Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Ben Chilwell (2020-2025, 107 nastupa)

Istaknuti odgovori

• Odgovori 905
  • Pregledi 50 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

Objavljene slike

Konacno izborio mjesto u prvih 11. Mozda zaista Tuchel i zna sta radi pa forsiranjem Alonsa na pocetku zeli ovog natjerati da podigne svoj nivo igre na veci level. Slicno je bilo i prosle sezone.
Zanimljivo 4 utakmice sa njim u postavi, 4 pobjede, 3 gola, 7 suteva od cega 5 u okvir, 3 clean sheet-a.

Desni bekovi:

R. James 7 utakmica, 3 clean sheeta, 0 primljenih golova, 4 gola, 2 asistencije, 63% uspješnost duela, 21% uspješnost centaršuteva

K. Trippier 11 utakmica, 2 clean sheeta, 9 primljenih golova, 0 golova, 0 asistencija, 56% uspješnost duela, 24% uspješnost centaršuteva

K. Walker 8 utakmica, 4 clean sheeta, 5 primljenih golova, 0 golova, 0 asistencija, 52% uspješnost duela, 13% uspješnost centaršuteva

Trent A-A 8 utakmica, 4 clean sheeta, 6 primljenih golova, 0 golova, 3 asistencije, 50% uspješnost duela, 29% uspješnost centaršuteva

Lijevi bekovi:

B. Chilwell 4 utakmice, 3 clean sheeta, 1 primljeni gol, 3 gola, 0 asistencija, 47% uspješnost duela, 13% uspješnost centaršuteva

L. Shaw 10 utakmica, 2 clean sheeta, 14 primljenih golova, 0 golova, 1 asistencija, 45% uspješnost duela, 29% uspješnost centaršuteva

Što su ti brojevi lošiji veće su šanse da te Southgate stavi u igru.

• 4 sedmice kasnije...
Chelsea waiting to find out if Ben Chilwell suffered ACL damage against Juventus with some of his team-mates fearing the worst. If he has, he will be out for the season. No final result yet. Story here #cfc @Matt_Law

Sranje...

Mozda se bas ovo i ispostavi kao prelomni trenutak u borbi za titulu.

Strasno. Koji smo mii baksuzi. Da je makar neko drugii a ne Alonso. Ako je vec tako ozbiljna povreda, cak i da ne bude do kraja sezone, bice sigurnno 3-4 mjeseca out, sto je i dalje mnogo.

Podhitno dovesti u januaru novo pojacanje na toj poziciji. Theo Hernandez je skupa investicija ali bi instant bio dobro rjesnje na toj poziciji.

Kakve su nam opcije na toj pozicijii kada su omladinci u pitannju?

Tamo gdje smo najjači (wingbackovi), imamo najslabije zamjene. Svaka čast i Alonsu i Azpiju ali ako se titula ganja, sa njima to ne može proći. Alonso će zabiti tu i tamo koji pogodak sigurno i može igrati protiv slabijiih protivnika ali za nešto ozbiljnije je beskoristan.

Tuchel mora maksimalno paziti i na Jamesa sada, planirati minutažu, njegova povreda bi nas pokopala.

Strasno. Znaci out je minimalno 2-3 mjeseca u najboljem slucaju. U najgorem nema ga do iduce sezone a i tad je pitanje kakav ce se vratiti.

Ovo je nenormalan hendikep, sanse nam se drasticno smanjuju izostankom Cilvela. Bukvalno uz Kantea jedini nezamjenjiv igrac u ekipi. Sve ostale bi mogli i nekako nadomjestiti, zamijeniti ali ovdje nam je alternativa Alonso, Azpilicueta kao lijevi wing back ili neki ofanzivan igrac tu kao improvizacija.

Bice jako tesko, morat ce ostali zapeti bas iz petnih zila i igrati ko navijeni do kraja sezone da bismo ostvarili uspjeh. Nadam se da momci imaju snage za to.

Po twitteru se piše da je Saul u Atleticu igrao neko vrijeme na poziciji wingbacka. Koliko je to istina i koliko on to umije da igra, pojma nemam. Ako ima bar dvije čiste na toj poziciji, eto mu minuta.

Samo vratiti onu listu kandidata za lijevog beka koja je bila kad smo kupovali Chilwella i analizirati. Gosens je dobra opcija jer inače igra ovu poziciju, Theo Hernandez bi bio najbolja investicija za budućnost, tu je i Maehle koji može i lijevo i desno što bi nam značilo jer nemamo ni pravu zamjenu za Jamesa.

Od igrača u kadru, samo Alonso može to da igra i to mu je najbolja pozicija. Od igrača na posudbi koji mogu to da igraju imamo Emersona, Kenedya, Babu Rahmana i Maatsena. Od njih je realno najbolji Emerson. Problem je što je lijeva strana u pitanju, da je desna mogao bi se izmisliti neki novi Moses u vidu Odoija ili Pulišića, ali od ljevaka imamo samo Ziyecha i Havertza koji ni u ludilo ne mogu to da igraju. Nemaju čak ni najbolji timovi svijeta nekog dobrog lijevog beka koji nema minutažu da ga posudimo do kraja sezone. Stvarno glavobolja za klub, stručni štab i navijače.

Po twitteru se piše da je Saul u Atleticu igrao neko vrijeme na poziciji wingbacka. Koliko je to istina i koliko on to umije da igra, pojma nemam. Ako ima bar dvije čiste na toj poziciji, eto mu minuta.

Saul Niguez:

50 utakmica kao Left Midfield

13 utakmica kao Left Back

Veliki hendikep, ali niko nije nezamjenjiv. Odlično igra ove sezone ali da se to popuniti. Nije nam lijevi bek sigurno najvažniji igrač u ekipi. Po meni bi daleko veći hendikep bio da se James ozlijedio. Alonso je talašika ali zna i on dobro odigrati. A ima i taj Saul. I sigurno će još neko bljesnuti. Ja sam optimističak, iako razočaran.

Bas steta, jako mi je drag igrac medjutim, imamo Alonsa i Saula nek se sad dokazu. Iskreno vise bih volio Saul da igra nego Alonso. Cili zelim ti brz oporavak.
Mislim da je Saul baš zbog igranja tog nekog beka i napustio Atletico, mislim da je iz tog razloga i došao u problem sa Simeoneom.

Velika šteta zbog Chilwella, veliki udarac za ekipu sigurno, ali mora se dalje jbg.
Kidanje ligamenata je toliko bolno da ne bi mogao da se osloni na nogu. Meni lici na istezanje sto je svakako 2 do 3 meseca pauze + mesec da se vrati sto je prakticno skoro cela sezona.

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.