9. septembar 2024.2 god. comment_358275 @hamco Tri vezana tvita koja sam zalepio su moje objasnjenje zasto Boehly. Hoce jednog direktora sa slobodom u radu, ne zeli da se mesa u transfere. Ulaze svoj novac, kao nekad Roman sto je. Prvobitna ideja da se kupi Celsi bila je njegova, sad zeli opet da to uradi... Prijavi
9. septembar 2024.2 god. Popularna objava comment_358276 2 hours ago, ker said: Mene samo zanima čija je ideja da se daju ugovori do 2033. npr. Jacksonu, kad saznam čija je onda ću odabrati stranu. Ovako na prvu mi više smisla ima Toddov način, ali uzimajući u obzir koliko se ulaže u PR te koliko im je bitna kontrola javnog mnjenja, ne bih se smio opkladiti da i sam nisam izmanipulisan. Sve u svemu, kao što smo rekli, mislim da je poenta u balansu, a trenutno imamo: 1. 50 igrača kako kod nas tako i po pozajmicama i matičnim klubovima 2. 0 world class igrača (bar ne u kontinuitetu, jedini igrač za koga se eto može reći je Palmer sa jednom WC sezonom, sve ostalo su potencijalno WC igrači plaćeni kao da su to odavno postali) Daleko je to od balansa. dobra si pitanja postavio... ovo prvo za dužinu ugovora verujem da je prosta matematika, ne tvrdim 100% ali kapiram da je jedan od načina da se klub izbori sa FFP a da ne igra LŠ i da nema glavnog sponzora jel se na taj način ukupni novci potrošeni na igrača "razbijaju" na duži niz godina Ovo ostalo je naravno čisto pitanje fudbalsko i tu se slažem da treba videti da li će se to isplatiti, mislim na sve to da se pazare mladji igrači ....bez nekog gotovog proizvoda samo bih nešto dodao, slabo pratim vesti, ali kolko uspem da pohvatam jedino se Matt Law iz telegrafa javlja sa nekim insajderskim pričama koji se tiču vlasnika Prijavi
9. septembar 2024.2 god. comment_358278 Jako zanimljiva desavanja. U ovom momentu sigurno vrlo lose ali za buducnost mozda se nesto dobro izrodi iz svega. Meni ova situacija pokazuje koliko svi ti ljudi zapravo ne znaju o ovom sportu i koliko su nespremni usli u takva ulaganja. To je nesto sto sam mislio od pocetka, zapravo bilo je vidljivo. Fascinantno je da se oko nekih bukvalno krucijalnih stvari nisu dogovorili prije nego sto usli u posjed dionica, nego sad dolazi do sukoba. @chiba nije bas samo Matt, ima u Guardianu dosta opsiran i prilicno detaljan clanak. Okacicu link. "A 38.5% stake is split equally between Boehly and his partners, Mark Walter and Hansjörg Wyss." Ovo je meni interesantna stavka. Prica se kako je Clearlake kompanija investicioni fond a da je Boehly ulozio vlastiti novac, ali prema ovome Boehly je zapravo vlasnik nesto manje od 13% ukupnih dionica. Bilo kakav njegov pokusaja da skupi ekipu koja ce otkupiti Clearlake ukljucuje isto tako vise potencijalnih kompanija ili privatnih lica kojima ce on itekako morati odgovarati. Sto je logicno, i vi biste htjeli znati kako se i gdje trosi vas novac odnosno kako se upravlja klubom/firmom u kojoj ste dionicar. Nazalost, mislim da ce ovo prouzrokovati dosta nemira u i oko ekipe. Procurilo je vani, igraci ce citati, treneri, agenti. Engleski novinari kakvi su, mogu se kladiti da na iducoj konferenciji idu bar jedno 4-5 pitanja Maresci o ovome, iako covjek veze s tim nema. Sta je na kraju bolji ishod i kako ce se prica zavrsiti, tesko je reci. Cini se da obje strane ne zele prodati i barem to je dobra stvar, jer pokazuje da ovaj klub i dalje ima veliku vrijednost. https://www.theguardian.com/football/article/2024/sep/09/chelsea-clearlake-hopes-buy-out-todd-boehly-or-remove-his-power-civil-war Prijavi
