Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

CFC fanovi & Headhuntersi

Istaknuti odgovori

[size=4][font=georgia, serif]Evo upravo sam gledao film HOOLIGANS koji me je inspirisao da otvorim ovu temu @-) [/font][/size]
H[font=georgia, serif]uligani su u engleskoj bili na vrhuncu 70-ih, 80-ih i pocetkom 90-ih godina! Pocetkom 90-ih englezi su efikasno poceli da tjeraju huligane sa i ispred stadiona. [/font]
[font=georgia, serif]3 stvari su tu bile odlucujuce: [/font]
[font=georgia, serif]1. ukidanje stojecih tribina, [/font]
[font=georgia, serif]2.nenormalno velike novcane kazne i dugi posjet zatvoru za "huliganske delikte", [/font]
[font=georgia, serif]3. visegodisnje zabrane ulaza u stadione sirom engleske! [/font]

[font=georgia, serif]Nasao sam jedan interesantan clanak na jednoj stranici, pa evo da vam ga prepricam ( mislim kopiram[/font][font=georgia, serif] [/font][font=georgia, serif] :P)[/font]

[size=4][font=georgia, serif][b]Britanski huligani na glasu su kao najopasniji u svijetu nogometnog navijanja. U neredima koje su radili smrtno su stradale desetine, pa i stotine ljudi. Ako u Britaniji sretnete huligane, a na sebi imate šal pogrešne boje, u radikalnijim slučajevima mo�ete završiti i u mrtvačnici. Huliganizam na Otoku nije više problem kakav je bio, ali daleko od toga da su rigorozni zakoni u potpunosti uklonili bande sa stadiona. [/b][/font][/size]
[size=3][font=Arial, Helvetica, sans-serif][color=#000000][b]Sedam najopasnijih grupacija: [/b][/color][/font][/size]

[color=#000000][font=Arial, Helvetica, sans-serif][size=3]1. [/size][/font][/color][b]The Bushwackers - Millwall[/b]

[color=#000000][font=Arial, Helvetica, sans-serif][size=3]Huliganska navijačka skupina nogometnog kluba [b]Millwall - The Bushwackers[/b] - uzela je ime iz američkog građanskog rata, od vojnika koji su bili zadu�eni isključivo za zasjede. U svoju čast Millwallovi navijači "izumili" su čak i oru�je - "[b]Millwall cigle"[/b], napravljeno od smotka mokrih i "cementiranih" novina i korišteno u premlaćivanju protivničkih navijača. Na vrhuncu svoje moći,[/size][/font][/color]
[color=#000000][font=Arial, Helvetica, sans-serif][size=3]80-ih godina minulog stoljeća, navijači Millwalla organizirali su i izveli niz vrlo ozbiljnih nasilničkih akcija tijekom nogometnih utakmica svog kluba. Odgovorni su za neke od najgorih nereda u povijesti britanskog nogometa, odnosno organiziranog navijanja. Danas ova navijačka skupina nije jaka kao nekad, ali još uvijek su u stanju počiniti monstruozne zločine. Godine 2001. dvojici navijača [b]Wolverhamptona[/b]Bushwackersi su brutalno isjekli no�em lica, dok su 2002. godine organizirali i započeli krvave nerede u noći utakmice njihovog kluba s[b]Birminghamom[/b], koje je jedan veteran britanske specijalne policije opisao kao najgore nasilje koje je vidio u svojoj karijeri.[/size][/font][/color]

[center]2. [b]Zulu Warriors - Birmingham City[/b][/center]

