Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Oscar (2012-2017, 203 nastupa)

73 člana su glasala

1. 1.

• Da
      13%
      4
    • Ne
      86%
      25

Prijavite se ili registrujte da glasate u ovoj anketi.

Istaknuti odgovori

Nema on neku svetlu budućnost za sad u Čelziju,to što on igra u Čelziju nije ni pola od onoga što može da pruži,kako će to Murinjo da reši neznam,gledam ga kako igra u Brazilu i kako igra u plavom dresu toalno dve raličite uloge,pravo je čudo što je sakupio i 10 - 15 dobrih partija

On treba da ima ulogu organizatora igre a kod nas igra prvog pomoćnika

inače u top 5 najboljih mladih igrača u evropi sigurno

• Odgovori 2,6 hilj.
  • Pregledi 154 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• Nakon 8 godina napustio Kinu kao legenda kluba. 248 nastupa; 77 golova i 141 asistencija 192 miliona eura zaradio za ovih 8 godina.  

• Dogodine kao asistent za izvodjne prekida ili nesto tako

• Skidam mu kapu za onaj mec sa Juvetom i sto je donio dosta kesa u klub sa svojom prodajom.

Objavljene slike

Nema on neku svetlu budućnost za sad u Čelziju,to što on igra u Čelziju nije ni pola od onoga što može da pruži,kako će to Murinjo da reši neznam,gledam ga kako igra u Brazilu i kako igra u plavom dresu toalno dve raličite uloge,pravo je čudo što je sakupio i 10 - 15 dobrih partija

On treba da ima ulogu organizatora igre a kod nas igra prvog pomoćnika

inače u top 5 najboljih mladih igrača u evropi sigurno

Slažem se s ovim prvim dijelo. Još ako se bude računalo na Piazona, teško Oscaru da će imati pravu priliku. Jer u 4 2 3 1 formaciji Mata suvereno vlada na poziciji ofenzivnog veznog, a zamjena mu može biti Piazon koji je kvalitetniji od Oscara. Tako šta će s Ocarom biti ne znam, ali krilna pozicija mu nikako ne leži.

znači da je bolje da su njega poslali na posudbu nego piazona??

Šta imamo od posudbe. Ja mislim da ga nismo ni trebali kupovati. Piazon je isto AMF - CMF a po meni je bolji igrač od Oscara. Oscar nije za krila, a kao konkurenciju na odgovarajućoj poziciji ima Matu i Piazona. Jbg.

Ne znači, Oskar je spreman za prvi tim,nije to problem,problem je struktura tima i način postavljanja igre i uloga pojedinih igrača u svemu tome

Piazon morao na pozajmicu još davno,to sam pomeno još prošle godine,neznam što su ga držali tolko u mladom timu 

I piazon nije bolji igrač barem nije trenutno bolji od Oskara da jeste,igrao bi ,ako ne u Čelziju onda bi barem dobio priliku u reprezentaciju namesto polumrtvog kake

klub je sjebao piazona i sjebaće i oskara na kraju ako se ne povuku pametni potezi u narednih 2-3 meseca

Oscaru je konkurencija samo Mata, a ne i Piazon, Piazon nije olji od Oscara, problem je što ga ne gledamo na poziciji koju on igra u Brazilu i koju je igrao u Internacionalu

Ja sam bas oprecnog misljenja, tj. smatram da ce Jose pomoci Oscaru da ispuni sav svoj potencijal i da ce napraviti masinicu od njega.

Bas to i ja ocekujem . 

Sta je samo ucinio od Ozil-a uuu , da tako nesto hoce i sa Oscarom biti ne bih se zalio . 

Nisi gledao Olimpijske igre. 

Brazil je igrao 4-3-3 sa jednim DMFom i dva CMFa. Oscar je jedini bio konstanta, dok su ostale dve pozicije popunjavali Romulo, Paulinho, Danilo... 

I tako kroz ceo turnir. Nije propustio niti jedan mec, a odigrao je na vrhunskom nivou. 

Ja ne znam gde si ti video da neko jos koristi 4-3-3 sa 2 DMF-a. 

Ok, u redu, tako bi kod nas igrao, s npr. Ramiresom (CMF) i Mikelom (DMF) uz sebe? I Matom i Hazardom na krilu?

