Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Petr Čech (2004-2015, 333 nastupa)

Istaknuti odgovori

• Odgovori 1,6 hilj.
  • Pregledi 96,4 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• Samo molim da se ne mesaju razni Alisoni, Edersoni i slicno.  Zna se ko je tata.    

• Bas sam gledo njegov intervju na Arenisport, o karijeri, kaze da je prvi angazman imao u nekom selu 140 stanovnika i iz njega presao u Spartu, spomenuo je i povredu i koliko je Mourinho imo uticaja da

• Jeste, i reko je da je poenta golmana da odbrani u ključnim momemntima i spasi ekipu, a ne da se njegova igra ceni po tome dal može da doda saigraču loptu....

Objavljene slike

[quote name='grena' timestamp='1360007601' post='105947']
e u kurac,nemo dosta problema. Debeli,[b][size=5]poluprozivod Torres[/size][/b], Demba povredjen,Hazardu suspendovan jos sad i Chech...kada je dosao Benitez kao da nam je neko kletvu bacio :@
[/quote]

"poluproizvod Torres" jedan od najboljih naziva i nadimka koje sam ikad cuo za Torkea :-bd
[quote name='EdvinTB' timestamp='1360030783' post='105989']
"poluproizvod Torres" jedan od najboljih naziva i nadimka koje sam ikad cuo za Torkea :-bd
[/quote]

hehhee :D pa kad jeste.nekada radi,uglavno ne :D
[img]http://sphotos-f.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/32149_490596034309428_906742739_n.jpg[/img]

Sta bi mi bez nase hobotnice :)
  • 2 sedmice kasnije...
Kad bih ga negde sreo, imao bih samo jedno pitanje za njega.

Kakav je osecaj biti jedini golman, protiv kojeg jedan od najboljih igraca u istoriji fudbala nije postigao gol ?
Preuzeto sa ChelseaFC.com

[img]http://www.chelseafc.com/javaImages/95/19/0,,10268~11671957,00.jpg[/img]

Kao i klub, naš golman Petr Čech redovno koristi Facebook da daje neki uvid što se događa u klubu, pa je tako utorak proveo odgovarajući na upite fanova.
Čechova stranica broji više od 100000 fanova.

kako se nedavno vratio iz Praga, mjesto koje je jako poznato Čechu, rekao je obožavateljima: "Jako sam sretan što smo pobijedili utakmicu, postavlja nas u odličnu poziciju za drugu utakmicu na Stamford Bridgeu ovaj tjedan. Želimo osvojiti ovo natjecanje, ali moramo ići korak po korak."

Čech nije samo upoznat sa gradom, već i redovno igra na Generali stadiumu u dresu svoje reprezentacije.

Ali igrajući u dresu Chelsea ovaj put, morao je koristiti gostujuću svlačionicu, i zagrijavati se na drugoj strani, što je opisao kao poseban trenutak njegovog života.

Kako je odrastao, Čech je igrao kao krilni igrač i dao je mnogo golova u svojim mlađim danima, imajući lijepe uspomene na davanje i slavljenje golova.

"Sjećam se jako dobro, kad sam imao 12 godina, u jednoj utakmici sam dao 8 golova. Bilo je fantastično, zabili smo pogodak iz svake prilike, igrali smo dobro i bili smo nemilosrdni."

Pitali su ga da li je teško biti golman, a on je odgovorio: "Teško je, ali prijatno. Kao bilo koji drugi posao, ide vam dobro ako uživate u tome što radite. Naravno, najbolje se osjećam kad imam dobru utakmicu, ja ne primim ni jedan gol, a pobijedimo."

Čech je izjavio da nakon svog dolaska u Chelsea, 2004. godine, najbolje se sprijateljio sa Ferreirom koji je iste godine također došao u Chelsea.

"kao novi igrači u klubu, pokušavali smo pomagati jedan drugome. Ustvari, jako smo se zbližili za vrijeme kave. nakon svakog obroka, pili smo kavu i razgovarali. Ubrzo se i Hillario pridružio."
  • 2 sedmice kasnije...

Izvor: ChelseaFC.com

Nakon pobjeda protiv Middlesbrougha u FA Kupu i protiv WBA u ligi, Petr Čech je govorio o tjednu priprema za ove dvije važne utakmice.

Kao i kroz cijelu sezonu, vrijeme koje se moglo provesti na treningu je ovisilo o rasporedu utakmica, ali sa razgovorima između ekipe i trenera nakon poraza od Citya svi su bili usredotočeni na to da ispravimo svoje pogreške i budemo bolji.

ÄŒech izjavljuje:

"Raspoloženje u momčadi je bilo takvo da se moramo potruditi nakon utakmice sa Man Cityem jer smo loše igrali. Cijeli tjedan smo trenirali da se popravimo i uradili smo odličan posao kod Middlesbrougha i to smo htjeli prenijeti na utakmicu protiv West Broma jer smo znali važnost te utakmice. Pokušavamo se držati zajedno, pokušavamo pronaći rješenja i puno raditi kad su vremena teška. Imali smo puno uspjeha zahvaljujući iskrenosti koju smo svi imali u svlačionici, jer svatko treba imati priliku da iznese svoje mišljenje. Ako igrači nisu sretni tada svi u svlačionici pokušavamo pomoći jedni drugima da budemo sretni, da budemo dobri za interes kluba. Ako mislimo da nešto nije u redu, imamo pravo to reći. Očigledno imamo jednog šefa, našeg trenera, te ovisi o njemu kako će reagirati, ali komunikacije pomaže u tome i to je veliki dio nogometnog kluba i momčadi, bilo koje momčadi, jer ako je komunikacija loše sve se može raspasti."