[color=#000000][font=Arial, Helvetica, sans-serif][size=3]U kasnim 70-tim godinama prošlog stoljeća uzvik: Zulu, Zulu! na ulicama Birminghama mogao je značiti samo jedno:[b] Zulu Warriors[/b], navijači Birminghama, spremaju se za obračun. Poznati po tome što se u njihovom sastavu nalaze članovi iz različitih etničkih skupina, navijači Birminghama osamdesetih su bili jedna od zastrašujućih britanskih bandi okupljenih uz nogometne klubove i česti začetnici masovnih nereda prije, za vrijeme i poslije nogometnih utakmica na Otoku. Najpoznatiji su njihovi obračuni s navijačima[b] Aston Ville [/b]na dane derbija.[/size][/font][/color]
[color=#000000][font=Arial, Helvetica, sans-serif][size=3]Zului su, inače poznati po beskompromisnoj obrani "svog" teritorija od gostujućih navijačkih bandi. Između mnogih nereda koje su inicirali Zului, najpoznatija je serija tučnjava u [b]Cardiffu[/b] 2001. godine, u kojima je jedna osoba ubijena, a devet osoba zvjerski premlaćeno i otpremljeno u bolnicu. Godine 2006., za vrijeme utakmice FA kupa, oko 200 navijača Birminghama srušilo je stadionsku ogradu koja ih je razdvajala od navijača [b]Stokea[/b]. Uslijedila je tučnjava s protivničkim navijačima, a potom i napad na policiju, koja će nerede kasnije opisati ekstremno nasilnima.[/size][/font][/color]

[center]3. [b]Aston Villa Hardcore - Aston Villa[/b][/center]

Druga po zlu poznata navijačka skupina iz Biminghama navijači su[b]Aston Ville[/b] - poznati po imenima [b]Aston Villa Hardcore[/b]. Kao i druge navijačke skupine, i Villiansi su danas marginalizirani, a svoju reputaciju gradili su osamdesetih i devedesetih prošlog te u prvim godinama tekućeg stoljeća. Obračun poznat kao [b]“Battle of Rocky Lane”[/b] iz 2002. godine podsjetio je na "najslavnije" dane Villinih huligana. Riječ je o seriji nereda koja se dogodila poslije meča Aston Ville i Birmingahama.
Godine 2005., član organizirane skupine Villinih huligana[b] Steven Fowler[/b], koji je ranije već le�ao šest mjeseci u zatvoru zbog spomenutih nereda iz 2002. godine, dobio je godinu dana zatvora za svoje učešće u organizaciji tučnjave Villa Hardcord's-a i navijača [b]Chelsea[/b] -[b]Headhuntersa[/b]. Obračun se dogodio na londonskom King Crossu godinu dana ranije. Iste godine - 2004. - nekoliko Villinih navijača bilo je umiješano u nerede i tučnjavu s navijačima [b]Queen Park Rangersa[/b] u kojima je ubijena jedna osoba.

[center]4.[b] Inter City Firm - West Ham[/b][/center]

Londonska banda huligana koja je najaktivnija bila u razdoblju od 1970. do 1990. godine, pristala uz nogometni klub [b]West Ham[/b] United, poznata je pod imenom [b]Inter City Firm[/b]. Riječ je o navijačkoj skupini koju neki dr�e za najopasniju huligansku bandu Velike Britanije. Ime su dobili po Inter City vlakovima kojima su putovali na utakmice, a zapamćeni će ostati po navici ostavljanja vizit karte na osobama koje su ranije zvjerski premlatili.
Na karticama koje huligani ostavljaju na svojim �rtvama piše:[b]"Čestitamo, upravo ste sreli Inter City Firm."[/b] Za razliku od većine drugih navijačkih bandi, kako je to pojasnio[b] Cass Pennant[/b] - bivši vođa Inter Citya, navijači West Hama nisu rasisti niti neonacisti. Ipak, pristojni i dobri dečki zasigurno nisu. Brojni su registrirani primjeri njihovog huliganskog divljanja i ekstremnog nasilja, najčešće organiziranog prije, za vrijeme i poslije utakmica s londonskim rivalima, kao što su Millwall’s Bushwackers. Omiljeni su im napadi na pubove u kojima se okupljaju protivnički navijači.

