Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Matchday 29 - Manchester City (A) 21.03.2012. 20:45h

Istaknuti odgovori

• Odgovori 143
  • Pregledi 12,2 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

[quote name='Whisper' timestamp='1332162128' post='36638']
Mata je bolji na krilu, i to je cinjenica. Ali, kako bude, bice...
[/quote]

Pa ne znam bas po cemu je to cinjenica, jer sam procitao dosta tekstova na stranim sajtovima o tome koliko je Mata stvoren za poziciju 10-ke i koliki uticaj ima na nasu igru. Za krilo je potreban igrac sa brzinom i prodorom, jak u duelu - Nani recimo, Bale itd. Mata sa svojom vizijom i genijalnoscu na malom prostoru je idealan igrac za poziciju 10-ke sto i igra kod nas sada, konacno. Dosta pokrije u toku utakmice, naravno nekada se nadje i na krilu jer ima slobodu da uvijek prati loptu i razigrava, sto je i zadatak 10-ke, ali je sjajan kada treba biti "link" izmedju centra terena i napada i to mu stoji. Tik iza napadaca, moze napraviti visak i uputiti sjajan pas za krilo ili beka po strani, a nekada i gurnuti loptu na 11m u srce protivnickog 16-erca. Slicnu ulogu je imao u Valenciji. Omalen, lucidan, okretan, sve karakteristike 10-ke. Uz Hazarda na krilu, ne smijem ni zamisliti sta bi Mata s njim cinio...
[quote name='Twelfth Man' timestamp='1332163566' post='36647']

Pa ne znam bas po cemu je to cinjenica, jer sam procitao dosta tekstova na stranim sajtovima o tome koliko je Mata stvoren za poziciju 10-ke i koliki uticaj ima na nasu igru. Za krilo je potreban igrac sa brzinom i prodorom, jak u duelu - Nani recimo, Bale itd. Mata sa svojom vizijom i genijalnoscu na malom prostoru je idealan igrac za poziciju 10-ke sto i igra kod nas sada, konacno. Dosta pokrije u toku utakmice, naravno nekada se nadje i na krilu jer ima slobodu da uvijek prati loptu i razigrava, sto je i zadatak 10-ke, ali je sjajan kada treba biti "link" izmedju centra terena i napada i to mu stoji. Tik iza napadaca, moze napraviti visak i uputiti sjajan pas za krilo ili beka po strani, a nekada i gurnuti loptu na 11m u srce protivnickog 16-erca. Slicnu ulogu je imao u Valenciji. Omalen, lucidan, okretan, sve karakteristike 10-ke. Uz Hazarda na krilu, ne smijem ni zamisliti sta bi Mata s njim cinio...
[/quote]

Umesto sto se oslanjas na tekstove stranih sajtova, pogledaj malo, svojim ocima ;)

U sredini terena je uglavnom guzva, jer se sad gotovo svi timovi brane disciplinovano, sa dosta igraca ispred lopte.
Mata je levak, i zato je najopasniji, kad sa krila zaokrene, prema sredini, pa tad podeli loptu, jer, se od levonogog igraca, koji igra na levom krilu uglavnom ocekuju centarsutevi, iz ociglednog razloga.
Tu na scenu stupa Matina sjajna tehnika i tacan pas. Ali, da bi se to ostvarilo u potpunosti, njemu treba prostora i slobode. A toga uvek vise ima, na krilu, gde ima samo jednog cuvara, nego u sredini, gde se sjati pola protivnickog tima.
[quote name='Whisper' timestamp='1332164741' post='36648']

Umesto sto se oslanjas na tekstove stranih sajtova, pogledaj malo, svojim ocima ;)

U sredini terena je uglavnom guzva, jer se sad gotovo svi timovi brane disciplinovano, sa dosta igraca ispred lopte.
Mata je levak, i zato je najopasniji, kad sa krila zaokrene, prema sredini, pa tad podeli loptu, jer, se od levonogog igraca, koji igra na levom krilu uglavnom ocekuju centarsutevi, iz ociglednog razloga.
Tu na scenu stupa Matina sjajna tehnika i tacan pas. Ali, da bi se to ostvarilo u potpunosti, njemu treba prostora i slobode. A toga uvek vise ima, na krilu, gde ima samo jednog cuvara, nego u sredini, gde se sjati pola protivnickog tima.
[/quote]

Kako da se ne oslanjam na tekstove ljudi koji su u fudbalu 20 godina na profesionalnom nivou i od kojih mogu mnogo toga nauciti? Na kraju krajeva, Mata dok je igrao u Valenciji zapao mi je za oko i uvijek je igrao bas onako kako sam napisao.

Kako onda Silva, koji je isti profil igraca kao Mata, uvijek u toku utakmice visi iza napadaca i u liniji je sa krilima, i ne "gusi" ga ta guzva? Fino sam ti rekao, da Nani ima jaci prodor od Mate, jaci je u duelu, ima dobar sut i sve to koristi kada se okrene okomito ka sredini, Bale takodje, Valencia, Young itd. - to su klasicna krila. Nemaju lucidnost ali imaju prodor, tehniku i snagu i to je ono sto je odlika krila. Kao sto su lucidnost, brzo razmisljanje, snalazljivost na malom prostoru i zavrsni pas odlika 10-ke, a Mata sve ovo posjeduje. Mata ima sjajnu tehniku, dribling pristojan ali idealan na malom prostoru, kada fintom tijela slomi protivnika i odmah se nadje iza napadaca ili krila koji se otvaraju po strani + nije sebican i ima sjajan pas. Nije se jednom desilo da na krilu ne moze probiti igraca jer nema snage u duelu a ne razumijem kako njegova vizija i snalazljivost na malom prostoru, moze doci do izrazaja na krilu? Jbg, otkad je Mata dosao pisalo se kako treba igrati iza napadaca jer moze stvoriti dosta prilka i donijeti nam kreativnost. O tome se pisalo sve do nedavno... To je jasno k'o dan.

