Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Afrički kup nacija (generalna diskusija)

Istaknuti odgovori

Da, i meni je žao Drogbe, al opet ovamo mi drago zbog zambijaca. Stvarno su momci zaslužili, ne samo u ovoj tekmi već kroz cijelo prvenstvo.
  • Odgovori 251
  • Pregledi 23,3 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

što bi ikad ekipa koju favoriziram i za koju navijam pobjedila na jebene penale kad može izgubiti :( :angry: :angry:
chelsea, hrvatska, obala sada...da ne govorim o mom kupu i ponekom turniru..
pa jbm ti nogomet
Evo im njihov Topnik Gervinho *ebo mu ja mater blentavu zalizanu. OstadoÄ‘e ljudi bez titule, al žao mi momaka koji su se krvavo borili da bi dogurali do finala i izaÄ‘e jedan Ture hladnokrvno ošuta ofula, al ljudi što je on ofulo ok, al što se zaletio sa 80 metara to je vec druga prica. Ne kontam te ljude što ih boli ona stvar za sve. Žao mi ovih mladih momaka, koliko mole koliko traže tu titulu na kraju ih s*ebaše. Tito buraz uz tebe smo <3

Jao momci al me sad jedan komentar mog prijatelja ubi to nije normalno, procitajte: "jedan od najboljih napadaca,a ostaje vjecni gubitnik..prvo chelsea,sad obala po drugi put...". Veliki je gospodin ovaj naš Drogba ! On je dika našeg kluba.
[quote name='_ ¤ Hazard_CFC ¤ _ ' timestamp='1329087407' post='25908']E[u][b]vo im njihov Topnik Gervinho *ebo mu ja mater blentavu zalizanu. Ostadođe ljudi bez titule, al žao mi momaka koji su se krvavo borili da bi dogurali do finala i izađe jedan Ture hladnokrvno ošuta ofula, al ljudi što je on ofulo ok, al što se zaletio sa 80 metara to je vec druga prica.[/b][/u] Ne kontam te ljude što ih boli ona stvar za sve. Žao mi ovih mladih momaka, koliko mole koliko traže tu titulu na kraju ih s*ebaše. Tito buraz uz tebe smo <3 Jao momci al me sad jedan komentar mog prijatelja ubi to nije normalno, procitajte: "jedan od najboljih napadaca,a ostaje vjecni gubitnik..prvo chelsea,sad obala po drugi put...". Veliki je gospodin ovaj naš Drogba ! On je dika našeg kluba.[/quote]

Uredu, ocrni ti njih, a što ne spomenu promašeni Drogbin penal u toku tekme.

Joj, kako ljudi znaju biti nerealni...
[quote name='dubrovcanin' timestamp='1329086038' post='25900']
ÄŒestitke Zambiji,[b] a Drogbu čeka trofej za 4 godine[/b]...bio si heroj, ostao si heroj, ništa se nije promijenilo zbog jednog finala, volimo te Tito!
[/quote]
Za 2 godine, svake 2 se igra :) ne vjerujem da ce igrati tada.
Da ali taj drogba koji je prosli put ofulao penal je pljuno dva gola, a sta bi oni bili bez njega ? NIKO I NIŠTA! I tko to smije u timu obale bjelokosti nešto njemu prigovorit NIKO! Kad on kaže da je tako tako je... On za reprezentaciju je isto kao Totti u Romi, Bog i batina !
odlična tekma , nažalost Drogba je na kraju ostao bez titule i u jednu rku tragičar, makar mi nije krivo što je fulao jer penal nije bio. A prepisao bi tu grešku i izborniku slonova jer nije ostavio za penale igrače kao Kalou i Yaya i nije ubacio Ebouea koji su ipak iskusni i navikli na pritisak. Al šta je tu je drago mi je zbog zambijca zaslužili su :) naš Didi je prv strijelac turnira to je ono što nam daje nadu u bolju napadačku učinkovitost kad se vrati.
A Didi ako produži s nama na još 2 godine mogao bi igrat idući Kup nacija zašto ne? bio bi to ljep način za oprostit se od nogometa i repke.
Pohvalio bi još Tourea kakavj je to stoper braćo moja mila , meÄ‘u najboljima sigurno, stoperčina!!!! jedino mu onaj stometarski zalet pa plasiranje lopte nejde u prilog kao ni meni u glavu al jbg sad se sigurno grize zog toga i vrijeÄ‘a sam dovoljno netreba mu još nečija pomoć.
Svaka čast Zambijcima. Pogledajte njihovu ekipu, pa pogledajte ekipu Obale. Ako im vala nisu gola mogli dati u 120 minuta onda nisu ni zaslužili da osvoje. ;) Vidjelo se da su potcijenili svoje protivnike i to im se osvetilo. A za Drogbin penal, znao sam 100% da će promašiti čim sam vidio facu onog njihovog predsjednika ili šta je on već. Neka im sad.

