Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Todd Boehly, vlasnik (2022-)

Istaknuti odgovori

54 minutes ago, Wisey said:

Last summer, there was already talk that this would be a defining season for Todd Boehly’s stewardship of Chelsea, that investors in his fund might not tolerate another misfiring campaign. 

Certainly, there seemed a degree of self-preservation in turning on Graham Potter so soon after guaranteeing his job.

#CFC 

(Martin Samuel via @TimesSport)

Aha, znaci postoji mogucnost da lova presusi uskoro a samim time i interes Amerikanaca ce bivati manji. Ozbiljno mislim da postoji mogucnost da se ispadne iz lige ove sezone.

Da ne citiram prosečnog Srbina i floskulu,, e znao sam", ali mi se čini da će to biti krajnji ishod. Jer pazi, skrkali su ogromnu lovu, ali ne za igrače koji će doneti rezultate sada, a pitanje i za budućnost da li će. Prodavači magle! Plus čim konzorcijum čine ku*ci i palci, nema tu jedinstva. Sećam se da je onaj Švajcarac kenjao kako je Roman precenio vrednost kluba. 

• Odgovori 431
  • Pregledi 24 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• Znači tankujemo do kraja 😂😂😂    

• Ne želim da pljujem po njemu, Eghbaliju i ostatku Uprave i ne razumem potrebu da se za sve sto se cenjenim forumasima ovde ne dopada se odmah baca drvlje i kamenje po njima.  Ljudi su došli u klu

• Nadam se da nece stati s ovakvim entuzijazmom prema klubu i fudbalu opcenito. Pozitivno sam iznenadjen angazmanom Boehlya i ekipe oko njega. Ljudi rade posao, ulazu, zele dobro klubu, gladni su uspjeh

Objavljene slike

• 1 mjesec kasnije...
  • 1 mjesec kasnije...
18 hours ago, diablo_bih said:

U Americi je nasao loophole za najboljeg igraca baseballa. 2 miliona godisnje tokom ugovora, pa 700 miliona sveukupno nakon ugovora. Nece udarati na salary cap. Ne znam da li ce moci tako i vamo, ali ako bude moglo, mozemo ocekivati bolesti opet :D

E ako je to uspio, aferim.

Ali ne znam koliko je primamljivo.

Ko da tebi gazda kaže: Sada ću ti davati 500 maraka plate, a za 10 godina dobijaš 2 hiljade.

Jebe se meni za 10 godina, ko živ ko mrtav, daj sada. :D

• 3 sedmice kasnije...

Mora mu se priznati da je mag u nekim stvarima. 

Prvo to za baseball onda i kod nas na ugovore od 8+ godina. Covjek samo cita sitna slova. Da li ce nas to nekad kostati ostaje da se vidi. 

• Autor

Al dobar je diablo kad prati ove omladince i ko je kome koga ukrao a to sve neka djeca koja će za 7 8 godina nešto postati i to možda. A mi trenutno raspad od kluba na sve strane ali zato projekat se gradi za budućnost... ovo me sve više podsjeća na bh politiku

Al ovo je cista matematika u kojoj je sada vec cuvena rijec, amortizacija odigrala kljucnu ulogu. 

Zbog lakse racunice, koristit cu cijele brojeve.

Ako si kupio 10 igraca po 100 miliona, to je ukupno 1 milijarda. Ako si dao ugovore igracima po 10 godina, to je dakle 100 miliona godisnje.
S druge strane, dovoljno je samo da prodas preko tog iznosa i ti nisi u minusu. Ako uzmes plate igrace onda opet i njihove plate pokrivaju ulaznice sa stadiona, sponzori, TV prava. 

Naravno ovo je sve laicki receno i nagrubo, postoje tu vjv jos vise stvari ispod haube koje mi ne vidimo, ali racunica je jasna.

Kad smo vec kod prodaje igraca, malo je reci da uprava zasluzuje pohvale. Prodali su redom:
Havertza za 65 miliona
Mounta za 60 miliona
Kovacica, Jorginja i Halla skoro za 80 miliona
Pulisica i RLCa ukupno za 50
Koulibalija za 30
Mendya za 18
Rijesio se plata Ziyecha i Lukakua ... Ne znam jesam li koga jos zaboravio ali evo otprilike ovak na prvu i iz glave, malo je reci dobar posao kada je prodaja u pitanju. 
Jedini koga mi je zao je Kante. On je mogao ostati i odigrati makar 20-30 utakmica a bio bi od velike koristi.

Ono sto je upitno je kupovina igraca. Ali to je druga tema.

