu loptu on se stane okretat s njom mislim da mozemo puno vise dobiti s Esienom na toj poziciji sto se tice odbrane odlicno su odradili posao pogotovo Tery koji je svaku loptu pokupio u kaznjenom na lijevom krilu smo imali Bertranda koji u prvom poluvremenu nije dotaknuo loptu u drugom je nesto pokusavao ali je lijeva strana bila skroz osjecena od napada jedino sto je vazno u ovoj utakmici jeste da smo pobijedili
  • Odgovori 143
  • Pregledi 6,6 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Hazard pokazuje zasto je placen 40 miliona, Oscar takodje, prva tekma nije bilo bas sve kao po loju, ali nismo primili gol, a dali smo dva!
blitzkrieg pocetak i dva gola- vrhunski, kasnije se malo povukli i isli na kontre jer im ipak sljedi reading u srijedu pa se vjerovtno nisu htjeli istrosit,a ruku na srce wigan i ije losa ekipa moses i figueroa dva dobra igraca
hazard pokazuje kvalitetu
vjerujem da sljedecu tekmu dobivamo bez problema
[quote name='Whisper#2' timestamp='1344937104' post='70821']
E pa prosle sezone je za lose rezultate bio kriv AVB....
Sad kad je nestalo izgovora i tim je kvalitetno pojacan, ocekujem i rezultate.
[u][b]Ne mora igra da bude leprsava, nije Chelsea Farcelona, da tezi "savrsenoj formuli" kratkih pasova u nedogled. Samo da se pobedjuje. Hoce li svaki gol uslediti posle Cechove duge lopte, Ramizovih brzih nogu ili Hazardove lucidnosti - to nije vazno[/b][/u]. United 80% sezone nema neku lepotu u igri pa osvaja trofeje.
Brukanja i rasipanja bodova nam je svima dosta. Chelsea je sampion Evrope i svi igraci moraju toga biti svesni i u skladu s time se i ponasati.
Vreme je za trofeje !

Ocekujem da Bane presedi ovu utakmicu, cak i po cenu da preko te strane primimo gol.
Mora da shvati da nije nedodirljiv i da losa igra utice na status u timu.
[u][b]Od nacina na koji se utakmica otvori zavisice verovatno i ishod.[/b][/u]
Ako Wigan postavi bunker i isti ne bude probijen u prvom poluvremenu, igraci ce bivati sve nervozniji i bice sve teze doci do povoljnog rezultata.
Pritisak na njihovu zadnju liniju od prvog minuta, ne dati im da disu.
Ramiza obavezno u startnih 11. I protiv City-a ga nije bilo nigde, pa im je caskom promesao odbranu..

Just KTBFFH !!!
[/quote]