[center]5.[b] 6.57 Crew - Portsmouth[/b][/center]

Navijačka skupina [b]Portsmoutha[/b] - [b]6.57 Crew[/b] - ime je također dobila po vlaku, onom kojim se subotom voze na utakmicu, do stanice [b]Waterloo[/b]. U osamdesetima je ova navijačka skupina bila jedna od najvećih i uzrokovala je niz nereda u cijeloj zemlji. Tučnjave s navijačima drugih klubova visoko su na njihovoj listi prioriteta, mo�da čak i iznad bodrenja svog kluba. Godine 2001. upustili su se u obračun s navijačima nogometnog kluba[b] Coventry City[/b]. U pitanju je bilo gostovanje, pri kojem su navijači Portsmoutha trgali stadionske stolice i bacali ih na domaću publiku. U neredima 2004. godine, kad su prije i poslije utakmice masovno nasrnuli na navijače Southamptona, uhićena su 93 pripadnika 6.57 Crewa, uključujući desetogodišnjeg dječaka koji je postao najmlađi osuđenik za huliganizam u povijesti Velike Britanije. Tom prilikom stradao je i znatan broj pripadnika policije i osiguranja. Preko stotinu Portsmouthovih huligana imalo je zabranu putovanja na Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj 2006. godine, zbog zločina počinjenih na i oko stadiona diljem Engleske.

[center]6.[b] Red Army - Manchester United[/b][/center]

Kao što je [b]Manchester United[/b] jedan od najvećih nogometnih klubova svijeta, tako i njegovi navijači, poznati pod imenom[b] Red Army[/b], tvrde da su jedna od najbrojnijih i najopasnijih navijačkih skupina. Ime Red Army danas označava navijače Manchestera u cjelini, ali sedamdesetih je ono bilo sinonim za neke od najvećih huliganskih nereda vezanih uz britanski nogomet. Posebnu huligansku aktivnost iskazivali su u sezoni 1974./'75., kad je United ispao iz Premier lige u ni�i rang natjecanja. Ispadanje je razbjesnilo njegove navijače, pa su cijelu godinu krstarili Engleskom bilje�eći nerede gdje god se pojave na gostovanju. Njihove "aktivnosti" dovele su do ograđivanja navijača �icom na engleskim stadionima. Masovni obračuni s protivničkim navijačima dokumentirani su u filmu[b]Hooligan[/b] iz 1985. godine, koji se bavi obračunima navijača Uniteda s[b]Inter City Firmom[/b] u okolici Manchestera.

[center]7.[b] Headhunters - Chelsea[/b][/center]

Kad neka navijačka skupina sebe nazove [b]Headhunters[/b] (Lovci na glave) onda mo�ete pretpostaviti da s njima nije dobro niti pametno imati posla. Ovo ime za svoju skupinu uzeli su huligani koji stoje uz čuveni londonski nogometni klub[b] Chelsea[/b]. Poznati su i prepoznati po svom rasizmu, a povezani su s rasističkim skupinama[b] National Front[/b] i [b]Combat 18[/b]. Godine 1999. u redove Headhuntersa ubacio se reporter BBC-a, radeći reporta�u o ovoj zloglasnoj skupini. Jedan od vođa Headhuntersa [b]Kevin Whitton[/b] osuđen je 1985. godine na do�ivotnu kaznu zatvora, nakon napada koji je okarakteriziran kao najgori u povijesti britanskog nogometnog navijanja. Nakon što je Chelsea izgubio jednu utakmicu, Whitton je s nekoliko drugih pripadnika skupine upao u lokalni pub, vičući: [b]Rat, rat, rat...![/b] Kad su desetak minuta kasnije izišli iz kluba, na podu su ostavili pretučenog i umirućeg Amerikanca, voditelja puba. Jedan od huligana vikao je: Prokleti Amerikanci, došli ste uzimati naše poslove.

[size=4]Ove tzv. "firme" jos uvijek nisu izumrle, evo jedan video iz 2010. 1/8 finala FA kupa Chelsea- Cardiff[/size]
[url="http://www.youtube.com/watch?v=0K3LLbaXQsQ"]http://www.youtube.com/watch?v=0K3LLbaXQsQ[/url]

[size=4]a evo i jos jedan dokumentarni video za sve vas koji razumijete engleski (ja pola nisam skonto :D ) ili svedski ili danski (ima neki prijevod )[/size]

[url="http://www.youtube.com/watch?v=VJ_Lr5MlEbM"]http://www.youtube.com/watch?v=VJ_Lr5MlEbM[/url]

[size=4]Dakle sta mislite vi o svemu ovome??