10. septembar 2024.2 god. comment_358289 19 hours ago, Whisper said: @hamco Tri vezana tvita koja sam zalepio su moje objasnjenje zasto Boehly. Hoce jednog direktora sa slobodom u radu, ne zeli da se mesa u transfere. Ulaze svoj novac, kao nekad Roman sto je. Prvobitna ideja da se kupi Celsi bila je njegova, sad zeli opet da to uradi... Hoce direktora sa slobodom u radu? Pa ako su direktori odlucili da Pochetino treba dobiti otkaz, sto je onda on bio protiv otkaza Pochetina tj. 'SLOBODE DIREKTORA U RADU'? Ja vam kazem, ovo je idealna prilika za novinare i da plasiraju svakakve clanke koji ce publiku dici na noge. Prijavi
10. septembar 2024.2 god. comment_358290 43 minutes ago, hamco said: Hoce direktora sa slobodom u radu? Pa ako su direktori odlucili da Pochetino treba dobiti otkaz, sto je onda on bio protiv otkaza Pochetina tj. 'SLOBODE DIREKTORA U RADU'? Ja vam kazem, ovo je idealna prilika za novinare i da plasiraju svakakve clanke koji ce publiku dici na noge. Ako se kunete u Athletic kad su transferi u pitanju, zasto je onda problem sada verovati tim istim novinarima ? A zasto si tako siguran da se za sve ovo vreme koliko je u klubu da se Boehly uverio da ovaj nacin nece funkcionisati ? Da se covek upoznao sa fudbalom malo vise, video da nijedan ozbiljan klub nema vise od jednog sportskog direktora, da je za dugorocan uspeh potrebna stabilnost ? Zasto mislis da je njegov pogled na fudbal isti kao na dan kad je preuzeo, ili zasto mislis da ljudi pouceni iskustvom ne mogu promeniti stavove i misljenja ? Prijavi
10. septembar 2024.2 god. comment_358291 9 minutes ago, Whisper said: Ako se kunete u Athletic kad su transferi u pitanju, zasto je onda problem sada verovati tim istim novinarima ? A zasto si tako siguran da se za sve ovo vreme koliko je u klubu da se Boehly uverio da ovaj nacin nece funkcionisati ? Da se covek upoznao sa fudbalom malo vise, video da nijedan ozbiljan klub nema vise od jednog sportskog direktora, da je za dugorocan uspeh potrebna stabilnost ? Zasto mislis da je njegov pogled na fudbal isti kao na dan kad je preuzeo, ili zasto mislis da ljudi pouceni iskustvom ne mogu promeniti stavove i misljenja ? Nisam rekao da je nemoguce promjeniti misljenje i stav i primjeniti druge nacine poslovanje. Ali mi to ne znamo, niti sam siguran da iko od novinara zna Boehlyeve zamisli. Zbog cega si ti tako uvjeren da bi on sve to promjenio i da bi dobro ispalo? Zbog cega mislis da Eghbali nema dobre zelje i zbog cega si siguran da je on ovdje samo zbog zarade novca? Pa sto bi se kupovao Enzo, Caicedo, Neto za tolike ogromne pare? Niti ces moci zaraditi na njima niti koji kurac? Prijavi
10. septembar 2024.2 god. comment_358292 17 minutes ago, hamco said: Nisam rekao da je nemoguce promjeniti misljenje i stav i primjeniti druge nacine poslovanje. Ali mi to ne znamo, niti sam siguran da iko od novinara zna Boehlyeve zamisli. Zbog cega si ti tako uvjeren da bi on sve to promjenio i da bi dobro ispalo? Zbog cega mislis da Eghbali nema dobre zelje i zbog cega si siguran da je on ovdje samo zbog zarade novca? Pa sto bi se kupovao Enzo, Caicedo, Neto za tolike ogromne pare? Niti ces moci zaraditi na njima niti koji kurac? Ne verujem ni jednom hedge/trust fondu. Njihova jedina svrha postojanja je ostvarenje profita. Prijavi
