31. maj 2012.14 god. comment_54381 Nakon Å¡to smo se raspitali o svim stvarima vezanim za osnivanje udruženja "Chelsea BiH", koje će egzistirati zajedno sa udruženjem navijaÄa "Chelsea Croatia" i eventualno udruženjem navijaÄa "Chelsea Serbia" pod zajedniÄkim imenom Chelsea Balkan, vrijeme je da krenemo u realizaciju ovog projekta. Kao Å¡to svi već znate, osnovni problem u svemu su nam novci. Naime, za prvu fazu formiranja udruženja, koja podrazumijeva pravljenje statuta, akta o osnivanju, održavanja osnivaÄke skupÅ¡tine itd., pa sve do predaje papira u opÅ¡tinu, potrebno je taÄno 200 KM. Dakle, bez tih para mi ne možemo ni ući u ovaj projekat. Nadalje, otprilike 30 dana nakon predaje papira, kada nam aBd sve to 'proÄ‘e' kod opÅ¡tinskih organa, bit će nam potrebno joÅ¡ 300 KM za razne takse i izradu peÄata, kako bi se proces formiranja udruženja okonÄao i poslao službeni zahtjev u London za registraciju udruženja kod naÅ¡eg voljenog kluba. JoÅ¡ jedan problem koji nam stoji na putu jeste vrijeme. Naime, Chelsea kandidature za nove navijaÄke klubove u kojima su Älanovi ljudi koji nemaju njihove sezonske ulaznice prima samo do kraja ove godine, tako da bi mi u naredna tri mjeseca MORALI zavrÅ¡iti registraciju udruženja u BiH i Hrvatskoj, nakon Äega bi imali tri mjeseca da sasvim opuÅ¡teno poÅ¡aljemo zahtjev za prijem u službene navijaÄke klubove. Kao i svako udruženje, i ovo će raditi na principu Älanarina. ÄŒlanarina će koÅ¡tati 20 KM, i plaćat će se svake godine. Od te Älanarine ćemo izraÄ‘ivati iskaznice, majice i sliÄne rekvizite koje ćemo dijeliti naÅ¡im Älanovima na redovnim navijaÄkim okupljanjima, a neÅ¡to od tih para će se koristiti i za organizaciju tih okupljanja te za održavanje ovog foruma i stranice. Dakle, uplate za Älanstvo u budućem udruženju navijaÄa Chelsea BiH, pomoću kojih ćemo isto i osnovati, poÄinju od danas. Ne morate uplatiti odmah punu Älanarinu. Ukoliko nemate odmah 20 KM, možete uplatiti 5, 10, 7, 3 KM, nebitno koliko, a na to ćete, kad se osnuje udruženje, samo dodati ostatak do 20 KM, nakon Äega ćete biti upisani u udruženje i dobit ćete na kućnu adresu (putem poÅ¡te) iskaznicu kao dokaz da ste Älan udruženja. Nadalje, ako ima neko ko bi uplatio odmah za dvije godine, može i to uÄiniti. ÄŒlanstvo u udruženju će se brojati od dana osnivanja udruženja, Å¡to znaÄi da, ako sada platite Älanarinu, ono traje godinu dana od trenutka kada udruženje poÄne sa radom. Da bi postali službeni navijaÄki klub pri Chelseaju, potrebno nam je 30 Älanova. Nakon svake uplate vaÅ¡e ime i prezime će biti dodato u ovoj temi, tako da se ne zagubite, takoÄ‘e, nakon svakih 15-20 dana na temi će biti kaÄen izvod iz banke koji dokazuje ko je i koliko novca uplatio. U sluÄaju da interes bude toliko mali da se ne mogne od tih para osnovati udruženje, nekako ćemo se skrpiti, makar hljeba ne jeo mjesec dana, ali će ono biti osnovano abd! Uplate možete vrÅ¡iti ispunjavanjem uplatnice i uplatom u bilo kojoj banci ili poÅ¡ti, a uplatnicu trebate ispuniti ovako: [img]http://chelseabalkan.com/bihrelo.png[/img] Gdje je iznos, možete upisati koliko želite. [b]OBAVEZNO NAKON UPLATE SAÄŒUVAJTE UPLATNICU, USLIKAJTE JE I POÅ ALJITE MENI PRIVATNOM PORUKOM.[/b] I, zapamtite, ovo ne radite ni zbog mene ni zbog bilo koga na sajtu i forumu, niti vas ko na to prisiljava. Ovo radite zbog sebe i Chelseaja, jer će osnivanjem udruženja ova zemlja postati joÅ¡ jedna baza naÅ¡ih navijaÄa, Å¡to nam je jako bitno. KTBFFH! Prijavi
