Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Fikayo Tomori (2015-2021, 27 nastupa)

Istaknuti odgovori

• Odgovori 248
  • Pregledi 17,7 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

Ne znam što su se svi primili na njega kako je najbolji štoper, odnosno znam, mlad igrač iz akademije, al ni ranije meni nije bio ništa posebno. Mada realno, nemoguće da su svi štoperi toliko očajni, ko zna šta rade na treninzima i kako se spremaju.

Ispao covjek iz takmicarskog ritma. Tako i bude kad te trener bez razloga prekrizi pa onda u 2 i po mjeseca odigras 2 utakmice.

Ušao sam na temu da to napišem, ali si me preduhitrio. Ne mogu sad pojedinci da kažu: "Eh, evo vam Tomori, ništa ne valja.", kad nikad prije nije ovako odigrao.

• 1 mjesec kasnije...
  • 4 sedmice kasnije...
  • 1 mjesec kasnije...
  • 4 sedmice kasnije...
Malo sam izanalizirao i izvukao utakmice u kojima su Tomori i Zouma bili tandem. Ovo ne uključuje utakmice na kojima smo igrali sa trojicom (petoricom) u zadnjoj liniji. Očigledno je sa njima nešto bolje nego inače. Možda na kraju sezone napravim za svaki naš tandem.

Tomori i Zouma tandem:

31.08. Sheffield United (H) 2:2
06.10. Southampton (A) 4:1
19.10. Newcastle United (H) 1:0
26.10. Burnley (A) 4:2
02.11. Watford (H) 2:1
09.11. Crystal Palace (H) 2:0
23.11. Manchester City (A) 1:2
30.11.West Ham United (H) 0:1

Bodovi po utakmici: 2.0
Primljeni golovi po utakmici: 1.125

Generalno:

Bodovi po utakmici: 1.71
Primljeni golovi po utakmici: 1.4
  • 4 sedmice kasnije...
Od one utakmice s Arsenalom na Emiratesu, Tomori vise nije bio u planovima Lamparda. Istina, igrao je u kupu jos dvije utakmice cini mi se, ali tada je vec bio kao četrti izbor.

Sta se desilo na toj utakmici s Arsenalom, ne znam, ali sam siguran da je tu nesto prelomilo.

Tomori je bio standardan i najbolji nam stoper, odlično se razvijao i onda najednom nema ga. Poslije kao povreda ovo ono, ali nije to to. Oporavio se on davno, Lampard razočaran u Rudigera i Christensena i opet Tomoriju neda sansu za igru.

Steta, jer mogli smo imati sigurnog stopera za sljedecu sezonu, te samo jedno pojacanje bi nam bilo potrebno, ovako bogami dva.

Nadam se da ipak nece ici na posudbu, te da ce Lamps ponovo da počne koristiti Fikaya.

Ovdje je pojeo govno Lampard s Tomorijem. Osim prekida on i Zouma su ponajbolje djelovali kao par u cijeloj sezoni. Recimo Ajax na strani je bila njihova sjajna partija.

Totalno bezveze je odjednom uklonio Tomorija a poceo forsirati Christensena i Rüdigera. Od utakmice s Valencijom pa nadalje, ustvari sve poslije Citya u gostima su bile na kapaljku minute,

Ugodno sam iznenađen bio njegovim igrama na početku sezone. Nisam se previše ugodno osjećao kada sam vidio da ulazi protiv Liverpoola u Superkupu, ali sam ubrzo prestao da brinem. Nekako sam najmirniji kad nam on igra. Možda ga mi ovdje precjenjujemo jer je najmanje igrao, pa samim tim najmanje griješio, ali moje sjećanje i neke brojke nam idu u prilog. Jeste on odigrao očajno protiv Bournemoutha (ako se ne varam), ali tad je bio tek oporavljen od povrede. Nije mi to nikako razlog da ga se zakuca na klupu do kraja sezone. Bio je povrijeđen, ali kad se oporavio idalje su igrali očajni Christensen i Rudiger. Lampard je govorio da je dosta toga naučio, na primjeru Tomorija se vidi da je preskočio neku lekciju. Posljednji je koga bih prodao, najmlađi je, nije puno kiksirao i igrač je iz akademije.

Upitan je iduću sezonu, možda ode na posudbu. Mogu ga razumjeti jer je bespotrebno u katastrofalnoj konkurenciji zakucan za klupu. Uglavnom, barem ga neće prodati.
Šteta, moglo mu se pružiti puno više prilika pa bi vidjeli na čemu smo sa njim, imao je dobrih trenutaka. Ovako smo još u nepoznatom što se njega tiče
  • Autor

Ali vrhunac mi je bio kada se sralo o procentima njegovih dobijenih vazdušnih duela jebenih i to sve dok imaš jebenog Christensena koji kao stoper koji ima solidnu visinu nikada nije uspio da zaprijeti ni jednom u karijeri nakon naših kornera i prekida. Da ne govorim kolika je Fikayo zivotinje i kakve fizikalije ima, momak je brz kao da igra na nekoj kriloj poziciji.

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.