Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Matchday 29 - Manchester City (A) 21.03.2012. 20:45h

Istaknuti odgovori

epl-manchester-city-vs-chelsea-356.jpg

MANCHESTER CITY FOOTBALL CLUB versus CHELSEA FOOTBALL CLUB

ETIHAD STADIUM / EASTLANDS STADIUM / CITY OF MANCHESTER STADIUM, MANCHESTER

21.03.2012, WEDNESDAY

19:45h (20:45 CET)

• Odgovori 143
  • Pregledi 12,2 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Let's get this party started ! :D

PS. izvini Cero, morao sam malo editirati anketu. bilo je previše ponižavajuće za naše protivnike, pa makar ovo bio navijački forum jbg.
Sta mislite o ovom sastavu:

-------Drogba----Torres-------

------------Lampard------------

Meireles---------------Ramires

------------Essien---------------

Cole---Terry---Luiz---Ivanovic
ova utakmica ce biti jako teska i ako je city u posljedenje vrijeme u slaboj formi,mi smo im nanijeli prvi poraz u prvenstvu 2:1,sad kod kuce imaju sve pobjede nebi bilo lose i ovde da im otkinemo koji bod a i mi smo u dobroj formi ocekujem borbu igraca kao protiv napolia i vjerujem u 3 boda.
A i ja bih pre stavio Cahilla nego Luiza, pokazao se kao bolji štoper.
Mata jednostavno mora da bude u sredini, kao AMF. Torres-Drogba mi moždra funkcionisali, ali falila bi nam brzina na krilu koju ima Sturrige.
[quote name='trebevic' timestamp='1332108918' post='36541']
Sta mislite o ovom sastavu:

-------Drogba----Torres-------

------------Lampard------------

Meireles---------------Ramires

------------Essien---------------

Cole---Terry---Luiz---Ivanovic
[/quote]
Mata umjesto Meirelesa, stim da zamjeni poziciju s Lampardom, mada cisto sumljam da ce RDM krenuti s 2 napadaca. Vrlo vjerovatno:

cech
bane, luiz, terry, cole
meireles, essien
ramires, lampard mata
drogba
ja bih krenuo ovako
cech
ivanovic tery cahil cole

esien lampard

ramires mata tores

drogba
jebite se, ja pitam tamo kad če se otvorit i nitko ne odg. nego tu pišete a da ni neznam.

Ja bi volio nešto ovakvo :

Bane----Terry-----Luiz-----Cole

-------Essien-------Lamps---

Stu---------Mata--------Torke

----------Drogba----------

i Kasnije bi jako dobro došle Ramiresova i Oriolova svježina te Mikelova smirenost i sigurnost,, a ako bi gubili ili ganjali rezultat onda na vugla sa Kalouom , Maloudom i Lukakuom. Po meni najbolja taktika pustit njih da drkaju s loptom a mi da iz kontri i polukontri tražimo svoje prilike, naravno čvrsta obrana i probat ciljat na neku 0 a u meÄ‘uvremenu kao što rekoh pokušat iz kontri i polukontri, oni su ipasli iz svih natjecanja i oni su svježi za ovaj meč, nadtrčat ih sigurno nečemo nakon onog u Napulju i danas Lestera, treba prilagodit taktiku mogučnostima, a onda ić na pobjedu protiv Spursa koji su nam puno bliže.

Moja neko predviÄ‘anje je naša pobjeda, nekako sam uvjeren u nju :)
GO BLUES!!!!!
Ocekujem lavovsku borbu od igraca, neka daju sve od sebe to je najbitnije, x kao kuca ja zadovoljan ;) a da ne govorim u slucaju eventualne pobjede :D
Optimističan sam po pitanju ove tekme. Vidjet ćemo.