Samo toliko...
[quote name='petar elnino' timestamp='1345386554' post='71960']
ja neznam koji kurac kukate na igru :///// ova je igra 3 puta bolja od one prosle sezone hazard najbolji igrac a i ostali su meni odigrali solidno i onaj gore sere po bertrandu ,,lik ti nisi dobro nikako ,bertrand greske nije imao jos je uposlio torres za extra priliku ,,po meni dobra utakmica a znam da nasi mogu i bolje chelsea forever <3
[/quote]
Prvo malo smanji jezik, drugo ko je srao po Bertrandu? Jednostavno nije za krila i gubi se na ofanzivi po toj strani kada je on tu. Neka njega u rotaciji sa Coleom.
  • Autor
Prije svega : tri boda. B-)
Ostalo uglavnom za zaborava, međutim ima nekoliko stvari koje vrijedi istaknuti poslije ove tekme:[list]
[*]odbrana se konačno uozbiljila, konsolidirali redove i zadržali clean sheet protiv nezgodnog Wigana
[*]Hazard klasa igrač, Robbie ga izvukao pametno da ga ne bi koji majmun polomio kao što su nekoliko puta pokušali
[*]Oscar u debiju solidno, za početak vrlo dobro. S pravom očekujem start protiv Readinga, još će dobiti na upoznavanju s timom
[*]Moses najbolji igrač Wigana, prerastao je taj nivo i logično je da traži transfer u evropskog šampiona. Ne bismo pogriješili sa njegovim dovođenjem, nije skup a mogao bi biti odličan za nas. U moru ovih playmakera fali nam jedan klasičan krilni igrač, direktan, okomit, koji ide pravo prema golu i lomi sve ispred sebe. Upravo takav je Victor, izludio je Ivanovića 1 na 1 danas. On i Marin kad se vrati, bit će to onda prava širina u igri i kontra ubitačna
[*]pobjeda na dosta teškom gostovanju, otvaranje sezone uspješno
[/list]
[quote name='Wisey' timestamp='1345387217' post='71968']
Prije svega : tri boda. B-)
Ostalo uglavnom za zaborava, međutim ima nekoliko stvari koje vrijedi istaknuti poslije ove tekme:[list]
[*]odbrana se konačno uozbiljila, konsolidirali redove i zadržali clean sheet protiv nezgodnog Wigana
[*]Hazard klasa igrač, Robbie ga izvukao pametno da ga ne bi koji majmun polomio kao što su nekoliko puta pokušali
[*]Oscar u debiju solidno, za početak vrlo dobro. S pravom očekujem start protiv Readinga, još će dobiti na upoznavanju s timom
[*][u][b]Moses najbolji igrač Wigana, prerastao je taj nivo i logično je da traži transfer u evropskog šampiona. Ne bismo pogriješili sa njegovim dovođenjem, nije skup a mogao bi biti odličan za nas. U moru ovih playmakera fali nam jedan klasičan krilni igrač, direktan, okomit, koji ide pravo prema golu i lomi sve ispred sebe. Upravo takav je Victor, izludio je Ivanovića 1 na 1 danas.[/b][/u] On i Marin kad se vrati, bit će to onda prava širina u igri i kontra ubitačna
[*]pobjeda na dosta teškom gostovanju, otvaranje sezone uspješno
[/list]
[/quote]

Danas smo se svi uverili da se itekako isplati dovesti ga.
[quote name='Whisper#2' timestamp='1345387344' post='71973']
Danas smo se svi uverili da se itekako isplati dovesti ga.
[/quote]
Ne bas svi .
Moje misljenje je da Moses nije nista bolji od Sturridge , cak me u nekoliko situacija podsjetio na skrtost Dannya .
Sve ok, 3 boda, nije gol primljen, al brate dosadni smo u pm..

Hazard razvalio, i bolje što ga izvede, polomili bi ga do kraja. Stvarno ono nije normalno..

Oscar dosta dobar, kakvu samo šansu napravi, kad je uposlio Ivanovica, a ovaj prema Torresu.

Torres vrlo slabo danas, mada bio je 5 cm od upisa u listu strijelaca. Može i mora puno bolje btw. Što Studgea ne ubaci ni sekunde, zamjerit će mu se ovaj, ionako je blentav po tom pitanju...

Mata evo drugu zaredom slab, definitivno ga treba odmorit. Svejedno trenutno nema velike koristi od njega, što jest, jest...

Luiz i Terry maestralni u odbrani, bekovi pa škripali...

