Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

EURO 2020

Istaknuti odgovori

• Odgovori 298
  • Pregledi 14,6 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Ja baš nisam očekivao od Turske ništa, igraju low block sa sporim napadačima tako da i kad navuku protivnike na sebe ne mogu ih kazniti kontrama.

Ma Sautgejta treba u zatvor poslat ono što on radi je kriminalno. Sančo i Čilvel ni minute nisu dobili, igra sa dva defanzivna vezna, na lijevom beku mu igra desni bek. Lik isto ko da je mazohista.

Gledam malo šta ova Belgija radi i dođe mi da nešto kažem o toj famoznoj formaciji 3-4-3.

Oni su danas igrali u formaciji 3-4-3. Dva wing-backa su bili Leandro Trossard i Nacer Chadli. Obojica su kroz karijeru igrali uglavnom na krilu, a za reprezentaciju znaju odigrati beka. Znali su prije utakmice da će se Finska danas samo braniti i mogli su sebi dozvoliti da imaju dva defanzivno slaba igrača na tim pozicijama koji su više vremena provodili pred protivničkim golom nego pred svojim golom i bili dodatna krila. Ovdje se formacija 3-4-3 doživljava kao defanzivna. Desni i lijevi wing-back i desni i lijevi "obični" (full) bek nisu ista pozicija. Ovaj wing stoji u ravni sa veznjacima, a ne u ravni sa odbrambenim igračima. U napadačkim sistemima su ovi wing bekovi ekvivalent krilima iz starih 4-4-2 formacija. Nemaju Gosens i Hakimi slučajno po 10 golova i 10 asistencija u sezoni.

Å ta je zaključak? 3-4-3 nije nužno defanzivna formacija i Hudson-Odoi bez problema može da igra na desnoj strani protiv slabijih protivnika. Odoi kod Tuchela na toj poziciji je ofanzivniji nego Willian na krilu kod Mourinha. 

Ma odoi bio nas najofanzivniji igrac al kolege traze uvijek nekakvo opravdanje kad lose odigra. Gdje ce odoi na wing beka, covjek krilo,

Kad je na krilu, gdje ce desno, treba na lijevoj strani biti.

No meni su bile solidne njegove partije na wing backu kod tuchela da ne lazem
  • Autor

Ja baš nisam očekivao od Turske ništa, igraju low block sa sporim napadačima tako da i kad navuku protivnike na sebe ne mogu ih kazniti kontrama.

Ma Sautgejta treba u zatvor poslat ono što on radi je kriminalno. Sančo i Čilvel ni minute nisu dobili, igra sa dva defanzivna vezna, na lijevom beku mu igra desni bek. Lik isto ko da je mazohista.

Nisam očekivao da budu Dark horse prvenstva ali sam očekivao da malo bolji budu na terenu. Nakon prve utakmice sam rekao da odavno goru ekipu nisam vidio. Kontaš možda je do neke treme ali nije očaj se nastavio i u sledeće dvije utakmice. Imaju par kvalitetnih igrača a to je u ovim reprezentativnim takmičenjima velika stvar. Under, Demiral, Calhanoglu pa čak Celik i Yilmaz ima tu kvaliteta

Gledam malo šta ova Belgija radi i dođe mi da nešto kažem o toj famoznoj formaciji 3-4-3.

Oni su danas igrali u formaciji 3-4-3. Dva wing-backa su bili Leandro Trossard i Nacer Chadli. Obojica su kroz karijeru igrali uglavnom na krilu, a za reprezentaciju znaju odigrati beka. Znali su prije utakmice da će se Finska danas samo braniti i mogli su sebi dozvoliti da imaju dva defanzivno slaba igrača na tim pozicijama koji su više vremena provodili pred protivničkim golom nego pred svojim golom i bili dodatna krila. Ovdje se formacija 3-4-3 doživljava kao defanzivna. Desni i lijevi wing-back i desni i lijevi "obični" (full) bek nisu ista pozicija. Ovaj wing stoji u ravni sa veznjacima, a ne u ravni sa odbrambenim igračima. U napadačkim sistemima su ovi wing bekovi ekvivalent krilima iz starih 4-4-2 formacija. Nemaju Gosens i Hakimi slučajno po 10 golova i 10 asistencija u sezoni.

Å ta je zaključak? 3-4-3 nije nužno defanzivna formacija i Hudson-Odoi bez problema može da igra na desnoj strani protiv slabijih protivnika. Odoi kod Tuchela na toj poziciji je ofanzivniji nego Willian na krilu kod Mourinha. 

Ko god igra igrice zna da se 3-4-3 vodi kao ofanzivna formacija, ostalo zavisi od taktike i igrača, da li će Wing backovi biti ofanzivni ili defanzivni

Ma odoi bio nas najofanzivniji igrac al kolege traze uvijek nekakvo opravdanje kad lose odigra. Gdje ce odoi na wing beka, covjek krilo,

Kad je na krilu, gdje ce desno, treba na lijevoj strani biti.

No meni su bile solidne njegove partije na wing backu kod tuchela da ne lazem

Isto bi i ti govorio da su Edena stavljali na desno krilo.

Ma eden je Bog bio. Imao i kod murinja slobodu. Isao gdje god hoce.

