Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Thomas Tuchel (2021-2022, trener)

Istaknuti odgovori

• Odgovori 1,7 hilj.
  • Pregledi 79,4 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• WIsey ne voli Tuchela i sta god da uradi naci ce nacin da ga kritizira. Bukvalno ne vrijedi trositi rijeci i vrijeme raspravljajuci se sa Wiseyem vise.  Ni malo ali ni malo nije realan. Ne t

• Danas je tokom utakmice bio malo dalje od trenerske klupe i odmah se vidi mali napredak. Vjerujem da bi bilo jos bolje kad bi ga jos malo udaljili npr. 500 kilometara koliko ima do Njemacke.

• Mi Everton ne mozemo pobijediti kamoli Real, mada svasta je moguce. Daj odmah Nagelsmanna pa da bude osveta sa obe strane.

Objavljene slike

• Popularna objava

Daj ba ljudi zašto spominjemo Tuchela opet? Bilo i prošlo. Ospem se kad vidim reply na ovoj temi poslije poraza i loše partije. 

Nit' će se on vratiti nit' mi imamo kakve koristi od njega više. Samo više produbljujemo probleme. Ili podržati Pottera ili ga goniti što dalje od kluba, nema treceg. 

Manimo se Tuchela.

4 hours ago, ker said:

On je i uzrok tog što smo na kraju došli do Pottera

Ajde majstore nemoj trollovat. Ajde i ko je bolja opcija od tuchela da je cujem sada? Zidane koji moze samo sa realom? Enrique koji moze samo sa barcom? One season wonder flick? Ma dajte svi koji ne volite tuchela bar pokazite respect, on je isti rang trenera kao klopp i guardiola to su 3 najbolja trenera i tocka. Pa ko dodje na bernabeu i razvali reala sa mountom wernerom, alonsom, azpilcueto i havertzom? 

4 hours ago, Corto Maltese said:

Za mene je utakmica protiv Reala na Bridžu 2021e najbolja utakmica od kada pratim ovaj klub, a da je na najvisem nivou. Fascinantna priprema. Moj skroman omaz Tuchelu.

Slazem se, to je takticki jedna od najboljih utakmica koje sam ja ikad vidio sa strane chelseovog trenera, ma ne samo to jedna od bolje odvođenih tekmi u ligi prvaka občenito, sa tom ekipom i sa takvim sugavim napadom napravit to sto je tuchel napravio, pa treba mu postavit spomenik.

4 hours ago, apeiron said:

Daj ba ljudi zašto spominjemo Tuchela opet? Bilo i prošlo. Ospem se kad vidim reply na ovoj temi poslije poraza i loše partije. 

Nit' će se on vratiti nit' mi imamo kakve koristi od njega više. Samo više produbljujemo probleme. Ili podržati Pottera ili ga goniti što dalje od kluba, nema treceg. 

Manimo se Tuchela.

Pa evo ako ti smeta ne trebas citat, tema je tu i moze se reci to sta stoji, da takvog trenera mi imat necemo vise godinama, jer takav trenera nije dostupan. A evo moze se lampard vratit sam da taj potter odjebe, lampard je trenercina za tog imbecila

Dobri rezultati koje je pravio Tuchel su davno prošlo vrijeme. Toga više nema i to on ne može ponoviti. Čovjek je izgubio svlačionicu i nije uspio napraviti kvalitetnu napadačku igru. Ove sezone je bio podjednako loš kao i Potter. Hvala mu na svemu, ali otkaz je bio itekako opravdan.

Flickov Bayern te godine kad su ovojili ligu sampiona jedna od najdominantijih ekipa koje sam gledao. U top 10 mogu hladno upasti. A nije to neka ekipa pogotovo ne igracki. Satrali su svakog protivnika s kojim su se sastali. Presing, trka, energija, posjed lopte, po 25 suteva u prosjeku svaku utakmicu. 

Jedno je reprezentacija a skroz drugo klub. S reprezentacijom trener nema vremena uigrati neke mehanizme, patterne igre, prenjeti svoj stil i zamisli igracima. Kada treniras klub tu si stalno sa igracima, apsolutno mozes sve probati.

Flick je trenercina i njega kad bi doveli to bio bio ogroman posao.

1 hour ago, Didi11 said:

Pa evo ako ti smeta ne trebas citat, tema je tu i moze se reci to sta stoji, da takvog trenera mi imat necemo vise godinama, jer takav trenera nije dostupan. A evo moze se lampard vratit sam da taj potter odjebe, lampard je trenercina za tog imbecila

Druze, ne znam otkad si tu, ali ako si citao forum pogotovo kad je Tuchel bio trener i poslije otkaza, mogao si vidjeti da sam mu ja pruzao mozda i najvecu podršku ovdje. To i ostali forumaši mogu potvrditi.

On ce za mene ostati jedan od najboljih trenera u klubu i upisan je zauvijek u historiju. Jos uvijek mislim kako je bila greska dati mu otkaz, ali tu su se u pozadini desavale neke stvari zbog kojih nije bilo povratka nazad. Pogotovo mislim na njegov odnos sa novim vlasnicima. Zar mislis da se nakon svega moze vratiti u klub? Ni u najluđim snovima. Ta epizoda je zatvorena za sva vremena nažalost.