PS. jestel skontali, kako Mata neda lopte Edenu, kad ovaj utrčava u prostor. Danas su bile 3-4 takve situacije i Juan nijednom je ne dodade belgijcu. A mogao je... Čudno mi, jbg..
Važna su 3 boda,to jest..al igra mora bit a vjerujem i da hoće malo bolja..nije loše,al može to bolje.Wigan me iznenadio,dobra su ekipa.Moses je bio vrlo dobar,napravio je dosta problema obrani.Ugodno me iznenadio i Oscar,odličan je momak.Hazard također vrlo dobar,žao mi je samo Torresa koji se stvarno trudi al neće ga.jednostavno čovjek nema sreće,kad mu ono nije ušlo,umalo sam zaplakao. :-S al valjda će proradit
Zadovoljan sam rezultatom i igrom u vecem dijelu utakmice. Nije bila dominacija tokom svih 90 minuta mada je to i tesko protiv ekipe kao sto je Wigan. To je ekipa koja je u stanju napasti svakoga i zadati mu poteskoce. Ima jos dosta prostora za napredak u igri, ali ne moze to doci preko noci. Prva tekma je dobijena i to je najvaznije. Noge jos uvijek ne slusaju onako kako igraci zele i zato je svaka pobjeda na otvaranju zlata vrijedna. Eden objasnjava kakav je majstor. A valjda su sada mnogi vidjeli kakav je igrac Moses i sve price o tome da nije dostojan plavog dresa su besmislene. Ako dodje za €10-11m to ce biti kradja. Slazem se da bi Oscar trebao startovati narednu tekmu.
Sve u svemu dobro je, vidi se da će Oskaru trebati malo vremena da se navikne, i još malo da se svi uigraju... Ma biće to dobro :) Prvi put imam neki osjećaj da je sve uredu. xd
Ja ne znam sta neki od vas ocekuju, da na svakoj utakmici dominiramo, pobedjujemo sa nekoliko golova razlike, ponizavamo protivnike, ili sta vec, ovo je PL najbolja liga na svetu i tu svako igra fudbala, to mora da shvatite, pa tek onda da pisite nesto...

Po meni Azar, Ivanovic i Teri odigrali fantasticno, ostali solidno, Oskar pokazao zasto je doveden...

Sto se tice Mikela vec sam pisao, ali napisacu opet, on je zaduzen da kvari protivnicku igru, a ne da organizuje nasu, mozda ne igra kao prosle sezone, ali je u dobrim odnosima sa Di Mateom i igrace skoro uvek...

Na nekoj od sledecih utakmica bi voleo da vidim ovaj sastav, ali znam da se to tesko moze desiti...

Ceh, Ivanovic, Luiz, Teri, Kol, Ramires, Oskar, Azar, Marin, Mata, Tores...
Ja mislim da je danas Hazard svojom igrom pokazao zasto je doveden.
Ova 2 prva gola definitivno su ubili ljepotu utakmicel...

Moramo bit zadovoljni sa odlicnim pocetkom sezone... Bitno da smo upisali sva 3 boda i sacuvali cistu mrežu...

Hazard je bio perfektan... kad se on mata, marin i oscar uigraju mislim da ce ovo puno ljepse izgledat.. a za to treba vremena... a do onda gledajmo onaj stari katastrofalni ofenzivni nogomet celzija... "3" prilike po tekmi...

Sta da velim za nasu devetku... (Torres)... Kolko god si mi drag i kolko god da te volim za tebe bi bilo najbolje da odeš iz ovog kluba... jer stil igre ti nikako ne odgovara... Torres je igrac koji dolazi do izrazaja kada se radi jaki pritisak na protivnike i kada se stvara po 10-20 prilika na tekmi... za Chelsea bi bilo najbolje dovest napadaca tipa Gomez... jer s ovakvom igrom Chelsea mi bi i jednog Falcao-a igracki unitstili....

nadam se da ce se cim prije poslozit ofenzivna linija marin----mata----hazard i iza njih oscar i jos jedan DM... inace ce Torres istrunuti u ovom klubu...
@Villas Boas
Nije postigao gol danas, pa mora da napusti klub? Nema posla od njega?
Daj bre molim te, sta si ocekivao, da ce na svakoj utakmici da postigne po 3-4 gola? Polako covjece, igra dobro, ulazi u sanse, bice golova...
[quote name='Blue soldier' timestamp='1345404235' post='72035']
@Villas Boas
Nije postigao gol danas, pa mora da napusti klub? Nema posla od njega?
Daj bre molim te, sta si ocekivao, da ce na svakoj utakmici da postigne po 3-4 gola? Polako covjece, igra dobro, ulazi u sanse, bice golova...
[/quote]

