Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Jose Mourinho (2004-2008, 2013-2015, trener)

Istaknuti odgovori

jbo majku pa kako ga nije stid, ma mrs kretencino iz kluba, jbm ti proslost, ko da se moze zivit od iste

mrs iz kluba

• Odgovori 7,9 hilj.
  • Pregledi 393 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• TAKTICKI SAVRSENO

• 90 minuta anti fudbala. 1 šut na utakmici, valjanje do iznemoglosti i kako je vrijeme odmicalo sve su manje ambicija imali da napuštaju svojih 30 metara. Matić najbolji u redovima Rome, zatvorio je sv

• On trener a Lampard mu pomoćnik.  E to bi bio troll stoljeća. 

Objavljene slike

Kakva je on stoka,kako ga nije sramota jedan Everton igra moderniji i bolji fudbal od Celzija,dobice otkaz zato sto je arogantno govno...Arsenal ako pobedi Celzi on ce da leti 100%

Mislim da je vrijeme da se mou zahvali na svemu učinjenom i uruči otkaz... Stvarno ne vidim kako nakon ovoga može nastavit sjedit na klupi nakon ovoga. NIKAKVA promjena u odnosu na zadnje utakmice, kako u sastavu tako i igri a još je i ima reprezentativnu pauzu da o svemu razmisli, a izjave na kraju utakmice su samo točka na i, da je barem priznao da igramo loše i da je on djelom krivac ali ne sad su mu krivo zvjezde posložene...

i ova izjava: Rezultati su pogrešni. Pogrešni u odnosu na naš kvalitet i pogrešni u odnosu na naš ugled. Preloši su i u pogledu onoga što igrači zaista zaslužuju savršeno pokazuje kako su igrači a i on sam ušli u sezonu, misleći da će na pobjeđivat na ugled i staru slavu, e ne ide to tako...

Ja sam 100% siguran da se pod mou-om nečemo izvuć iz krize i da će ovo završit njegovim otkazom, pitanje je samo do kad će imat povjerenje Abramovića i uprave, što ga prije izgubi bit će bolje za Chelsea.

Source: http://www.chelseabalkan.com/index.php/201509125429/vijesti/izjave-i-intervjui/mourinho-pogubio-konce-ja-sam-sampion-uopste-ne-igramo-lose.html

Ssd ce Mourinho okriviti Besica sto se povrijedio i sto je usao Naismith.

https://www.youtube.com/watch?v=xfqG3ne5jTo

0:39 - 0:52

=))

kako god ja sam i dalje za murinja, dosta mi je više mjenjanja trenera, pa valjda mozemo jednu pretrpiti losu sezonu a da ne damo otkaz nekom treneru.

ne moze sezona gore zavrsiti a da ne osiguramo minimalno 3. mjesto nikako.

kako god ja sam i dalje za murinja, dosta mi je više mjenjanja trenera, pa valjda mozemo jednu pretrpiti losu sezonu a da ne damo otkaz nekom treneru.

ne moze sezona gore zavrsiti a da ne osiguramo minimalno 3. mjesto nikako.

Zavrsice on ko Vilas Boas, pitanje vrenena kad ce dobiti ozkaz. Macabi Telaviv cemo dobiti ali Arsenal cisto sumnjam.

Sad je glavni trip braniti Murinja.

Da barem pokušava da promeni nešto, ama baš bilo šta, u pogledu taktike, formacije, sastava, pa i da zažmuri čovek na sve. Ali on radi upravo suprotno. Iz nedelje u nedelju, iz meča u meč, ponavlja iste greške. Koji god da mu je razlog, direktno je na štetu kluba, a to je previše za istrpeti.
  • Autor

Da barem pokušava da promeni nešto, ama baš bilo šta, u pogledu taktike, formacije, sastava, pa i da zažmuri čovek na sve. Ali on radi upravo suprotno. Iz nedelje u nedelju, iz meča u meč, ponavlja iste greške. Koji god da mu je razlog, direktno je na štetu kluba, a to je previše za istrpeti.

