18. juni 2021.5 god. comment_316792 Jorginho nastavlja sa dobrim partijama. Reci ce ljudi da je couvjek world klasa Neka ga, neka nabija cijenu, pa da i njega prodamo. Prijavi
20. juni 2021.5 god. Autor comment_316849 Italija trenutno najzrelija ekipa na prvenstvu. Najveće razoÄarenje igraÄki Å panija i Engleska a Å¡to se rezultata tiÄe trenutno Turci. Prijavi
21. juni 2021.5 god. comment_316879 Ja baÅ¡ nisam oÄekivao od Turske niÅ¡ta, igraju low block sa sporim napadaÄima tako da i kad navuku protivnike na sebe ne mogu ih kazniti kontrama. Ma Sautgejta treba u zatvor poslat ono Å¡to on radi je kriminalno. SanÄo i ÄŒilvel ni minute nisu dobili, igra sa dva defanzivna vezna, na lijevom beku mu igra desni bek. Lik isto ko da je mazohista. Prijavi
21. juni 2021.5 god. comment_316883 Gledam malo Å¡ta ova Belgija radi i doÄ‘e mi da neÅ¡to kažem o toj famoznoj formaciji 3-4-3. Oni su danas igrali u formaciji 3-4-3. Dva wing-backa su bili Leandro Trossard i Nacer Chadli. Obojica su kroz karijeru igrali uglavnom na krilu, a za reprezentaciju znaju odigrati beka. Znali su prije utakmice da će se Finska danas samo braniti i mogli su sebi dozvoliti da imaju dva defanzivno slaba igraÄa na tim pozicijama koji su viÅ¡e vremena provodili pred protivniÄkim golom nego pred svojim golom i bili dodatna krila. Ovdje se formacija 3-4-3 doživljava kao defanzivna. Desni i lijevi wing-back i desni i lijevi "obiÄni" (full) bek nisu ista pozicija. Ovaj wing stoji u ravni sa veznjacima, a ne u ravni sa odbrambenim igraÄima. U napadaÄkim sistemima su ovi wing bekovi ekvivalent krilima iz starih 4-4-2 formacija. Nemaju Gosens i Hakimi sluÄajno po 10 golova i 10 asistencija u sezoni. Å ta je zakljuÄak? 3-4-3 nije nužno defanzivna formacija i Hudson-Odoi bez problema može da igra na desnoj strani protiv slabijih protivnika. Odoi kod Tuchela na toj poziciji je ofanzivniji nego Willian na krilu kod Mourinha. Prijavi
22. juni 2021.5 god. comment_316887 Ma odoi bio nas najofanzivniji igrac al kolege traze uvijek nekakvo opravdanje kad lose odigra. Gdje ce odoi na wing beka, covjek krilo, Kad je na krilu, gdje ce desno, treba na lijevoj strani biti. No meni su bile solidne njegove partije na wing backu kod tuchela da ne lazem Prijavi
22. juni 2021.5 god. comment_316889 Slazem se. Misljenja sam da je Odoi prosle sezone najbolje partije i pruzio igrajuci wb. Prijavi
22. juni 2021.5 god. Autor comment_316890 Ja baÅ¡ nisam oÄekivao od Turske niÅ¡ta, igraju low block sa sporim napadaÄima tako da i kad navuku protivnike na sebe ne mogu ih kazniti kontrama. Ma Sautgejta treba u zatvor poslat ono Å¡to on radi je kriminalno. SanÄo i ÄŒilvel ni minute nisu dobili, igra sa dva defanzivna vezna, na lijevom beku mu igra desni bek. Lik isto ko da je mazohista. Nisam oÄekivao da budu Dark horse prvenstva ali sam oÄekivao da malo bolji budu na terenu. Nakon prve utakmice sam rekao da odavno goru ekipu nisam vidio. KontaÅ¡ možda je do neke treme ali nije oÄaj se nastavio i u sledeće dvije utakmice. Imaju par kvalitetnih igraÄa a to je u ovim reprezentativnim takmiÄenjima velika stvar. Under, Demiral, Calhanoglu pa Äak Celik i Yilmaz ima tu kvaliteta Gledam malo Å¡ta ova Belgija radi i doÄ‘e mi da neÅ¡to kažem o toj famoznoj formaciji 3-4-3. Oni su danas igrali u formaciji 3-4-3. Dva wing-backa su bili Leandro Trossard i Nacer Chadli. Obojica su kroz karijeru igrali uglavnom na krilu, a za reprezentaciju znaju odigrati beka. Znali su prije utakmice da će se Finska danas samo braniti i mogli su sebi dozvoliti da imaju dva defanzivno slaba igraÄa na tim pozicijama koji su viÅ¡e vremena provodili pred protivniÄkim golom nego pred svojim golom i bili dodatna krila. Ovdje se formacija 3-4-3 doživljava kao defanzivna. Desni i lijevi wing-back i desni i lijevi "obiÄni" (full) bek nisu ista pozicija. Ovaj wing stoji u ravni sa veznjacima, a ne u ravni sa odbrambenim igraÄima. U napadaÄkim sistemima su ovi wing bekovi ekvivalent krilima iz starih 4-4-2 formacija. Nemaju Gosens i Hakimi sluÄajno po 10 golova i 10 asistencija u sezoni. Å ta je zakljuÄak? 