ono sto je imao priliku iskazat se napravio je odlicno.. malo je faljelo da zabije zgoditak... ali poanta mojeg posta nije igra torresa nego naseg srednjeg reda... koji je kao i prosle sezone bio blago recen katastrofalan i koji nije bio u stanju izborit 2 prave lopte za torresa... a on nije igrac za takvu ekipu... gomez, drogba i ekipa su stvoreni za takav stil igre... di ce cekat ukopani u sesnestercu i dobit jednu loptu i nekim cudom zakucat je... dok torres je vise igrac za timove u kojima se igra leprsav nogomet... a chelsea takav nogomet ne igra...
hazard fenomenalan, zao mi je kaj sam bio na bazenima pa nisam vidio tekmu :) pohvala branetu
[quote name='Villas-Boas' timestamp='1345404670' post='72042']
ono sto je imao priliku iskazat se napravio je odlicno.. malo je faljelo da zabije zgoditak... ali poanta mojeg posta nije igra torresa nego naseg srednjeg reda... koji je kao i prosle sezone bio blago recen katastrofalan i koji nije bio u stanju izborit 2 prave lopte za torresa... a on nije igrac za takvu ekipu.[b].. gomez, drogba i ekipa su stvoreni za [/b]takav stil igre... di ce cekat ukopani u sesnestercu i dobit jednu loptu i nekim cudom zakucat je... [b]dok torres je vise igrac za timove u kojima se igra leprsav nogomet... a chelsea takav nogomet ne igra...[/b]
[/quote]

A Liverpool je igrao lepršav nogomet?
I ne možeš mrtvog Gomeza stavljat u istu rečenicu sa Didierom nikako!
[quote name='Villas-Boas' timestamp='1345404670' post='72042']
ono sto je imao priliku iskazat se napravio je odlicno.. malo je faljelo da zabije zgoditak... ali poanta mojeg posta nije igra torresa nego naseg srednjeg reda... koji je kao i prosle sezone bio blago recen katastrofalan i koji nije bio u stanju izborit 2 prave lopte za torresa... a on nije igrac za takvu ekipu... gomez, drogba i ekipa su stvoreni za takav stil igre... di ce cekat ukopani u sesnestercu i dobit jednu loptu i nekim cudom zakucat je... dok torres je vise igrac za timove u kojima se igra leprsav nogomet... a chelsea takav nogomet ne igra...
[/quote]
Aposlutno se slazem sa ovim komentarom...
Prosto je neverovatno koliko smo meceva odigrali sa Toresom u ekipi a da on jednu jedinu kvalitetnu loptu nije dobio.Mnogo,mnogo sam razocaran koliko je ta igracina neiskoriscena kod nas...
Bilo je par meceva gde sam bukvalno veci deo nasih napada gledao samo u njega i ono je bila tuga za gledati.
Dace on ove sezone 15-ak golova u PL,siguran sam ali ce to biti,nazalost,maksimum.
Kad sam video kakvu mu je loptu danas Mata dao ili Bane onu povratnu doslo mi je da gadjam TV.

Sto se tice meca,najvaznija je pobeda.3 boda na startu bez vecih problema,to je ono sto nam je trebalo.
Azar odlican za pocetak ali moze i mora bolje.Oskar obecava,ali polako i sa jednim i sa drugim.Nama treba kontinuitet kvalitetnih partija.
Samo tako mozemo ostati u trci za visok plasman.
  • Autor
Ne može tako, drvlje i kamenje po ostalima a on ništa. Činjenica je da ovo nije više onaj stari Torres, jer nema brzinu koju je imao, onaj početni sprint gdje je uvijek ostavljao odbrambene igrače iza sebe. Dakle, nema više onog ubrzanja u prvih 5 metara što je najvažnije u nogometu. I tu se gubi onda, ali eto i dalje se nadam za njega da se može nešto desiti. Trebao bi do januara zabiti 15-ak golova u svim takmičenjima.
Jeste,ali to je vec deo gde pricamo o njemu kad ima loptu u nogama i kada je okrenut golu.To je posebno.
Poenta je u saradnji njega i veznog reda,prosto i jednostavno u tom poslednjem pasu koji NE POSTOJI.
Tores ne moze u sansu da udje,pa to je neverovatno.Bane danas na metar dva od njega,on mu daje loptu iza ledja...Ne znam stvarno o cemu se radi.
Kakvu je loptu danas Tevez dobio od Nasrija,pa to Tores moze samo da sanja.
Znaci,pricamo o saradnji njega i veznog reda.
Gost
Ova tema je zatvorena za nove odgovore.

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.