Subotnja pobjeda nad West Bromom je prisjetila na poraz protiv istog kluba u studenom, utakmica nakon koje je Čech imao potrebu da kaže svoje mišljenje. Nije bio sretan sa manjkom kontrole koju je momčad imala na dan utakmice.

"Činilo se kao da igramo utakmicu iz zabave, bez nekog cilja. Nisam bio sretan sa onime što smo pokazali taj dan na njihovom stadionu, ali ovaj tjedan se moglo vidjeti da su svi bili usredotočeni, kvaliteta treninga je dobra i to se pokazalo na utakmici. Najpozitivnija stvar je bila ta da smo ono sa treninga prenijeli na utakmicu jer smo s time imali problema prije. u subotu smo preuzeli kontrolu nad utakmicom, stvarali smo prilike i jedini problem je bio što nismo zaključili utakmicu pa je zadnjih 10 minuta bilo otežano. West Brom je pokazao napredak pod Steve Clarkeom i imali su tu vjeru da mogu dati gol, ali sve u svemu mi smo dobro odigrali."

Čech je imao dvije važne obrane u ovoj utakmici, jednu iz slobodnog, te jednu gdje se lopta odbila od Azpilicuete.

"Dio utakmice nisam imao ništa za raditi ali sam ostao koncentriran te sam se naviknuo na takve utakmice. Sretan sam što smo održali našu mrežu netaknutom te što smo pobijedili jer smo do 80. minute trebali voditi 3:0 pa i 4:0, ali je Foster imao odlične obrane te su par puta imali sreću koja ih je držala u igri do zadnje minute."

Čech se osvrnuo na Benitezovu izjavu nakon utakmice da su navijači u subotu odlično podržavali igrače, te ne vidi problema u Benitezovoj izjavi tokom tjedna.

"Trener ima pravo da kaže što misli, kao što imaju i navijači kada dođu na utakmicu a najvažnije od svega je da navijači i dalje dolaze bodriti momčad. Glavni dio nije trener, glavni dio nisu igrači, glavni dio je klub i klub je taj koji je angažirao Beniteza jer su željeli da se popravi situacija u klubu te da se ostvare ciljevi koji su donešeni na početku sezone. On je ovdje da učini sve što može i mi kao igrači moramo učiniti isto to. Moramo pobjeđivati utakmice, puno raditi te kretati se naprijed. Mi smo Chelsea FC i moramo biti ujedinjeni. Mi, trener, navijači, trenerski odjel, upravni odbor, svi. Moramo ostvarivati ciljeve i ako se osjećamo dobro dok se to događa, onda je to još bolje."

Petr Čech ostaje pouzdan da se razlika u rezultatu protiv Steaue može preokrenuti u korist Plavaca na Stamford Bridgeu sljedeći tjedan, te da se može osigurati mjesto u četvrtfinalu Europa Lige.

"Samo je 1:0. Očigledno znamo da to nije najbolji rezultat koji možemo igrati nakon gostujuće utakmice u Europi kad se igraju dvije utakmice, a gostujući golovi se uzimaju u obzir. Imali smo bolje prilike nego oni, nisam imao puno posla tokom utakmice, ali su oni imali penal kojega su iskoristili te tako pobijedili. Uzvratna utakmica je utakmica koja se čeka. lako se može preokrenuti rezultat od 1:0 sa dobrom igrom i golovima."

Domaća momčad je imala veliki posjed lopte, osobito u prvom poluvremenu, ali ako se izuzme pogodak, malo puta su zaprijetili golu Chelsea. Čech smatra da moramo biti puno jači u uzvratnoj utakmici ako želimo napredovati u natjecanju.

"Samo sam vidio Ryana kako trči sa Rusescuom i onda je bio na podu. Bio to penal ili ne, sudac ga je sudio. Imali smo par prilika ali nismo uspijeli zabiti gol. Yossi je imao jednu dobru priliku u prvom poluvremenu, te smo u drugom poluvremenu imali par udaraca koji su bili blokirani. Oni su imali dva udarca, koji nisu bili toliko opasni, te penal. Mi smo bili opasniji, ali nismo uspijeli zabiti pogodak i to je dovelo do deficita na kraju utakmice."

Juce amaterski djelovao kod prvog gola. Ali Moses je sve to zakuvao.

• 2 sedmice kasnije...

Cech odbio svaku pomisao o tome da bi mogao napustiti Chelsea i ovo ljeto prijeći u Arsenal. Izjavio je da ne može ni zamisliti odlazak sa Stamford Bridgea.

"To je interesantna vijest ali je tolika spekulacija da mislim da to čak nije ni potrebno komentirati. Ništa ne znam, nitko me nije kontaktirao i da budem iskren, ne mogu to čak ni zamisliti.

Obično ni ne neprimjećujem takve glasine. Ali kad to dođu do mene jasno da pogledam da znam što ću reći o tome kasnije. Postoje igrači koji čitaju novine. Neki igrači čitaju izvješća s utakmica da bi znali što je i gdje o njima napisano. Ja to ne radim, ne čitam novine baš zbog takvih stvari. Ne primam ovakve glasine ozbiljno."

http://www.espn.co.uk/football/sport/story/198476.html

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.