O tom se radi. Ne može se na staroj slavi živjeti. Pa čak ni on. To više nije isti čovjek. Vi kad gledate Mourinha vidite legendu Chelseaja koji je naš Superman kao što je to bio 2004-te. I to je uredu. On jeste legenda i ZASLUŽUJE bistu ispred Stamford Bridge uz Osgooda. Evo ja ću to prvi reći. Mou to zaslužuje. Ali on od drugog dolaska u Chelsea nije uspio stvoriti igru, a evo sada tonemo a on ne reagira. I šta sada treba žmiriti na to? Dokle više?

Kako me nerviraju ove njegove izjave retardirane šta se pravi glup koji K.....

Ljudi on je pukao totalno je paranojican izgubio je razum u Spaniji tamo sa Realom,to se manifestovalo u Celziju...Mi nemamo nikavu igru,bekovi nam vode igru ja to nikada u Fudbalu nisam video.

Ljudi on je pukao totalno je paranojican izgubio je razum u Spaniji tamo sa Realom,to se manifestovalo u Celziju...Mi nemamo nikavu igru,bekovi nam vode igru ja to nikada u Fudbalu nisam video.

i šta predlažeš, koga da dovedemo umjesto murinja?

Meni je dovoljno sto je williana na klulu tutno. Ima jos moju podrsku. Ako bi otkaz dobio. Doci ce neka ojebina da ga zamjeni. Nek citavu sezonu iskoristi pa ako nista na kraju se poselamit snjim i trazit drugo rjesenje. Jbt ovo vise. Par ytakmica uvezes lose i odmah daj mu otkaz. Nema nista od promjene trenera svake sezone. Da je united tako radio cim lose igraju kurac bi ferguson sjedio 25g
Ovde niko ne kapira da nije problem loša igra. Ok, desi se to svakome, u određenom periodu. Kako odreaguje na to, odvaja vrhunske trenere od ostalih. On medijima priča bajke, a za vreme utakmice, izgleda kao da se predao, da ne zna šta radi. Izgleda kao početnik.
Ne možeš imati takav odnos prema poslu, i tražiti podršku.
Kad skontaš da je on sa ovom istom limitiranom ekipom osvojio titulu a sada se muči da osvoji bod protiv svake ekipe ostaje samo čuđenje, kako je to sve moguće. Ista ekipa, isto takmičenje ali preloši rezultati.

Ne krivim samo Murinja. Njega krivim isključivo zbog izmjena koje ne pravi. Što iz sedmice u sedmicu igra istu igru sa istim igračima.

Krivim ga i zbog loše transfer politike kao i Emenala. Zar su toliko bili slijepi? Zar toliko malo poznaju svoju ekipu?

Krivim igrače koji su bili oslonac ekipe a sada su među najgorima u ekipi. Terry, Cahill, Ivanović.
Krivim i Hazarda, Fabregasa, Costu.
Nije samo Murinjo kriv ali sigurno da snosi veliki dio krivice.

Bili su neaktivni cijelo ljeto a moglo se dovesti dobrih, kvalitetnih igrača a ne čekati zadnjih 5 dana i krenuti po najskupljeg igrača koji te odbije. Čekali ste, sad čekajte i Romanovu odluku. Znamo koliko je njegovo strpljenje.
Ako Murinjo dobije otkaz, onda ga trebaju dobiti i ljudi koji su zaduženi za dovođenje igrača.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

ne razumijem ove što još brane mou-a, nije problem u par izgubljenih utakmica, već je problem u uzroku ovih problema, a to je što mi nemamo igru, a to se vidjelo i mnogi su na to upozoravali već prošle sezone. Nije problem, kako mnogi vide ovu krizu, u lošoj formi igrača i lošem odrađenim transferima, ok i do je djelomično problem, ali ključan problem je što mi nemamo igru već namanje šest mjeseci a ja bi reka i od kad je mou uopće doša. Prošle sezone smo pobjeđivali na jaku obranu i individualnu kvalitetu, a sad kad ključni igrači o kojima ovisimo nisu u formi događa se to što se događa jer nemamo igru. I što je mou po pitanju toga učinia, ništa on čak tvrdi da dobro igramo...

