Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Chelsea u Premiershipu 2011/12 = 6th place

Istaknuti odgovori

Nije sezona toliko losa,nismo mi bili toliko losi nego su Man.City i Man.Utd bili mnogo bolji.Mislim da je AVB sjajan takticar i da ima taktiku ali mislim da ga igraci Chelsea nisu prihvatili na bas najbolji nacin.Njegov odnos nije bio najbolji sa igracima,a i nisu mogli da igraju po taktici kakvu je hteo AVB.Mislim da RDM ipak treba da ide zato sto ovo sto on igra nije nesto ofanzivna igra.Za sad su igraci raspolozeniji zato sto je otisao AVB ali koliko ce to raspolozenje da traje?Mozda da dodje Joakim Low ili Guardiola ili neko treci.Pojacao mo se sa jos neki igracima i nekim novim trenerom i evo nama titule.To je ono sto ja mislim :)
  • Odgovori 373
  • Pregledi 26,2 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

[quote name='klicko' timestamp='1337012818' post='48592']
[b]Nije sezona toliko losa,nismo mi bili toliko losi[/b] nego su Man.City i Man.Utd bili mnogo bolji.Mislim da je AVB sjajan takticar i da ima taktiku ali mislim da ga igraci Chelsea nisu prihvatili na bas najbolji nacin.Njegov odnos nije bio najbolji sa igracima,a i nisu mogli da igraju po taktici kakvu je hteo AVB.Mislim da RDM ipak treba da ide zato sto ovo sto on igra nije nesto ofanzivna igra.Za sad su igraci raspolozeniji zato sto je otisao AVB ali koliko ce to raspolozenje da traje?Mozda da dodje Joakim Low ili Guardiola ili neko treci.Pojacao mo se sa jos neki igracima i nekim novim trenerom i evo nama titule.To je ono sto ja mislim :)
[/quote]

glupost. jedini razlog što smo tu gdje jesmo u prvenstvu jest prvenstveno to što smo MI bili katastrofalni!

ovo što si rekao za RDM-a da bi trebao ići jer igra nije ofanzivna, to je najveća glupost koju sam čuo u zadnje vrijeme
mislim ako ti hoćeš potpunu ofanzivu i ako ti je to tako bitno idi gledaj barcelone
u suprotnom, nađi neki bolji argument za odlazak RDM-a jer je ovaj naprosto debilan

sad da ja nešto kažem
ovogodišnja ligaška sezona je nas bila potpuno katastrofalna, kao što je i Buck rekao (nije možda to sad trebao reći prije finala, ali to je tako)
za Chelsea, 6. mjesto je apsolutno neprihvatljivo, ali jebiga, svakom velikanu se mora kad tad dogoditi loša sezona
da je bilo malo razmišljanja u klubu prije par godina, ovo se se možda i nebi dogodilo, ali tu smo gdje jesmo i netreba plakati sad
krivicu trebaju preuzeti svi podjednako, od uprave koja nije dovodila kvalitetne igrače na vrijeme, pa do AVB-a i igrača
AVB nije uspostavio kvalitetan odnos sa igračima i to ga je koštalo posla, odnos je ipak jedan od najvažnijih faktora, a osim toga imao je i dosta grešaka uvjerovanih neiskustvom vjerojatno
i igrači preuzimaju dio krivice, što zbog nesposobnosti, što zbog bojkota (?) itd...
RDM-a se nesmije kriviti, jer ipak je on došao do finala lige prvaka u svrhu čijeg osvajanja je žrtvovao nekoliko prvenstvenih utakmica, mislim da mu nitko neće zamjeriti to

sljedeće sezone očekujem mnogo bolju ligašku sezonu, i naravno borbu za naslov
[quote name='Caeruleus' timestamp='1337007891' post='48573']
Ako mislite na igrače, onda možete komotno zaokružiti Upravu...Jer je Uprava ta koja treba da se brine da pravi igrači budu u Chelseaju, a oni koji su odslužili svoje da idu. Anelka, Malouda, Kalou, Bosignwa - uprava je kriva što imamo takve igrače u timu. Tog se trebalo riješiti prošlo ljeto, a možda i prije dvije godine. Uprava je napravila od nas engleskim Milan, a i one zamjene dovede nisu adekvatne. Romeu, Meireles - ništa posebno, apsolutno ništa. Da smo prošlo ljeto doveli playmakera, Hulka, Falcaa, natrošili bi se, ali sada bi vjerojatno bili prvaci i AVB bi bio heroj.

