11. decembar 2011.14 god. comment_10434 Joj Enriquea ispade k'o United... Tek' ce se Sturridge poboljsati. Prijavi
11. decembar 2011.14 god. comment_10472 Kad je ovo snimano? Ma to je bilo dok je bio na posudbi u Boltonu. Prijavi
17. decembar 2011.14 god. comment_11415 On i Mata su naši najbolji igrači. I Drogba, mada je Drogs danas zakazao, ali to je greška AVB-a što ga nije odmorio i stavio Torresa. Prijavi
17. decembar 2011.14 god. comment_11439 Kako je jednostavno explodirao ovaj momak. Fantastičan je. Još kad bi imali ovakvog na drugoj strani, ma dernek Prijavi
17. decembar 2011.14 god. comment_11440 On i Mata u najboljoj formi, s obzirom da igra na denosm krilu dosadasnjih 8 golova je fantasticno Prijavi
17. decembar 2011.14 god. comment_11441 Sjećate se ovoga: Daniel Sturridge – još jedan u moru prosjeka ili eksplozija kvalitete ? 23 je magiÄan broj.Košarkaški govoreći,samo je jedan onaj pravi dvadeset i tri. Kada je 3. Jula 2009. mladić imena i prezimena Daniel Sturridge nakon isteka ugovora sa Man Cityem potpisao za Plavce iz Londona,Äinilo se to kao još jedan obiÄan 'mali' transfer.Jer,tri i pol miliona i bonusi,to je za gospodina AbramoviÄa jednako napojnici koje daje svojim šoferima ili konobarima.Došao je tiho i bez velike pompe,u sjeni nekih velikih transfera koji će uslijediti u narednim prijelaznim rokovima.Uzeo je baš,simbolike radi,taj Jordanov broj(nešto kao i Ludolfov broj,jer Air Mike je ipak definirao 23 i sada ga s pravom posjeduje). Zaštitni znak mu je lijeva noga,a mnogi od vas koji ste gledali popularnog Dannya u akciji će reći:'Desnom samo ulazi u autobus'.I nećete biti daleko od istine.Bit ću iskren i reći da me kao nogometnog sladokusca i ljubitelja igrača a la Zidane(elegancija i kompletnost) nije oduševio u početku.Malo su me smekšale riječi tadašnjeg sportskog direktora Chelseaja,Franka Arnesena i pomoćnog trenera,Raya Wilkinsa koji su tvrdili da 'Sturridge na treningu pravi dar-mar od naših defanzivaca'.Terry,Ivanović,Alex,Essien...-nabrajavši imena počeo sam sumnjati u svoj skepticizam prema Dannyu.Rekao sam sebi:'Daj deÄku šansu,pa onda sudi'.Iako je u pre-seasonu obećavao,nije se puno naigrao u jednoj prelijepoj i uspješnoj sezoni.Osim pogotka Begoviću u ligi i starta protiv Birminghama nisam ga puno vidio u akciji.Ipak,neko je prepoznao nešto u njemu,pa tako Chelsea objavljuje(izvor je Wikipedia,pa podatak uzmite s rezervom) 12.juna 2011 da njegova cijena raste na 20 miliona funti. 2010. godina i početak nove sezone mu je donijela nekoliko utakmica više u nogama,ali mnogo manje nego što je to momak objektivno zaslužio.U doba najveće krize tima u zadnjih 10 godina,manager Ancelotti je priliku davao indisponiranom Anelki i ne toliko maštovitom Kalouu.Zanemario je Chelseajevo tajno oružje na klupi.Sturridge je tada bio tempirana bomba i Äekao je šansu da eksplodira.Nažalost,ova metafora se nije do kraja obistinila u Chelseaju,već je plodove pobrao Bolton i njegov odlicni mladi manager,Owen Coyle.Naime,drugu polusezonu je Daniel proveo na posudbi u Wanderersima i tamo dočekao svoju priliku.Zabijao je,zabijao i zabijao.12 utakmica,8 golova.Većina presudnih u bitkama za bodove.Mladić iz plavog dijela Londona na posudbi harao je ligom dok se skupa Romanova igračka muÄila da tim istim suparnicima utrpa makar jedan jedini pogodak.Just for the record,Torres je ipak dao taj gol i to nesretnom Avramu Grantu i njegovom West Hamu.Da,dragi Hammersi,toliko ste loši. Nećemo plakati za prolivenim mlijekom,nego,nadam se,ispraviti pogrešno.U CFC je u međuvremenu stigao novi šef,mlad,željan dokazivanja...Hoće li on napraviti rez u ekipi i dati minute mladiću sa razornom ljevicom(by the way,tu je još jedan sličan prototip,Gael Kakuta) ili će nastaviti praksu svojih prethodnika koji su birali iskustvo pod svaku cijenu ?Ko ne riskira,ne profitira.A Chelsea bi od Dannya mogao napraviti mašinu koja melje protivniÄke odbrane.No,isto tako on bi mogao završiti u nekom osrednjem engleskom klubu tipa Newcastle(Äast Toonu,ali...) ili Äak u Stokeu. Vrijeme će pokazati... Prijavi
18. decembar 2011.14 god. comment_11465 Jos jednom je pokazao da je trenutno u ubjedljivo najboljoj formi.. kako je samo lijepo primio onu tesku loptu i onda rutinski pogodio :) Prijavi
18. decembar 2011.14 god. comment_11471 Jel 8 golova, do sad zabio??? I je li to samo u Premiershipu ili sveukupno??? Prijavi
