Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Ryan Bertrand (2010-2015, 56 nastupa)

Istaknuti odgovori

De mi baci kakvu statistiku za akademiju pošto to najbolje radiš, pa da vidim otprilike kakvi su rezultati bili proteklih godina u mlađim uzrastima i njihovoj generaciji. E kad to nađeš onda ćeš poklopiti sam sebi. Politika kluba je nešto sasvim drugo.
A ko podržava bilo kakvog stranog igrača na štetu domaćeg taj za mene nije bitan.
  • Odgovori 563
  • Pregledi 34,9 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

[quote name='Wisey' timestamp='1344368173' post='69303']
De mi baci kakvu statistiku za akademiju pošto to najbolje radiš, pa da vidim otprilike kakvi su rezultati bili proteklih godina u mlađim uzrastima i njihovoj generaciji. E kad to nađeš onda ćeš poklopiti sam sebi. Politika kluba je nešto sasvim drugo.
A ko podržava bilo kakvog stranog igrača na štetu domaćeg taj za mene nije bitan.
[/quote]

Ne smisla u ovoj raspravi statistika sad si već dovoljno off otišao.
Ja sam rekao da me se Rayan nije def nije dojmio.
Ti se ne slažeš s time imaš pravo na svoje mišljenje ali onda odgovori s nečim konkretnim a nemoj se ponašat ko mulac od 10 godina.
Pokušao sam i preko pM no vidim da nema smisla.
Bez uvrede, al ti također pod milim Bogom nemaš nikakav konkretan argument kojim bi potvrdio da Ryan u defenzivi nije dobar. Sve su to subjektivna naglabanja i svoj "loš dojam" ni ti ne možeš potkrijepiti činjenicama. Kvalitetne statistike koje to pokazuju su rijetke i za ovog igrača ih gotovo pa i nema ( ja nisam na njih naišao ). Ako imaš nešto, iznesi tu. Pri tome ne mislim na ocjene novinara.
[url="http://www.chelseafc.com/page/LatestNews/0,,10268~2874827,00.html"]http://www.chelseafc.com/page/LatestNews/0,,10268~2874827,00.html[/url]
Vratio se i Ryan .
[quote name='Brane' timestamp='1344394152' post='69361']
Bez uvrede, al ti također pod milim Bogom nemaš nikakav konkretan argument kojim bi potvrdio da Ryan u defenzivi nije dobar. Sve su to subjektivna naglabanja i svoj "loš dojam" ni ti ne možeš potkrijepiti činjenicama. Kvalitetne statistike koje to pokazuju su rijetke i za ovog igrača ih gotovo pa i nema ( ja nisam na njih naišao ). Ako imaš nešto, iznesi tu. Pri tome ne mislim na ocjene novinara.
[/quote]

9 nastupa
ima dva uklizavanja po utakmici
1,9 presječenih lopti
u prosjeku radi jedan prekršaj po utakmici
0,4 uspješno odrađenih zaleđa
0,9 blokiranih udaraca

i sad daj primjer s kojim igračem ga želiš usporedit pa ćemo i njegove statistike izvlačit.
Kao što sam već rekao statistika ne pokazuje sve(ali pokazuje dosta) ali ako želiš odradit ćemo i određene situacije pa možemo i o tome.
Izvadi onda i Didierovu statistiku od prošle sezone. Po tome je Adebayor bolji igrač. :-j
Nije tebe dojmio ili nije te statistika dojmila ? Koje je sad ?

Glupo je da uopće raspravljam s tobom zato što imaš drugačije gledanje na nogomet, potpuno suprotno od moga. Nemoj mi više ništa slati preko PM-a, ovo je zadnji put da diskutujem sa tobom na forumu tako da nećeš imati 'problema'. Eto ostalih članova nek iznose svoja mišljenja.
Kao što sam rekao od Rayana sam očekivao puno više što se tiče defanzive.

Na ovo ostalo neću niti odgovarat jer nema veze s ovom raspravom o Rayanu.
  • Autor
Ryan Bertrand neke nije oduševio, a druge nije razočarao. Kako god okrenete, tek će u ovoj i idućoj sezoni imati priliku da pokaže svoje kvalitete. Mislim da je prerano da se ocjenjuje, ali zaista prerano.
Veoma zanimljiva rasprava...

Samim tim sto je igrao u finalu lige prvaka nesto govori o Ryanu... A nakon utakmice mnogi sportski analiticari su ga hvalili...

Ne znam sta kolega Lampard zeli da poruci kada pise da ga nije dojmio i kada ga poredi sa Bosingwom. Da li to znaci da ga trebamo prodati??? Odigrao je vrlo malo da bi izvukli dobre statistike i u ovom trenutku ne vidim nikakvo bolje rjesenje od njega kao zamjena Ashleyu...

Posto znam da Lampard nece odustati od ove rasprave i predati se tako lahko, ocekujem veoma zanimljivu debatu narednih dana, sa dosta podataka... xD

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
Na kojoj poziciji je igrao u finalu ?
I koga bi ti stavio u tom trenu (sjeti se kakvo je stanje u momčadi tad bilo)na tu poziciju?
Jel odigrao svih 90 minuta?

