Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Matchday 10: Man. United (A) 03.11 ~ 17:30

Istaknuti odgovori

• Odgovori 79
  • Pregledi 963
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• Logicno, pred nas mec.    

• Imamo mnogo dobar protok lopte do zadnje trecine terena i tu uvijek nekako sjebemo losim pasom, odlukom, centarsutem koji pogodi prvog igraca ispred i slicno.  Imamo malo i straha i to se iz aviona

• 🚨 BREAKING: Anthony Taylor will be the referee for Man United vs Chelsea on Sunday. (@EPL) Vec vidim scenarij ove utakmice. 

Objavljene slike

Chelsea have not beaten Man United at Old Trafford in the last 11 meetings. Znaci 11 godina ih nismo dobili na njihovom stadionu, 2013. zadnji put a imali smo sampionske ekipe u tom periodu.

Generalno nam je omjer u velikim utakmicama zadnjih 5-6 godina katastrofalan. Pogotovo u kupovima, finala i polufinala gubimo redovno. Luzerski mentalitet se stekao i sad je tesko izici iz toga. Trebaju nam pobjede u ovakvim mecevima da bi i igraci i trener vidjeli da jednostavno mogu.

1 minute ago, Wisey said:

Generalno nam je omjer u velikim utakmicama zadnjih 5-6 godina katastrofalan. Pogotovo u kupovima, finala i polufinala gubimo redovno. Luzerski mentalitet se stekao i sad je tesko izici iz toga. Trebaju nam pobjede u ovakvim mecevima da bi i igraci i trener vidjeli da jednostavno mogu.

Mene sramota i danas proslogodisnjeg meca na Old Traffordu, ljudi su nas igrom rastavili na proste faktore, samo nekim cudom je bilo 2:1 za njih. Sutali su nam u prosjeku na gol svake 3 minute.

Meni je najjace kad cujem komentatora kad kaze taj i taj igrac nije zabio niti jedan gol od pocetka sezone ili protiv nas, i bas se desi da nam taj zabije gol.

3 hours ago, reLo said:

Ne vidim kako ih možemo pobijediti. Sjećate se kad bi nama dolazila neka ekipa koja nas nije dobila po 15-20 godina. Redovno bi i tada otišli kući pognute glave.

Jedini scenarij u kom mozemo izvuci 3 boda jest da kompletna odbrana (ukljucujuci tempiranu bombu od golmana) odigra bez greske od prvog do posljednjeg zvizduka i plus da nas kreten Tejlor ne zakolje nekom svojom klasicnom sudijskom odlukom. Kakve su sanse za to? Sto bi Izet Fazlinovic reko:  tanke, nikakve.

Potvrđeno je da će ih Van Nistelrooy voditi do naredne pauze za utakmice reprezentacije, pa je ovo idealan trenutak za podijeliti ovaj videozapis.

Ruud zna da ima još 3 utakmice da odradi i nema šta da izgubi. Nadam se da to znači da će pokušati odigrati otvoren meč na što više golova. To sugeriše 5-2 utakmica protiv Leicestera. Ekipa je sad dobila malo na samopouzdanju i mogu oslobođeno odigrati protiv nas. Mi još uvijek nemamo takav uticaj na utakmice da se mi pitamo u kakvom će se tempu igrati. Još uvijek to izgleda onako kako protivnik nametne. Teško je reći da li nama odgovara igra na više golova, malo ko može primiti više golova od nas i malo ko može zabiti više golova od nas, ali se meni više sviđa da igramo na više. Nekako mislim da ćemo svakako primiti neke golove, pa je bolje da imamo više prilika da nešto i zabijemo. Imaju i oni velikih problema sa odbranom. Ne primaju previše golova, ali su primorani igrati u slabijem sastavu zbog povreda.

Manchester United i Everton su one ekipe koje uvijek vratimo u život kad im je to potrebno i često nam golove zabiju neki igrači od kojih se to najmanje očekuje. Sutra očekujem da nam Ugarte zabije. Desili su se neki kiksevi naših konkurenata i otvara se mogućnost da zauzmemo treće mjesto ako pobijedimo (i da preotmemo poziciju od Nottingham Foresta). To mi sve govori da sigurno nećemo pobijediti.

O tome koliko mi je bitna ova utakmica ne moram više trošiti riječi, dovoljno je reći da mi je prošlosezonska pobjeda protiv njih u top 5 najdražih utakmica Chelseaja, iako nije imala nikakav značaj. Ovo je prvi ovosezonski derbi u kojem imamo imperativ pobjede, vidjet ćemo kako ekipa izgleda kada se nešto očekuje protiv jačeg protivnika. Očekujem isti sastav kao i na prošloj utakmici, iako bih ja ubacio Mudryka umjesto Neta.

Meni svejedno vala, jer vjerovatno necu ni gledati utakmicu. Poslije ove utakmice s Newcastleom sam poprilicno ravnodusan.

24 minutes ago, Spaha said:

Meni svejedno vala, jer vjerovatno necu ni gledati utakmicu. Poslije ove utakmice s Newcastleom sam poprilicno ravnodusan.

Wtf? To radi poraza u Miki Mouse kupu?

