6. januar 2013.13 god. comment_99855 [quote name='True Blue 97' timestamp='1357507939' post='99851'] A Mikel ? Treći ? [/quote] Dobro, necemo se saliti sada... Prijavi
6. januar 2013.13 god. comment_99883 Ovo je najvjerovatnije zadnja sansa velikog Didiera da osvoji africki kup!!! Vjerujem da ce nakon SP-a sljedece godine okoncati reprezentativnu karijeru. Prijavi
6. januar 2013.13 god. comment_99886 Prvo za Nigeriju,a zatim za O.Slonovace cu navijati.Pogledacu neke meceve,naravno ne sve,jer ovaj turnir i nije preterano kvalitetan. Prijavi
7. januar 2013.13 god. comment_99912 Nadam se da će opet biti prijenosi na Eurosportu, ako Drogba ovo osvoji postat će i besmrtniji nego što to već je Prijavi
7. januar 2013.13 god. Autor comment_99931 Navijam za Nigeriju i Obalu Bjelokosti podjednako, tako da ne bih volio da se sretnu meÄ‘usobno. Ako bude na EuroSportu, pratit ću sve utakmice, sve do jedne. Tako sam i lani.Da malo prokomentiram grupe: [b]A[/b] [b]Južna Afrika[/b] nikad loÅ¡ija, za nikog od njih 23 nikad nisam Äuo, sem Tshabalale, al eto izgleda da ima tu par klinaca iz Ajaxa, PAOK-a i sliÄnih. [b]Cape Verde [/b]ne trebam ni govorit, istina dosta ih igra po Europi ali po prosjeÄnim portugalskim i francuskim klubovima tipa Maritimo i Olhanense, izuzetak su napadaÄi Ryan Mendes iz Lillea i Ze Luis iz Brage. [b]Angola [/b]takoÄ‘er loÅ¡a, imaju par iskusnjara koje igraju na Cipru i to je to. [b]Maroko [/b]je prva ekipa vrijedan spomena u ovoj grupi, obranu predvodi Benatia iz Udinesea, u veznom redu imaju Belhandu, El Ahmadija (A. Villa) i talentiranog Barradu (Getafe), a u Å¡picu, iznenaÄ‘ujuće, nema Chamakha već su tu El Arabi (Getafe), El Hamdaoui (Fiorentina), Amrabat (Galatasaray) i Assaidi (Liverpool). [b]Prognoza za prolaz: Maroko, Južna Afrika[/b] [b]B[/b] [b]Gana [/b]jedan od favorita i ove godine, obranu predvode Paintsil, Vorsah i Mensah, u vezi Annan, Kwadwo Asamoah, Andre Ayew, Derek Boateng i Agyemang-Badu, te u napadu Asamoah Gyan. Ove godine im nema Essiena, drugog Mensaha, Jordana Ayewa i joÅ¡ nekih kvalitetnih igraÄa. [b]DR Kongo [/b]će se uglavnom oslanjati na individualnost Mulumbua i Mbokanija, al niÅ¡ta viÅ¡e od toga. [b]Mali [/b]krasi odliÄan vezni red koji Äine Seydou Keita, Mahamadou Diarra, Mohammed Sissoko, Samba Diakite i mnogi drugi igraÄi Ligue 1, a u napadu je Westhamovac Modibo Maiga. [b]Niger[/b] nije vrijedan spomena, teÅ¡ko da će iÅ¡ta napraviti. [b]Prognoza za prolaz: Gana, Mali[/b] [b]C[/b] [b]Zambija[/b] kao branitelj naslova ima Å¡anse, a o njima ne treba puno govoriti, oÄekuje se da ove godine zablistaju mladi talenti Mbola (Porto) i Mayuka (Southampton). [b]Etiopija [/b]apsolutni autsajder, svega 3 igraÄa su uspjela izaći iz Etiopije, a utoÄiÅ¡te su naÅ¡li u Egiptu, Å vedskoj i SAD-u. [b]Nigerija [/b]jednom rjeÄju sila, koju predvode neka od najvećih imena ovog turnira poput Yobo-a, Enyeame, Uchea, Mikela, Shittua, Muse, Echiejilea, Ambrosea, Emenikea, Kalua, Mosesa, Browna i Ameobija, slaba toÄka bi im mogao biti vezni red gdje Mikel nema pravog kolege, no napad je vrijedan divljenja, podsjetimo, za njih nastupa i Chelseajev mladac Kenneth Omeruo. [b]Burkina Faso [/b]ponovno ima individualce, no vidjet ćemo hoće li timski duh i ovog puta izostati, iskaÄu imena poput Bakary Konea (Lyon) i Jonathana Pitroipe (Rennes). [b]Prognoza za prolaz: Nigerija, Zambija[/b] [b]D[/b] [b]Obala Bjelokosti [/b]favorit kojeg ne treba najavljivati, dovoljno je reći da samo 2 igraÄa ne igraju u Europi, od kojih je jedan Didier Drogba, a drugi treći golman. [b]Togo [/b]će svoje Å¡anse u skupini smrti tražiti preko Emmanuela Adebayora, jer nikog drugog praktiÄki ni nemaju. [b]Tunis [/b]nema igraÄkih imena, no kao velika nogometna reprezentacija, svoju će Å¡ansu Äekati iz sjene. [b]Alžir [/b]bi do play-offa trebali nositi Feghouli, Mesbah, Kadir, Ghoulam i sliÄni igraÄi, no vidjet ćemo kako će se postaviti protiv Tunižana, jer bi to moglo biti presudno. [b]Prognoza za prolaz: Obala Bjelokosti, Alžir[/b] Prijavi
7. januar 2013.13 god. comment_100057 Neko je napisao ako bude na eurosportu da ce pratiti...video sam najavu...bice svi prenosi na eurosportu 1 i 2...svakako navijamo za Obalo Slonovace :) Ajmo Didi pokazi da si najjaci :) Prijavi