Ja ću svoj osvrt kažem napisati kad se nakanim jer će biti poduži :)
[/quote]
Dobro to, ali mimo toga mislim da su igrači koji su bili tu mogli odigrati puno puno bolje i ne bismo bili gdje smo sad.
Pa dosta je vidjeti onu izjavu Mikela, od neki dan. Kaže idemo na trening, a ne znamo dal da se trudimo jer nismo sigurni dal ćemo biti u sastavu.

Pa Boga ti ljubim, gdje je tu profesionalizam?? Zar se trenira samo, kad si siguran da će bit u sastavu? Nije ni čudo što smo s takvim na 6. mjestu, sramota..

Što se tiče same sezone, komentar nekad drugi put.
Na 6. smo mjestu i što je tu je, što se mene tiće nije tragično, simpatiziram ovaj klub konstantno od 2008. i znam da će biti boljih i lošijih godina.

Žao mi je što se nije korektnije odnosilo prema našim mladim igračima tipa McEachran i što im se nije dalo više prilike.

Problem što smo 6. a ne 3. ili na nekom boljem mjestu je AVB era, čovjek je bija previše neiskusan i tvrdoglav, krivo je procjenija Premiership. Mislim da se nije dovoljno dobro pripremija niti pripremija ekipu, jednostavno se nije rješija viška igrača te jedan dio igrača je mislija da treba igrati više, osjeća se zapostavljenim te kada bi dobili priliku ne bi pružali odlične partije. Kako su kola prolazila, nismo stajali dobro na tablici te je poćelo neslaganje u svlačionici, umjesto da je AVB to pokuša izgladiti on je krenija sa kontrom, igrači koji su trebali igrati nisu, a nekima je rečeno da mogu poćeti tražiti novi klub te ih se nije pozvalo na Božićni ručak niti im bilo dopušteno da parkiraju vozila na parkingu prve ekipe, također novinar koji nije baš nabolje pisa o Boasu dobija je otkaz posredstvom Boasa. Vjerojatno se dosta igrača nije ni zalagalo dovoljno jer su se vjerojatno željeli riješiti Boasa.

Jednostavno u takvoj situaciji se ne može igrati dobar nogomet.

Zatim je doša Di Matteo koji je ima borbu na tri fronta, jedan front je odlično odradija (FA), jedan je žrtvova (Premiership) da bi riskira u trećem (LP), pokuša osvojiti LP i izboriti mjesto u LP sljedeće sezone i to je za mene razumljivo.

Nadam se da će mo uspjeti osvojiti LP i tako spasiti sezonu i Di Mattea kojem treba dati priliku, inaće ako i ne osvojimo LP nije tragedija zbog situacije u kojoj jesmo i u kojoj smo bili te sam ja definitivno zadovoljan kada se sjetim kako su prije koji mjesec stvari izgledale, te bi bilo najbolje ostaviti Di Mattea na klupi i sljedeće sezone jer sumnjam da boljeg možemo naći.
Sve što bi moga napisat ovde bi bila praktički kopija drugih komentara ko što Whisper reče, uglavnom sezona na kraju i nije toliko loša, a da li će biti odlična vidjet ćemo. Ništa više nemam dodat što već nije pročitano ovdje.
moj komentar je da smo mi losi i da bilo ko da nam je trener ne bi mogli bit bolji. avb je igra na sva tri fonta pa su crkli odma dok di matteo je igra na dva fronta a za treceg ga je bolila ona stvar. chelsea ima los roster igraca, svi su godinu stariji a mi dovodimo igrace da bi ih doveli... npr torres,lukaku( ja njega obozavam ali zasto ga kupit ka nije igra 5 utakmica ove sezone) steta mcechrana jer je on moga igrat ove godine jel ipak mlada snaga i moze podosta naucit od mate.
triba isplativo ulagat u klub kao u pocetku ABRAMA .vidit cemo sve posli lige prvaka sta ce bit, al nedopustivo je da gubiimo [size=6][b]DOMA.[/b][/size]
[quote name='Whisper#2' timestamp='1337067404' post='48704']
80% postova ovde su klasicno upiranje prstom i copy - paste jedan drugog... Ocekivao sam malo konstruktivniju diskusiju....