31. maj 2012.14 god. comment_54385 Relo slažem se sa svime Å¡to si rekao, ja sam spreman predat novac najdalje od 10.6, samim predavanjem novca mi cemo osigurati kvalitetan rad Foruma, ali i cijele zadruge. Bilo bi lijepo kada bi vecinas predala novac Å¡to prije, tako da bi se moglo planirati neko lijepo druženje ili Äak okupljanje za godiÅ¡njicu Chelsea Balkan Foruma koja je kako rece reLo 06.07. Sve je do nas Älanova, i molio bi sve Älanove da ovo prihvate ozbiljnim. KTBFFH ! Prijavi
31. maj 2012.14 god. Autor comment_54387 [quote name='dubro-nemamphotoshop' timestamp='1338498789' post='54386'] Jeli uplatnica za BiH ili cijelu regiju? [/quote] Ovo je za BiH samo, za Hrvatsku se Lampardu obrati jer on vodi osnivanje udruženja kod vas. Prijavi
31. maj 2012.14 god. comment_54400 Pojednostavljeno (ako sam dobro shvatio), treba nam minimum 30 Bosanaca i Hercegovaca voljnih da se u Å¡to skorijem roku ukljuÄe u djelovanje, organizaciju i osnivanje ovog udruženja. Svi vi koji ste spremni da pomognete na bilo koji naÄin, a u prvom redu finansijski, slobodno postajte na ovoj temi i recite, pitajte bilo Å¡ta Å¡to vas zanima. Za svoje pare uvijek imate pravo znati sve, makar to bile i najbanalnije stvari. Cilj nam je da se radi Å¡to transparentnije i otvorenije, te da svaki papir, svaki dokument bude pristupaÄan bilo kome od vas. Evo ja imam jedno pitanje: Ko će nam odraditi te pravne akte, osnovne dokumente napisati, dakle kako ćemo to rijeÅ¡iti ? Prijavi
31. maj 2012.14 god. comment_54402 [quote name='Wisey' timestamp='1338499539' post='54400'] Evo ja imam jedno pitanje: Ko će nam odraditi te pravne akte, osnovne dokumente napisati, dakle kako ćemo to riješiti ?[/quote] Posto Lampard pise statut za nas, HR, statut se moze uzet samo, valjda se tako i planira? Ostalo treba samo popunit s podacima dokumente, mislim da ne treba nista sastavljat vise Prijavi
31. maj 2012.14 god. Autor comment_54409 [quote name='Wisey' timestamp='1338499539' post='54400'] Pojednostavljeno (ako sam dobro shvatio), treba nam minimum 30 Bosanaca i Hercegovaca voljnih da se u Å¡to skorijem roku ukljuÄe u djelovanje, organizaciju i osnivanje ovog udruženja. Svi vi koji ste spremni da pomognete na bilo koji naÄin, a u prvom redu finansijski, slobodno postajte na ovoj temi i recite, pitajte bilo Å¡ta Å¡to vas zanima. Za svoje pare uvijek imate pravo znati sve, makar to bile i najbanalnije stvari. Cilj nam je da se radi Å¡to transparentnije i otvorenije, te da svaki papir, svaki dokument bude pristupaÄan bilo kome od vas. Evo ja imam jedno pitanje: Ko će nam odraditi te pravne akte, osnovne dokumente napisati, dakle kako ćemo to rijeÅ¡iti ? [/quote] Statut je isti za sve navijaÄke klubove, dakle bukvalno ćemo ga c/p od Arsenala ili nekog drugog navijaÄkog kluba te samo izmjeniti osnovne podatke. Akt o osnivanju je isto tako na kalup uz promjenu nekih osnovih podataka. Å to se skupÅ¡tine tiÄe, tu se samo fiktivno navede da skupÅ¡tina ima bubam 5 Älanova, navedeÅ¡ im ime i prezime, i da je ta skupÅ¡tina donijela akt o osnivanju. Dakle, sve je jednostavno, samo nam pare trebaju. Naravno, sve će biti transparentno u svaki fening. Prijavi
31. maj 2012.14 god. comment_54418 Evo odma da kazem Dado Amer i ja dajemo pare u što bržem roku, nadam se da ce nas krenit i da ce se nasi planovi ostvarit. Uglavnom pao je dogovor da Dado i ja dajemo prvu ratu 10 KM, a nakon toga još 10 KM, nadam se da ce se i Amer sa tim složit. Prijavi