3-4-3 nije nužno defanzivna formacija i Hudson-Odoi bez problema može da igra na desnoj strani protiv slabijih protivnika. Odoi kod Tuchela na toj poziciji je ofanzivniji nego Willian na krilu kod Mourinha. Ko god igra igrice zna da se 3-4-3 vodi kao ofanzivna formacija, ostalo zavisi od taktike i igraÄa, da li će Wing backovi biti ofanzivni ili defanzivni Prijavi
22. juni 2021.5 god. comment_316893 Ma odoi bio nas najofanzivniji igrac al kolege traze uvijek nekakvo opravdanje kad lose odigra. Gdje ce odoi na wing beka, covjek krilo, Kad je na krilu, gdje ce desno, treba na lijevoj strani biti. No meni su bile solidne njegove partije na wing backu kod tuchela da ne lazem Isto bi i ti govorio da su Edena stavljali na desno krilo. Prijavi
22. juni 2021.5 god. comment_316894 Ma eden je Bog bio. Imao i kod murinja slobodu. Isao gdje god hoce. Odoi treba da grize gdje god ga stave. Kako je mount igrao sve i svasta pa uvijek rijeci dobre se za njega govorile. Prijavi
22. juni 2021.5 god. comment_316895 Al brate kako Eden i CHO u istu reÄenicu... I druga stvar i Eden je prvu sezonu znao igrati desno, na prvoj utakmici protiv Wigana je igrao desno i upisao asistenciju i izborio penal. Po meni je Odoi igrao dovoljno, odigrao pristojno al nikakve bogovske partije pa da je zaslužio igrati svaku utakmicu. Treba da smiri strasti, mlad je može joÅ¡ jednu sezonu da se bori za mjesto u prvih 11 u Chelsea. Prijavi
22. juni 2021.5 god. comment_316896 Dalić vratio VlaÅ¡ića i Petkovića u prvih 11 i zamisli pobijedio. Southgate se sjetio Sancha u 84. minuti treće utakmice. Sada definitivno mogu reći da me je Turska najviÅ¡e razoÄarala. U kvalifikacijama za Euro su bili reprezentacija koja je primila najmanje golova. Na dvije utakmice protiv Francuza su uzeli 4 boda, a poraz im je nanio samo Island. Sad na poÄetku kvalifikacija za Svjetsko su pokazali da znaju davati golove. Dali su 4 gola Nizozemskoj, 3 NorveÅ¡koj i 3 Latviji. Na osnovu tih utakmica sam od njih oÄekivao siguran prolaz dalje. Na 3 utakmice nisu pokazali niÅ¡ta. Mladi su, najmlaÄ‘a ekipa na prvenstvu, možda će drugi put biti bolji. Prijavi
22. juni 2021.5 god. comment_316897 Ma eden je Bog bio. Imao i kod murinja slobodu. Isao gdje god hoce. Odoi treba da grize gdje god ga stave. Kako je mount igrao sve i svasta pa uvijek rijeci dobre se za njega govorile. Eden je kita desno uvijek bio. Zasluzio partijama kada je igrao lijevo, jer je dobio sanse. Prijavi
23. juni 2021.5 god. comment_316898 LUKA MODRIĆ JE NAJVEĆI IGRAČ IKADA SA OVIH PROSTORA!!!! Prijavi
23. juni 2021.5 god. comment_316899 Eden je kita desno uvijek bio. Zasluzio partijama kada je igrao lijevo, jer je dobio sanse.ma diablo dovoljno mi govori sto choa stavljas u istu recenicu sa edenom. A i citaa samo sto ti odgovara. To sto je mounta preskocis nema veze Prijavi
23. juni 2021.5 god. comment_316900 Engleska, Hrvatska, Škotska i Češka, ne znaš ko gori fudbal igra. Prijavi
23. juni 2021.5 god. comment_316901 Cinjenica da CHO jeste talenat i da ga mozda treba vise forsirati. Medjutim, zasto ga neki trener, recimo Tuchel ne bi forsirao ako je bolji od nekog igraca? Sto bi sebi puco u koljeno i drzao boljeg igraca na klupi? Nekad treba i zasluziti sansu, nekad nije dovoljno imati samo talenat, treba i trcati, truditi se, pokazati zelju... Prijavi
