24. maj 2013.13 god. comment_124862 Eto ovo je jedna sitnica i dijelić odgovora,no ovdje koliko vidim zbog nekih VIP gostiju šeme se ne dopušta koreo onakav kakav su planirali izvest potom su odbili izvest bilo kakav. No kada je reprezentacija u pitanju onda su malo blaži po pitanju toga i neke stvari se dopuštaju.Govorim za stadion o kojem se ovdje govori. Jer ako igraju koju prijateljsku van W u Engleskoj također coreo nije baš najomiljenija stavka organizatorima utakmice- Priča sa reprezentacijom je posebno sjevernjaci ne mare toliko za reprezentaciju barem ne ovi iz većih gradova Manchestera ,Newcastlea i sličnih. Uglavnom navijačka baza je London i okolica te manji gradići koji nemaju jak nogometni klub. Prijavi
24. maj 2013.13 god. comment_125017 to sto se tice koreografija, meni je drago sto postoji taj neki zakon, recimo to u spaniji i njemackoj, gledas svaki dan, pa mi na neki nacin dosadi, al u engleskoj vidjeti koreografiju je prava rijetkost danas i kad je vidis onda ima neku svoju čar, dobijes neki wow efekat, to je bar neko moje misljenje ja bih samo da manje vidim plasticnih zastavica a vise plavih šalova, nista vise Prijavi
24. maj 2013.13 god. comment_125029 Cuj dosadne koreografije, ti Boga mi k'o da je to bas lahko napraviti, govoris o koreografijama, k'o da je to obicno mahanje zastavicama, e nije, vrlo je komplikovano, i svaka cast ljudima koji to sve organizuju. Moderni fudbal je takav da ce i glasno pjevanje uskoro biti ukinuto mamu im jebem. Prijavi
24. maj 2013.13 god. comment_125035 Cuj dosadne koreografije, ti Boga mi k'o da je to bas lahko napraviti, govoris o koreografijama, k'o da je to obicno mahanje zastavicama, e nije, vrlo je komplikovano, i svaka cast ljudima koji to sve organizuju. Moderni fudbal je takav da ce i glasno pjevanje uskoro biti ukinuto mamu im jebem. Pa kako neće imat čar kad je jednom u sezoni vide. To ti je ko da kažeš da nema čar da svaki dan žicaš nego jednom godišnje. Zato navijači i postoje, da navijaju kao i tvoj k..ac za žicanje. Prijavi
30. maj 2013.13 god. comment_126293 Naši navijači na gostovanju u Barceloni: http://www.youtube.com/watch?v=AWxQPJ6Njj0&feature=endscreen&NR=1Pjevali su i Mourinhu tamo: http://www.youtube.com/watch?v=Az7wXutNS3E Prijavi
31. maj 2013.13 god. comment_126546 Ovo je nešto nevjerovatno, sjajna stvar: https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=0NcJm1w3TZ0#! Prijavi
9. juni 2013.13 god. comment_128468 Jedan komentar s goal.com-a : Hey guys. I'm Paul, and I have a vision. I've been a Chelsea fan for 43 years and counting. Pretty much fell head over heels in love with the team back in '78. I'm the biggest supporter you'll ever meet. My name is Paul, and I have a vision. The best way I can express this is in a poem. My Vision (A Thousand Mays) 40 years have gone by and come around My Chelsea flag lies on the ground Rippling silently as if on fire My only hope, my one desire The flag on the bureau from a morning in May Yet I am paralyzed by darker days My sleepless nights; I shut the door But still see the places I’ve been before My heart beats faster and I scream within From the darker places I have been This world is turning much too fast These glory days, I fear will not last At my darkest hour, in the darkest place The dawn will rush in; I’ll see Mata’s face “Champions of Europe,†he will softly say “The flag will still be there after a thousand Mays.†Prijavi
12. juli 2013.13 god. comment_134028 Iako ovaj čovjek zaslužuje svoju vlastitu temu negdje, ipak sam odlučio da tekst o njemu napišem ovdje. Riječ je o jednom navijaču koji se zvao Mickey Greenaway. Rođen 1945., u ulici Biling, koja je samo par koraka od Bridgea. Njegov očuh je bio navijač Chelsea, te je uspio uvesti Mickeyja da bude maskota u 1954/55 sezoni. Ako pitate starije navijače, svaki će imati priču ili dvije o Mickeyju, važnoj ličnosti u klubu tokom 60.-tih, 70.-tih i 80.-tih. Jedna priča kaže da je Mickey dobio ideju kad je bio na gostovanju kod Liverpoola, te vidio navijanje domaćih navijača. Njegova želja je bila da stvori takvu atmosferu na Bridgeu. Tako je poznati Shed End dobio svoju reputaciju. Krov je omogućio poboljšanu akustiku, a kad se navijalo ispod njega, to je "slalo" zvuk na teren. Iako nije se nešto pretjerano čulo pjevanje sa nenatkrivenih područja, navijači su samo povisili ton. Čak je i legendarni Cass Pennant (navijač West Hama) izjavio da Chelsea ima najbolje navijače u Londonu, barem što se skandiranja tiče. Chelseajevi navijači se mogu zahvaliti na velikom broju pjesama, koje se i dan danas pjevaju, upravo Greenawayju. Jedna od tih je i Zigger Zagger, koja je ubrzo postala jedna od najčešćih skandiranja, a danas je jednostavno klasik. Mickey je zaslužan i za još jednu pjesmicu koja se i dana danas može čuti na Chelseajevim utakmicama, a to je "One man went to mow". Garry Jones, također navijač Chelseaja, je objasnio kako je pjesma nastala. "1981. smo išli na gostovanje u Švedsku, a Mickey je imao neku kazetu s dječjim pjesmama, a na njoj je bila i "one man went to mow", i nju je puštao. Ono što je nevjerojatno, je da tu pjesmu su znali rijetki ljudi, jer je većinom bila samo na emisijama za djecu. Pjevali smo je dok smo bili u Švedskoj, a kasnije smo iz šale počeli pjevati i na domaćim utakmicama. Malo-pomalo, to se počelo širiti po kafićima, i danas je i dalje jedna od poznatijih pjesama koje se mogu čuti na Bridgeu. Samo zamislite kako 60000 Chelseajevih navijača pjeva tu pjesmu na finalu kupa '97., i to sve zbog Greenawayja." Iako je bio često optužen da je bio član huligana Chelseaja, njegovi poznanici su svi to demantirali. "Mickey je volio ljude i nije imao namjeru da ikome naudi." Tu su čak i priče kako je Mickey zaustavljao tučnjave ako su u blizini bila djeca . Često se pojavio obučen u odjelo sa aktovkom, što nije bila neka nošnja huligana. Priznaje se da je bio i on u nekoliko tučnjava, ali kao i mnogi ostali navijači, bilo je to u bezizlaznim situacijama, ali je većinom stajao sa strane dok su ostali navijači, poput Danny Arkinsa i Steve Hickmotta bili aktivni sa šakama. U 90.-tima, Mickeyjeva reputacija je bila uništena od strane medija, koji su ga prikazali kao jednog od vodećih ljudi navijačke firme, iako je bilo puno dokaza da je nevin. Zbog toga je Mickey izgubio posao i bio prognan sa Bridgea. Bez Chelseaja u svom životu, Mickey nije imao razloga za nastaviti dalje. Preminuo je u kolovozu '99. zbog zdravstvenim problema, zakopan je na Hither Green groblju. Mickey Greenaway je bio istinski vođa Sheda, čovjek koji je stvorio lijepšu stranu Chelseajeve kulture navijanja, bez njega navijanje nebi bilo isto. Zato, sljedeći put kad čujete Zigger Zagger ili Ten Men Went To Mow, sjetite se na trenutak ovog čovjeka, koji je bio istinska legenda tribina, ali i ovoga kluba. [media] http://www.youtube.com/watch?v=oGQLUUFJi1I [/media] [media] http://www.youtube.com/watch?v=CQ6ncPYyNmw [/media] Prijavi
18. juli 2013.13 god. comment_134881 Posla mi jutros prijatelj u inbox ovu sliku .. sta vi mislite o ovom ? :P Prijavi
18. juli 2013.13 god. comment_134885 Posla mi jutros prijatelj u inbox ovu sliku .. sta vi mislite o ovom ? :P Ne moze biti tacnije. Prijavi
19. juli 2013.13 god. comment_135147 Posla mi jutros prijatelj u inbox ovu sliku .. sta vi mislite o ovom ? :P Kao i u celoj Engleskoj, ali gostujući su dobri. Prijavi
31. august 2013.13 god. comment_142267 Navijači Chelseaja u Pragu - tuga i jad. Totalno neorganizirano navijanje, ili bolje reći nenavijanje. Bayernovi navijači se čuli cijelo vrijeme. Stadion odjekivao. Naši ništa. A Mourinho pred kraj tekme čitavu minutu diže navijače. Ccc sramota. Među najlošijim navijačima od velikih klubova su Chelseajevi. Ruku na srce i biti iskren. Onaj Abramovič bi trebao svaku tekmu kupiti 1000 grla da se deru i navijaju. Ebo ovo. Prijavi
1. septembar 2013.13 god. comment_142283 Ono nije navijanje, oni cijelo vrijeme stoje i komentiraju utakmicu, tu i tamo skoče na neku priliku, vesele se kad zabijemo gol. Bayernovi su se čuli cijelu utakmicu. U VK nas 50-100 u drugoj ligi napravimo bolju atmosferu. To se mora popravit, to su ti dečki zaslužili, oni valjda ne shvaćaju koliko to ponese igrače Prijavi
1. septembar 2013.13 god. Autor comment_142295 Al mora se reci i da su bavarci bili mnogo brojniji u Pragu Prijavi
1. septembar 2013.13 god. comment_142311 Nema veze broj sa tim, kad ja vidim Njemci skacu konstantno, pjevaju, bodre, a ovi tuljani od navijaca nistaa... Prijavi
1. septembar 2013.13 god. comment_142321 Oni treba Murinja za vodju navijaca :) Imamo hiljadu pjesama a oni dvije pjevaju i masu zastavicama ka pederi neki :D Prijavi
1. septembar 2013.13 god. comment_142326 ko u engleskoj ima dobre navijace osim liverpoola? niko a sto se tice bayerna, nista cudno, nijemci su to, njihov svaki klub ima dobru podrsku ma hdje god bilinasi navijaci ne znaju i trebaju vodju, a sjetite se da se prosle sezone culo samo champions of europe we know what we arei kod nas vidis samo zastavice, rijetko kad ce svi dignuti sal u zrak, velike zastaveSent from my GT-I9001 using Tapatalk 4 Prijavi
1. septembar 2013.13 god. Autor comment_142353 Dobri su englezi navijaci, ali se brzo napiju pa onda spavaju :/ Prijavi
1. septembar 2013.13 god. comment_142398 Ja sam pričao s jednim likom što je bio u Pragu, rekao mi je da je puno neutralaca bilo na utakmici i da je našoj tribini bilo svakakvih 'sumnjivih' tipova. Treba napomenuti da je Prag od Minhena 3 sata vožnje. Sjetite se kakav su lom naši napravili u samom Minhenu prije nešto više od godinu dana. ;) Prijavi
Pridružite se razgovoru
Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.