Usporedba s Bosingwom kao takvim nije bila da se usporede kvalitete između njih dvojice već samo da se da slika o Rayanu.
I Boss je kad je bio na vrhuncu u ofenzivno dijelu bio odličan a u defanzivnom puno lošiji.
nisam još za prodaju Rayana ali on više nije talentirani teenager kojeg treba čekati momak ima 23 godine.Još malo pa ulazi u najbolje igračke godine a on nema "utakmice u nogama".On može biti dobar back up no kao primarno riješenje boljim se da ipak nije najsretniji izbor.
Kako je netko spomenuo on je produkt naše akademije jest ali ga se predugo držalo u izolaciji on je tek sada dobio nekakvu šansu.
Igrača treba počet gurat kada ima 18,19 godina a ne 23.
  • Autor
[quote name='Lampard' timestamp='1344415659' post='69391']
[u][b]9 nastupa[/b][/u]
ima dva uklizavanja po utakmici
1,9 presječenih lopti
u prosjeku radi jedan prekršaj po utakmici
0,4 uspješno odrađenih zaleđa
0,9 blokiranih udaraca

i sad daj primjer s kojim igračem ga želiš usporedit pa ćemo i njegove statistike izvlačit.
Kao što sam već rekao statistika ne pokazuje sve(ali pokazuje dosta) ali ako želiš odradit ćemo i određene situacije pa možemo i o tome.
[/quote]

E ovo je dobar podatak, ljudiiiiii DEVET nastupa...Ejjj ništa se ne može još zaključiti. Kad bude imao 20 i kusur nastupa pa i nešto, ali ovo...Nema još ni dvocifren broj :/
[quote name='Caeruleus' timestamp='1344525681' post='69650']
E ovo je dobar podatak, ljudiiiiii DEVET nastupa...Ejjj ništa se ne može još zaključiti. Kad bude imao 20 i kusur nastupa pa i nešto, ali ovo...Nema još ni dvocifren broj :/
[/quote]
Ja ne znam ovo drugačije reći, pa ću samo ovako: Cae, ne seri i ti bogati.
  • Autor
[quote name='Wisey' timestamp='1344526933' post='69659']
Ja ne znam ovo drugačije reći, pa ću samo ovako: Cae, ne seri i ti bogati.
[/quote]

A šta hoćeš ti da kažeš s ovim. Da bi AVB od njega napravio igračinu? Daj Wisey života ti oladi.
[quote name='Lampard' timestamp='1344524862' post='69647']
Na kojoj poziciji je igrao u finalu ?
I koga bi ti stavio u tom trenu (sjeti se kakvo je stanje u momčadi tad bilo)na tu poziciju?
Jel odigrao svih 90 minuta?

Usporedba s Bosingwom kao takvim nije bila da se usporede kvalitete između njih dvojice već samo da se da slika o Rayanu.
I Boss je kad je bio na vrhuncu u ofenzivno dijelu bio odličan a u defanzivnom puno lošiji.
nisam još za prodaju Rayana ali on više nije talentirani teenager kojeg treba čekati momak ima 23 godine.Još malo pa ulazi u najbolje igračke godine a on nema "utakmice u nogama".On može biti dobar back up no kao primarno riješenje boljim se da ipak nije najsretniji izbor.
Kako je netko spomenuo on je produkt naše akademije jest ali ga se predugo držalo u izolaciji on je tek sada dobio nekakvu šansu.
Igrača treba počet gurat kada ima 18,19 godina a ne 23.
[/quote]

Zar je bitno na kojoj poziciji je igrao, igrao je FINALE? Nema utakmica ali je sasvim korektno odigrao FINALE LIGE PRVAKA, pa sigurno najvaznija utakmica svakog igraca u karijeri... Ko pored Ashleya moze uskociti na poziciju beka? Niko a kamo li Ryan... Ali je iskoristio sansu kada je mijenjao Ashleya i sto se mene tice neka mu on bude zamjena, ta nam pozicija nije kriticna i na njih dvojicu se mirne duse mozemo osloniti... Ni jedan lijevi bek se ne povezuje s nama onda je valjda ova pozicija sigurna...