Da, ali ovako nakon 5 godina ti imaš još tri godine otpisivati dio vrijednosti, a da si amortizovao na 5 bio bi na nuli. Mislim jasno mi je zašto je ovo rupa u zakonu i zašto je zakrpljena. Međutim, sve ovo ima smisla ako se ta ulaganja vrate, a ako se ne vrate onda si napravio gore nego da to nisi radio (tj. ne bi ih ni kupio).

To da li je sve ovo bilo pametno vidjećemo za 10 godina.

Za prodaje im definitivno svaka čast, ali kad sve saberemo ne mogu reći da je posao urađen bog zna kako. Džaba što si prodao Havertza 30 miliona preko tržišne vrijednosti kad onda kupiš Caiceda 60 miliona više od realne vrijednosti. Jedina pohvala može da se vezuje za to da su spremni ulagati i trošiti novac, ali će se i to morati pokazati na duže staze.

Pa ako prodas igraca nakon 5 godina, onda nemaa vise te preostale 3 godine :D

Vjerujem da ljudi znaju sta rade, nisu toliko retardirani niti su o tome razmisljale samo 2 psobe. Vjerujem da je to citav tim ljudi koji su u ekonomoji i pravu milion godina.

Ponavljam, kupovina je upitna samo zbog odabira igraca, ne i zbog same duzine ugovora.

Ne znam sto vam je tesko priznati da je covjek pronasao rupu i bukvalno se popisao po svima. Trebate biti sretni sto je to uradio nas vlasnik a ne neki tamo sejk. Bas se neki negativitet prosirio forumum. Nista pozitivno da se procita. 

Slazem se sa hamcom, kupovine upitne ali ne znaci da se nece pokazati kao dobre vremenom. 

Financijski gledano, teško iko može bit promašaj, eno ti primjer Kaia, očajan a opet si ga proda za bruku love. Ti mladi s reputacijom velikih talenata se uvik mogu prodat.

Problem je što ako ne bude rezultata onda ćemo svake godine morati prodavati po 10 igrača pod uslovom da ne dovodimo nikoga. Otkud nam 10 igrača svake godine? Ako ne bude rezultata onda će kupovine biti neminovne. Ako budemo dodatno trošili onda bismo trebali prodavati još više svake godine.

9 hours ago, hamco said:

Al ovo je cista matematika u kojoj je sada vec cuvena rijec, amortizacija odigrala kljucnu ulogu. 

Zbog lakse racunice, koristit cu cijele brojeve.

Ako si kupio 10 igraca po 100 miliona, to je ukupno 1 milijarda. Ako si dao ugovore igracima po 10 godina, to je dakle 100 miliona godisnje.
S druge strane, dovoljno je samo da prodas preko tog iznosa i ti nisi u minusu. Ako uzmes plate igrace onda opet i njihove plate pokrivaju ulaznice sa stadiona, sponzori, TV prava. 

Naravno ovo je sve laicki receno i nagrubo, postoje tu vjv jos vise stvari ispod haube koje mi ne vidimo, ali racunica je jasna.

Kad smo vec kod prodaje igraca, malo je reci da uprava zasluzuje pohvale. Prodali su redom:
Havertza za 65 miliona
Mounta za 60 miliona
Kovacica, Jorginja i Halla skoro za 80 miliona
Pulisica i RLCa ukupno za 50
Koulibalija za 30
Mendya za 18
Rijesio se plata Ziyecha i Lukakua ... Ne znam jesam li koga jos zaboravio ali evo otprilike ovak na prvu i iz glave, malo je reci dobar posao kada je prodaja u pitanju. 
Jedini koga mi je zao je Kante. On je mogao ostati i odigrati makar 20-30 utakmica a bio bi od velike koristi.

Ono sto je upitno je kupovina igraca. Ali to je druga tema.

Postoji mnogo toga sto ide dodatno na plus i minus, ali je veoma tesko da dobijes kaznu. Npr. Duplo teze nego kakav je FFP za ligu sampiona. 20 ekipa je prihvatilo ovakav sistem i za Everton se znalo odavno u kakvim su problemima, ali Forest odlucio uzeti 40+ igraca i popusili foru.

Ne znam jesam li pisao na forumu ili negdje drugo, ali Boehly je nasao jos jednu rupu, a to je potpises igraca, posaljes ga na posudbu godinu ili dvije i imas dodatnu amortizaciju. Jednostavno, niko se vjerovatno nece moci niti hoce zaliti.

Nevjerovatan posao rade sto se tice odlazaka, nadam se samo da ce tako i nastaviti. Ima jos dosta otpada u ovoj ekipi, samo nam ne smetaju, jer su povrijedjeni.

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.