23. juni 2021.5 god. comment_316911 ma diablo dovoljno mi govori sto choa stavljas u istu recenicu sa edenom. A i citaa samo sto ti odgovara. To sto je mounta preskocis nema veze Pa ja, sto ne poredim Azpilicuetu sa njim, druga pozicija i drugaciji igrac, Mount je polivalentan. Edena uzimam, jer je bukvalno isti tip igraca koji ne moze igrati nigdje osim na lijevom krilu. Ne uzimam CHOa i Edena zato sto su na istom nivou jebem ga. Uglavnom, drago mi je sto je odigrao Eden 90 minuta, mislim da ce ovu sezonu razvaliti. Cinjenica da CHO jeste talenat i da ga mozda treba vise forsirati. Medjutim, zasto ga neki trener, recimo Tuchel ne bi forsirao ako je bolji od nekog igraca? Sto bi sebi puco u koljeno i drzao boljeg igraca na klupi? Nekad treba i zasluziti sansu, nekad nije dovoljno imati samo talenat, treba i trcati, truditi se, pokazati zelju... Pa ne znam u kolikoj su formi bila ova nasa krila, imao je prilike ga staviti barem 7-8 puta da ga provjeri na lijevoj strani, kada su odvratno losi svi bili na tom krilu. Prijavi
23. juni 2021.5 god. comment_316916 Eden je kita desno uvijek bio. Edena uzimam, jer je bukvalno isti tip igraca koji ne moze igrati nigdje osim na lijevom krilu. Eden Hazard za Chelsea na desnom krilu: 22 utakmice, 6 golova, 8 asistencija Eden Hazard za Chelsea na lijevom krilu: 210 utakmica, 66 golova, 58 asistencija ZnaÄi, statistiÄki tu negdje, Äak i uÄinkovitiji na desnoj strani, ali na puno manjem uzorku. Sigurno mu viÅ¡e odgovara lijevo, kao i skoro svakom desnonogom krilnom napadaÄu, ali to da je "kita" na desnoj strani i da "može igrati samo lijevo" nije taÄno. Prijavi
23. juni 2021.5 god. comment_316918 Zato bas cesto igra desno, jer je dobar tamo. Sve te tekme su lose realno bile jer nije mogao probijati kako treba, nego samo ubacivati. Prijavi
23. juni 2021.5 god. comment_316924 Igra Äešće lijevo jer je bolji lijevo, a ne jer je loÅ¡ desno. Ne znam zaÅ¡to pokuÅ¡avaÅ¡ Hazarda predstaviti kao hendikepiranog igraÄa samo kako bi opravdao Odoija. Prijavi
24. juni 2021.5 god. comment_316933 Igra Äešće lijevo jer je bolji lijevo, a ne jer je loÅ¡ desno. Ne znam zaÅ¡to pokuÅ¡avaÅ¡ Hazarda predstaviti kao hendikepiranog igraÄa samo kako bi opravdao Odoija. Zato sto je Eden hendikepiran kada igra desno. Ako meni ne vjerujes, pogledaj tekme kada su rekli da je igrao desno i sam provjeri. To isto k'o da mi govoris da je jebeni marcel lewis dobar na krilu iako je igrao tamo. To je isto k'o da mi kazes da je dobar pearth harris na ofanzivnom veznom, kada je bolji na napadackoj poziciji. Nemoj me uciti molim te pozicijama. Znam gdje je koji igrac bolji, nemoj me uciti da je CHO bolji na nekoj poziciji desetoj, nemoj me uciti da je Reece bolji na stoperu, nemoj me uciti da je bolji Mount na krilu, nemoj me uciti da je bolji Vale na krilu, nemoj me uciti da je bolji Levi na lijevom beku, nemoj da me ucis da je bolji Livramento na jebenom krilu, kada je bog na desnog beku i wing backu. Prijavi
24. juni 2021.5 god. comment_316937 Nas youth team bi osvojio LP ko iz picke. Samo da se stave na njihove pozicije :D Prijavi
24. juni 2021.5 god. comment_316952 Nije to sto pricam, nego pricam o pozicijama gdje su dobri, isto da stavis sad Wernera na krilo, jer moze trcati, ali je hendikepiran, mislim svakako je hendikepovan, jer je kloc, ali to je druga prica. Prijavi
27. juni 2021.5 god. comment_317015 Pobjednik utakmice Engleska - NjemaÄka bi mogao sa pola snage doći do finala Prijavi
Pridružite se razgovoru
Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.