Odoi treba da grize gdje god ga stave.

Kako je mount igrao sve i svasta pa uvijek rijeci dobre se za njega govorile.
Al brate kako Eden i CHO u istu rečenicu...

I druga stvar i Eden je prvu sezonu znao igrati desno, na prvoj utakmici protiv Wigana je igrao desno i upisao asistenciju i izborio penal.

Po meni je Odoi igrao dovoljno, odigrao pristojno al nikakve bogovske partije pa da je zaslužio igrati svaku utakmicu. Treba da smiri strasti, mlad je može još jednu sezonu da se bori za mjesto u prvih 11 u Chelsea.

Dalić vratio Vlašića i Petkovića u prvih 11 i zamisli pobijedio.

Southgate se sjetio Sancha u 84. minuti treće utakmice.

Sada definitivno mogu reći da me je Turska najviše razočarala. U kvalifikacijama za Euro su bili reprezentacija koja je primila najmanje golova. Na dvije utakmice protiv Francuza su uzeli 4 boda, a poraz im je nanio samo Island. Sad na početku kvalifikacija za Svjetsko su pokazali da znaju davati golove. Dali su 4 gola Nizozemskoj, 3 Norveškoj i 3 Latviji. Na osnovu tih utakmica sam od njih očekivao siguran prolaz dalje. Na 3 utakmice nisu pokazali ništa. Mladi su, najmlađa ekipa na prvenstvu, možda će drugi put biti bolji.

Eden je kita desno uvijek bio. Zasluzio partijama kada je igrao lijevo, jer je dobio sanse.

ma diablo dovoljno mi govori sto choa stavljas u istu recenicu sa edenom.

A i citaa samo sto ti odgovara. To sto je mounta preskocis nema veze

Cinjenica da CHO jeste talenat i da ga mozda treba vise forsirati. Medjutim, zasto ga neki trener, recimo Tuchel ne bi forsirao ako je bolji od nekog igraca? Sto bi sebi puco u koljeno i drzao boljeg igraca na klupi? Nekad treba i zasluziti sansu, nekad nije dovoljno imati samo talenat, treba i trcati, truditi se, pokazati zelju... 

ma diablo dovoljno mi govori sto choa stavljas u istu recenicu sa edenom.

A i citaa samo sto ti odgovara. To sto je mounta preskocis nema veze

Pa ja, sto ne poredim Azpilicuetu sa njim, druga pozicija i drugaciji igrac, Mount je polivalentan. Edena uzimam, jer je bukvalno isti tip igraca koji ne moze igrati nigdje osim na lijevom krilu.

Ne uzimam CHOa i Edena zato sto su na istom nivou jebem ga.

Uglavnom, drago mi je sto je odigrao Eden 90 minuta, mislim da ce ovu sezonu razvaliti.

Cinjenica da CHO jeste talenat i da ga mozda treba vise forsirati. Medjutim, zasto ga neki trener, recimo Tuchel ne bi forsirao ako je bolji od nekog igraca? Sto bi sebi puco u koljeno i drzao boljeg igraca na klupi? Nekad treba i zasluziti sansu, nekad nije dovoljno imati samo talenat, treba i trcati, truditi se, pokazati zelju... 

Pa ne znam u kolikoj su formi bila ova nasa krila, imao je prilike ga staviti barem 7-8 puta da ga provjeri na lijevoj strani, kada su odvratno losi svi bili na tom krilu.

Eden je kita desno uvijek bio.

Edena uzimam, jer je bukvalno isti tip igraca koji ne moze igrati nigdje osim na lijevom krilu.

Eden Hazard za Chelsea na desnom krilu: 22 utakmice, 6 golova, 8 asistencija

Eden Hazard za Chelsea na lijevom krilu: 210 utakmica, 66 golova, 58 asistencija

Znači, statistički tu negdje, čak i učinkovitiji na desnoj strani, ali na puno manjem uzorku. Sigurno mu više odgovara lijevo, kao i skoro svakom desnonogom krilnom napadaču, ali to da je "kita" na desnoj strani i da "može igrati samo lijevo" nije tačno.

Igra češće lijevo jer je bolji lijevo, a ne jer je loš desno. Ne znam zašto pokušavaš Hazarda predstaviti kao hendikepiranog igrača samo kako bi opravdao Odoija.

Zato sto je Eden hendikepiran kada igra desno. Ako meni ne vjerujes, pogledaj tekme kada su rekli da je igrao desno i sam provjeri.

To isto k'o da mi govoris da je jebeni marcel lewis dobar na krilu iako je igrao tamo. To je isto k'o da mi kazes da je dobar pearth harris na ofanzivnom veznom, kada je bolji na napadackoj poziciji. Nemoj me uciti molim te pozicijama. Znam gdje je koji igrac bolji, nemoj me uciti da je CHO bolji na nekoj poziciji desetoj, nemoj me uciti da je Reece bolji na stoperu, nemoj me uciti da je bolji Mount na krilu, nemoj me uciti da je bolji Vale na krilu, nemoj me uciti da je bolji Levi na lijevom beku, nemoj da me ucis da je bolji Livramento na jebenom krilu, kada je bog na desnog beku i wing backu.

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.