9. januar 2013.13 god. comment_100374 DD11 da pokaze ko je tata!!! i naravno pratit nastupe nasih ostalih igraca .. !! Prijavi
9. januar 2013.13 god. comment_100625 ja cu gledati to i rukomet,barem mi nece biti dosadno ove zime :) Prijavi
13. januar 2013.13 god. comment_101578 Ajde da i to osvoji pa da ode u mirovinu kao kralj! DD11 Prijavi
14. januar 2013.13 god. comment_101656 Ja samo znam da su Drogba i kompanija gazili sve do finala, pa ih iznenadila Zambija... Iako se malo timova moze pohvaliti velikim igrackim imenima, jako zanimljivo takmicenje, po pravilu sa iznenadjenjima. Samim tim i interesantno za gledanje. Praticu turnir koliko budem mogao. Ali nece biti isto bez Senegalaca, i njihovih legendarnih proslava, i jednim od najubojitijih napadackih tandema danasnjice. Prijavi
14. januar 2013.13 god. comment_101658 Jedino što fali velikom Didieru. btw. hvala k*rcu pa ovo prenose na Eurosportu da se ne hebem sa streamovima Prijavi
14. januar 2013.13 god. Autor comment_101662 Naravno, fali Senegal, fali i Kamerun, al mislim da je ovo prvi put da fale samo dvije velike nacije, a znalo je biti jako jako zanimljivo kad bi ih i viÅ¡e falilo (npr. lani Nigerija, Kamerun, Južna Afrika, Alžir..). JoÅ¡ 5 dana do poÄetka najboljeg vaneuropskog turnira! Prijavi
14. januar 2013.13 god. comment_101741 sta je sad ovo, na eurosportu prenose Obalu Bjelokosti i Egipat? Prijavi
14. januar 2013.13 god. comment_101745 [quote name='Spaha' timestamp='1358186672' post='101741'] sta je sad ovo, na eurosportu prenose Obalu Bjelokosti i Egipat? [/quote]to je prijateljska utakmica. Prijavi
20. januar 2013.13 god. Autor comment_103018 Gledam danas Gana-Kongo kad ono ulazi crnac s imenom Zakuhani Prijavi
20. januar 2013.13 god. comment_103023 [quote name='dubrovcanin' timestamp='1358705790' post='103018'] Gledam danas Gana-Kongo kad ono ulazi crnac s imenom Zakuhani [/quote] Inace bila je dobra utakmica . Prijavi
20. januar 2013.13 god. comment_103026 Ovo je lik i pol, onaj golman Mezembea što ludo slavi golove. Nisam znao da brani za Kongo, evo jedna proslava s AKN-a: http://www.youtube.com/watch?v=c9mmxawZ-6w Prijavi
21. januar 2013.13 god. comment_103269 a sutra ako Bog da didier od 16.00h šamara adebayora i ekipu udrite slonovi ovo su lomovi sad im je najgore, udrite od gore jedan u malu mrežicu, u rašlje druga dva kući togo pošaljite da se ne vraća Prijavi
21. januar 2013.13 god. comment_103275 Kako ja nemogu ništa na kladionici dobit, evo sad mene na ovom kupu Nacija maljava Nigerija sjebe, prime u zadnjoj minuti nadoknade gol! Prijavi
21. januar 2013.13 god. comment_103312 [quote name='El_Nino' timestamp='1358799353' post='103275'] Kako ja nemogu niÅ¡ta na kladionici dobit, evo sad mene na ovom kupu Nacija maljava Nigerija sjebe, prime u zadnjoj minuti nadoknade gol! [/quote] kljuÄno je da odigraÅ¡ dobitne tipove, znaÄi samo treba na vrijeme prepoznati tipove koji će pasti, i zamjeniti ih prolaznima.. u tome je sva mudrost nadam se da sam bar malo pomogao... Prijavi
21. januar 2013.13 god. comment_103318 E pa aj ti njih prepoznaj, ja uvijek stavim dobitne, ali uz njih dodam i ove koji će pasti, ne znam viÅ¡e Å¡ta da igram i kako da igram Malo smo pobjegli od teme pa da se vratimo evo. Ugl. Nigerija me razoÄarala kad prime gol u 94. minuti Prijavi
21. januar 2013.13 god. comment_103320 [quote name='El_Nino' timestamp='1358811115' post='103318'] E pa aj ti njih prepoznaj, ja uvijek stavim dobitne, [b]ali uz njih dodam i ove koji će pasti[/b], ne znam viÅ¡e Å¡ta da igram i kako da igram Malo smo pobjegli od teme pa da se vratimo evo. Ugl. Nigerija me razoÄarala kad prime gol u 94. minuti [/quote] e tu je tvoj problem znaÄi.. prouÄi joÅ¡ jednom ovu moju dobitnu formulu iznad, pa probaj odigrati tiket do 5 parova maximalno sutra ili prexutra dok prouÄiÅ¡, pa ćeÅ¡ vidjeti.. budeÅ¡ li i dalje imao problema javi mi se na pm, da ne otkrivam sad metode i terapije ovdje.. Prijavi
25. januar 2013.13 god. comment_104207 http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=G7nrmGtPoP0 Žervinjo Prijavi
Pridružite se razgovoru
Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.