18. decembar 2011.14 god. comment_11475 iskren da budem Dany da igra centralnog napadaca on bi svaku utakmicu dao po 2 gola,gusi njega pomalo ona pozicija Prijavi
18. decembar 2011.14 god. comment_11479 iskren da budem Dany da igra centralnog napadaca on bi svaku utakmicu dao po 2 gola,gusi njega pomalo ona pozicija Ja mislim da on najbolje pokazuje tu gdje jest. Dakle krilni igrač nek bude i ništa više. Prijavi
18. decembar 2011.14 god. comment_11481 Ja bi ga pomjerio na tu poziciju centralnog napadaca ali tek onda kada bi doveli neko odlicno krilo na toj desnoj strani.. moja zelja Hazard :) Prijavi
18. decembar 2011.14 god. comment_11489 Jel 8 golova, do sad zabio??? I je li to samo u Premiershipu ili sveukupno??? Premiership 8 golova , Carling cup jedan go ! :) Ja bi ga pomjerio na tu poziciju centralnog napadaca ali tek onda kada bi doveli neko odlicno krilo na toj desnoj strani.. moja zelja Hazard :) Dovede Roman Neymara i Danny moze igrati CF , a moze i krilo jer i Neymar moze igrati CF ali i oba krila ! Prijavi
18. decembar 2011.14 god. Autor comment_11495 Premiership 8 golova , Carling cup jedan go ! :) Dovede Roman Neymara i Danny moze igrati CF , a moze i krilo jer i Neymar moze igrati CF ali i oba krila ! Meni se Äini da je komentator jučer rekao 10-ti gol Sturridgea A Neymar i Danny su meni ful slični tipovi, ne poziciono, već po kretnjama, i razmišljanju, a s takvima se nikad ne zna, možda bi se idealno poklopili, a možda bi jedan drugoga blokirali kao što je bio slučaj Ronaldo-Rooney. Prijavi
18. decembar 2011.14 god. comment_11499 Sturridge je dao 8 golova , 100% :) A za Neymara i Sturridgea si potpuno upravu , mada mislim da bi se oni trebali slagati ! :D Prijavi
18. decembar 2011.14 god. comment_11502 po meni Neymar mozda najbolje rijesenje u januaru i jos ce moci igrati ls :D Prijavi
18. decembar 2011.14 god. comment_11533 .....možda bi se idealno poklopili, a možda bi jedan drugoga blokirali kao što je bio slučaj Ronaldo-Rooney. Da Bog da on nama dosao i bili kao Ronaldo-Rooney, ja ne bih imao nista protiv... Bar bi jedan zabijao svake sezone 20+ golova a drugi ne bi bio nista losiji... ali mislim i ja da bi se oni dobro slagali, cak bi ja Matu mozda prebacio u sredinu kao glavnog playmakera a Neymara prebacio lijevo.... A Danny ili desno ili CF njemu sve odgovara... Znam samo da je zeljan golova... Neymaru treba neko reci da ako zeli da uspije i bude najbolji na svijetu mora doci u Evropu, u ovom trenutku mi smo najrealniji klub, jer Realu i Barci on nije potreban.... A nama je izuzetno potrbno dobro pojacanje.,.,.. Prijavi
18. decembar 2011.14 god. comment_11550 Nebi protivnici znali na koju će stranu, kad krenu Sturridge i Neymar... :P Lijepo je maštati.. Prijavi
18. decembar 2011.14 god. comment_11554 Da Bog da on nama dosao i bili kao Ronaldo-Rooney, ja ne bih imao nista protiv... Bar bi jedan zabijao svake sezone 20+ golova a drugi ne bi bio nista losiji... ali mislim i ja da bi se oni dobro slagali, cak bi ja Matu mozda prebacio u sredinu kao glavnog playmakera a Neymara prebacio lijevo.... A Danny ili desno ili CF njemu sve odgovara... Znam samo da je zeljan golova... Neymaru treba neko reci da ako zeli da uspije i bude najbolji na svijetu mora doci u Evropu, u ovom trenutku mi smo najrealniji klub, jer Realu i Barci on nije potreban.... A nama je izuzetno potrbno dobro pojacanje.,.,.. Slazem se u svemu. Neymar bi nam svakako dobro dosao u mecu kao sto je bio onaj juce kada ne ide cijelu ekipu, on bi mogao svojom tehnikom izbaciti 1-2 igraca, napraviti visak i stvoriti sansu. A samim tim kada bi imao u ekipi napad: Neymar-Drogba-Sturridge i iza njih Matu koji bi mogao razigravati to sigurno ne bi izgledalo lose. Do ljeta bi siguran sam veoma dobro stajali na tabeli. A mogla bi se igrati i druga formacija, sto da ne... Prijavi
18. decembar 2011.14 god. comment_11560 ovi njegovi hvalospjevi o barceloni mi zasad govore da ce otic tamo, nadam se da grijesim.. Prijavi
18. decembar 2011.14 god. comment_11563 ovi njegovi hvalospjevi o barceloni mi zasad govore da ce otic tamo, nadam se da grijesim.. Ma upravu si. Znam ja sve vrijeme da nece zavrsiti kod nas vec u Spaniji, ali eto... Pustili smo malo masti na volju. :) Prijavi
Pridružite se razgovoru
Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.