I bit će zanimljivo vidjeti, koji će sastav istrčati na teren. Ja se nadam Torresu od prve..
Stvarno nakon ovih dobrih partija se nezna ko ce poceti od prve.
Ono sto bi ja volio:
______________Cech_______________

__Bane___Terry___Cahill____A.Cole___

_______Essien_____Lampard_________

___Dany_______Mata_______Ramires__
_________Drogba/Torres_____________

Za napadaca se stvarno nemogu odluciti.Tu je u zadnje vrijeme fenomenalni Drogba koji uvijek odlucuje derbije(momak za velike utakmice) i Torres koji se polahko vraca u formu.Vjerujem da Torres sada jedva ceka slijedecu utakmicu da pokusa nastaviti sa golovima.
Ocekujem pobjedu(1-2),mada ni remi nije los. :D
Ako bi se Robbie opredjelio za sastav kakav je Vaha CFC napisao, ja bih samo zamijenio Dannyja i Ramiresa, jer ce nam biti potrebne lopte u sredinu, a Ramires bi mogao iskoristiti svoju brzinu jer ce na njega ici nadam se Clichy koji lako ispada, a na Dannyja korpulentni ali spori Richards sto bi Danny mogao lako iskoristiti. A opet lakse ce mu biti da centrira jer ce to moci raditi iz trka, kao i Ramires, nece morati da se namjesta na svoju nogu.

Treba biti maks. oprezan i dati 101% sebe u ovoj utakmici. City ce snazno udariti jer su sada pod ogromnim pritiskom, United im bjezi 4 boda. Davno su ispali iz LS i kupova, razocarali svoje navijace u LE, prepustili ligu Unitedu i sada ce biti motivisani da se iskupe. Mi trebamo igrati glavom i biti oprezni, a ako bismo zabili eventualno 1 gol u 1. poluvremenu, to bi unijelo dodatnu nervozu medju igrace Cityja sto bi nama prijalo. Treba igrati muski presing na njihove igrace, nisu oni nikakav bauk. Vezni treba dosta trcati i pokrivati. Pozeljno bi bilo i praviti sitne prekrsaje, nista ostro, ali da im sjeckamo igru. U odbrani bez mnogo petljanja, vec izbijati lopte ako njihovi igraci pocnu stiskati. Pokazali smo na Bridgeu da ih mozemo dobiti kada igramo na nivou.

Sto se tice napada, ne znam ni sam sta ciniti. Mozda ipak staviti Titu od prve minute, neka malo izmori njihove stopere a onda na poluvremenu ili oko 60. minuta ubaciti svjezeg Torresa, pa sta bude. Samo se nadam da cemo koristiti stvorene sanse.

Bod je odlican, bitno je da se ovaj niz neporazenosti nastavi.
Dobar komentar. Slažem se da koliko god oni jaki izgledali, nisu nikakav bauk. Može se snjima igrati, naši su definitvno raspoloženi i rasterećini dolaze na Etihad.

Ja sam definitvno optimističan.
____________________________Cech____________________________

_____Ivanović__________Cahill____________Terry__________Cole_____

_________________Essien______________Lampard_________________

_____Ramires________________________________________Mata_____

_________________Drogba________________Torres_________________
Dannya Sturridgea na klupu do daljnjeg !!!
Ramiz je vise puta dokazao, da odlicno moze da igra i na krilu.
Sta treba, da se ne daj Boze desi, da gubimo, i da gledam onog neandertalca kako davi loptu, iskljucuje saigrace iz igre, da bi dokazao da je neka velicina ?!
Batalite vi to.

Formacija 4-4-2
Drogba i Torres mogu biti idealan napadacki tandem, samo ih treba uigrati.
Obojica su izuzetno kompletni napadaci, s tim sto je Tito fizicki jaci.
U toj kombinaciji Drogba bi bio target man, covek na koga bi isle lopte, koje on sa lakocom moze da zagradi, sacuva i podeli Torresu, koji bi se motao oko njega, i cekao pas, koji bi, opet, svojom brzinom, i dobrim udarcem mogao da iskoristi.
[quote name='Whisper' timestamp='1332157272' post='36623']
Dannya Sturridgea na klupu do daljnjeg !!!
Ramiz je vise puta dokazao, da odlicno moze da igra i na krilu.
Sta treba, da se ne daj Boze desi, da gubimo, i da gledam onog neandertalca kako davi loptu, iskljucuje saigrace iz igre, da bi dokazao da je neka velicina ?!
Batalite vi to.