Iz tih razloga ja necu komentarisati...
[/quote]

Pa to je istina sto su ljudi rekli. Nemas sta reci vise, sve je receno.
Jesmo mi bili losi ali nismo toliko i ne moramo igrati toliko defanzivno.Ne treba cim povedemo 1-0 da idemo u defanzivu.Jedino protiv Barce smo trebali odigrati defanzivno.Vidis malo City kako igra ofanzivno i postao prvak
[quote name='klicko' timestamp='1337081946' post='48760']
Jesmo mi bili losi ali nismo toliko i ne moramo igrati toliko defanzivno.Ne treba cim povedemo 1-0 da idemo u defanzivu.Jedino protiv Barce smo trebali odigrati defanzivno.Vidis malo City kako igra ofanzivno i postao prvak
[/quote]

City je ispao i iz Lige prvaka i iz Fa Cupa, dok smo mi igrali ajmo rec na 3 fronta. Dalje, Cityev roster se ne moze ni uspoređivati s nasim, to je nebo i zemlja, ne mozes igrat kao oni s igracama dosta losijima od njihovih. Oni skoro na svakoj poziciji imaju gotovo identicno dobru zamjenu u slucaju ozljede, a kod nas se tada mora "krpati". Evo ti primjer sad kad nema Baneta u Ligi prvaka, moze igrat i Ferreira i Bosingwa, al i sam znas da "to nije to"
[quote name='Brane' timestamp='1337085475' post='48779'] City je ispao i iz Lige prvaka i iz Fa Cupa, dok smo mi igrali ajmo rec na 3 fronta. Dalje, [b]Cityev roster se ne moze ni uspoređivati s nasim, to je nebo i zemlja[/b], ne mozes igrat kao oni s igracama dosta losijima od njihovih. Oni skoro na svakoj poziciji imaju gotovo identicno dobru zamjenu u slucaju ozljede, a kod nas se tada mora "krpati". Evo ti primjer sad kad nema Baneta u Ligi prvaka, moze igrat i Ferreira i Bosingwa, al i sam znas da "to nije to"[/quote]

X, pogotovo ovo boldano

[quote name='klicko' timestamp='1337081946' post='48760']Jesmo mi bili losi ali nismo toliko i ne moramo igrati toliko defanzivno.Ne treba cim povedemo 1-0 da idemo u defanzivu.Jedino protiv Barce smo trebali odigrati defanzivno.Vidis malo City kako igra ofanzivno i postao prvak[/quote]

nemamo mi ekipu da bi mogli igrati ko City...mi imamo ekipu kakvu imamo i zato smo igrali tako kako smo igrali...nemožemo igrati iznad svojih mogućnosti
[quote name='Whisper#2' timestamp='1337067404' post='48704']
80% postova ovde su klasicno upiranje prstom i copy - paste jedan drugog... Ocekivao sam malo konstruktivniju diskusiju....

Iz tih razloga ja necu komentarisati...
[/quote]

ćemu odma akat pusti ljude da pišu, nemoj se ljutit zato što iznose mišljenja.