Ja jos uvijek ne razumijem sta hoces reci?
Kazes da nisi za njegovu prodaju pa onda napises da ga ne treba cekati jer nije vise klinac nego ima cak 23 godine. Kako mozes ocekivati da zaigra u prvom timu sa 18,19 kad je ispred sebe imao Bridgea, poslije Zhirkova. Pa i oni su jedva dobijali sansu pored Ashleya, zato ni jedan od njih vise nije u klubu... Sada mu se otvorila sansa po prvi put da uskoci u tim, nebitno je li sa 23 jer ranije nije mogao. Da je igrao u nekom drugom timu ja sam siguran da bi on sa 20, 21 bio prvi izbor za lijevog beka.. A ovako pored Ashleya, Bridgea ili Zhirkova jedan talentovani djecak nema sanse...
Naravno da je bitno.Rekao sam ti sjeti se situacije u kojoj je Chelsea bio pred finale.Da je momčad bila kompletna mislim da za Rayana ne bi bilo mjesta u početnih 11.Igeao je silom prilika.Ok odigrao je solidno.
A mislim da si s ovim sam sebi zapravo odgovorio
[color=#282828][font=helvetica, arial, sans-serif]"Ko pored Ashleya moze uskociti na poziciju beka? Niko a [b]kamo li Ryan[/b]."[/font][/color]

[color=#282828][font=helvetica, arial, sans-serif]Nisam za njegovu prodaju neka bude back up.I nek se potraži zamjena za Cola[/font][/color]

[color=#282828][font=helvetica, arial, sans-serif]Kada je Bridge igrao u klubu? [/font][/color]
[color=#282828][font=helvetica, arial, sans-serif]Posljednja sezona mu je pred 6 godina vodi se do 2009(bio je na posudbama) ali posljednju utakmicu odigrao sezona 2006/07 znači mjesta za gurnut mladog Rayana je bilo.[/font][/color]

[color=#282828][font=helvetica, arial, sans-serif]Zhirkov nije bek već je veznjak koji može odigrat i krilo.Sjeti se samo u Lp protiv Intera kad je igrao na beku na šta je to ličilo.[/font][/color]
[color=#282828][font=helvetica, arial, sans-serif]Znači i ovdje ga se moglo gurnut.[/font][/color]
[quote name='Caeruleus' timestamp='1341939485' post='63704']
A ja jedva čekam da postane najbolji lijevi bek na svijetu. Mnogi su sumnjičavi, ali ja u to iskreno i objektivno vjerujem.
[/quote]

Ovakvih ti primjera još mogu naći u temi Cae. Čemu sad smirivanje situacije i izigravanje nekog policajca na temi ? Kad si nešto izjavio, napisao, drži se toga a ne mijenjaj svoje gledište kako vjetar puše. Smiješno je, mislim preseravaš burazeru.

PS. otkud ti AVB u priči :-j
Ashley je prvi izbor Ryan je zamjena i mislim da jos barem dvije godine necemo traziti novog lijevog beka jer je sasvim dovoljno pokazao da se na njega moze osloniti a to bi bilo samo bacanje para na nepotrebnu poziciju... Vrijeme ce poslije pokazati da li nam treba bolji igrac ili ne, trenutno o toj poziciji ne treba razmisljati niti traziti novog igraca...
kakva godina za naseg mladog igraca debi u finalu lige prvaka, pozvan u reprezentaciju V.Britanije i igrao na OI, i sad dobio poziv u A tim, to je za svaku pohvalu i samo naprijed ja vjerujem da ce on za koju sezonu biti jedan od najboljih bekova i da ce se za njeg otimati klubovi
[quote name='how yes no' timestamp='1344607253' post='69954']
Sve zato što je loš kao Bosingwa ;)
[/quote]

Oćeš reć da Bosingwa nema reprezentativnih nastupa X_X
[quote name='Lampard' timestamp='1344611249' post='69970']
[/quote]

U kojoj repci??

Naporedi konkurenciju Bertrandu, pa Bosingwi... Nidji veze stari, gubiš se ovih dana, što jest jest..
  • Autor
[quote name='Lampard' timestamp='1344611249' post='69970']
[/quote]

O čemu ti Lamps? Bertrand je pozvan u repku.
[quote name='how yes no' timestamp='1344626658' post='70042']
U kojoj repci??

Naporedi konkurenciju Bertrandu, pa Bosingwi... Nidji veze stari, gubiš se ovih dana, što jest jest..
[/quote]

Koliko ja pratim nogomet igrao je za Portugal od 2007 do 2011.
Gle čuda u tim razdobljima Portugal ima bolje rezultate od Engleske.

Inače ako pogledaš ova reprezentacija Engleske u koju je pozvan Rayan je b reprezentacija.

Toliko o gubljenju
[quote name='Lampard' timestamp='1344692268' post='70170']
Koliko ja pratim nogomet igrao je za Portugal od 2007 do 2011.
Gle čuda u tim razdobljima Portugal ima bolje rezultate od Engleske.

Inače ako pogledaš ova reprezentacija Engleske u koju je pozvan Rayan je b reprezentacija.

Toliko o gubljenju
[/quote]

Rezultate ne donosi 1 igrač, jedna pozicija (ako me razumiješ), već kolektiv.

Svejedno Bosingwa kao konkurenciju imao Ferreiru (stvarno prejaka konkurencija, naravno šalim se), dok Bertrand u posljednje hajd recimo 3 godine je imao Colea, Bainesa (bezze jel de)..

To što Portugal ima Nanija, Ronalda, Moutinha, a Englezi Rooneya, pa ostvaruju bolje rezultate, nešto je sasvim drugo.

I da i dalje mislim da se gubiš, al ima nade za tebe. Možda nadođeš.. ;)

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.