[font=georgia, serif]Meni licno je zao sto su ukinute stojece tribine, jer je predivno vidjeti npr. Borussiu Dortmund i njihovu "Südtribüne" sa 25. hiljada stojecih navijaca! :-bd[/font]

[font=georgia, serif]Interesantna stvar je isto to sto su Chelsea-evi HEADHUNTERSI jako rasisticna i desnicarska grupa, i nisam nigdje nasao nikakve podatke o tome kako su se integrirali u Chelsea nakon preuzimanja rusa jevreja Abramovica, te dovodjena tamnoputih igraca poput Drogbe,Makelele,Essiena,Mikela... koji su bili dio najuspjesnijih Chelsea-evih sezona![/font][/size]
[size=3][font=georgia, serif]......[/font][/size]
  • Odgovori 268
  • Pregledi 29,5 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Naravno zaslužuju svaku osudu, nema tu puno priče, ne postoji ni jedan racionalan razlog opravdavanja postojanja ovakvih skupina.
Također, i meni je žao zbog ukidanja stojećih tribina, stvarno šteta, zbog tog mozda i nema pravog navijanja na njihovim stadionima s kakvim smo mi upoznati. Zato mi se neki dan i svidjela ona ideja o stojećoj tribini s 15 000 mjesta na novom našem stadionu. Nažalost, cijeli projekt je propao.
Dio Headhuntersa je takav,a dio nije ! taj dio kojeg nazivate rasistima i desničarima ima dobre veze i prijateljstva sa Lacijalima (S.S.Lazio) koju su deklarisani desničari.
Rezultat tog dokumentarca je bilo Marinerovo zatvaranje i MacIntyre od tada živi u strahu, promijenio adresu mnogo puta, nedavno su njega i ženu istukli u restoranu.

90ih se promijenila bila struja u Headhuntersima, došle su mlađe generacije i stariji su otišli. Navodno više nitko od starije generacije ni ne dolazi na Bridge.
I zanimljivo je da su tek 1995. promijenili ime u Chelsea Headhunters. Prije su bili Chelsea Shed Boys

Inače, odličan citat:
“Svi mi se i nalazimo na pivama i redovito roštiljamo. Prije svega, sve je to zajebancija. Ti vidiš bakljadu na tv i odma misliš da su neredi i da stradavaju djeca i žene. Nitko nevin nikad nije pretučen
na stadionu, Sve je to šou, ne bi ti to shvatio. A ove fore sa k1 ostavi za sebe. Jer vidiš, te “huligane” nikad nećeš vidjeti kako sjede u tramvaju dok je pun starijih osoba i sigurno nećeš čut da je netko od njih pretukao ženu. To je način života, ne bi ti to shvatio.”

I dobri filmovi o huliganima: Rise of the foosoldier, Green Street hooligans, Football factory, I.D., Cass, The Firm(1989 i 2009), Awaydays
I dokumentarci od Danny Dyrea, Football factories
[quote name='stifmeister' timestamp='1339847161' post='59302']

I dobri filmovi o huliganima: Rise of the foosoldier, Green Street hooligans, Football factory, I.D., Cass, The Firm(1989 i 2009), Awaydays

[/quote]

Green Street Hooligans su mi više neka fantazija i plod nečije mašte... Napale se ova djeca samo. Football factory je prejak ;)

A Chelsea Headhuntersa skoro da i nema više na SB.
[quote name='Kalouda' timestamp='1339848822' post='59304']
Green Street Hooligans su mi više neka fantazija i plod nečije mašte... Napale se ova djeca samo. Football factory je prejak ;)

