Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Matchday 07: Napoli (A) 21.02.2012. @ 20:45

Istaknuti odgovori

[quote name='chelseathebest' timestamp='1329946857' post='29189']
zbog ovakvih razmišljanja će propasti svi naši talenti i mladići
[/quote]
Niđe veze stvarno, tako jednog mladog igrača koji ima potencijal za velike stvari gurnuti u težak meč, pretežak i zahtijevati vrhunski kvalitet je uništavanje njegovog samopouzdanja. Jedna greška može ga koštati. Neka on fino prikuplja dragocjene minutice i dokazuje se, jer ima još puno toga dokazat pa ćemo onda pričati.
  • Odgovori 289
  • Pregledi 17,3 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Ljudi stvarno šta je bilo sa Oriolom? Pa dok je igrao momak je razvaljivao i kako se Essien oporavio nikako ne igra. Pa u ovim utakmica on mora da igra jer nema ni minimalne nazneke kreativnosti u anšem mrtvom veznom redu. Kao što je @ Wis rekao, pa najgori Oriol je bolji od Meirelesa.
[quote name='Rikky Luiz' timestamp='1329956866' post='29278']
Ljudi stvarno šta je bilo sa Oriolom? Pa dok je igrao momak je razvaljivao i kako se Essien oporavio nikako ne igra. Pa u ovim utakmica on mora da igra jer nema ni minimalne nazneke kreativnosti u anšem mrtvom veznom redu. Kao što je @ Wis rekao, pa najgori Oriol je bolji od Meirelesa.
[/quote]
zalosno je to sta ni oriol ni essien ne igraju
[quote name='Wisey' timestamp='1329950035' post='29214']
Niđe veze stvarno, tako jednog mladog igrača koji ima potencijal za velike stvari gurnuti u težak meč, pretežak i zahtijevati vrhunski kvalitet je uništavanje njegovog samopouzdanja. Jedna greška može ga koštati. Neka on fino prikuplja dragocjene minutice i dokazuje se, jer ima još puno toga dokazat pa ćemo onda pričati.
[/quote]

čega ga jedna greška može koštati???
baš suprotno, i da napravi neku veću grešku, ja mu ništa nebi zamjerio, bolje da on griješi, nego bosingwa

i tako se ne radi u većim klubovima, "ma on je još premlad blabla"
[quote name='chelseathebest' timestamp='1330009330' post='29364']

baš suprotno, i [u][b]da napravi neku veću grešku, ja mu ništa nebi zamjerio[/b][/u], bolje da on griješi, nego bosingwa

[/quote]

Nebi mu ti zamjerio, nebih ni ja, al mislis da nebi na njega uticalo kad bi napravio fatalnu grešku (a u ovakvim tekmama ih ima, pokazao Bane sa toliko iskustva).

Što više prilika momku davati u manjim tekmama, tu skuplja minutažu, a teškim mečevima normalno koristit iskusnije. Manja je vjerovatnoća za greške, pogotovo jer se radi o odbrambenom igraču.
[quote name='chelseathebest' timestamp='1330009330' post='29364']

baš suprotno, i da napravi neku veću grešku, ja mu ništa nebi zamjerio, bolje da on griješi, nego bosingwa

[/quote]
Jeboga ti, ko da nisi gledo Chelsea zadnjih 10 godina. Pa koji je to mladi igrač iz akademije prošao do tima poslije Terrya ? Hajde reci mi. :rolleyes: I ko to u velikim klubovima gura mlade igrače u krucijalne tekme gdje je iskustvo najbitnije ?? Nemoj samo Wengera spominjati.
[quote name='chelseathebest' timestamp='1330018028' post='29413']
SAF bez problema, ukoliko ima neki izostanak, gurne mladića u vatru

a što se tiče nekih grešaka na tim utakmicama, na kraju krajeva, na greškama se i uči, nije li tako?
[/quote]
Koga ?
Cleverley i Welbeck, dva njihova mlada igrača, prošli su sito i rešeto posudbi gdje su se godinama morali dokazivati da bi uopće dobili šansu. SAF-a je teško porediti s bilo kojim drugim trenerom, zbog njegovog autoriteta i mogućnosti unutar kluba. U našem klubu ako si manager svaki ti se potez vaga po 2 puta minimum, svaka odluka visi nad glavom i pritisak raste od dana kad preuzmeš ekipu. Faktički, jedan ti poraz može oduzeti posao ko što se Carlu desilo.
Na greškama se uči, to je istina, ali isto tako jedna velika greška može mentalno uticati na mladića, uostalom objasnio ti je hyn gore.
ima ih još...Anderson ima 23 godine, a već godinama igra bitniju ulogu u Unitedu
imaš Fabio, Rafael, Smalling, Jones, Chicarito...svi su oni bez problema bili gurani u vatru i u bitnijim utakmicama
sjećam se i onaj Macheda je sa jedno 17 godina igrao neku jako bitnu utakmicu za United, i zabio je pogodak, mislim da im je bila tekma pred kraj prvenstva i borili su se za naslov, a dečko je sa SEDAMNAEST godina igrao i zabio

a ovo što kažeš da se kod nas važe svaki potez 2 puta, nijedan menadžer kod nas nije imao Romanovu podršku kakvu AVB ima, bar se on nebi trebao bojati mladića nekog ubaciti
Anderson ? Stvarno ? :lol:
Niko od tih igrača nije produkt Unitedove akademije ko što su ova dvojica što sam ih ja naveo. Pa imaš i kod nas igrača što su došli sa strane mladi i prošli do ekipe. Šta je bilo sa tim Machedom poslije tog gola ? Relativno loše si potkrijepio svoju tvrdnju.

