Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Matchday 10: Man. United (A) 03.11 ~ 17:30

Istaknuti odgovori

Opet Gusto bez lijevog beka, povraca mi se. 

Ugarte,Casemiro, Rashford, Bruno, Garnacho svi startaju 

• Odgovori 79
  • Pregledi 957
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• Logicno, pred nas mec.    

• Imamo mnogo dobar protok lopte do zadnje trecine terena i tu uvijek nekako sjebemo losim pasom, odlukom, centarsutem koji pogodi prvog igraca ispred i slicno.  Imamo malo i straha i to se iz aviona

• 🚨 BREAKING: Anthony Taylor will be the referee for Man United vs Chelsea on Sunday. (@EPL) Vec vidim scenarij ove utakmice. 

Objavljene slike

Ja cak mislim da ce James opet igrati lijevog stopera jer ako bi igrao desnog onda bi Fofana morao igrati centralnog a to nikako nije dobro. Ovako je Colwill centralni, Fofana desno a James lijevo.

Ali ajde da sacekamo pa vidimo.

Bezopasni smo, jedina konkretna prilika ona stativa maduekea. United puno konkretniji, vjerovatno jer mi pokušavamo igrati za razliku od njih. Ova ideja Mareskina sa Gustom da bude tu kao 5. igrač u završnici napada donosi više štete nego koristi, krila odsječena i totalno bezopasna, kad god se krene u kontru madueke i neto su uz aut liniju, nikad blizu šesnesterca. Najbliži šesnestercu gusto koji na Alipašinom ne bi mogo završiti vutre za cenera.

Što se tiče igrača Caicedo i Reece najbolji danas. 

• Popularna objava

Imamo mnogo dobar protok lopte do zadnje trecine terena i tu uvijek nekako sjebemo losim pasom, odlukom, centarsutem koji pogodi prvog igraca ispred i slicno. 
Imamo malo i straha i to se iz aviona vidi, moramo malo hrabrije kada probijemo sredinu pasom. 
Ubacio bih Mudryka na poluvremenu a Neta gurno desno umjesto Maduekea. Takdojer bih Cucurellu ubacio umjesto Gusta i James vrati desno.

Madueke sve sto je pokuso zajebo je. Igramo ko da smo 18 na tabeli i cekamo bod, napadni ih losi su do bola.

Ovdje ako mi prvi gol primimo, gotovo je.

Ako ga oni prime, jedina nam je sansa za pobjedu da odmah zabijemo i drugi. Jer, odbraniti 0-1 necemo.

Ova rokada koju @hamcospominje s Mudrikom i Netom mi se svidja. Da se mene pita, tako smo trebali poceti mec.

5 minutes ago, hamco said:

Gusto je btw najlosiji bio prvo poluvrijeme i uz to ima i zuti karton. Ja bih Cucurellu odmah ubacio.

Eto ga Cuci od pocetka drugog , da vidimo sada kakl ce izgledati kada imamo klasicne bekove lijevo i desno.

Bod nista ne znaci ko i poraz je. Sramota ne pobijediti ovako los United. Trener pokusava izmisliti toplu vodu s Gustom i Maduekeom a obojica su zreli za klupe.

Jedini Caisedo koji je zasluzio visu ocjenu.

Naši zadovoljni bodom što se vidi po igri na kraju, to dovoljno govori koliko smo sistemski propali.

Bolji smo i ovo je moralo da se uzme.

Oni su bas losi i u kanalu. Jedino sto su pokazali danas je borbenost i opet ih ne mozemo pobijediti. Nekim smo cudom izjednacili. Nosimo bod ali ovo je bas tanko. 

Sancez i Fofana su kiksare kojima nikad ne znas kad ce napraviti glupost koja te kosta bodova. Treba ih se sto prije zamijeniti boljim igracima, da bi ekipa malo prodisala.

Reece je majstor fudbala, defanzivno i ofanzivno. Da samo ostane sto duze zdrav. 

Caicedo igrac utakmice. Osim golcine bio je fantastican. Njegov daleko najbolji nastup za klub. 

S druge strane, Enzo tone i pada u formi sve vise. Igra losije nego kad je dosao. 