10. septembar 2024.2 god. comment_358293 5 minutes ago, Whisper said: Ne verujem ni jednom hedge/trust fondu. Njihova jedina svrha postojanja je ostvarenje profita. Ja ne kazem da ti nisi upravu i da se to nece tako desiti. Ali nije dovoljan argument: "ja njima nevjerujem". Gdje su cinjenice, dokazi za te tvrdnje? Nemas ih, ni ti ni ja niti bilo ko od novinara. Klasicna nagadjanja jer niko ne moze znati od nas sta oni zapravo misle. Drugo su transferi, to je zasnovano na cinjenicama, jedan klub se javio drugom klubu, u medjuvremenu agentu su se takodje javili i agentu ide u prilog da to dodje javno kako bi se pokazao sto veci interes za njegovog igraca i to se plasira u javnost sad pa sad. Opet kazem, ja ne biram stranu jer me zaboli da li je to Boehly ili Eghbali a do sad se ni jedan ni drugi nisu pokazali u najboljem svjetlu. Koliko ja znam ni jedna strana ne moze donjeti odluku bez da se svi usaglase ili makar nadglasaju bilo da je rijec o transferima igraca ili trenerima. Tako da sve ove odluke koje su do sad donesene nema sanse da su djelo samo jednog covjeka u upravi. Prijavi
10. septembar 2024.2 god. comment_358296 Najbitnije za klub jeste da se ovo rijesi i da neko od ove dvojice preuzme klub do kraja. Zadnje sto nam treba jeste neslaganja vlasnika oko transfera, buducnosti kluba i sl. Prijavi
3. novembar 2024.1 god. comment_359790 Serem i po treneru i po igračima, ali ovi zaslužuju statuu od govana ispred Stamforda. Kakve dealove su napravili, Marina se i sad krsti ja mislim. Prijavi
30. januar 2025.1 god. comment_362263 Jos da dodam da je Boehly preko svojih ljudi u PIF uvaljao dosta naseg skarta u Arabiju, ova tri idiota ni to ne umeju. Prijavi
22. februar 2025.1 god. comment_362830 Došo čovjek na tržište i reko de mi navadi poluigrača za milijardu. Prijavi
22. februar 2025.1 god. comment_362833 ROMANEEEEEE VRAAATI SEEEEE OVCE TVOJEEEE NE MOGU BEZ TEBEEEEE Prijavi
22. februar 2025.1 god. comment_362834 3 minutes ago, BT14 said: Došo čovjek na tržište i reko de mi navadi poluigrača za milijardu. Poluigrače što imamo - to i halalim. Međutim, polutrenere ne halalim. Prijavi
23. februar 2025.1 god. comment_362867 Boehly je potpuno ispao iz price oko bilo kakvih fudbalskih odluka. Ona tri idiota su ga udaljila jer se ne slaze sa njima. Prijavi
23. februar 2025.1 god. comment_362872 Boehly je odradio prvi prrlazni rok (Sterling, Koulibaly, Aubameyang, Cucurella i Fofana). Sve poslije je radila Eghbalyeva ekipa. Prijavi
23. februar 2025.1 god. comment_362873 31 minutes ago, Adi said: Boehly je odradio prvi prrlazni rok (Sterling, Koulibaly, Aubameyang, Cucurella i Fofana). Sve poslije je radila Eghbalyeva ekipa. Pokazao na 5 pojačanja da nema pojma o fudbalu, mada ni ovaj drugi nije neki vizionar ispao. Prijavi
23. februar 2025.1 god. comment_362876 Taj transfer rok je ispunjavao Tuchelove zelje... U proljece 2023 dolaze dva grobara na direktorske pozicije i danas imamo posljedice njihovog rada... Prijavi
Pridružite se razgovoru
Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.