Što se sezone tiče nema se preveč za reć, većinom rečeno, sjebavali smo je postepeno, a pala je , kao i kopmpletan tim nakon Valencije, tada ko da se rasulo sve. Zaslužili smo, nedovoljno dobar igrački kadar, AVB o kojem je već sve rćeeno po 978978 puta....
Još bi nadodao da su ipak Arsenal i Manchesteri imali lakši posao jer su ispali odma u grupi LP (Arsenal odma nakon grupne faze i poraza 4-0) u FA cupu koji se igra u 2. dijelu sezone isto nisu ništa napravili , tako da su se mogli posvetit domaćoj ligi u potpunosti, isto to vrijedi i za spurse i svrake... jedino što su spursi dogurali daleko u fa cupu al opet nije to kao i na 3 fronta. Al da se ne opravdavamo previše, iduće sezone se MORA bolje, nadam se da će RDM ostat jer vjerujem da on to može ostvarit.
Sto se tice mojeg pogleda na sezonu vrlo sam zadovoljan u svim segmentima osim u ovom sto se tice premier lige... Odlicno smo odigrali FA cup, odlicno smo odigrali ligu prvaka, ali tamo di smo trebali bit na najvecoj razini tamo smo zakazali... a to je premier liga...

sezona je krenula vrlo dobro... i pruzali smo dobre partije... sve dok nije dosla ona tekma s QPR-om i ona velika kradja... di su nas posteno pokrali... od tad su nam sva kola krenula nizbrdo... nakon tog poraza dosao je onaj pad forme i lose partije di smo pruzali 3 remija ako se dobro sjecam i poraz od aston vile... ne znam sta se dogadjalo u tom periodu sa igracima i s trenerom ali to nam je unistilo sezonu... i taj period je kostao AVB-a posla... zao mi je zbog AVB.a ali kao sto rekoh poslije qpr-a nismo nikako igrali i to nas je kostalo pozicije medju prvih 4... nakon AVB-a dosao je di mateo i podigao je momcad iz pepela... osvojili smo FA cup, usli u finale LP (nadam se da cemo i osvojit ali nisam neki optimist), ali smo i zrtvovali ligu... Di Mateo je puno napravio u ova dva mjeseca... ali je zbog lige prvaka i zbog fa cupa zrtvovao ligu... i zbog toga sto je osvojio fa cup i usao u finale lige prvaka(on je tek drugi menadjer u povijesti kojem je to poslo za rukom) smatram da mu treba dat priliku i za sljedecu sezonu da vodi klub.... Ali jako sam skeptican prema njemu... ipak smo za njegovo vodstvo kiksali i protiv fulhama (1:1) i protiv newcastlea (0:2 i to kod kuce)... odigrali smo remije s tottenhemom i arsenalom, izgubili od city-a... u ligi, moramo stavit ruku na srce, ali, smatram da moramo bit realisticni, on nije napravio apsolutno nista... Ali s ovim skupom igraca vise od njega se nije moglo nit ocekivat... Nadam se da ce osvojit LP da ce mu se pruzat prilika da on postane onaj dugorocni trener... i da s njim prvi puta krenemo gradit klub na dugorocne staze a ne samo lovit trofeje... da poslozi momcad i da konacno pocne gurat mladice u vatru i da krenemo putem arsenala... Ne trebamo bit prvi ali da budemo uvijek tu u vrhu i da imamo svoj vlastiti pogon i igre i zarade... ;)
  • Autor
Piazon na tumblru:

Chelsea FC Reserves First Game In the Soccer Sevens Tournament:
Date: Saturday, May 19, 2012
Vs: Kitchee FC @ 19:55 HKT
Squad: James Ashton, Billy Clifford, Lewis Baker, Abdul Aziz Deen-Conteh, Rohan Ince, Milan Lalkovic, Lucas Domingues Piazon, Alexander Davey, George Saville, Archange Nkumu.
[quote name='dubrovcanin' timestamp='1337373192' post='49739']
[img]http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/525961_427691227254678_139694246054379_1474260_1666274050_n.jpg[/img]
[/quote]
U Hong Kongu :3
Do juce smo ko bezglave musice kao slamku spasa jurili to 4. mesto, a danas ne mogu da nabrojim sve trofeje koje mozemo osvojiti ove sezone...
Kako je sve ovo pocelo, najbolja sezona Chelsea-ja ikad !
Celsi je ove sezone pokazao kakvo je cudo fudbal i kakvo je cudo zivot uopste. :)
Ova sezona je sigurno, ako ne najgora, onda u TOP 3 najgore sezone Celsija u poslednjih 15 godina kada je u pitanju igra,dakle sama igra i kako je Celsi izgledao na terenu u odnosu na to kakve je igrace imao u ekipi.Znaci jedan totalni uzas :D