Znači on u 4-3-3 ipak igra većinom najisturenijeg veznjaka, iako skoro podjednako dijeli tu odgovornost sa najbližim suigračem (drugim CMF-om). U 4-2-3-1 on nikad ne bi bio najistureniji i jedino što bi dijelio sa najbližim suigračem su neke defenzivne zadaće. Jer kad ti igraš CMF-a u 4-3-3 i to onog koji ipak ima najviše slobode, nemaš toliko def. zadaća. Kad igraš CMF-a u 4-2-3-1 onda imaš pun k. više zadaća, i Matu ispred sebe koji će napraviti veliku većinu posla prema naprijed. U toj ulozi Oscara sigurno nikada nisi gledao osim par puta.

Misliš li da bi on trebao igrati u 4-2-3-1 u ova zadnja 2 ili u 4-3-3 kao jedan CMF? I misliš li da bi ta druga opcija bila isplativa jer je ipak to žrtvovanje Mate koji bi morao na krilu igrati onda.

Ja vidim što ti želiš da on igra ali jednostavno, ne vidim kako je to izvedivo.

Šta imamo od posudbe. Ja mislim da ga nismo ni trebali kupovati. Piazon je isto AMF - CMF a po meni je bolji igrač od Oscara. Oscar nije za krila, a kao konkurenciju na odgovarajućoj poziciji ima Matu i Piazona. Jbg.

Ja kako znam Piazon je forward, AMC i lijevi krilni napadac, nikako CM. Prvojerio sam i na transfermarkt.de i ovako je kako sam napisao.

Ne znam po kojim krijerijima je Piazon bolji od Oscara jer se  Piazon ni u Malagi nije nametnuo a Oscar je bio glavni igrac Brazila na olimpijskim igrama i trenutno igra za A tim gdje je i tu jedan od vrlo vaznih igraca. Odigrao dosta utakmica i za Chelsea i mnogi su misljenja da ce biti dobar igrac. Piazon jos treba posudbu-dvije da dostigne nivo Oscara, jer se, kako sam i napisao, u Malagi nije bas pokazao...

Ok, u redu, tako bi kod nas igrao, s npr. Ramiresom (CMF) i Mikelom (DMF) uz sebe? I Matom i Hazardom na krilu?

Znači on u 4-3-3 ipak igra većinom najisturenijeg veznjaka, iako skoro podjednako dijeli tu odgovornost sa najbližim suigračem (drugim CMF-om). U 4-2-3-1 on nikad ne bi bio najistureniji i jedino što bi dijelio sa najbližim suigračem su neke defenzivne zadaće. Jer kad ti igraš CMF-a u 4-3-3 i to onog koji ipak ima najviše slobode, nemaš toliko def. zadaća. Kad igraš CMF-a u 4-2-3-1 onda imaš pun k. više zadaća, i Matu ispred sebe koji će napraviti veliku većinu posla prema naprijed. U toj ulozi Oscara sigurno nikada nisi gledao osim par puta.

Misliš li da bi on trebao igrati u 4-2-3-1 u ova zadnja 2 ili u 4-3-3 kao jedan CMF? I misliš li da bi ta druga opcija bila isplativa jer je ipak to žrtvovanje Mate koji bi morao na krilu igrati onda.

Ja vidim što ti želiš da on igra ali jednostavno, ne vidim kako je to izvedivo.

Prostije nego sto mislis. 

Upariti njega sa Mikelom(ili nekim novim DMF-om, ako bude dovodjen), na sredini terena. Podeliti zadatke njima dvojici prema karakteristikama. To odmah znaci da ce se manevristi, a posebno Mata manje vracati u dubinu, po loptu, sto automatski daje vise opcija u napadu. 

Schweinsteiger - Martinez
Gundogan - Bender
Alonso - Khedira

Jako uspesni tandemi koje cine jedan kreativac i jedan razbijac. 

Upariti njega sa Mikelom(ili nekim novim DMF-om, ako bude dovodjen), na sredini terena. Podeliti zadatke njima dvojici prema karakteristikama. To odmah znaci da ce se manevristi, a posebno Mata manje vracati u dubinu, po loptu, sto automatski daje vise opcija u napadu. 