Drugi problem je njegovo ponašanje, gdje krivi sve osim sebe, a ova zadnja presica gdje kaže kako igramo dobro samo eto ne ide, samo pokazuje da željene promjene nečemo dočekat jer on očito misli kako sve štima i ima namjeru čekat dok ne proigramo sami od sebe. A to da smo dosad svaku utakmicu ušli skoro sa identičnim sastavom i formacijom samo govori o tome da ništa ne radi po pitanju problema koje imamo.

I za kraj, netko je spomenuo fergusona i 25 godina, ako mou misli ostat 25 godina na klupi chelsea onda itekako mora mjenjat način rada. Prvo mora prestat bit tako tvrdoglav jer nogomet igraju i drugi, ako nije spreman na promjene i prilagođavanju nogometnim trendovima onda ne vidim kako će izdržat 25 g. Također mora počet uvodit mlade igrače, dosada je samo pokazao da ih se boji i da ne zna radit s njima, a u 25 godina treba će napravit i koju smjenu generacija a to se neče moć samo kupovinama.

Sad, kad bolje razmislim, nece mu Roman dati otkaz, bar ne pre kraja sezone. Jer, zna se kome se ide na vrata kad su pare u pitanju. Murinjo je trazio sredstva za pojacanja, a nije ih dobio(bar ne na vreme), tako da i gazda Roman snosi deo krivice za ovakav start sezone.

Nije to samo do njih dvojice, sama prisutnost Marine i Emenala je dodatno zakomplikovala stvari. Previse je to posrednika, neusaglasenih glasova... 

Imas egocentricnog trenera, koji zeli to sto zeli, po svaku cenu, finansijskog eksperta, kome je u opisu posla da mu taj "po svaku cenu" deo stavi pod strogu cenzuru.... Jos je zena, i to ruskinja.... Ne moze se viljuskom na Rusiju.... I imas ovog treceg, za koga niko normalan ne zna sta radi u Celsiju,  a i on ima glas kod gazde... To je haos nesagledivih razmera, a obrise tog haosa gledamo iz nedelje u nedelju.

Kombinacija koja je ne tako davno izgledala ubitacno, jer su, zamislite, samo izvukli pare i platili igrace onoliko koliko je trebalo, sad deluje samoubilacki, s tendencijom da povuce i klub sa sobom.

Ta kompletna "vladajuca" struktura ne moze da funkcionise tako, ne na duze staze. 

Ako uzmemo u obzir onaj Murinjov, navodno predati spisak, moramo se zapitati dokle je taj spisak uopste i dosao, i ko je, od preostalo dvoje uverio Romana da je ova ekipa kadra da ponovo bude u vrhu engleske lige, kad se na ocigled celog sveta raspadala od PSGa do dana danasnjeg, i ne pokazuje ni najmanji znak stabilizacije.

I gde je sad tu Murinjova krivica ? 

Pa, da je neko drugi trener, moglo bi se diskutovati o tome. Ali ovaj covek je spreman da ode van granica razuma, da dokaze nekome da je bio u pravu, a taj neko pogresio. 

Necu se iznenaditi da opet kritikuje igrace, prica kako je nezadovoljan, a odmah na sledecem mecu ti isti igraci budu opet u startnih 11. 

Na sve to, sve je jasnije da on vise ni svlacionicu ne drzi pod kontrolom. Ako je zavadio sa Terijem, to ce samo doliti ulje na vatru. 

Ti, tihi sukobi koji vladaju izmedju njega i ostatkaa sportskog sektora, nanose veliku stetu klubu. Dok se ta neslaganja ne rese, tesko da ce se prevazici kriza.

Kada se u Celsiju desava ovako nesto, obicno je trener taj koji placa ceh, i to uglavnom ne bude dovoljno. Desi se neki kratkotrajni bljesak, upise tu i tamo neki trofej(cast Robiju na najvecem ostvarenju u istoriji kluba), ali ovakav klub, na ovom nivou moze da funkcionise samo neprestanim upumpavanjem novca, ili postavljanjem stabilnog sistema, dugorocno odrzivog. Celsi trenutno nema ni jedno ni drugo. I nece ni imati, dok se ne izvrsi detaljna analiza rada kompletnog sportskog sektora, i donesu prave, pravovremene odluke, bez obzira na stetu kog pojedinca. Klub je veci od svih njih, cak i od samog Romana.

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.