Zbog toga ne vidim korist da se ponovo otvara njegova tema, štaviše produbljuje krizu.

1 hour ago, apeiron said:

Eh kad mi bi priznali svoje greske

pa zamisli u jednoj sezoni trener dobije otkaz i ponovo dobije posao u istom klubu

ne znam jel se to ikad igdje desilo

Kako je Tuhel od onog tima napravio najbolji tim u evropi je za udzbenike. Kapa dole. 

Da smo svi znali gde bi bili sada tada bi svi bili da on ostane. 

Ali mislim da je prvo on bio nesredjen i nekoncentrisan a mislim i da je i sam video kuda sve vodi sa novim gazdama i da mu je ta podrska bila samo mrtvo slovo na papiru. Zabole njega djoka i za gazde i za sve ali da nije imao stratesku podrsku unutar kluba, nije imao, i to jeste bio razlog sto je otisao.

A od kakvog tima?

Nemojte sad preseravati kao da je sad od govana pitu pravio.

Mi smo Chelsea, a ne Porto valjda jebem ga.

Sto ja ne mogu ovoga nekakvog sazaljenja nikako. Za kratko vrijeme se zaboravio onaj njegov raspad poslije lige sampiona. Prvo je bilo nije bio od starta sa ekipom pa nije mogao pripreme proci, pa onda kad smo to imali, poceli drugi problemi, od vlasnika koji su mu htjeli dovesti u sta god je prstom upr'o je uspio zajebati. A da ne pricamo o raspadu kakvom smo imali, pa 90% forumasa mu je ovde i trazilo otkaz. Na kraju dodje na maksimir i ante cacic ga poduci fudbalu.

Lik je sasvim zasluzeno dobio otkaz. Nije nista bolje ni sa Potterom no nece ni ovaj zauvijek moci gubiti utakmice. Sve ima svoje granice.

Za sve ovo je najvise kriva uprava i trenutna i prethodna.

Trener kad se dovodi, treba klub da ima jasne krajnje ciljeve i planove i da kazu hocemo to i to. Npr hocemo top4 ove sezone. Mi ako igramo jako lose, i daleko nam odmice top4 a vidi se da od toga nema nista, onda treba dati otkaz treneru i traziti nekoga ko ce moci ispunjavati te uslove.

Tako to obicno i funkcionise, samo kod nas je sve na neko gatanje, gledanje u grah, nadati se da ce to odjednom procepiti a ne ide.

Samo opet pocinju iste price kao i prije. Trener gubi svlacionicu, nista novo. To je problem koji uprava mora rijesavati prije svega, trener i transferi bi trebali biti u drugom ili trecem planu.

Jer je svaki put isto. U skorijem periodu ocekujem da se vise o ovome bude pricalo. Zna i ptica na grani da je dovoljno da se nadje par igraca koji ce biti nezadovoljno kako trener vodi ekipu i ovaj ce dobiti otkaz.

Nije to vise stvar da li trener ima autoritet ili ne, stvar je profesionalnosti. Pa jebem ga zar nismo prosli davno taj period da se sefovi deru i galame na nas da obavljamo svoj posao kako treba? A jos zamisli biti placen u milionima.

A i moze im se, nek odigraju par sezona na ovako visokom nivou, i oni su sebi zaradili para za praunucadi. Kao da je njima stalo toliko gdje ce i za koji klub igrati. Imas nezadovoljnog Mounta, eto odmah ga hoce Liverpool kupiti.

Pa ne serendaj sad.

Niko nije ocekivo da ce kuki flopat. Bilo je to ok kad skontas u to vrijeme alonsa zamjenit s kukiem.

Tako moze i mudryk, madueke itd itd flopat

Auba je dosao na kraju i sam si rekao da je ok jer je morao neko da dodje a nije kostao puno. 

Htio je on i dembelea i koundea pa qrac dobio

• Popularna objava
13 hours ago, Spaha said:

pa zamisli u jednoj sezoni trener dobije otkaz i ponovo dobije posao u istom klubu

ne znam jel se to ikad igdje desilo

Jest se desilo. 

https://www.tportal.hr/sport/clanak/dogodilo-se-u-italiji-unutar-mjesec-dana-trener-je-dva-puta-dobio-otkaz-u-istom-klubu-20230216

11 hours ago, Spaha said:

A od kakvog tima?

Nemojte sad preseravati kao da je sad od govana pitu pravio.

Mi smo Chelsea, a ne Porto valjda jebem ga.

Od kakvog tima?

Kao da nisi bio tu sta se sve pisalo na racun Rudigera, Christensena, Alonsa, Jorginha, svi se preporodili. Chillwell proradio takodje, Reece eksplodirao, Silva podigao formu. Cak je i Mount najbolje partije pruzao tada. Slicno kao sad ljudi su jedva cekali da vide ledja pola tog tima.

Sa Havertzom i Wernerom kome treba 5 zicera da ugura gol. Giroud je bio jedini pravi napadac.   I da kao slag na tortu dva osrednja golmana.

Za Kukija ne znam kako smo se nasumicno onako ukljucili i pukli 60 milki, a Aubameyang, jos je onda bizarnije ako si njemu doveo pojacanje i onda mu dao otkaz narednog dana. 

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.