Što se drugog dijela tiče, pa jes ti stvarno slijep il me praviš budalom tom pričom. Čovjek je pod nevjerovatnim pritiskom, jebote frajer se tresao protiv Birminghama, al doslovno se tresao.
Ono sto je meni kod vas zanimljivo, koji ste protiv AVBa, je to sto dosta cesto kao primjer za svoje tvrdnje koristite United, a cim koristite United tu se podrazumijeva i Ferguson.. aa koliko se ono Ferguson cekao na prvi trofej, aa sta je sve ostvario poslije ??
Očito je da se forum, ali i navijači inače podijelili u one koji su uz AVB-a i one koji nisu, odnosno protiv su. Sve živo je sažvakano na ovu temu, pogotovo ovdje i sada se počinjemo vrtiti ukrug. Ova tema ubrzo ide na lock, ko želi raspravljati o našem manageru neka izvoli na njegovom topicu. Odsad ćemo pokušati izbjeći rasprave generalno o treneru na temama utakmica, osim ako se ne govori o izmjenama ili nekim drugim taktičkim stvarima. :)
daj ne jebi xD

a kolko je Mourinho čekao na trofej? :D

i ako ti misliš da će AVB ostati kod nas 10 ili 20 godina, grdno se varaš

@wis
kakve to veze ima što nisu produkt unitedove akademije? ako se nevaram mi pričamo općenito o mladićima koji ne dobivaju priliku, ne konkretno o produktima naše akademije (iako se uglavnom na njih i misli)

a što se tiče Machede, nije bitno što je on završio na posudbi zato što je pored sebe imao jednostavno bolje napadače (mislim da ih nemoram nabrajat), bit je da je sa 17 godina dobio priliku u jednoj BITNOJ utakmici

PS: neka se raspravljamo, tako će barem biti živo na forumu :P , pa nećemo valda ko penzioneri? :D
[quote name='chelseathebest' timestamp='1330021649' post='29428']
daj ne jebi xD

a kolko je Mourinho čekao na trofej? :D

i ako ti misliš da će AVB ostati kod nas 10 ili 20 godina, grdno se varaš
[/quote]

aa koliko je Mourinho potrosio na igrace kad je dosao u Chelsea ?? evo ja cu ti reci blizu 100 miliona eura ;) a ti meni reci koliko je AVB dosad potrosio ?? nigdje ja nisam rekao da mislim da ce toliko ostati ali otjerati covjeka kao i sve ostale nakon 1-2 sezona je glupost.. evo gdje su nas sad dovela ta mijenjanja trenera..
Ti reče Anderson sa 23 godine, a mi imamo Matu koji nam je glavni igrač sa isto toliko godina. Sturridge je važan, Oriol je tu. Ramiz je također mlad, Luiz, Mikel isto dugo godina na vrhunskom nivou i slično. Glupo je o ovome raspravljati uopće. Ja govorim o produktima akademije kao što su Bertrand, Josh, Hutchinson a kod Uniteda Welbeck, Cleverley, Pogba...

Pa čekaj jel Lukaku isto tako sa 18 godina zaigrao protiv Uniteda na OT-u na početku sezone ? Znači, dobio je priliku.
Ja nisam ni na strani AVB-a ni protiv njega, ja samo želim da Chelsea dobija. Sa njim ili bez njega.. aj ključ (2x)
  • Autor
[quote name='mata10' timestamp='1330022901' post='29437'] aa koliko je Mourinho potrosio na igrace kad je dosao u Chelsea ?? evo ja cu ti reci blizu 100 miliona eura ;) a ti meni reci koliko je AVB dosad potrosio ?? nigdje ja nisam rekao da mislim da ce toliko ostati ali otjerati covjeka kao i sve ostale nakon 1-2 sezona je glupost.. evo gdje su nas sad dovela ta mijenjanja trenera..[/quote]

Samo za tvoju informaciju - AVB je dosad potrošio [b]90 MILIONA.[/b]

Mata (23.5M) Lukaku (19.4M) Meireles (11.9) Courtois (8M) Cahill (7.4M) De Bruyne (7.1M) Piazon (6.6M) Romeu (4.4M) Davila (1.8M)
Od toga su samo tri igrača 'njegova', Mata, Meireles i Romeu. Svi ostali su odluke Uprave, jer je klub za njih bio zainteresovan i prije Andreovog dolaska što je on indirektno potvrdio izjavama oko dovođenja De Bruynea.
+još dodajte astronomski iznos koji smo morali platiti za dolazak AVB-a (za odštetu Carlu i za transfer AVB-a)
nedavno se spominjalo oko 45 milja eura ili funti ako se nevaram :P
Gost
Ova tema je zatvorena za nove odgovore.

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.