1. juni 2012.14 god. comment_54548 [quote name='lampard8' timestamp='1338542446' post='54539']Po kolko para se daje ? , dobra ideja [/quote] Prvi post, 4 i 6 odlomak Ukupno se mora dati 20km, ako mozes odmah dati 20km odlicno, ako ne onda das sad 10km recimo, a ostalih 10km za mjesec dana Prijavi
1. juni 2012.14 god. comment_54555 Ok , al kako se salju te pare ne znam ja sam slab sa bankom hah ? Prijavi
1. juni 2012.14 god. Autor comment_54556 [quote name='lampard8' timestamp='1338543252' post='54555'] Ok , al kako se salju te pare ne znam ja sam slab sa bankom hah ? [/quote] Nađi se sa Hazardom i ostalima iz Mostara što će uplatiti, zajedno otiđite u banku i sve uplatite odjednom... To ti je najjednostavnije. Prijavi
1. juni 2012.14 god. comment_54571 a iz Hrvatske ti se moze isto uplatiti ili se moze nekome drugome uplatit ko je u Hrvatskoj? Prijavi
1. juni 2012.14 god. comment_54629 [quote name='reLo' timestamp='1338543492' post='54556'] Nađi se sa Hazardom i ostalima iz Mostara što će uplatiti, zajedno otiđite u banku i sve uplatite odjednom... To ti je najjednostavnije. [/quote] Hazard je iz Zenice... [quote name='antonius luiz' timestamp='1338545499' post='54571'] a iz Hrvatske ti se moze isto uplatiti ili se moze nekome drugome uplatit ko je u Hrvatskoj? [/quote] a da pogledaš par postova poviše ffs Prijavi
1. juni 2012.14 god. Autor comment_54641 [quote name='dubro-nemamphotoshop' timestamp='1338555716' post='54629'] Hazard je iz Zenice... a da pogledaš par postova poviše ffs [/quote] Ima onih Mostaraca dosta, malo sam ih pomiješao... Ne znam više ni ko je od kuda Prijavi
1. juni 2012.14 god. comment_54648 Sve u svemu dobro je to ste se vec poceli raspitivati za to, moj prijedlog je da se daju pare iz dva puta sad 10KM pa za neki mjesec, dva opet 10KM. Da vas pitam, nakon Å¡to se skupe pare, mislim da bi se trebale skupit do 7 mjeseca, da li ce se tada praviti Älanske karte i majice ili nekda tamo poslije ? Prijavi
1. juni 2012.14 god. comment_54661 [quote name='_ ¤ Hazard_CFC ¤ _ ' timestamp='1338500856' post='54418'] Evo odma da kazem Dado Amer i ja dajemo pare u što bržem roku, nadam se da ce nas krenit i da ce se nasi planovi ostvarit. Uglavnom pao je dogovor da Dado i ja dajemo prvu ratu 10 KM, a nakon toga još 10 KM, nadam se da ce se i Amer sa tim složit. [/quote] Bas smo ovome ja i Hazard sinoc pricali . Naravno slazem se i ovo kao sto ste svi vec rekli trebamos to prije rijesiti . Prijavi
1. juni 2012.14 god. Autor comment_54664 Sve pare će ići na formiranje udruženja, a kad se ono i zvaniÄno osnuje poÄinje distribucija Älanskih kartica i pravljenje majica i sl. Prijavi
1. juni 2012.14 god. comment_54667 Trenutno, ja sam sluzbeno posjedujem samo 5 vlastitih konvertibilnih maraka Ali, ima mi nesto uletit sutra najvjerojatnije tako da ocekujem tih 20 KM uplatit u ponedjeljak, jer nedjeljom ne rade banke kolko ja znam. Eto tako Prijavi
1. juni 2012.14 god. comment_54809 E ovako ja sam iz Kozarske Dubice , to je blizu Prijedora i htio bi sudjelovati u ovom , pa da pitam ima li iko blizu mene i gdje bi ta okupljanja mogla biti ? Prijavi
1. juni 2012.14 god. comment_54811 Samo da pitam gdje su okupljanja, da znam je li mi pogodno doci? Prijavi
Pridružite se razgovoru
Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.