Teško će biti, oni su sigurno u toj nekoj psihološkoj prednosti.

I što me brine, ne samo mogući poraz na OT , nego dolazi nam Arsenal poslije njih, ako i tu kiksamo izgubismo domet u TOP 4.

30 minutes ago, ja13 said:

Wtf? To radi poraza u Miki Mouse kupu?

miki mouse kup, ili liga sampiona nije bitno. pricamo na drugim temama kako ekipa ima luzerski mentalitet a sami krizamo odredjena takmicenja. sta mislis da li ovi iz citya i liverpoola kazu ma hajde samo je miki mouse kup.

19 minutes ago, Spaha said:

sta mislis da li ovi iz citya i liverpoola kazu ma hajde samo je miki mouse kup.

Pa rekao bih da da s obzirom kakav je Kloppov pristup redovito bio u kup takmičenjima, a eno City također igrao s rezervama a Haaland i Gvardiola se smiju dok gube...

9 hours ago, ja13 said:

Pa rekao bih da da s obzirom kakav je Kloppov pristup redovito bio u kup takmičenjima, a eno City također igrao s rezervama a Haaland i Gvardiola se smiju dok gube...

Mi kad osvojimo 2-3 ligaske titule i 3-4 kupa s ovom generacijom onda se mozemo tako sprdati. Dotad smo nivo Tottenhama i Brightona. Svaki trofej je velik u ovom momentu.

Mozda bi nam u nekim kombinacijama ovo sve oko novog trenera Uniteda moglo i pomoc, bar se nadam, tu mislim na nivo motivacije Ruuda, sigurno da mu je motivacija nakon imenovanja u ulogu privremenog trenera skocila na maksimum. Mislim da je prizeljkivao to jest da je ocekivao da ce se izbor novog trenera odužiti sa obzirom da United vise nije u nekoj velikoj mjeri "poziv koji se ne odbija", uvjeren sam da je u glavi vec imao situaciju u kojoj ce dobiti par utakmica, i da ce iz tih par utakmica dobiti sansu da se bori za preuzimanje ekipe npr. do kraja sezone, a onda je sve moguce.

Koliko sam citao igracima je Ruud bas "legao" i bio omiljeni clan strucnog štaba, pa skandiranje Ruudu na Old Traffordu na utakmici sa Leicesterom, ono njegovo komuniciranje sa publikom, mislim da je Ruud u svemu tome trazio svoju sansu.

Nakon svega toga dobijes situaciju da United tako brzo potpise Amorima da je bilo u pitanju da li ce ces i danas voditi ekipu, plus imas info da te Amorim ne zeli u strucnom stabu jer ima svoje ljude.

Tako da mozda bi se moglo racunati na taj neki pad motivacije Ruuda, na to neko "bušenje njegovog balona" od strane uprave Uniteda.

Pokusavam okrenit situaciju u nasu korist iako je svima jasno da bi nam najvise pomoglo da je ostao Ten Haag.

Uffff, jutro 9h a vec me nervoza opasno drma, malo je reci da sam mislima na utakmici vec danima, zena mi nesto govori totalno sam gluh jer mi je ovaj mec u podsvjesti.

Znaci gospodinu Maresci zelim reci jedno a to je da su mecevi protiv Uniteda i Arsenala mecevi gdje se kupuju navijaci, to su mecevi gdje te publika ili zavoli ili zamrzi, u slucaju poraza tebe jarane moj ne moze oprati ni narednih 10 utakmica da sve pobjedis. Koplja su se lomila na Lampardu, Potteru, Pochetinu na ovim utakmicama, nemoj i tebe isto da zadesi. 

Salu na stranu, jasno je svima koliko je ovaj mec vazan pogotovo za nase mlade igrace da se konacno skine taj luzerski mentalitet a sad stvarno djeluje da je najbolje vrijeme za to.

Djelujemo zaista kao bolja ekipa, uigraniji smo i imamo trenutno najboljeg igraca lige. 

Kvalitetom smo siguran sam bolji od njih, ali zadnje dvije godine, porazi od 4:1 i 2:1 na Old Trafordu su rezultat samo ne meciranja intenziteta i borbe nasih igraca njihovim, doslovno su nas ubijali presingom, tranzicijom, na obje utakmice stvorili su nam preko 4xG i imali skoro 30 suteva po mecu. To se ovaj put ne smije desiti. Znaci mi moramo trcati, dobijati 50:50 duele i nazad biti koncentrisani jer cemo u napadu sigurno stvoriti dosta prilika.

Ova utakmica je krucijalna za dalji tok sezone, ni nerjeseno nije lose ali mi pobjedom isticemo ozbiljnu kandidaturu za top 4, a ko zna mozda sta i vise.

Nadam se da su igraci i trener svjesni vaznosti ove utakmice a boga molim da nas sudija ne odsteti, to bi bilo uzasno i tesko podnosivo.

Imam zaista ovaj put neki dobar filing, smatram da smo jaci i kvalitetniji u ovom trenutku. Prognoziram i ocekujem pobjedu Chelsea od 2:1. Golovi Palmer i Madueke.

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.