Da te podsjetim malo... Kada je Torres zabio gol protiv Swanseaja prije 5 mjeseci, Mata mu je sa nekih 20m sa sredine poslao sjajan pas i izbacio citavu odbranu protivnika, ili tu"guzvu" kako kazes. Protiv Valencije na Bridgeu, za Drogbin 2. gol asistirao mu sa sredine terena. Drogbi protiv Stokea doturio loptu izmedju 4-5 igraca Stokea koji su krenuli na njega itd... On ce ovo jos cesce ciniti ako dodje Hazard ili tako neki istomisljenik.
zelja br. 1: Dannya na klupu

vjerojatno ce ovaj sastav izac na teren: Čech - Ivanović, Cahill, Terry, Cole - Essien, Meireles, Lampard, Ramires, Mata - Torres/Drogba,
al ja bi volio mozda da igraju i Tito i Nando zajedno, samo kako to onda iskombinirati, mozda da izaÄ‘e Ramires ili cak Mata, a na njegovo mjesto Torrke iza Drogbe kao polušpic..
Ali pošto igramo protiv Citya boj će se vodit na sredini terena i tu moramo zgusnuti raspored, tako da će vjerojatno igrat samo Torres ili samo Drogba..

Igrat disciplinirano, čvrsto, bez izlijetanja iz sustava, u obrani jednostavno i bez kemijanja ikakvog..
Da ponovimo, oni nisu nikakva mega momcad koju se ne moze dobiti, dokaz je proslo kolo i Swansea, ako budemo igrali kao do sad pod RDM-vim vodstvom vjerujem da možemo dobiti, iako realno ni remi ne bi bio los rezultat
[quote name='bbj26' timestamp='1332169135' post='36659']
vjerojatno ce ovaj sastav izac na teren: Čech - Ivanović, Cahill, Terry, Cole - Essien, Lampard, Ramires, Mata - Torres/Drogba
[/quote]

tolko dobar sastav da nam fali igrač jedan :P

[quote name='Whisper' timestamp='1332164741' post='36648']
[/quote]

neznam baš kolko ti i ovo drži vodu...po meni je Mata svoje najbolje partije u nas pružio upravo u sredini...
[quote name='chelseathebest' timestamp='1332172593' post='36665']

tolko dobar sastav da nam fali igrač jedan :P

[/quote]

Haha, Raula sam racunao u glavi a nisam ga napisao, ne bi ni skuzio da nisi rekao :D :P
[b]Ja bi to ovako postavio. Torresa od prve jer je brzi i prodorni ![/b]
[img]http://www.footballuser.com/formations/2012/03/363197_Chelsea.jpg[/img]
  • Autor
Torres - Premiership

Drogba - Liga prvaka

Lukaku - FA kup

:) Mirna Engleska :P

Očekujem da ne pobjedimo ovu utakmicu, ali ako se to desi onda IMPOSSIBLE IS NOTHING!
eto malo vas čitam i predomislio sam se u vezi ovog sastava, iz jednostavnog razloga što moramo imat snažan vezni red, dosta jak u obrani a opet ne Mikela čini mi se pre spor za ovu utakmicu u kojoj če trebat ič na kontre, zato bi ja skupio muda i puknuo ovakav sastav:

----------Cech-------

Bane----Terry---Cahill----Cole

--------Luiz-----Essien

Ramiz----Mata----Torke

---------Drogba------

jedina mana čini mi se što nemamo 3. napadača i ako če trebat ganjat rezultat kog poslat u šesnaesterac. Lukakua ?? dečka koji nije vidio lopte već par mjeseci ? možda pre naivno, ali 4. pravog napadača nemamo , Kalou i Malouda su dobri ali nisu igrači za šesnaesterac nego krila, isto je i Stu nije on igrač koji če nadskočit Tourea i utrpat ove odbijance pre malen je on, i tu se sad osjeti taj 3. napadač , da se Lukaku uigravalo i davalo mu šansu , sad bi imali napadača kojem bi mogli opvjerit ovaj zadatak ovako kad pukneš oaakav sastav sa jedina 2 napadača kurac, zato je to malo upitno ovo ostalo mislim da sam sve dobro napravio, a izmjene ovise o rezultatu.
Idemo po pobjedu , moje misljenje Mata iza Drogbe Ramiz lijevo desno Sturridge , Torres u drugom ulazi umjesto Sturridga ;)
Samo da ne petljaju u odbrani. Za Cahilla i ne brinem toliko koliko za Luiza. Samo da se lopte ispucavaju kada su u blizini Cityjevi igraci.
[quote name='Wisey' timestamp='1332254870' post='36822']
Terry out, Oriol out za ovu tekmu. :(

[b]Jasno je da će zadnju liniju činiti Bane-Luiz-Cahill-Cole.[/b]
[/quote]
Eh, dao bog da ne stavi Boswingu.

Torres na lijevo krilo, Sturridge na klupu, Ramires na desno krilo, Drogba špičoka, Lampard i Essien/Mikel pozadi, Mata cener. Pa kud puklo da puklo. Sturridgea kasnije ubaciti
Važno je da će Terry biti u stanju da igra protiv kokošaka, City ćemo valjda da preživimo. WE BELIEVE!
[quote name='Elao' timestamp='1332262269' post='36863']
Nih dvojica odlican tandem cine, a jel to opet Oriol povrijeden ili?
[/quote]

povrjeđen je
Gost
Ova tema je zatvorena za nove odgovore.

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.