Formacija 4-4-2
Drogba i Torres mogu biti idealan napadacki tandem, samo ih treba uigrati.
Obojica su izuzetno kompletni napadaci, s tim sto je Tito fizicki jaci.
U toj kombinaciji Drogba bi bio target man, covek na koga bi isle lopte, koje on sa lakocom moze da zagradi, sacuva i podeli Torresu, koji bi se motao oko njega, i cekao pas, koji bi, opet, svojom brzinom, i dobrim udarcem mogao da iskoristi.
[/quote]

Sve sto si ti rekao, na papiru izgleda dobro. Medjutim, u praksi je potpuno druga prica. Vec se bezbroj puta dokazalo da Tito i Torres ne funkcionisu. Preveliki su to spicevi i svaki je prica za sebe, tesko da ce i funkcionisati. A kazes da bi oni mogli biti idealan tandem a treba ih "samo" uigrati... Interesantno, sada kada se sezona lomi, nikakva uigravanja ne dolaze u obzir. Ako se kroz 90% sezone nisu pokusavali uigravati, ne vidim razloga zasto bi se to cinilo sada, kada je svaki bod od vitalnog znacaja. Na kraju krajeva, vec je dokazano da njih dvojica ne funkcionisu. Jedino kada se juri rezultat i kada ubacujes sve u napad...

Onda staviti Maloudu umjesto Dannyja, jer nekog treceg, boljeg nemamo. A 4-2-3-1 nam sjajno lezi i male su sanse da ce Robbie ista eksperimentisati po tom pitanju.
Koja je to muka, kad moras da biras izmedju napadaca, koji je u solidnoj formi legenda kluba, ali je, realno gledano vremesan, i pri kraju dobrih fudbalskih godina, i drugog, koji je vrstan strelac, koga je zadesila kriza, ali pokazao da iz nje polako izlazi, a mladji je dosta, od prvog, i njegov povratak bi dosta znacio timu, kako momentalno, tako i u buducim sezonama... A utakmica od velikog znacaja...
Jos ako dodas da su to Drogba i Torres 2 od mozda 10 najboljih napadaca, u modernom fudbalu...

Ne bih voleo biti u RDM-ovoj kozi...Nikako...
Pa jeste vazna utakmica, ali nije nama ovo "biti ili ne biti" pa da se krene furiozno u utakmicu. Mi se ipak trebamo zatvoriti i na kontre pokusavati. A ako bi izasli u 4-4-2 klasicno sa Matom na krilu, malo je reci da ne bi imali veznog. Essien to sam ne bi mogao pohvatati a Lamps bi se mnogo umorio jer bi on i Essien bili na udaru Silve, Tourea, Nasrija i ekipa a Ramires ne zna mnogo sa loptom, Mata se ne bi vidio u takvoj postavci. A u 4-2-3-1 on je taj igrac koji drzi konce izmedju veze i napada i koji razigrava po cijelom terenu. Da se izvede 4-4-2 ali dijamant, e to je onda druga prica. Mada sam siguran da ostajemo pri 4-2-3-1.
[img]http://www.footballuser.com/formations/2012/03/363022_Chelsea.jpg[/img]

Evo kako bi ja volio..Tj Torres kao drugi napadac.. Iza drogbe.. Ali ne vjerujem da ce ovako biti..
Vjerovatno ce Luizz pre cahilla i jedan od napadaca nece od prve.. :)

Inace kad ce ona analiza protivnika ? :D Bas me interesuje.
Torres na krilo mjesto Dannya ko protiv Napolitanaca i to je to. Iako, opet će glavnu riječ voditi vezni red. Ako oni dobiju bitku onda smo pobijedili.
Gost
Ova tema je zatvorena za nove odgovore.

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.