A Chelsea Headhuntersa skoro da i nema više na SB.
[/quote]
Glavna prièa je onako, li la, ali prièa o navijaèima je dobra, prikaz tuènjava takoðer. Sve u svemu ispao ne loÅ¡ film.
Ovi su mi puno jaèi od football factorya: Rise of the footsoldier, The firm, awaydays
Ja srca mi nijedan takav film nisam pogledao. Al za sve postoji prvi put, evo sad sam stavio na download The Football factory, Green Street Hooligans i Rise od the footsoldier.
Ak vas zanimaju Headhuntersi imate i knjigu Tvornica nogometa,po kojoj je i snimljen Football factory...Meni je FF puno bolji od GSH...a kakav je ovaj rise of footsoldier?se isplati to pogledat?
  • Autor
[quote name='Brane' timestamp='1339834681' post='59287']
Naravno zaslužuju svaku osudu, nema tu puno priče, ne postoji ni jedan racionalan razlog opravdavanja postojanja ovakvih skupina.
Također, i meni je žao zbog ukidanja stojećih tribina, stvarno šteta, zbog tog mozda i nema pravog navijanja na njihovim stadionima s kakvim smo mi upoznati. Zato mi se neki dan i svidjela ona ideja o stojećoj tribini s 15 000 mjesta na novom našem stadionu. Nažalost, cijeli projekt je propao.
[/quote]
A da li bi FA uopće dozvolila stojeću tribinu na novom stadionu?

• 3 mjeseca kasnije...
  • 3 mjeseca kasnije...
Lojalistički krizni stožer, potreba zbog loših poteza uprava klubova:

http://chelseabalkan.com/index.php/item/3401-chelseajevi-i-rangersovi-lojalisti-spremni-na-formiranje-kriznog-stozera.html
[quote name='Caeruleus' timestamp='1357990518' post='101219']
Lojalistički krizni stožer, potreba zbog loših poteza uprava klubova:

[url="http://chelseabalkan.com/index.php/item/3401-chelseajevi-i-rangersovi-lojalisti-spremni-na-formiranje-kriznog-stozera.html"]http://chelseabalkan...og-stozera.html[/url]
[/quote]

To se čekalo! Realno, mi smo u većoj krizi od njih unatoč njihovoj relegaciji u 4. ligu, njihova uprava bar ima poštovanje prema povijesti, i ne sumnjam da će ih najveća klupska legenda Ally McCoist za minimalno vremena vratit na tron...dok je s nama malo drukčiji slučaj.
Kako fale navijaci na velikim utakmicama,ono navijanje kao sta gledan na utakmicama Bayern-Borrussia,Juve-Milan,nisan nikad imao priliku gledat te Headhunterse ali stvarno se cine ka pravi navijaci,uz njih bi bili još jaci ;)
[quote name='John Terry' timestamp='1358101199' post='101582']
Kako fale navijaci na velikim utakmicama,ono navijanje kao sta gledan na utakmicama Bayern-Borrussia,Juve-Milan,nisan nikad imao priliku gledat te Headhunterse ali stvarno se cine ka pravi navijaci,uz njih bi bili još jaci ;)
[/quote]

Firme nisu ultrasi, to ti mora biti jasno.
[quote name='dubrovcanin' timestamp='1358157842' post='101664']
Firme nisu ultrasi, to ti mora biti jasno.
[/quote]

Niko nije reka da oni tribaju bit ultrasi,ali cisto nešto da se cuje dok gledan utakmicu,nešto šta bi nan dalo onaj uzlet i onaj pobjednicki gol protiv Uniteda u 90 + hah :D
http://www.youtube.com/watch?v=---pzY61-bY

Evo ovdje jedan kratki isječak iz serijala Top Boys, Jason Marriner priča o susretu Chelsea i Cardiffa u kupu 2010, navijačkim firmama s kojima su Headhuntersi asocirani, te svoje poglede na ostale firme iz Londona (West Ham, Millwall i Tottenham)
  • 2 sedmice kasnije...
http://www.youtube.com/watch?v=AYPWDUPhpX0

dobri su dobri su,bicu jednog dana tamo medu njima,taman pred utakmicu sa Crvenin pederima,ocu majke mi !
  • 1 mjesec kasnije...

The Most Supported European Clubs In The World:

1. Manchester United (354 million fans)

2. FC Barcelona (270 million fans)

3. Real Madrid (174 million fans)

4. Chelsea (135 million fans)

5. Arsenal (113 million fans)

6. AC Milan (99 million fans)

7. Liverpool (74 million fans)

8. Inter Milan (49 million fans)

9. Bayern Munich (24 million fans)

10. Juventus (20 million fans)

11. Manchester City (18 millionfans)

12. Tottenham Hotspur (11millionfans)

13. Newcastle United (6 millionfans)

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.