Necemo se mi jos dugo rijesiti ovog luzerskog mentaliteta, ne bi ih pobjedili da se 3 dana igralo..

United je u vecem kanalu nego sto sam mislio, jer sam ocekivao puno vise od njih, ocekivao sam da bas grizu, al ni to nam nije pomoglo.

Nas je strah da uopste pomislimo na pobjedu u derbi utakmicama, iako postavlja se pitanje da li je United-Chelsea uopste vise neki derbi, istorijski da, sve ostalo je upitno.

Zreli su bili za ubiranje 3 boda i jedno silovanje, ali dzaba kada su nam igraci preplaseni. Caicedo i James odlicni, Fofana imao tu gresku za penal gdje nije dobro procijenio let lopte, ali pored toga je meni sjajan bio. Svugdje ga bilo. Ostali za kurac i eto prolazna ocjena Netu. Jackson je bio nevidljiv.

Prvo poluvrijeme smo morali povesti jer smo imali sasvim ok igru. Nije to bilo pretjerano dobro ali imali smo pravo finih pozicija u zadnjoj trecini terena ali su igraci bili poprilicno indisponirani i donosili lose odluke u kljucnim trenucima. 
Drugo poluvrijeme takticka rokada ulaskom Cucurelle i micanje Fofane u sredinu a Jamesa desno a i gore je Palmer otisao desno. Nije bas urodilo plodom i rekao bih da smo drugo poluvrijeme bili losiji od prvog. Imali smo manje kontrole nad utakmicom a razlog tome svakako ide i igracima na dusu jer su se stvarno nepotrebno gubile lopte na sredini terena. Mnogo je igraca bilo indisponirano, Neto i Caicedo su jedini bili na nivou a posebno Caicedo.

Steta jer sam ocekivao pobjedu ali ocito je da je ovo bila neka kalkulacija naseg trenera da ne izgubimo. To mi je najvise krivo. Kako god, bolje i 1 bod nego ni jedan a protivnik 3, ne treba nam se i United pribliziti koji ce ocito dici formu i bolje igrati sa novim trenerom.

Trenutno smo 4. na tabeli i dijelimo bodove sa Villom, Arsenalom i imamo 2 boda vise od Tottenhema.

Iduce kolo igramo protiv Arsenala dok ce nasi konkurenti za top 4 igrati:

Tottenham - Ipswitch
Brighton - City
Liverpool - Aston Villa
Nothingam - Newcastle
Manchester - Leicester

S obzirom da opet igramo zadnji u tom kolu, moguce da ce nas trener opet igrati da ne izgubimo. 

Ma isli na bod, nema se sta drugo reci, luzerski mentalit i treba mijenjati svakog trenera koji ide na takav rezultat.

Obicno pogledam jos jednom reprizu utakmice ali neda mi se ovaj put. I dalje sam misljenja da smo ispustili 2 boda ali s obzirom kako smo igrali mogli smo neosvojiti ni 1 bod.

Opet smo pokazali nedovoljno intenziteta i energije u utakmici, neki igraci su izgledali umorno a zapravo bi trebalo biti obrnuto, odmarali su za vrijeme kup utakmica i morali su preorati teren i na misice dobiti ovakav United. Medjutim to se nije desilo, da li je to postavka trenera da se ne izgubi ili jednostavno nije bio dan, ne znam. Takodjer individualno su neki igraci bili van ritma, obicne pasove smo prelako grijesili i mozda se zbog toga uvukla panika... puno pitanja ali malo odgovora. Da makar znam zasto Nkunku ili Felix nisu usli umjesto Jacksona koji je bio totalno van utakmice. 

8 kornera smo mi jucer imali i nijednom nismo ni zaprijetili. Zalosno je ovo sto se pocelo raditi otkako je samoprozvani specijalist iz Brentforda stigao. Jedina taktika je da bukvalno pola ekipe napuni peterac a onda ide neka visoka parabola naravno pravo golmanu u ruke ili do prvog protivnickog igraca. 

Da nista ne uigravamo i da se igraci sami medjusobno rasporede vjerujem da bismo opasniji bili.

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.