Žao mi jest naših, bit će shrvani poslije ovog poraza ali sami su sebi krivi.
Mnogo mi je zao ove generacije O.Slonovace... Opet su na penale izgubili. Penali su cista lutrija! Nema tu pretjeranog znanja, samo jedna rijec je bitna - sreca. Nazalost, to Slonovi nemaju i ostaju bez trofeja. Dosli su do finala i odigrali ga bez primljenog gola ali ih je sreca napustila na penalima... Iako nemam ama bas nista protiv Zambije, opet mi je strasno zao sto Drogba nije digao ovaj trofej i zajedno sa saigracima obradovao svoju zemlju u kojoj je prosle godine okoncan gradjanski rat.

Jos samo fali da nam Drogba dodje psihicki sjeban, a mi nemamo napadaca ni za lijeka, a Tito nam je potreban za meceve koji slijede.

Bez obzira na sve, mi ga obozavamo!
Jak je Drogba, brzo će se on srediti, mada definitvno ga je ovo pogodilo. Imao je priliku da donese taj trofej svojoj zemlji, ali eto nije ga htjelo. Taj jebeni penal..

Baš sinoć gledam tekmu i komentatori, govore kako je Drogba uz Ballacka najnesretniji igrač. Toliko finala, polufinala, teskih grupa na svjetskom prvenstvu i nikad da osvoji nešto sa repkom, a ni sa Chelsea-jem u LP.

Baš kao i Ballack, samo što je ovaj drugi definitvno najnesretniji..

U zambije samo dva igrača igraju u Evropi :blink: , ostali domaćini i opet dobiše turnir. Svaka čast i onom francuzu što ih vodi, odličan je motivator izgleda.
Možda i on nađe bolji angažman nakon ovoga.

I jestel vidili scenu nakon kraja, kad zambijci slave u krugu u onom ćošku, a jedan im saigrač na klupi sjedi, ne može hodati zbog povrede, kad selektor ga uze u ruke i odnese tamo. Zaista svaka mu čast... ;)
Ballack je ipak, barem za mene, malo nesretniji igrač od Drogsa.

Al opet kažem, s ONAKVOM ekipom, sa svim tim igračima, nisu mogli u 120 minuta jebenu Zambiju pobijediti onda ni ne zaslužuju trofej. Svi odreda su krivi. Eto Kolo Toure koji je odigrao fenomenalnu utakmicu pozadi na kraju dođe na penal, namjesti loptu, vrati se do centra i trči prema lopti. Pa jebem ga ja. :rolleyes:
Obala Slonovace bez primljenog gola , nije osvojila CAF .

Zao mi je samo Drogbe .

Kalou , Gervinho , Toure ma kakvi oni .
Jedan je Didier .
[quote name='Wisey' timestamp='1329132085' post='25993']
[u][b]Ballack je ipak, barem za mene, malo nesretniji igrač od Drogsa[/b][/u].

Al opet kažem, s ONAKVOM ekipom, sa svim tim igračima, nisu mogli u 120 minuta jebenu Zambiju pobijediti onda ni ne zaslužuju trofej. Svi odreda su krivi. Eto Kolo Toure koji je odigrao fenomenalnu utakmicu pozadi na kraju dođe na penal, namjesti loptu, vrati se do centra i trči prema lopti. Pa jebem ga ja. :rolleyes:
[/quote]

I ja sam mislio na Ballacka, samo eto nisam se dobro izrazio.
  • 10 mjeseci kasnije...
29. Africki kup nacija 2013 ce se igrati u Juznoj Africi od 19. Jan do 10. Febr!

Branioc titule je Zambija koja je kao "outsajder" pobijedila Obalu Slonovace u finalu 2012!

Grupe

A
Juzna Afrika-Angola-Maroko-Kap Verde
B
Ghana-Mali-Niger-DR Kongo
C
Zambija-Nigerija-Burkina Faso-Etiopija
D
Obala Slonovace-Tunezija-Alzir-Togo

Finale je 10 Februara u Johannesburgu

Favorit ovog turnira je kao i proslih Obala Slonovace/Bjelokosti predvodjena sa nasom legendom Didierom Drogbom!

Nasi igraci Mikel i Moses ce nastupati za Nigeriju!

Zanimljivo: Egipat, rekorder koji je 7x odnio pehar ovog turnira nije se kvalificirao
Kamerun 4x pobjednik takodje nije prosao kvalifikacije
CAF africki fudbalski savez je 2010. odlucio da ce se Africki kup nacija odigravat u neparnim godinama pocevsi od 2013.

Da li ce te pratiti ovaj turnir, ko su vasi favoriti?
volio bih da osvoji Obala Slonovace zbog Drogbe i Kaloua,uvijek su favoriti ali nikako da osvoje nadam se da ce oni ovo osvojit.
[quote name='VahaCFC' timestamp='1357506573' post='99845']
Navijam da Drogba i Moses budu prvi odnosno drugi strijelci turnira.
[/quote]
A Mikel ? Treći ?

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.