Gundogan - Bender
Alonso - Khedira

whisper pogledaj trku svih ovih parova koje si stavio i "prljavost" igrača. ova naša dvojica nisu ni blizu. nemožeš oskara sa mikelom staviti nikako. ali nikako

Gundogan - Bender
Alonso - Khedira

Po meni Schweinsteiger, Gundogan i Alonso nisu Oscar-tip igrača. Sva trojica su fizički vrlo spremna igrača, s odličnim pasovima i prijemom lopte. Oscar može nešto solidno i pretrčat ali to je to, u fizičkom duelu nejak, pasovi nikakvi, prijem lopte također (možete sad opet govorit da je to njegov stil ali ne može on onako primat lopte kao jedan od ta zadnja 2, da mu pobjegne pa šta bude). Oscar je s druge strane brži, eksplozivniji, ima bolju fintu i 1 na 1 dribling, idealan za onoga CMF-a u 4-3-3 i naravno, za "desetku" u 4-2-3-1.

Ako mene pitaš, tome CMF-u u 4-2-3-1 je primarno da ima pas ubojicu, pravi prijem lopte, ala Mata i da je fizički spreman. Takav neće glupo gubit lopte, ići u riskantne driblinge, moći će trčat, razbijat i dijelit loptu naokolo.

Ja bih rado da on tamo može igrati, i da sam bar u krivu, ali to je po meni tako.

Oscar je baš pravi Joga Bonito igrač. Najbolji opis za stil igre. Meni je drago da se priviknuo na otočki nogomet. Dobar je kao desetka, iako je konkurencija u ekipi golema za mjesta u sredini. Ako ćemo u fizikalijama, vidite samo Arsenalovu ekipu, tamo nema čovjeka težeg od 75-80 kila u prvih 11, a opet su ekplozivni i brzi. Oscar nije sigurno neki vrh od igrača, ali dosta je dobar.

Nije sve u kilama, najbolji primjer je Modrić, pa njega nemoš baš odgurat, kad ga odguraš onda je faul u 95% slučajeva, imam ja jednog prijatelja, mal je nemaš ga šta vidit, a nije ni nabildan ni debel, a opet na nogometu nosi sve pred sobom

Nije sve u kilama, najbolji primjer je Modrić, pa njega nemoš baš odgurat, kad ga odguraš onda je faul u 95% slučajeva, imam ja jednog prijatelja, mal je nemaš ga šta vidit, a nije ni nabildan ni debel, a opet na nogometu nosi sve pred sobom

Modrić ima jake noge i nisko težište, nije ni čudo da je to tako ;)

modri je niži od oscara za 6 cm i ima jače noge 10 puta. oscar je meni za mjesto matino al tko mu je kriv što je ovaj bolji. treba i mata imati konkurenciju

I Ramires je u prvoj sezoni bio dosta slab u duelima, svi su ga rušili, a u drugoj sezoni je dosta bolji bio, Oscar je još mlađi i ima puno bolju tehniku od Ramiresa, tako je slj. sezona biti ili ne biti za njega, samo treba pokazati što zna, nadam se najboljem.

Ljudi moji. Ne mozemo nakon ove sezone nista reci za Oscara. Krenuo je odlicno sezonu, juventusu odmah 2 gola, i ostale tekme je vezao sve fino sa Matom i Edenom, sve tok nije dosao Rafa. Otkako je Rafa stigao od oscara nista, jel to do krila? Kod Di Mattea je igrao ofanzivnog veznog. Kod ovog krilo

https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc6/229822_428011627266450_537924663_n.jpg

Eto jedne slike.

Od tada Oscar nikakav. Malo je reci da serete oko duela  i njegove snage. Prije par mjeseci se govorilo " Ne mogu da vjerujem onako malan a cvrst na nogama, grub u duelima." itd. a sad otkako lose igra odmah se nabrajaju i fizicke snage.

Vjerujem da ovaj momak moze biti jedan od najboljih i poredit se sa Matom i Hazardom. Samo treba neko to da uklopi. Valjda Mourinho ima neku viziju za njega. Steta je da propadne ovakav potencijal.

• 2 sedmice kasnije...

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.