I sta se desava,ekipa koja je najvece razocarenje PL,koja nikog zivog ne moze da dobije od najjacih timova,2 poraza od Liverpula, poraz i izgubljena prednost od 3-0 protiv Mancestera,5 primljenih golova od Arsenala kuci,nijedna pobeda protiv Totenhema,3 gola od Aston Vile kuci,nismo mogli Svonsi i Vigan da pobedimo,jedina ali bukvalno jedine 2 pobede vredne pomena u PL su rasturanje Njukasla 3-0 u gostima gde smo trebali 7 da im damo i ona mnogo bitna pobeda protiv Sitija, kada smo preokrenuli rezultat i tada ostali u igri za titulu.Sve ostalo je za zaborav.

Ali je nemoguce da ova sezona iz PL ode u zaborav jer je u kombinaciji sa 2 ostala takmicenja gde smo uzeli trofeje,tako da joj ne gine nezaborav.

I dokaz koliko je ovaj tim veliki je taj ,da ekipa od sezone koja je do revansa sa Napolijem u martu pretila da bude horor sa velikim posledicama za klub,pravi sezone koja je sigurno,bez ikakve dileme najsvetlija i najuspesnija u istoriji Celsija.I sad ajde ti to objasni! :)
U toj sezoni uzimamo najvredniji evropski trofej koji je pred pocetak sezone izgledao dalji nego ikada u poslednjih 10 godina.A tek koliko je bio daleko posle 1-3 u Napulju,gde smo trebali,objektivno,1-5 da izgubimo.

Kakvi smo bili u grupi?Tuga ,cemer i jad,nikoga u gostima nismo dobili,pa cak ni mrtvi Genk.Da nismo dobili Valensiju ispali bi.

A onda,od istorijskog revansa sa Napolijem krece istorijski put i preokret.
Ko bi rekao da cemo izbaciti Barselonu sa igracem manje ,u gostima,i to posle 0-2?Ali to je Celsi.

Sada mozemo da bude savrseno mirni.Nas klub je osvojio sve sto se osvojiti moze,ova generacija sa Cehom,Terijem,Kolom,Lampardom,Esienom ,Drogbom i ostalima uzela je sve i ne mogu opisati kakav me osecaj mira i spokojstva obuzima :)
Hvala ti Boze na ovome.

Sada sledi slavlje,odmor i nikad veci u snovi u vezi naredne sezone.
Vec zasigurno imamo borbu u jednom ili 2 meca za Super Kup Evrope,Super Kup Engleske i SP za klubove.
Super Kup Evrope imamo(nece skoditi jos jedan) ili velika ce stvar biti SP za klubove,taj trofej nemamo i meni je licno izuzetno vazno da probamo da osvojimo.

Hvala ekipi na svemu i sada mirni i spokojni idemo u ispisivanje novih stranica istorije!

Uređeno , autor izmjene: Batigol

Na kraju svega ispade njauspesnija sezona u istoriji kluba,Koga briga sada za sesto mesto u PL,kad smo uzeli LS i pride F.A.kup?Da se ne lazemo sa ovim timom nismo mogli vise od treceg mesta u PL,tako da mi je svejedno da li smo treci ,sesti ili petnaesti ,kad smo uzeli LS.Chelsea je prvak Evrope!!!
Najbolja sezona u istoriji kluba. Jos jedna Double sezona i to na kakav nacin. U nasem vlasnistvu su trofeji najstarijeg i najveceg takmicenja. Ponos Londona i Engleske. Cudo je ovo sto smo uspjeli uraditi, cudo. Bez pravih krila mi smo uzeli 2 trofeja i to na spektakularan nacin. Nevjerovatno!
[quote name='Kun Aguer0' timestamp='1337588549' post='50880']
Ova sezona savrseno zavrsila kako je pocela,a sledece borba za 7 trofeja :)

Nego nije mi jasno negdje pogledam i pise da je Chelsea vec u grupama za LS,a negdje kazu da su u trecoj rundi za kvalifikacije...
[/quote]
Ma jok bre,nikakve kvalifikacije,idemo direktno u Ligu Sampiona.
:)
Tako je uvek i bilo,nego je zbrku napravio Liverpul kad je bio 5. a osvojio LS,pa su oni i Everton kao 4. na tabeli igrali kvalifikacije.
Posle je uvedeno pravilo da ne mogu 5 klubova iz jedne zemlje da igraju u Ligi Sampiona vec samo 4 a da ako tim koji nije van 4 osvoji Ligu Sampiona,on ide direktno a 4.koji treba da ide u kvalifikacije ide u Ligu Evrope.
U Ligu Sampiona direktno idu i Man.Siti i Junajted i Arsenal iiiiii mi :)
Mada iskreno,ja se ne bih zalio na da ne igramo Evropu jednu sezonu.To sam i rekao pre finala.
[quote name='Batigol' timestamp='1337594528' post='50899']
Ma jok bre,nikakve kvalifikacije,idemo direktno u Ligu Sampiona.
:)
Tako je uvek i bilo,nego je zbrku napravio Liverpul kad je bio 5. a osvojio LS,pa su oni i Everton kao 4. na tabeli igrali kvalifikacije.
Posle je uvedeno pravilo da ne mogu 5 klubova iz jedne zemlje da igraju u Ligi Sampiona vec samo 4 a da ako tim koji nije van 4 osvoji Ligu Sampiona,on ide direktno a 4.koji treba da ide u kvalifikacije ide u Ligu Evrope.
U Ligu Sampiona direktno idu i Man.Siti i Junajted i Arsenal iiiiii mi :)
Mada iskreno,ja se ne bih zalio na da ne igramo Evropu jednu sezonu.To sam i rekao pre finala.
[/quote]

Sada kad smo osvojili LP sada mozemo lijepo uredno koristit to isto natjecanje kako bi gurali svoje mladice u prvi tim da igraju... :D samo nista od toga... Sljedece sezone cemo opet morat gledat kako Chelsea dize pehar LP... :D
Ako sagledamo svih 38 utakmica.

Najprije trebamo napraviti jednu stvar a to je podjeliti sezonu na dio AVB i RDM

Generalno plasman je loš

Nitko od mladih snaga nije dobio preveliku šansu.

AVB nije uspio usvojoj nakani da promjeni stil igre.Također dvije stvari je učinio pogrešno a to je način na koji se ponio prema Anelki i Alex-u tu je prekipilo i momčad mu je okrenula leđa.

RDM vratio čvrstinu u momčad no zbog kup natjecanja patio je rezultat u ligi.
Iznimno razočaravajuće. S obzirom na tim, dakle imena na papiru, trebali smo biti u samom vrhu. Možda ipak iza Manchestera, ali eto krenulo je naopako i nije se zaustavilo u prvenstvu. Igrači su podbacili, trener je podbacio i sve je završilo kako je završilo. Spasili smo u LP srećom. :)

Posebno teško mi je pao poraz od Arsenala, jedan od najtežih koje sam doživio bez obzira što je bilo napeto do samog kraja. To je ujedno jedno od najgorih izdanja. Još je takvih, Everton u gostima, WBA u gostima, Villa kući, Liverpool u oba navrata... Najsvjetlije izdanje protiv Citya pobjeda 2:1 i vraćanje tada u trku za prvaka, te fantastično izdanje na St. James'.

Igrač sezone i ovdje za mene je Juan Mata, kroz cijelu sezonu jako jako dobar. Malo opao u drugom dijelu, nećemo zamjeriti.
Gost
Ova tema je zatvorena za nove odgovore.

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.